Hírek
Múltidézés és kulisszatitkok a Színészmúzeumban
Havi rendszerességgel, keddenként jelentkező új sorozatot indított a Bajor Gizi Színészmúzeum, melynek keretében olyan színészlegendákról vetítenek filmeket, mint Tolnay Klári, Darvas Iván, Mészáros Ági és Ruttkai Éva.
Lengyel avantgárd fotó a két világháború között
A Mai Manó Ház legújabb kiállítása, a lengyel Sputnik Photos: A képzelet geometriája című tárlata kísérőprogramjaként Weronika Kobylińska-Bunsch művészettörténész, a Varsói Egyetem Történelem tanszékének doktorjelöltje tart előadást az érdeklődőknek szeptember 21-én, 18 órától.
A bor és a művészet találkozása a Ludwig Múzeumban
Interaktív tárlatvezetés és páros borkóstoló a burgenlandi Esterházy Borászattal és az Etyeki Kúriával Erwin Wurm kiállításában.
Kortárs kiállítás a Lupán
Kortárs képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 17-én, 18 órakor a Lupa-tó rendezvényparkban. A LuppaArt Residency művészeinek képeit szeptember 21-én, egy aukció keretében meg is lehet majd a helyszínen vásárolni.
Ősszel minden Tintorettóról szól Velencében
Tintoretto születésének 500. évfordulóján minden a reneszánsz „szupersztárról” szól Velencében, ahol számos kiállítással emlékeznek meg a hatalmas méretű festményeiről ismert művészről.
Már több mint százezren látták a Frida Kahlo-kiállítást a Nemzeti Galériában
A kiállítás első két hónapjában már több mint százezer látogató volt kíváncsi a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállítására, amely még két hónapig, november 4-ig várja a látogatókat.
Újra felállítják a berlini falat
A német főváros visszakapja szimbolikus jelképét, a berlini falat – amely 1961 és 1989 között választotta ketté Kelet- és Nyugat-Berlint –, igaz, csak néhány hétre és egy művészi installáció keretében, a Berliner Festspiele programjaként.
A szecesszió gyöngyszemei a Városligetben
Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható az Iparművészeti Múzeum Városligeti fasor 12-es szám alatt található Ráth György-villája, ahol a múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállításával várja a látogatókat.
Elárverezik a világ első moziplakátját
A világ első nyilvános mozifilm-bemutatóját egy párizsi kávézó alagsorában rendezték meg 1895. december 28-án, összesen harminc ember előtt. Az Auguste és Louis Jean Lumière filmjéhez készült Henri Brispot plakát egyike annak a 164 ritka plakátnak, melyeket augusztus végén elárverez Sotheby’s.
Két nemzetközi díjat is kapott a PIM kiállításának logója
A Petőfi Irodalmi Múzeum nyár elején egy telefonos applikációjáért kapott nemzetközi díjat, ezúttal pedig a Szabó Magda emlékére rendezett Annyi titkom maradt című kiállításhoz, Farkas Anna grafikusművész által tervezett logót ismerték el két neves dizájnversenyen.
12345678910
1 / 42 oldal
Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.