Hírek
Eredeti Raffaello-alkotás lehet a 20 fontos másolatnak titulált festmény
Mégiscsak Raffaello Sanzio reneszánsz kori olasz festő (1483-1520) munkája lehet az a festmény, amelyet annak idején mindössze 20 fontot érő másolatnak tituláltak, ám ha valóban eredeti, akkor 20 millió fontot (7, 06 milliárd forint) is érhet.
Előkerült egy elveszettnek hitt Vaszary-festmény
Több évtized után derült ki, hogy Vaszary János elveszettnek hitt, Halászat a Balatonon című képe mindvégig az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének falán lógott Tihanyban. A festmény után nyomozva Virág Judit egy másik megsemmisültnek hitt Vaszary-képről szóló információkra is rábukkant.
Műcsarnok Teremőr 17.
Popup sorozat a szeptember 11-én zárult Ázbej & Ázbej kiállításon. Beszélgetés Mahmoud Maktabival, az iráni kurátorral a nagy látogatottsággal folytatódó Ágak /// Természetművészet - Változatok kiállításon. Itt a Műcsarnok Teremőr magazin legújabb adása!
Van Gogh, Picasso és Matisse műveiből álló kiállítás nyílik a bécsi Albertina múzeumban
Mások mellett Van Gogh, Picasso és Matisse műveiből álló kiállítás nyílik szeptember 16-án a bécsi Albertina múzeumban, amely az impresszionizmushoz közel álló pointillizmus irányzat kiemelkedő művészeit tárja a közönség elé.
Százezer látogató az MNG Modigliani-kiállításán
Több mint százezer látogatót regisztráltak eddig a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Modigliani-kiállításán; a tárlat az október 2-i zárásig hétfőnként is megtekinthető lesz.
Chicagóban folytatódik a New Yorkban nagy sikert aratott Moholy-Nagy-kiállítás
A New York-i Guggenheim Múzeumban a napokban bezárt Moholy-Nagy László kiállításnak május óta több mint 400 ezer látogatója volt. A tárlatot szeptember végétől egy chicagói, majd jövő tavasszal egy Los Angeles-i múzeumban is megrendezik.
Kiemelkedő művészeti értékekkel bíró festmény került elő!
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszékének köszönhető felfedezés óriási meglepetést okozott nemcsak a nagyközönség, de a művészettörténészek számára is.
Hosszított nyitvatartással látogatható a Modigliani-kiállítás a szeptemberi Múzeum+ esten
Folytatódik a Múzeum+ programsorozat a Magyar Nemzeti Galériában, a szeptemberi est témája a MASZK. Az egzotikus maszkok, óceániai és afrikai szobrok Amedeo Modiglianira is hatással voltak, az általa megfestett és kifaragott arcokon egyértelműen érzethető a törzsi művészet hatása.
Befejezéséhez közeledik a Feszty-körkép restaurálása
Befejezéséhez közeledik a Feszty-körkép restaurálása az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, néhány hét múlva újra teljes pompájában látható a monumentális festmény.
Fotópályázat a Víz Világtalálkozó alkalmából
Fotópályázatot hirdetett a november 28. és 30. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából a budapesti Capa Központ, a pályázaton műkedvelő és profi fotósok is indulhatnak.
6789101112131415
10 / 24 oldal
Játék
Úgy bulizz, mintha a munkahelyed múlna rajta az év legemlékezetesebb vígjátékában! Mikor egy mindenbe belekontárkodó ügyvezető (Jennifer Aniston) elhatározza, hogy megszünteti a cég egyik rosszul menő szárnyát, az azt vezető öccse (T.J. Miller) úgy érzi, hogy ezt nem hagyhatja annyiban.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.