Fotókiállítás
everywhere you look | fiatal magyar fotósok Budapest, Viltin Galéria, április 20. - május 6.
Hat ismert és elismert fiatal hazai fotóművész – Biró Dávid, Fátyol Viola, Martinkó Márk, Péter Ildikó, Sárközi Péter és Száraz Katalin – legjobb munkáiból láthatunk válogatást a Viltin Galéria új kiállításán.
Képlet – Budapesti streetfotó a kezdetektől napjainkig Budapest, Kiscelli Múzeum, április 21. - június 25.
Budapest lakóinak ünnep- és hétköznapjai, a fővárosi élet egykori és mai színterei állnak a Kiscelli Múzeum most nyíló fotókiállításának fókuszában. A Budapesti streetfotó műfaját a kezdetektől napjainkig bemutató tárlat két tematikus egységre tagolódik.
Portal.hu – Székely György fotókiállítása Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ, április 7. - május 3.
„Gyermekkorom egyik meghatározó élménye volt, amikor édesanyámmal a belvárosba mentünk. Ősz volt, s mire eljutottunk az Andrássy útra az akkori Divatcsarnokhoz, besötétedett. Az üzletek neonfényei felragyogtak, a tárgyak és az emberek a fény hatására átváltoztak.”
Látható hiány – Fotók és képeslapok William A. Christian Jr. gyűjteményéből Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 24. - május 14.
A vallásos emberek csodaeseményekhez fűződő viszonyát vizsgálja a Spanyolországban élő amerikai kultúrantropológus, William A. Christian, Jr., akinek fotó- és képeslapgyűjteményéből láthatunk válogatást a Mai Manó Házban.
35. Magyar Sajtófotó kiállítás Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, március 28. - május 28.
A Down-szindrómás iskolásokat maguk közé fogadó osztályközösségről készült sorozatával Balázs Attila nyerte az idei Sajtófotó Pályázat nagydíját, a legjobb emberközpontú pályaműnek járó André Kertész-nagydíjat pedig Szekeres Máté kapta Vesebeteg című sorozatáért.
Mona Lisa Vakuval – Hórusz Archívum Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 4. - május 14.
Négy évtizede építi művészi tudatossággal amatőr és privátfotó-gyűjteményét Kardos Sándor Balázs Béla- és Kossuth-díjas operatőr, olyan magyar filmklasszikusok képi világának megteremtője, mint A kis Valentino, az Álombrigád, az Egészséges erotika, az Eldorádó vagy a Glamour.
Enslaved – A modern rabszolgaság képei Budapest, Kogart Ház, február 20. - április 30.
„Ezek a képek nem esetekről szólnak, hanem emberekről, valódi emberekről, akik olyanok, mint te vagy én, és akiknek ugyanazok a jogok, ugyanaz a tisztelet és megbecsülés jár. Nem múlik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe az a sok-sok gyönyörű ember, akivel kegyetlenül bánnak, és akikkel szerencsém volt találkozni.”
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.