Hírek
Angol anarchia, avagy Brexit után a művész visszaharap London, Pippy Houldsworth Galéria
Összefirkált festmények az Egyesült Királyság négy legutóbbi miniszterelnökéről, a New York-i Bruce High Quality Alapítvány tagjainak alkotásai. A képek, melyeket a Pippy Houldsworth Galéria állított ki Londonban, a mai zavaros, igazság utáni időkre reflektálnak.
A Danubiana a kortárs művészetekért Pozsonyban Pozsony, Danubiana - Meulensteen Art Museum Bratislava
2000 szeptemberében nyitotta meg kapuit Pozsony közelében, egy félszigeten a szlovák főváros egyik legfontosabb kortárs művészeti kiállítóhelye.
Jó Reménység - Dél-Afrika és a hollandok az 1600-as évektől Amsterdam, Rijksmuseum, 2017. május 21-ig
A Dél-Afrika és Hollandia kapcsolatával foglalkozó kiállítás az első a maga nemében. Hiánypótló tárlat, hiszen a holland megszállás 400 éve egyszer és mindenkorra megváltoztatta Dél-Afrika életét.
Audio-Machine Mexikóban Berlin, Kunstraum Kreuzberg/Bethanien, 2017. március 19-ig
A kiállítás a mexikói elektronikus zene történetére, jelenkori helyzetére és sokszínűségére fókuszál. Bemutatja a különböző zenei stílusokat és a 20 században születetett hangkísérleteket. A tárlat a CTM kortárs elektronikus zenei fesztivál keretében jött létre.
Mangajelmezek a koppenhágai Nemzeti Múzeumban Koppenhága, Nationalmuseet, állandó kiállítás
Két éve látható a koppenhágai Nemzeti Múzeumban a Cosplayer! - Manga Youthcímű állandó kiállítás, amely egy kedvelt japán és dán szokást jár körül.
Az ankarai orosz nagykövet meggyilkolásáról készített kép nyerte a World Press Photo fődíját
Az ankarai orosz nagykövet decemberi meggyilkolásáról készített kép, az AP amerikai hírügynökség fotósának, Burhan Özbilicinek a felvétele nyerte el a World Press Photo 2017 fődíját hétfőn Amszterdamban.
Pompidou Központ Párizs: Kollekcia! Párizs, Centre Pompidou, 2017. április 2-ig
Kortárs képzőművészet a Szovjetunióban és Oroszországban 1950-2000 (2017. április 2-ig). Több mint 250 alkotás a szovjet és az orosz kortárs képzőművészetből Párizsban!
Hockney a Tate-ben Tate Britain, 2017. május 29-ig
A huszadik század egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású brit művésze visszatért a Tate Britainbe, élete eddigi legátfogóbb kiállításával. A kiállítás David Hockney leghíresebb munkáit mutatja be, hat évtized festményeivel, rajzaival, nyomataival, fotóival és videóival.
Mondrian-motívumokkal díszítették fel a hágai városháza homlokzatát
A Mondriantól a holland dizájnig címmel meghirdetett emlékév alkalmából Mondrian-motívumokkal díszítették fel a hágai városháza homlokzatát. A városvezetés szerint az alkotás „a világ legnagyobb Mondrian-festménye".
Sissiről szóló részleg nyílt a bécsi panoptikumban
Vasárnaptól a nagyközönség előtt is megnyílt az Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról, Sissiről szóló részleg a bécsi Madame Tussauds panoptikumban, a különleges tárlat Sissi (Sisi) születésének 180. évfordulója alkalmából készült.
20212223242526272829
24 / 41 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.