Hírek
Új főépületet kap a Közlekedési Múzeum
A Liget Budapest projekt fejlesztéseinek keretében az újjáépülő Közlekedési Múzeum az eredeti tervekkel ellentétben egy új, a Városligeten kívüli kiállítóhelyet is kap. A terjeszkedés oka, hogy nem férnek el a kiállítandó közlekedési eszközök.
Összekeverték az utcán valakivel és világsztár divatikon lett belőle
Kevesen tudják megnevezni a pillanatot, amikor életük teljesen megváltozott, de Lyn Slater, a Fordham Egyetem professzora és szociális munkás jól emlékszik a dátumra. 2014 szeptemberében a Manhattan Lincoln Center közelében épp a barátját várta, hogy együtt megnézzék a Fashion Week egyik eseményét.
„Fagylaltmúzeum” - A jéghideg édességek őrült tárháza
Azok számára, akik szeretik az édességet, a Fagylalt Múzeum (MOIC) lesz talán a legcsodálatosabb hely a Földön. A különleges intézmény, amely nemrég nyitotta meg kapuit Los Angelesben, önmagát „kísérleti fagylaltutazásnak” nevezi.
Leo Villareal a New York Pace Galleryben május 14- június 17.
A New York-i Pace Galéria első önálló kiállítása a fényművész Leo Villareal tárlata, aki a LED-es fények és a vetítés közötti határokat feszegeti munkáival, és ez alkalommal minden új munkáját bemutatja.
Frida Kahlo fiatalkori ritka fotói az 1920-as évekből
Ebben az évben van Frida Kahlo születésének 110. évfordulója. Festményeit mindenki ismeri. Jellegzetes, a naiv festészet elemeit hordozó, könnyen beazonosítható önarcképei a mexikói hagyományokban gyökereznek.
Nettie Wakefield fordított portréin szokatlan szögből mutatja be modelljeit
Mint sok gyakorlott rajzoló, az önjelölt „ceruzasznob” Nettie Wakefield is felhagyott a megszokott arcokkal, és ahelyett, hogy az emberek mosolyát vagy profilját ábrázolná, a brit művész egyedülálló módon közelíti meg a portréábrázolás műfaját.
Lehet művészettel politizálni? És vajon a művészettel politizálás büntethető?
Egy alaszkai egyetemi tanár a múlt hónapban úgy döntött, hogy megdönti Trump elnököt. Persze az erőszak csak virtuális volt - a művésztanár, Thomas Chung festményén a színész Chris Evans látható meztelenül Trump levágott, véres fejét tartva a hajánál fogva.
Paul McCarthy és Christian Lemmerz Velencében Velence, Isola di San Giorgio Maggiore, május 12.–augusztus 27.
Mindenki, akinek a gyomra forgott a Whitney biennálén Jordan Wolfson Valódi Erőszak című kiállításától (2017), valószínűleg szeretne jó távol maradni ettől az eseménytől.
Még egy szép módja annak, hogy felhívják a figyelmet az elhanyagolt utakra
Ma sok kortárs művész kreatív problémamegoldó módon arra törekszik, hogy alternatív megoldásokat találjon esztétikai problémákra. A törött vagy az elfelejtett hétköznapi tárgyak mellett ezek a jó képzelőerővel megáldott emberek szívesen foglalkoznak a közterületek és az utcák képével is.
Óriások a városban
A dán művész, Thomas Dambo az elmúlt három évet azzal töltötte, hogy újrahasznosított anyagokból hatalmas szobrokat hozott létre. Legutóbb hat barátságos óriást szórt szét Koppenhága külterületein, melyekkel arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy látogassák meg a város kevésbé ismert területeit is.
6789101112131415
10 / 35 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.