Hírek
Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Galériában
A Magyar Nemzeti Galéria idén is tartalmas programokat kínál az érdeklődnek a Múzeumok Éjszakáján. Az idei programok mottója KALEIDOSZKÓP – SZÍNEZD ÚJRA! Ezen az estén a Magyar Nemzeti Galéria épületében életre kelnek a színek!
Új épülettel bővül a londoni Tate Modern
Pénteken nyitja meg a kapuit a londoni Tate Modern új, piramist idéző tízemeletes épülete, amely új kiállítóterekkel és lenyűgöző panorámát kínáló tetőterasszal fogja várni a látogatókat.
Itt a Műcsarnok Teremőr legújabb epizódja!
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye tavaly decemberben megújította honlapját és új videós tartalommal is jelentkezett. A Teremőr a Műcsarnok online videomagazinja, melynek idén februári indulása óta eddig tizenhárom adása készült el.
Kelet és Nyugat találkozása - Kiállítás Hundertwasser és Hasegawa grafikáiból
A kiállítás anyaga az osztrák Friedensreich Hundertwasser és a japán Shoichi Hasegawa grafikai munkáiból összeállított válogatás. A 20. század két művészének egymásra gyakorolt hatása, a keleti és nyugati kultúra egymás melletti megjelenítése érzékelhető a bemutatott több mint hetven, túlnyomórészt színes grafika – litográfia, szerigráfia, fametszet, vegyes technika és akvarell – megtekintésekor.
Chagall-kép érkezik a Magyar Nemzeti Múzeumba Először láthatja a magyar közönség!
Chagall egyértelműen a magyar forradalom előtt tisztelgett Mère et enfant (Anya gyermekével) című alkotásával, mely 1970. november 15-én jelent meg a párizsi Irodalmi Újságban.
Marjai Judit új szintre emeli a szépség és a csendélet fogalmát
Marjai Judit, az A38 Hajó visszatérő művésze. Nem csoda, hiszen minden egyes kiállítása egy újabb témát feszeget, újabb kihívások elé állítja a művészt és közönségét, interakcióba kerülve vele. Az egykori fotómodell ezúttal is egy teljesen más, szinte már földöntúli utazásra invitál bennünket.
Már elérhető a Műcsarnok Teremőr című videomagazinjának új epizódja
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye tavaly decemberben megújította honlapját és új videós tartalommal is jelentkezett. A Teremőr a Műcsarnok online videomagazinja, melynek idén februári indulása óta eddig tizenkét adása készült el.
Kétszáz lopott műkincset ad vissza az Egyesült Államok Indiának
Kétszáz lopott műkincset, köztük kétezer éves műtárgyakat ad vissza az Egyesült Államok Indiának - adta hírül a The Economic Times indiai lap online kiadása. A műkincsek értéke a becslések szerint százmillió dollárra (27 milliárd forintra) rúg.
A Hol jár az eszed? kérdésre keresi idén a válaszokat az ARC
Hol jár az eszed? - teszi fel a kérdést az idei ARC pályázat kiírása, amelyre július 12-ig várják a szervezők a jövőbeli terveket, vágyakat, a múltba révedést, vagy a jövő irányától való félelmet képi formában megjelenítő munkákat.
New Yorkban nyílt Moholy-Nagy életműtárlat
A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató kiállítás; a hetven éve elhunyt magyar képzőművész munkásságát Future Present címmel mintegy háromszáz alkotáson keresztül tekinti át a világhírű múzeum.
6789101112131415
10 / 22 oldal
Játék
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.