Hírek
Mondrian-motívumokkal díszítették fel a hágai városháza homlokzatát
A Mondriantól a holland dizájnig címmel meghirdetett emlékév alkalmából Mondrian-motívumokkal díszítették fel a hágai városháza homlokzatát. A városvezetés szerint az alkotás „a világ legnagyobb Mondrian-festménye".
Sissiről szóló részleg nyílt a bécsi panoptikumban
Vasárnaptól a nagyközönség előtt is megnyílt az Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról, Sissiről szóló részleg a bécsi Madame Tussauds panoptikumban, a különleges tárlat Sissi (Sisi) születésének 180. évfordulója alkalmából készült.
Műcsarnok Teremőr 25.
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye hétről hétre új videós tartalommal jelentkezik. Ez a Teremőr, a Műcsarnok online videomagazinja, melynek legújabb, januári adásából szemezgettünk.
Csontváry-festmény restaurálására gyűjt a miskolci múzeum
Látogatók, műértők és mások anyagi támogatását kéri a miskolci Herman Ottó Múzeum az intézmény egyik legbecsesebb műkincsének, Csontváry Kosztka Tivadar Öreg halász című festményének restaurálására.
Salzburgban láthatók majd a párizsi Louvre grafikái
Többek között Michelangelo, Raffaello és Rubens grafikái is láthatók majd a Salzburg Múzeumban nyáron, a rajzok a párizsi Louvre-ból érkeznek az ausztriai városba.
Ingyenes tárlatvezetés a Gésák a Duna-parton című kiállításon
A magyar kultúra napja alkalmából, január 22-én, vasárnap ingyenes tárlatvezetéssel is készül a Várkert Bazár. Napközben két alkalommal ingyenes tárlatvezetéssel tekinthető meg a Gésák a Duna-parton – A japán kultúra hatása a magyar művészetre című kiállítás.
A buzuki a hónap műtárgya a Néprajzi Múzeumban
A görögök nemzeti hangszere, a buzuki lett a Néprajzi Múzeumban a hónap műtárgya. A hangszerről szóló, február 10-ig tartó programsorozatot január 13-án, pénteken egy különleges buzuki bemutatásával, valamint koncerttel, előadással és táncházzal indítják.
2020-ban Los Angelesben nyílik meg George Lucas múzeuma
Los Angelesben épül fel és 2020 májusában nyílik meg George Lucas múzeuma, amelyben a filmguru Star Wars-relikviái mellett hatalmas művészeti gyűjteménye is helyet kap.
Már több mint tízezren látták a Műcsarnok jubileumi kiállítását
A tízezredik látogatót várták szombaton a Műcsarnok alapításának 120. évfordulója alkalmából látható kiállításra, amely Az első aranykor címmel az Osztrák-Magyar Monarchia nemzeteinek festészetét mutatja be - hangzott el az M1 aktuális csatornán.
Száz éve halt meg Madarász Viktor
Száz éve, 1917. január 10-én halt meg Madarász Viktor, a magyar romantikus történelmi festészet nagy alakja.
12345678910
2 / 18 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.