Duna Múzeum
Esztergom, Kölcsey Ferenc u. 2.
33/500-250
H–Cs.: 8–16h, P: 08–14h.

Mire képes a víz ereje? Hogyan működik a láncos kút vagy az Archimedesi csavar? Hogyan védekeztek az árvizek ellen egykor és napjainkban? Hány lépés a Duna hossza? A Duna Múzeum állandó kiállítása már tízezrekkel ismertette meg a víz varázslatos világát. Interaktív, családbarát tárlatunkon bemutatjuk a hazai víztörténet jelentős eseményeit és alakjait, az ember és a természeti környezet viszonyának folyamatos változását. A pancsolóteremben a víz fizikai és kémiai tulajdonságai kísérletekkel, tapasztalati úton ismerhetők meg, a térképteremben pedig a régi, történeti térképek mellett egy Magyarországot ábrázoló, nagyméretű űrfelvételt is találnak a látogatók. Az árvizekről tárgyak és filmek mesélnek, éppúgy, mint a csatornázás hőskoráról.

Jegyár: felnőtt: 700 Ft, kedvezményes: 350 Ft, családi: 1200 Ft.
(8 kép)
Állandó kiállítás
Állandó kiállítás
Állandó kiállítás

Szüret.
Szentendre, ÚjMűhely Galéria, október 22. - november 17.

Áramlás - FFS új tagjainak kiállítása.
Budapest, K.A.S. Galéria, október 22. - november 13.

Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.