Hírek
A Kiégő Izzók fényinstallációja Rómában
A Kiégő Izzók magyar vizuális csoport Fracture nevű fényinstallációjával ünnepli Szent Luca napját a Római Magyar Akadémia.
Charlotte Prodger iPhone-nal készített videóiért kapta meg a 2018-as Turner-díjat
A Glasgow-ban élő Charlotte Prodger kapta meg az idei 25 ezer fontos pénzjutalommal járó brit kortárs művészeti Turner-díjat. Prodger két videójáért nyerte el a díjat: a magát queer identitásúnak valló művész mindkét alkotása mélyen személyes mondanivalójával és művészi felvételeivel győzte meg a zsűrit.
David Hockney és Van Gogh Amszterdam, Van Gogh Múzeum, 2019. március 1.-május 26.
David Hockney nemrég megdöntötte minden idők aukciós rekordját, melyet élő művész alkotásáért fizettek ki. Egyik leismertebb festményért, az 1972-ben készült Pool with Two Figures (Medence két alakkal) című alkotásáért 90 millió dollárt fizettek ki a New York-i Chirstie’s árverésén, ami jócskán meghaladta Jeff Koons 2013-as rekordját.
Rekord nézőszámmal zárult az idei Velencei Építészeti Biennále
November 25-én befejeződött a 16. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále. A köztereknek, a szabad és ingyenes térnek szentelt idei Biennále „az építészetet legfinomabb, legnemesebb és társadalmilag a leghasznosabb, azaz a közjót teremtő oldaláról mutatta be.
A Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria gyűjteményének tizennégy képe Bonnban Bonn, Bundeskunsthalle, 2018. szeptember 28.-2019. január 27.
Az egyik legrangosabb németországi kiállítóhelyen, a bonni Bundeskunsthalle épületében látogatható a Malerfürsten (Festőfejedelmek) című kiállítás január 27-ig, amelyre tizennégy mű érkezett a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiből.
Két Michelangelo-szobrot azonosított egy nemzetközi kutatócsoport
Michelangelo két fennmaradt bronzszobrát sikerült azonosítania egy nemzetközi kutatócsoportnak az itáliai reneszánsz mester jellegzetes stílusa alapján - számolt be a BBC News.
Kétszáz éves fennállását ünnepli a világhírű madridi Prado Múzeum
Kétszáz éves fennállását ünnepli a világhírű madridi Prado Múzeum; az egy éven át tartó bicentenáriumi rendezvénysorozat a Prado történetét kronológiai sorrendben bemutató tárlattal vette kezdetét.
Monet tavirózsás képéért közel 32 millió dollárt fizettek
Monet Tavirózsás medence (Le bassin aux nymphéas) című képe 31, 8 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelt el a Christie's legutóbbi, impresszionista és modern festészeti aukcióján New Yorkban.
III. Művészek a Heti Betevőért kiállítás és jótékonysági aukció
Neves művészek segítik a Heti Betevő Egyesület budapesti csoportja által harmadik alkalommal megrendezett Művészek a Heti Betevőért jótékonysági aukciót november 21. és december 1. között.
Jövőre nagyszabású Keith Haring-kiállítást rendeznek a liverpooli Tate-ben Tate Liverpool, 2019. június 14.-november 10.
Első alkalommal rendeznek átfogó kiállítást Keith Haring, az 1990-ben 31 évesen elhunyt amerikai művész és AIDS-aktivista műveiből az Egyesült Királyságban.
12345678910
1 / 45 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.