Hírek
Szlávok és Tatárok az eurázsiai lélek nyomában
A Szlávok és Tatárok egy művészeti csoport, amely a berlini faltól keletre és a kínai nagy faltól nyugatra élő eurázsiai népek történetével, problémáival és életével foglalkozik. A csoport 2006-ban alakult és három fő tevékenysége van: könyveket adnak ki, valamint képzőművészeti kiállítások és előadásokat rendeznek.
Építészeti illusztrációk mentális betegségek vizuális értelmezésére
Az olasz illusztrátor, Federico Babina az utóbbi időben a figyelmét azoknak az embereknek az érzelmei felé fordította, akik valamilyen mentális betegségben szenvednek. Új sorozatában, az Archiatricban Babina építészeti ábrákkal dolgozott, amely mély empátiáról, megértésről tanúskodik a pszichés zavarokban szenvedők irányába.
Absztrakt expresszionizmus a bilbaói Guggenheim múzeumban Guggenheim Bilbao, 2017. június 4-ig
Ellentétben a többi 20. századi művészeti mozgalommal, a kubizmussal, a szürrealizmussal, amely megelőzte, az absztrakt expresszionizmust nem lehet beilleszteni semmilyen képletbe, az egyéni sokszínűséget és szabadságot ünnepli.
Melankólia vagy provokáció? Egon Schiele az Albertinában Bécs, Albertina Múzeum, 2017. június 18-ig
Gustav Klimt mellett Egon Schiele a 20. századi osztrák képzőművészet legjelentősebb alakja volt. Önarcképeivel és meztelen női aktjaival Schiele a klasszikus modernizmus „fenegyerekévé” vált. Az Albertina múzeum halálának 2018-ban megrendezésre kerülő 100 éves évfordulójára, már most, 2017-ben megrendezte az átfogó Schiele-kiállítását.
Mini Múzeumot otthonra mindenkinek! Mini Museum 3: The Third Edition
Mindig is szerettél volna saját múzeumi magángyűjteményt? Az amerikai Hans Fex megtalálta a módját, hogy a tudomány és a történelem minél több emberhez eljusson, ugyanis megteremtette a Mini Múzeumot.
Életmentő műalkotás Svájc, S-chanf, Gallery von Bartha, 2017. március 18-ig
A dán Superflex csoport a közel-keleti kórházak eszközeinek fejlesztésére alkotta meg legutóbbi projektjeit. A befolyt összeget további eszközök finanszírozására költik.
Angol anarchia, avagy Brexit után a művész visszaharap London, Pippy Houldsworth Galéria
Összefirkált festmények az Egyesült Királyság négy legutóbbi miniszterelnökéről, a New York-i Bruce High Quality Alapítvány tagjainak alkotásai. A képek, melyeket a Pippy Houldsworth Galéria állított ki Londonban, a mai zavaros, igazság utáni időkre reflektálnak.
A Danubiana a kortárs művészetekért Pozsonyban Pozsony, Danubiana - Meulensteen Art Museum Bratislava
2000 szeptemberében nyitotta meg kapuit Pozsony közelében, egy félszigeten a szlovák főváros egyik legfontosabb kortárs művészeti kiállítóhelye.
Jó Reménység - Dél-Afrika és a hollandok az 1600-as évektől Amsterdam, Rijksmuseum, 2017. május 21-ig
A Dél-Afrika és Hollandia kapcsolatával foglalkozó kiállítás az első a maga nemében. Hiánypótló tárlat, hiszen a holland megszállás 400 éve egyszer és mindenkorra megváltoztatta Dél-Afrika életét.
Audio-Machine Mexikóban Berlin, Kunstraum Kreuzberg/Bethanien, 2017. március 19-ig
A kiállítás a mexikói elektronikus zene történetére, jelenkori helyzetére és sokszínűségére fókuszál. Bemutatja a különböző zenei stílusokat és a 20 században születetett hangkísérleteket. A tárlat a CTM kortárs elektronikus zenei fesztivál keretében jött létre.
21222324252627282930
25 / 43 oldal

Káplár Ferenc kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, október 18. - november 18.

Emigráns magyar művészek az 1956-os Forradalomról.
Budapest, Műcsarnok, 2018. október 19. - 2019. január 6.

20 éves a Kelenvölgyi Festőiskola.
Budapest, KULTI - Albertfalvi KH, október 16. - november 9.

Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.