Hírek
Új és megújuló múzeumok világszerte
A folyamatosan növekvő látogatószámok miatt egyre több múzeum esik át bővítésen, átalakításon, közben pedig számos új, építészetileg is izgalmas intézmény jelenik meg szerte a világban. Körbejártuk, hogy a tervezett múzeumi nyitások közül mik valósultak meg mostanában és miket adnak át a közeljövőben.
Negyedmillió műtárgyat költöztet új helyre a Néprajzi Múzeum
A magyar történelem eddigi legnagyobb volumenű műtárgyköltöztetését valósítja meg a Néprajzi Múzeum, amely a Liget Budapest projekt keretében világszínvonalú raktárbázist kapott, 2021-től pedig új épületben fogadja majd látogatóit a Városliget szélén.
Egon Schiele-rajzot találtak egy New York-i second-handben
Több mint száz évvel az osztrák festő halála után, egy korábban ismeretlen Egon Schiele-rajzra bukkant valaki a Habitat for Humanity használt cikkeket árusító üzlet egyik New York-i boltjában.
Restaurálják Tutanhamon koporsóját
A luxori sírhelyről Kairóba szállították át a világ egyik leghíresebb műtárgyát, Tutanhamon koporsóját, amely első alkalommal esik át restauráláson azóta, hogy 1922-ben Howard Carter brit régész felfedezte.
Maurer Dóra műveiből nyílik kiállítás a londoni Tate Modern múzeumban
Maurer Dóra műveiből nyílik kiállítás a londoni Tate Modern múzeumban augusztus 5-én. A magyar művésznek ez lesz az első önálló tárlata Nagy-Britanniában. Az ingyenesen látogatható kiállítás 2020 júliusáig várja az érdeklődőket a világhírű intézményben.
Megjelent a Pesti Est ART augusztusi száma!
Itt az új Pesti Est Art! Az augusztusi számban ismét sorra vesszük a legjobb fővárosi és vidéki kiállításokat. Szemezgess kedvedre a kiadványunkból, hogy ne maradj le a legjobb tárlatokról ebben a hónapban sem!
Készül a világ leghosszabb műalkotása
Július közepén négy londoni hidat világítottak ki az amerikai művész, Leo Villareal tervei alapján, ami az első fázisa annak a 45 millió fontos projektnek, amivel a világ leghosszabb műalkotását kívánják megalkotni a szervezők.
Továbbra is az egri Dobó István Vármúzeum a leglátogatottabb vidéki múzeum
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, 2018-as adatai alapján a Dobó István Vármúzeum vezeti a vidéki látogatottsági toplistát, sőt, tavaly a fővárosban is csak két gyűjteményt tekintettek meg többen az egrinél.
Megkezdődött az Éjjeli őrjárat-akció
Az amszterdami Rijkmuseumban július 8-án megkezdődött Rembrandt Éjjeli őrjárat című festményének a restaurálása, amit olyan alapos és mindenre kiterjedő tervezés előzött meg, hogy házon belül Éjjeli őrjárat-akciónak neveztek el.
A Guggenheim Múzeum is a világörökség része lett
Az UNESCO Világörökség Bizottsága július elején Bakuban döntött az új világörökségi helyszínek elfogadásáról, melyek során nyolc Frank Lloyd Wright által tervezett épület, köztük a New York-i Guggenheim Múzeum is a világörökség része lett.
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.