Hírek
Jön a Magyar Festészet Napja
Immár tizennyolcadik éve rendezik meg a Magyar Festészet Napját. Az október 18-ra, Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepnapjára időzített civil kezdeményezés az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát.
Több mint negyed évszázad után Toulouse-Lautrec életmű-kiállítás Párizsban Párizs, Grand Palais, 2020. január 27-ig
Toulouse-Lautrec, határozottan modern címmel nyílt huszonhét év után életmű-kiállítás Párizsban a francia művész alkotásaiból. A Grand Palais kiállítócsarnokban 2020. január 27-ig látogatható nagyszabású tárlaton a posztimpresszionizmus egyik legeredetibb mesterének mintegy kétszáz munkája látható.
Magyar neoavantgárd művek Rómában Róma, Palazzo delle Esposizioni, 2020. január 6-ig
Az áthágás technikái címmel a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteményének magyar neoavantgárd anyaga mutatkozik be Rómában, a Palazzo delle Esposizioniban.
Megvan a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2019 nyertese
2019-ben Halász Dániel fotográfus nyerte a Capa Központ és a főváros közös Budapest Fotográfiai Ösztöndíját. Nyertes szinopszisának címe: Határvonal.
Eddig közel százezren látták a Nemzeti Galéria hamarosan záró szürrealista kiállítását
Már csak két hétig látható a Szürrealista mozgalom Dalítól Magritte-ig. Válság és újjászületés 1929-ben című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáit felvonultató kiállításra eddig több mint százezren voltak kíváncsiak.
Banksy boltot nyitott Londonban
Lakberendezési termékeket és dekorációkat kínáló pop-up boltot nyitott a dél-londoni Croydon kerületben Banksy, a titokzatos brit utcaművész. A bolt keddre virradó éjszaka „bukkant fel” a Church Street egyik használaton kívüli üzlethelyiségében - írja a BBC hírportálja.
Közös kiállításon a Turner-díj jelöltjei Margate, Turner Contemporary Art Gallery, 2020. január 12-ig
Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock, Oscar Murillo és Tai Shani – közülük kerül ki december elején a legnevesebb angol kortárs művészeti elismerés, a Turner-díj idei nyertese. A shortlistre került négy alkotó most közös kiállításon mutatja be egy-egy projektjét.
Új díjat alapított a Ludwig Múzeum
A Ludwig Múzeum új díjat alapított a kortárs művészet közvetítésének elismerésére. Az ART transfer-díjjal a múzeum olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek és kurátorok tevékenységét ismeri el, akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs művészet közvetítésért és népszerűsítéséért.
Kiállítások a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon
Október 4. és 20. között újra a kortárs művészet fővárosa lesz Budapest, és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál esetében már-már védjegy, hogy minden műfajban történik valami különleges.
A performansz királynője 43 év után hazatért Belgrád, Kortárs Művészeti Múzeum, 2020. január 20-ig
Marina Abramović (1946) legutóbb 1975-ben állította ki műveit szülővárosában, Belgrádban, Jugoszláviát pedig egy 1976-os amszterdami kiállítás után hagyta el a tervei szerint végleg, mert úgy vélte, a kommunista országban nincs jövője a művészetnek.
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.