Hírek
Honfoglaló magyar vezérek életnagyságú portréi a Nemzeti Múzeumban
2019 tavaszán a Magyar Nemzeti Múzeum 8 nagyméretű festménnyel gazdagodott a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programjának (2014-2018) jóvoltából. A nyolc portré közül hét a magyar őstörténet mondai alakjait, a hun és magyar vezéreket, a nyolcadik kép Mátyás királyt ábrázolja.
William Blake-kiállítás a Tate Britain-ben London, Tate Britain, 2019. szeptember 11.-2020. február 2.
William Blake angol költő, festő, grafikus, nyomdász festményeiből és grafikáiból nyílik kiállítás szeptemberben a londoni Tate-ben.
A Louvre-ba kerültek a Notre-Dame-ból kimentett műkincsek
Az utolsó festményeket - 15 darab XVII. századi képet - is átszállították a tűzvész pusztította párizsi Notre-Dame-ból a Louvre múzeumba, miután a műkincseket és ereklyéket már az korábban kimenekítették a katedrálisból.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb száma!
A Pesti Est havonta megjelenő képzőművészeti különszámának májusi kiadásában ismét összegyűjtöttük az ország legizgalmasabb kiállításait. Lássuk, ebben a hónapban melyik tárlatokat érdemes felkeresni Budapesten és vidéken!
Víz alatti múzeumokká alakítják az ókorban elsüllyedt görög hajókat
Görögország enyhít a víz alatti műkincseit érintő szigorú szabályozáson és lehetővé teszi, hogy búvárok lemerülhessenek egyes ókori hajóroncsokhoz.
Egymás mellett látható Edvard Munch szétfűrészelt festménye
Edvard Munch félbevágott festménye, amely a norvég festőt és mennyasszonyát ábrázolja, és amit maga a művész fűrészelt ketté egy veszekedés után, egymás mellé került a British Museumban április 11-én nyílt Edvard Munch: Love and Angst című kiállításon.
Máté Bence békás fotója nyert a World Press Photo természetfotó kategóriájában
Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában - jelentették be csütörtökön Amszterdamban.
A Várkert Bazár ad otthont a felújítás alatt álló Iparművészeti Múzeum kiállításainak
A Várkert Bazár Testőrpalotájában rendezhet kiállításokat a felújítás alatt álló Iparművészeti Múzeum, a két intézmény együttműködési megállapodását szerdán írták alá Budapesten.
Benedek Tom szelfik ihlette festményei a KAS Galériában! POSTRAUMA - ön-kép-valóság
A TINDER-projekt munkacímen futó sorozat Benedek Tom korábbi munkáihoz kapcsolódik. Egyszerű gondolatmenetet jár körbe: hogyan prezentáljuk magunkat a közösségi médián keresztül, pontosabban, hogyan „adjuk el” magunkat.
Jimmie Durham kapja az idei Velencei Biennálé életműdíját
A Berlinben élő amerikai szobrász, performansz-művész, író és költő Jimmie Durham kapja az 58. Velencei Biennálé Arany Oroszlán életműdíját.
12345678910
2 / 52 oldal
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.