Fotókiállítás
Dora Kontha: Dreamland Budapest, Tobe Gallery, szeptember 7. - október 13.
Dora Kontha Dreamland című egyéni fotókiállítása egy belső tájképsorozatot ábrázol, amely az escapizmusból, az álomszerű helyek iránti vonzalomból és a nem evilági tájképek felfedezésének vágyából áll össze.
Mandarin nő – Fabricius Anna kiállítása Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, augusztus 28. - október 8.
Fabricius Anna fotográfus témaválasztásaiban visszatérő motívumként jelennek meg a női szerepek, tevékenységek, attribútumok vizsgálatai. Az elmúlt két évben tett ázsiai utazásai során érdeklődése a fiatalok gyors stílus- és öltözékváltásain, a fogyasztási cikkek cseréin keresztül megfigyelhető öndefiníciója, újfajta identitáskeresése felé fordult.
Sputnik Photos: A képzelet geometriája Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), augusztus 31. - október 7.
A Sputnik Photos 2006-ban alapított, kelet- és közép-európai fotográfusok nemzetközi kollektívája. A Mai Manó házban megendezett tárlatukon Lengyelország függetlenségének századik évfordulója alkalmából a húszas-harmincas évek lengyel avantgárdjának művészeti és társadalmi aspektusait gondolják újra.
Garry Winogrand: Women Are Beautiful Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, július 17. - szeptember 30.
Garry Winograndot „az utcai fényképészet úttörőjének” nevezik, aki gyors és pontos időzítéssel, különleges látószögekből örökítette meg a 60-as és 70-es évek Amerikáját, és benne a Nőt. A Capa Központban látható Women Are Beautiful (A nők gyönyörűek) című kiállításának képei a Lola Garrido gyűjteményéből érkeztek Budapestre.
Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.