Hírek
Munkácsy-kiállítás Szentpéterváron, Rippl-Rónai Zágrábban
Önálló kiállításon láthatók Munkácsy Mihály legismertebb művei a szentpétervári Ermitázsban, míg a zágrábi Modern Galériában pedig Rippl-Rónai József 85 festményét csodálhatják meg az érdeklődők.
Korszerűsített tájképek
Párizsban a végéhez közeledik a fiatal európai fotóstehetségeket bemutató Circulation(s) fesztivál. A kiválasztott 25 művész egyike a francia Guillaume Hebert: fotósorozatában régi és új technikák, egymástól évszázados távolságra lévő világlátások kerülnek egy térbe.
A világ egyik legszebb pénze a Nemzeti Múzeum kincse
A magyar szabadságharc idején, 1849-ben érkezett az Egyesült Államokba Wass Sámuel gróf, aki miután Kaliforniába költözött, társult Molitor Ágostonnal, majd San Franciscóban létrehozták a Wass, Molitor & Co. nemesfém-hitelesítő üzemet.
Még látogatható a magyar zenészek fotóiból készült kiállítás
Április végéig még megtekinthető a Baksa-Soós Attila szabadverseiből és Miki357 fotóiból összeállított kiállítás.
Milliárdos értékű Moholy-Nagy festményt kapott a Nemzeti Galéria
Moholy-Nagy László Architektúra I/Konstrukció kék alapon című, több milliárd forint értékű konstruktivista olajképével gyarapodott a Magyar Nemzeti Galéria 20. századi Festészeti Gyűjteménye a napokban.
Meghosszabbítják a székely asszonysorsokat bemutató kiállítást a Nemzeti Múzeumban
A nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg meghirdetettnél két héttel tovább, május 13-ig látható az Anna - Változatok székely asszonysorsra című kiállítás Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
New Yorkban állítják ki a Magyar Nemzeti Múzeum tárlatát
Először 2017-ben Budapesten, majd 2018 februárjában Washingtonban volt látható a Magyar Nemzeti Múzeum Kereszt-tűzben - Keresztényüldözés a Közel-Keleten című kiállítása. Most a New York-i Balassi Intézetben kap otthont.
Magyar fotóst is díjaztak a Sony World Photography Awardson
Gárdi Balázs Buzkashi című képével nyerte el a Professzionális verseny Sport kategóriájának díját az idei Sony World Photography Awardson, amelyen az Év fotósa címet Alys Tomlinson brit fotóművész kapta.
Jövőre nyílik a Los Angeles-i „Oscar-múzeum”
2019 közepén megnyíló „Oscar-múzeumot” világhírű tervezője, Renzo Piano és az amerikai filmakadémia mutatta be a sajtónak New Yorkban. A múzeum két részből áll majd, melynek egyik fele egy a Halálcsillagra emlékeztető, vetítőteremként funkcionáló gömb alakú épület lesz.
Lángoló tüntető az év legjobb sajtófotóján
Csütörtökön hirdették ki Amszterdamban az idei legjobbnak jelöltek közül az év sajtófotóját. Ronaldo Schemidt lángoló tüntetőjéről készült képe vitte a fődíjat és a hírkép egyedi kategória első helyére is ő került.
6789101112131415
10 / 46 oldal
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.