Hírek
A bécsi Albertina új helyszínen állítja ki az Essl Gyűjteményt
Az Essl Gyűjtemény 1323 műalkotást – köztük Tony Cragg, Karel Appel, Georg Baselitz, Alex Katz és Neo Rauch munkáival – adományozott a bécsi Albertina múzeumnak, melyek összértékét 90 millió euróra becsülik. A műveket egy új, 2019-ben nyíló, kortárs műalkotásokat bemutató kiállítóhelyén tekintheti majd meg a nagyközönség.
Hosszított nyitvatartással búcsúzik hétvégén a Frida Kahlo-kiállítás
Már több mint 200 ezren tekintették meg a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítását. A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.
Újra Art & Wine Lover's Club a Ludwigban
Október 30-án újra megrendezésre kerül a Ludwig Múzeumban a rendezvény, amely összekapcsolja a kortárs művészetet a borászattal.
Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen
Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen. Az előreláthatólag 2022-ben megnyíló fejlesztés alapkövét kedden tették le a Pest megyei város szabadtéri múzeumában.
Az év legjobb kortárs művészeti kiállítása díjra jelölték a Ludwig egyik tárlatát
Október 9-én hirdették ki a Ludwig Múzeum jelölését a Global Fine Art Awards 2019 díjra. A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatása 31 ország további 93 jelöltjével együtt került abba a rangos nemzetközi versenybe, amelyet évente 13 kategóriában osztanak ki a legjobb képzőművészeti és design kiállításnak.
Kinek a kortársa Csehov?
2019 januárjáig látható a Kortársunk Csehov című kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol számos, a kiállításhoz kapcsolódó program, vetélkedő várja az érdeklődőket főként a középiskolás korosztályból.
Több mint 2, 7 millióan látták Kínában a Sissi és Magyarország kiállítást
A Magyar Nemzeti Múzeum Sissi és Magyarország – a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században című kiállítására több mint 2, 7 millió ember volt kíváncsi Kína négy nagyvárosában, Sanghajban, Pekingben, Jünnanban és Hszianban.
Átadták az Év Tájháza díjat
A Magyarországi Tájházak Szövetsége XVI. Országos Szakmai Találkozóján, Dunaszentbenedeken átadták a 2018-as Év Tájháza díjat, amelyet idén a budaörsi Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény nyert el.
Art Moments a fenntarthatóság jegyében
Idén tizedik alkalommal rendezik meg Budapesten a november 7-ig tartó Art Moments kortárs vizuális művészeti fesztivált, melynek fókuszában idén a környezettudatos gondolkodás, az újrahasznosítás, a körforgásos gazdaság áll.
A Tate Modern „sírószobája" mindenkinek könnyet csal a szemébe London, Tate Modern, 2019. február 24-ig
A londoni Tate Modern Turbina csarnokában október 2-án, kedden nyílt meg a kubai művész, Tania Bruguera installációs kiállítása, amelynek „sírószobájában” az embertársaik iránti empátiát élhetik át a látogatók.
6789101112131415
10 / 52 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.