Hírek
A kortárs afrikai művészet pillanatképe Párizsban Párizs, Louis Vuitton Foundation, augusztus 28-ig
Egyetlen kiállítás természetesen nem képes egészében megragadni a világ második legnagyobb kontinensének művészetét, amelynek 54 országa és több mint egymilliárd lakosa van. Ezért a Louis Vuitton Alapítvány kurátorai úgy döntöttek, hogy a kortárs afrikai művészetre fókuszálnak, és Art/Africa címmel az új művészeti közegekben végzett kutatásaikat mutatják be, mégpedig két vonalon.
Sir Elton John és Wolfgang Tillmans a Tate Modern falai közt!
A londoni TATE Modern a világ kortárs képzőművészetének egyik legmeghatározóbb pontja. Most mindjárt két kiállítást is bemutatunk innen.
A művész, aki a tengerből csinált zeneszerzőt
A horvát Nikola Basic az a típusú építész, aki a természettel való emberi interakcióra épít munkáiban. Amikor megunta a még mindig a háború nyomait viselő Zadar látványát, úgy döntött, egy kis zenét visz a városba.
Még két hétig látogatható, majd különleges finisszázzsal zár a kiállítás Új Budapest Galéria, május 7., 16:00
Május 7-ig várja az érdeklődőket a kortárs cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd dizájnerek munkáiból rendezett Határtalan design kiállítás az Új Budapest Galériában. A nagyszabású válogatásban közel 900 m2-en 11 ország 114 tervezőjének bútorai, lakástextilei és lakberendezési kiegészítői kapnak helyet.
Papírszobrok mesterei
Ha a műalkotásról van szó, az emberek hajlamosan a papírra mint háttérre, vagy mint egyszerű vászonra tekinteni. Összegyűjtöttünk néhány műalkotást, ahol nem erről van szó, a papír maga a médium, a téma, elengedhetetlen kelléke és mondanivalója a munkáknak.
Hogyan tette majdnem tönkre Salvador Dalí saját nyomatai piacát
Rutin vámvizsgálatként kezdődött. De miután leintették az Andorra felé tartó teherautót, a gyanútlan francia rendőrök egy rendkívül szokatlan nemzetközi szállítmánnyal találták szembe magukat, ez pedig nem volt más, mint 40 000 papírlap, amelyek mindegyike, eltekintve Salvador Dalí ikonikus aláírásától, teljesen üres volt.
Hat street artist szerzői jogi perrel fenyegeti a McDonald's-ot
2017-es egyik legújabb kampányában a multinacionális vállalat ismét a jól megközelíthető célcsoportot, a gyerekeket próbálja meg elérni. Ehhez New York-i graffitiművészeket bérelt fel, akiket egy vírusvideóban munka közben mutat be. A videón azonban más művészek munkái is láthatók, akik szerzői jogi pert kezdeményeztek a Mc Donald’s ellen.
A két legnagyobb német művészeti esemény hamarosan egybeolvad
Az abc - art berlin contemporary nyilatkozatot adott ki, melyben megerősítette, hogy folyamatban vannak azok a tárgyalások, amelyek értelmében az Art Cologne anyavállalata, a Koelnmesse hamarosan felvásárolja őket, számolt be a német Art Magazine.
Indul a 2. Budapest Art Week
2017. április 18-án indul és hat napon át tart a második Budapest Art Week (BAW), amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata. Egy karszalaggal több mint 60 helyszín száznál is több programja látogatható a városban.
Carolee Schneemann nyerte az 57. Velencei Biennálé Arany Oroszlán életműdíját
A nagyjából hat évtizedes pályafutása alatt Schneemann munkáival alapvetően változtatta meg a szexualitásról és a nemi szerepekről szóló párbeszédet, miközben nagymértékben hozzájárult a performansz művészethez.
21222324252627282930
25 / 48 oldal
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.