Hírek
Kihirdették a Wellcome Image Awards 2017 díjazottait
Nemrég jelentették be a Wellcome Image Awards győzteseit. A díj, melyet 20 éve adnak át minden évben a legjobb egészségügyi, tudományos és orvosbiológiai fotóknak, a tudományos világot ünnepli. Mára már a fotósok is felismerték a megmérettetés jelentőségét, ez látszik abból is, hogy egyre nagyobb kedvvel és érdeklődéssel vesznek részt a versenyen.
Még egy múzeum online Antwerpen, Királyi Szépművészeti Múzeum
A Királyi Szépművészeti Múzeum Antwerpen (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen, KMSKA) épületeiben közel 7600 alkotás található. Festmények, rajzok, nyomatok és szobrok, európai mesterek remekei.
Hang, nyelv, beszéd ábrázolása a képzőművészetben a KW Kortárs Művészeti Intézet Berlin négy kiállításán Berlin, KW Kortárs Művészeti Intézet, 2017. május 14-ig
Mind a négy művész a hang, a nyelv, a beszéd formai lehetőségeit boncolgatja. Lippard, Wilson hatása alatt készítette munkáit, de Pendleton kiállításán is található egy Wilson munka, mintegy ellenpontként a saját alkotásaihoz.
Lépj be online az Ermitázs termeibe! Szentpétervár, Ermitázs
Az Ermitázs hatalmas gyűjteménye a téli palota hat épületét tölti meg a világ képzőművészeti remekeivel. Ehhez a csodálatos barokk épülethez jól illeszkedik a 18. század közepétől, Nagy Katalin korától kiépült gyűjtemény.
Manifesta a kreativitás és innováció kiállítása Palermo, 2018
A Manifesta egy vándorló európai kortárs művészeti biennálé, amely 1996 óta kétévente Rotterdamtól Szentpétervárig tizenegy helyszínt tudhat már maga mögött.
Nyiss keletre a Szófia Művészeti Galéria kiállításaival Szófia, Sofia Art Gallery, 2017. március 26-ig
A Sofia Art Gallery a bolgár főváros egyik legnagyobb művészeti kiállítóhelye. Hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik, melyet állandó kiállításokon lehet megtekinteni, de emellett sok változó kiállítást nyit rendszeresen.
Willy Fleckhaus retrospektív kiállítása kötelező darab a nyomtatott sajtó szerelmeseinek Hamburg, Museum für Kunst und Gewerbe (MKG), 2017. május 7-ig
Grafikusok általában nem lesznek híresek saját jogon a világban. Reklámcégek művészeti igazgatójaként vagy alkalmazott tervezőként a háttérben maradnak. Nevükkel nem találkozik a szerzői jog és főleg csak a bennfentesek számára lesz ismerős. A német Willy Fleckhaus (1925-1983) figyelemreméltó kivétel e szabály alól.
A képzőművész, Jordan Bolton furcsa módját választotta a Miyazaki-filmek iránti csodálata kifejezésének
Ahelyett, hogy a karaktereket ünnepelné, vagy a különleges színhelyeknek adózna, ő inkább a kis dolgok felé fordult. Pontosabban olyan elemeknek szenteli a figyelmét, amelyek fontosak ugyan egy karakter felismerése és útja szempontjából, de sokszor észre sem vesszük őket a filmben.
Központban a test: Nők a művészetben a Whitechapel Galériában London, Whitechapel Gallery, 2017. április 16-ig
A Washington National Museum (USA) Nők a művészetben gyűjteményéből készült izgalmas csoportos kiállításnak részese lehet az, aki a közeljövőben Londonba, a Whitechapel Galériába látogat.
Műcsarnok Teremőr 26.
Hamarosan zárul a 120 éves Műcsarnok jubileumi éve. Ennek eseményeit Szegő György, művészeti igazgató összegzi a múzeum videomagazinjának legújabb adásában, melyben megszólal Sármány-Parsons Ilona, Az első aranykor című kiállítás tudományos kurátora is.
20212223242526272829
24 / 43 oldal
Játék
1977. A fiatal amerikai Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozzon a nagyhírű Markos Tanz Companyhoz. Ahogy megérkezik, a társulat egy másik tagja, Patricia titokzatos körülmények között eltűnik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.