Hírek
Újra Jeff Koons a legdrágább élő képzőművész
A Christie’s májusi árverésén 91, 1 millió dollárért kelt el Jeff Koons amerikai művész 1986-ban készült rozsdamentes acél nyuszija.
Legyen-e medence a Notre Dame tetején?
Miután áprilisban az egész világ izgalommal figyelte a lángba borult Notre Dame mentését, Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, nyitott a modern megoldásokra, hogy Párizs egyik szimbóluma „szebb legyen, mint korábban”.
Oroszország lesz a 2019-es Art Market Budapest díszvendége
Oroszország lesz az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár idei díszvendége. Az októberi seregszemléhez ART.RUS címmel orosz művészeti fesztivál is kapcsolódik majd.
Banksy is Velencében járt?
Egy nappal az 58. Velencei Biennálé megnyitója előtt fedezték fel az egyik lagúnában azt a mentőmellényt viselő migráns kisfiút ábrázoló falfestményt, amit Banksynek tulajdonítanak.
A Velencei Biennálén tűnt fel Rose McGowan
A színésznőből lett aktivista, Rose McGowan először mutatkozik be vizuális művészként az idei 58. Velencei Képzőművészeti Biennálén.
Waliczky Tamás fantáziakamerái a Velencei Biennálén
Május 9-én megnyílt az idei Velencei Képzőművészeti Biennále magyar kiállítása. Waliczky Tamás Képzelt kamerák című kiállítása a vizuális érzékelés tágas lehetőségeiről és azok megjelenítéseiről szól.
Ady Endre kézírását őrző portré is kalapács alá kerül a Múzeum Antikvárium árverésén
Egy igazi ritkaság is kalapács alá kerül a Múzeum Antikvárium 34. árverésén május 16-án a Kossuth Klubban, ahol – többek között – Ady Endre Székely Aladár-féle portréját is elárverezik, mely a költő saját kézírását őrzi.
Ki ne akarna kipróbálni egy 18-karátos aranyból készült vécét? Woodstock, Blenheim Palace, 2019. szeptember 12.-október 20.
Maurizio Cattelan kortárs művész 18-karátos aranyból készült vécéjét ősztől a Blenheim Kastélyban állítják ki, ahol ki is lehet majd próbálni a műtárgyat.
Erdő a stadionban Klagenfurt, 2019. szeptember-október
Egy nagyméretű installáció felállítását tervezik idén ősszel Klagenfurtban, ami egy olyan világ képét vetíti a nézők elé, amiben a fákat – akárcsak a kihalás közelében lévő állatfajokat az állatkertben – csak az erre kijelölt helyeken, például használaton kívüli futballstadionokban láthatnak majd az emberek.
Ludwig Open Space a Budapest Parkban
Megnyílt az idén 30. évfordulóját ünneplő Ludwig Múzeum Open Space kiállítóhelye a Budapest Parkban, ahol a nyár során egy-egy izgalmas minikiállítást láthatunk.
12345678910
1 / 52 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.