Hírek
Megújul a PIM állandó kiállítása
A Petőfi Irodalmi Múzeumban 2011 óta látható a „Ki vagyok én? Nem mondom meg…” Petőfi választásai című kiállítás – amit eredetileg csak három évre tervezett az intézmény – a mai napig széles körben és rendkívül magas látogatószámban vonzza az érdeklődőket.
Újabb izgalmas családi kaland a Szépművészetiben
Az Egyiptomi kaland társasjáték mellett új rejtélyfejtő játékkal bővült a Szépművészeti Múzeum családi programkínálata.
Melbourne-ben is hatalmas az érdeklődés az Esőszobára
Melbourne legújabb látványossága a különleges szenzori élményt adó, augusztus elején nyílt Rain Room, azaz Esőszoba, amit a londoni Random International művészeti csoport hozott létre.
Negyedmillió műtárgyat költöztet új helyre a Néprajzi Múzeum
A magyar történelem eddigi legnagyobb volumenű műtárgyköltöztetését valósítja meg a Néprajzi Múzeum, amely a Liget Budapest projekt keretében világszínvonalú raktárbázist kapott, 2021-től pedig új épületben fogadja majd látogatóit a Városliget szélén.
Egon Schiele-rajzot találtak egy New York-i second-handben
Több mint száz évvel az osztrák festő halála után, egy korábban ismeretlen Egon Schiele-rajzra bukkant valaki a Habitat for Humanity használt cikkeket árusító üzlet egyik New York-i boltjában.
Restaurálják Tutanhamon koporsóját
A luxori sírhelyről Kairóba szállították át a világ egyik leghíresebb műtárgyát, Tutanhamon koporsóját, amely első alkalommal esik át restauráláson azóta, hogy 1922-ben Howard Carter brit régész felfedezte.
Új és megújuló múzeumok világszerte
A folyamatosan növekvő látogatószámok miatt egyre több múzeum esik át bővítésen, átalakításon, közben pedig számos új, építészetileg is izgalmas intézmény jelenik meg szerte a világban. Körbejártuk, hogy a tervezett múzeumi nyitások közül mik valósultak meg mostanában és miket adnak át a közeljövőben.
Maurer Dóra műveiből nyílik kiállítás a londoni Tate Modern múzeumban
Maurer Dóra műveiből nyílik kiállítás a londoni Tate Modern múzeumban augusztus 5-én. A magyar művésznek ez lesz az első önálló tárlata Nagy-Britanniában. Az ingyenesen látogatható kiállítás 2020 júliusáig várja az érdeklődőket a világhírű intézményben.
Megjelent a Pesti Est ART augusztusi száma!
Itt az új Pesti Est Art! Az augusztusi számban ismét sorra vesszük a legjobb fővárosi és vidéki kiállításokat. Szemezgess kedvedre a kiadványunkból, hogy ne maradj le a legjobb tárlatokról ebben a hónapban sem!
Készül a világ leghosszabb műalkotása
Július közepén négy londoni hidat világítottak ki az amerikai művész, Leo Villareal tervei alapján, ami az első fázisa annak a 45 millió fontos projektnek, amivel a világ leghosszabb műalkotását kívánják megalkotni a szervezők.
Játék
Az ország egyik legismertebb MC-je bandájával és saját szerzeményeivel érkezik a Hajóra.
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.