Hírek
Art Basel Hong Kong 2017. március 23-25.
Tegnap kezdődött az Art Basel Hong Kong, a világ egyik legnagyobb kortárs képzőművészeti seregszemléje, a galériák és kiállítóhelyek hatalmas bemutatkozási lehetősége. Az Art Basel három helyszínen kerül megrendezésre, Baselban nyáron, Miami Beach-en decemberben, és ilyenkor, tavasszal Hong Kongban.
Andrea Büttner Háttere Svájc, St. Gallen-i Művészeti Galéria, május 17-ig
Gesamtzusammenhang (Háttér) címmel nyílt kiállítása az angol nyelvterületen már befutott német művésznek. A hazánkban még kevésbé ismert Büttnernek volt már kiállítása a legnagyobb galériákban: Londonban, Los Angelesben, és ezt a svájci tárlatot is figyelemmel követi a nemzetközi szakmai média.
Életmű-kiállítás nyílt Rodin halálának századik évfordulóján Párizsban Párizs, Grand Palis, július 31-ig
Életmű-kiállítással emlékezik a száz éve elhunyt August Rodinre a párizsi Grand Palais kiállítócsarnok. A modern szobrászat francia megteremtőjének mintegy kétszáz remekműve látható az egyik legjelentősebb francia kiállítóhelyen.
Klasszikus magyar festők művei Rómában Római Magyar Akadémia, május 7-ig
Melankólia - Klasszikus magyar festők művei (1878-1969) az Antal-Lusztig-gyűjteményből címmel nyílik kiállítás mások mellett Czóbel Béla, Hantai Simon, Moholy-Nagy László, Munkácsy Mihály és Rippl-Rónai József képeiből március 23-án a Római Magyar Akadémia Galériájában.
Illusztrált macska szójátékok
Figyelem, ez a cikk kizárólag macskásoknak és macskaimádóknak szól! Ugyanis arról számolunk be, hogy a grafikus Katie Ruby tüneményes, rajzokkal illusztrált szójátéksorozatot alkotott a filmkultúra, a popkultúra, valamint a világirodalom remekeinek szereplőiből.
Megfesti és lerombolja, mielőtt más tenné meg
Haladva a már korábban elkezdett útján, az ausztrál utcaművész, Rone új lenyűgöző freskósorozattal tért vissza Melbourne külvárosába. Az Alpha Project – amelyben a művész nagyméretű női portrékat festett egy régi papírgyár falára – a megsemmisítésre készült. A sorozattal Rone a street art legmélyebb gyökerei kutatja.
Aj Vej-vej a menekültválságról Prága, Nemzeti Galéria, 2018. január 7-ig
Aj Vej-vej legújabb installációja, Az utazás törvénye fontos állomása a művész elmúlt kétéves időszakának, amióta az általa humanitárius válságnak nevezett problémát feszegeti. A nemzetközi kortárs művészet egyik legjelentősebb alakja, Aj Vej-vej önmaga is menekült. Talán ez is közrejátszik a menekültválság politikai töltettől sem mentes értelmezésének.
Futuracha Pro, a gépelés közben megváltozó betűtípus
A görög grafikust, Odysseas Galinos Paparounist mindig a jövőbemutató megoldások izgatták. Ügynöksége, a Høly csupa innovatív, kutató grafikusból áll, akik ez alkalommal egy nagyon izgalmas munkával álltak elő.
Egyre nagyobb port kavar és egyre több pénzt visz Jeff Koons Banalitása
A Le Monde Art Market Monitor számolt be múlt héten arról, hogy egy francia bíróság, a fotós Jean-François Bauret javára döntött egy plágium ügyben, melynek alperese Jeff Koons, amerikai művész volt. A nemrég elhunyt fotós örökösei azt állították, hogy egy 1988-as Koons szobor, a Meztelen valójában Bauret 1975-ben fotózott fényképe alapján készült másolat.
Túl sok fog a Kampa Múzeumban Prága, Kampa Múzeum, április 23-ig
A prágai Kampa Múzeumnak több nagyon fontos gyűjteménye van, többek közt olyan alkotóktól, mint a 20. századi képzőművészet két ikonja, František Kupka és Otto Gutfreund. A közép-európai művészeti kollekció pedig nemcsak a keleti blokk művészetére koncentrál, hanem átfogó képet ad a cseh kultúrához kapcsolódva.
6789101112131415
10 / 30 oldal
Játék
A Dzsungel egy elképesztő túlélőkaland története, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy valóban megtörtént. Emellett pedig bónuszként az egykori Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe legnagyobb színészi átváltozását is megcsodálhatjuk.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.