Hírek
Gondolat plasztika – képzőművészeti performansz-előadások a Trafóban 2017. március 16., 17., 18h
Melankólia, Bob Dylan, szintetikus biológia, űrbéli élet és tökéletes térdek képzőművészek szemével. A Trafó Gondolat plasztika sorozatában személyes és művészi oldalról mutatják be külföldi és magyar előadók az őket foglalkoztató témákat.
Aleksandra Katsan, a festménytetováló
Emlékszel még a Párnakönyv érzéki testrajzaira? Ma már igen messzire jutottunk tőle. A testfestés és a tetoválás mindennapos dologgá vált, és már egy-egy rajz, színes vagy fekete-fehér, nem okoz, olyan izgalmat, mint azok a betűk, amiket a Greenaway-film Nagikójának remekei ébresztettek bennünk.
Március 15-én Kossuth „szemébe nézhetnek" a Nemzeti látogatói
Első alkalommal mutatja be március 15. alkalmából a Magyar Nemzeti Múzeum a Kossuth Lajosról 1852-ben készült dagerrotípiát. A szabadságharc vezetőjét közelről és csaknem teljesen szemből ábrázoló felvétel segítségével a látogatók szinte egyenesen Kossuth szemébe nézhetnek.
Töltsd le a gépedre a New York-i Metropolitan Museum of Art gyűjteményét!
Több mint 400 000 nagyfelbontású digitális képet tett közkinccsé a MET, amit bárki letölthet és elmenthet magának. A múzeum világhírű gyűjteménye közvetlenül elérhető a múzeum honlapjáról, az egyetlen kikötés, hogy nem kereskedelmi használatra.
Helyspecifikus hirdetőtáblák, melyek szépen illeszkednek a dél-kaliforniai sivatagba Dél-Kalifornia, Gene Autry Trail, Vista Chino, április 30-ig
Jennifer Bolande képzőművész Látható távolság/Second Sight című projektje egyfajta szabadtéri kiállítás, amely Dél-Kalifornia sivatagában „söpör végig”. A sorozat része a Desert X kiállításnak, amely április 30-ig megvalósuló művészeti projektek és performanszok sorozata.
Kihirdették a Wellcome Image Awards 2017 díjazottait
Nemrég jelentették be a Wellcome Image Awards győzteseit. A díj, melyet 20 éve adnak át minden évben a legjobb egészségügyi, tudományos és orvosbiológiai fotóknak, a tudományos világot ünnepli. Mára már a fotósok is felismerték a megmérettetés jelentőségét, ez látszik abból is, hogy egyre nagyobb kedvvel és érdeklődéssel vesznek részt a versenyen.
Még egy múzeum online Antwerpen, Királyi Szépművészeti Múzeum
A Királyi Szépművészeti Múzeum Antwerpen (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen, KMSKA) épületeiben közel 7600 alkotás található. Festmények, rajzok, nyomatok és szobrok, európai mesterek remekei.
Hang, nyelv, beszéd ábrázolása a képzőművészetben a KW Kortárs Művészeti Intézet Berlin négy kiállításán Berlin, KW Kortárs Művészeti Intézet, 2017. május 14-ig
Mind a négy művész a hang, a nyelv, a beszéd formai lehetőségeit boncolgatja. Lippard, Wilson hatása alatt készítette munkáit, de Pendleton kiállításán is található egy Wilson munka, mintegy ellenpontként a saját alkotásaihoz.
Lépj be online az Ermitázs termeibe! Szentpétervár, Ermitázs
Az Ermitázs hatalmas gyűjteménye a téli palota hat épületét tölti meg a világ képzőművészeti remekeivel. Ehhez a csodálatos barokk épülethez jól illeszkedik a 18. század közepétől, Nagy Katalin korától kiépült gyűjtemény.
Manifesta a kreativitás és innováció kiállítása Palermo, 2018
A Manifesta egy vándorló európai kortárs művészeti biennálé, amely 1996 óta kétévente Rotterdamtól Szentpétervárig tizenegy helyszínt tudhat már maga mögött.
6789101112131415
10 / 29 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.