Hírek
Design Szalon és kortárs művészeti kiállítások Milánóban Tortona Design Week, Milánó, április 4-9.
Ma nyílik a milánói Tortona Design Week, a világ egyik legnagyobb éves designvására, amely április 9-ig látogatható. Ennek kapcsán két képzőművészeti kiállításra hívjuk fel a figyelmet.
Egy kis művészettörténet: melyik volt az első absztrakt műalkotás?
Ki készítette az első absztrakt műalkotást? Ez volt az a kérdés, melyet Wassily Kandinsky özvegye egy kutatócsoport segítségével 1946-ban feltett és megválaszolt. Néhai férje, az orosz festő, aki egyike volt az absztrakt úttörőinek a korai 1910-es években, maga is lobbizott a válaszért.
Kultúrával a jobb egészségért és oktatásért!
A Pennsylvania Egyetem új kutatása szerint az alacsonyabb jövedelmű környékeken a kultúrához való hozzáférés jobb egészséghez, nagyobb biztonsághoz és az oktatás eredményeinek emelkedéséhez vezet.
Görög hasonmás vagy? Musée de la civilizáció, 85 Rue Dalhousie, Ville de Québec, QC G1K 8R2, Kanada
A Québec City Musée de la Civilization szeretné megtalálni a görög, római és egyiptomi szobrok tökéletes hasonmásait. Lehet, hogy te vagy az egyik? Hogy megtudd, töltsd fel a fotódat a múzeum honlapjára, ahol egy arcfelismerő program átvizsgálja, és több mint 120 részlet alapján megállapítja, hogy mekkora a hasonlóság az arcod és egy 2000 éves görög, római vagy egyiptomi szobor közt.
10 ok, hogy galériába járj
Ha szeretnéd tudni, hogy valaki milyen ember, csak említsd meg neki azt a szót, hogy „galéria”, és nézd meg, hogyan reagál. Komolyan mondom. Az emberek hajlamosak erős véleményeket táplálni a galériák iránt. Sokan, akik még sohasem látogattak meg egyetlen galériát sem, hajlamosak azt gondolni, hogy ezek „divatos”, „drága”, sznob helyek, ahová ők nem szívesen mennek.
Egy könyvesbolt a bakancslistára
A könyvek szerelmeseinek ajánlunk egy boltot. A könyvesbolt Csenjüanban, Kínában van. A Yangzhou Zhongshuge olyan enteriőrrel rendelkezik, amelyben a belépő úgy érzi, mintha egy különös sci-fi filmben lenne. A szédítő tér lényege egy optikai csalódás, amire csak akkor döbbenünk rá, ha beléptünk a boltba.
Mad is Mad Galéria Madrid Madrid, Mad is Mad, április 26-ig
A Mad is Mad egyike Madrid kortárs művészeti kiállítóhelyeinek az új érzékenység, az irónia és a városi kísérletezés jegyében. 2005-ben indult a nyüzsgő Chueca negyed szívében. Azzal a céllal alakult, hogy közelebb hozza a kortárs művészetet a szélesebb közönséghez köszönhetően a megfizethető áraknak és a rendszeresen megújuló kiállításoknak.
Átköltöztetik a budapesti repülőgép-múzeumot
A Budapest Airport fejlesztése miatt elköltöztetik jelenlegi helyéről az Aeropark repülőgép-múzeumot, amely emiatt várhatóan csak májustól fogad újra látogatókat.
Egy brit férfi megrongált egy több mint kétszáz éves festményt
Múlt szombaton a londoni Nemzeti Galériában egy férfi csavarhúzóval összeszabdalta Thomas Gainsborough Reggeli séta című festményét. A legendás romantikus festmény 1785-ben készült.
Art Basel Hong Kong 2017. március 23-25.
Tegnap kezdődött az Art Basel Hong Kong, a világ egyik legnagyobb kortárs képzőművészeti seregszemléje, a galériák és kiállítóhelyek hatalmas bemutatkozási lehetősége. Az Art Basel három helyszínen kerül megrendezésre, Baselban nyáron, Miami Beach-en decemberben, és ilyenkor, tavasszal Hong Kongban.
6789101112131415
10 / 31 oldal
Játék
A Zuboly egy olyan öszvér, amelyben huncutul forr össze a magyar népzene ősereje a slágervilág sutaságaival. A kujon hatosfogat előtt a Csángálló fűt be gyimesi és moldvai dallamokkal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.