Hírek
Lehet művészettel politizálni? És vajon a művészettel politizálás büntethető?
Egy alaszkai egyetemi tanár a múlt hónapban úgy döntött, hogy megdönti Trump elnököt. Persze az erőszak csak virtuális volt - a művésztanár, Thomas Chung festményén a színész Chris Evans látható meztelenül Trump levágott, véres fejét tartva a hajánál fogva.
Paul McCarthy és Christian Lemmerz Velencében Velence, Isola di San Giorgio Maggiore, május 12.–augusztus 27.
Mindenki, akinek a gyomra forgott a Whitney biennálén Jordan Wolfson Valódi Erőszak című kiállításától (2017), valószínűleg szeretne jó távol maradni ettől az eseménytől.
Még egy szép módja annak, hogy felhívják a figyelmet az elhanyagolt utakra
Ma sok kortárs művész kreatív problémamegoldó módon arra törekszik, hogy alternatív megoldásokat találjon esztétikai problémákra. A törött vagy az elfelejtett hétköznapi tárgyak mellett ezek a jó képzelőerővel megáldott emberek szívesen foglalkoznak a közterületek és az utcák képével is.
Óriások a városban
A dán művész, Thomas Dambo az elmúlt három évet azzal töltötte, hogy újrahasznosított anyagokból hatalmas szobrokat hozott létre. Legutóbb hat barátságos óriást szórt szét Koppenhága külterületein, melyekkel arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy látogassák meg a város kevésbé ismert területeit is.
A Guggenheim Múzeum több mint 200 művészeti kiadványa ingyenesen letölthető
A New York-i Guggenheim Múzeum most több mint 200 könyvet tett hozzáférhetővé a modern művészetről online. Sőt, nemcsak interneten olvashatod, de ingyen le is töltheted őket sokféle formátumban (pl.: PDF vagy ePub) az internetes archívumból.
Amikor Mona Lisa szembejön az utcán
Shusaku Takaoka grafikus digitális kollázsai a művészettörténet legfontosabb alkotásainak találkozásai a popkultúrával.
Magyar neoavantgárd művészek munkáiból nyílt kiállítás New Yorkban New York, Elizabeth Dee Gallery, augusztus 12-ig
Első alkalommal rendeznek New Yorkban a magyar neoavantgárd korszakáról kiállítást, amelyen 30 művész több mint 100 alkotását mutatják be. A Mások szemével: A hatvanas és hetvenes évek magyar művészei (With the Eyes of Others: Hungarian Artists of the Sixties and Seventies) című tárlat május 1-jén nyílt meg a New York-i Elizabeth Dee galériában.
Elhunyt Vito Acconci
Múlt héten meghalt Vito Acconci olasz képzőművész. 77 éves volt. A művészt, akinek munkái számos nagy múzeumban ki vannak állítva, a konceptuális képzőművészet határait feszegető, építészeti és képzőművészeti alkotásai tettek híressé.
Hirst, Lucas és Gormley egyszerre egy rendkívüli helyszínen ezen a nyáron Chester-székesegyház, 2017. július 7 - október 15-ig
Damien Hirst, Antony Gormley és Elisabeth Frink munkái egy nem mindennapi helyszínen jelennek meg ezen a nyáron - a Chester-székesegyházban. Az ARK kiállítása szobrászati csemegének ígérkezik, több mint 50 művész 90 alkotásával.
Már megint egy per, most egy hamis Rothko-kép miatt
Ez a tizedik olyan ügy, amelyet a gyűjtők kezdeményeznek, akik hamis festményeket vásároltak egy most megszűnő galériától.
20212223242526272829
24 / 48 oldal
Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.