Fotókiállítás
Budapest egy világhírű fotós szemével Budapest, The Ritz-Carlton Budapest Hotel, május 31.
Május végén, európai fotós körútjának keretében Budapestre érkezik Trey Ratcliff, világhírű fotós és író, hogy közelebbről megismerkedjen a várossal, és hogy kamerájával felfedezze Budapest igazi báját. Felfedező útján Treyt most bárki elkísérheti, hiszen május 31-én ingyenes, közös fotótúrára invitálja a város és a fotózás szerelmeseit.
Writing with Light – Vittorio Storaro fotóművészeti kiállítása Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, április 11. - június 25.
Háromszor kapta meg a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat – és mindhármat egy évtizeden belül, a nyolcvanas években –, de a díjazott Apokalipszis most, a Vörösök és Az utolsó császár mellett még számos kultikus film képi világát köszönhetjük neki.
Képlet – Budapesti streetfotó a kezdetektől napjainkig Budapest, Kiscelli Múzeum, április 21. - június 25.
Budapest lakóinak ünnep- és hétköznapjai, a fővárosi élet egykori és mai színterei állnak a Kiscelli Múzeum most nyíló fotókiállításának fókuszában. A Budapesti streetfotó műfaját a kezdetektől napjainkig bemutató tárlat két tematikus egységre tagolódik.
35. Magyar Sajtófotó kiállítás Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, március 28. - május 28.
A Down-szindrómás iskolásokat maguk közé fogadó osztályközösségről készült sorozatával Balázs Attila nyerte az idei Sajtófotó Pályázat nagydíját, a legjobb emberközpontú pályaműnek járó André Kertész-nagydíjat pedig Szekeres Máté kapta Vesebeteg című sorozatáért.
Játék
Az Európa Könyvkiadó három, Bob Dylanhez kapcsolódó kötettel tiszteleg a 2016-ban irodalmi Nobel-díjat kapó szerző munkássága előtt. Az áprilisban megjelent Krónikák és Lyrics. Dalok után júniusban érkezik a sorozat harmadik darabja, Barna Imre Bob Dylan című, rendhagyó életrajza is.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.