Hírek
Ingyenes tárlatvezetés a Gésák a Duna-parton című kiállításon
A magyar kultúra napja alkalmából, január 22-én, vasárnap ingyenes tárlatvezetéssel is készül a Várkert Bazár. Napközben két alkalommal ingyenes tárlatvezetéssel tekinthető meg a Gésák a Duna-parton – A japán kultúra hatása a magyar művészetre című kiállítás.
A buzuki a hónap műtárgya a Néprajzi Múzeumban
A görögök nemzeti hangszere, a buzuki lett a Néprajzi Múzeumban a hónap műtárgya. A hangszerről szóló, február 10-ig tartó programsorozatot január 13-án, pénteken egy különleges buzuki bemutatásával, valamint koncerttel, előadással és táncházzal indítják.
2020-ban Los Angelesben nyílik meg George Lucas múzeuma
Los Angelesben épül fel és 2020 májusában nyílik meg George Lucas múzeuma, amelyben a filmguru Star Wars-relikviái mellett hatalmas művészeti gyűjteménye is helyet kap.
Már több mint tízezren látták a Műcsarnok jubileumi kiállítását
A tízezredik látogatót várták szombaton a Műcsarnok alapításának 120. évfordulója alkalmából látható kiállításra, amely Az első aranykor címmel az Osztrák-Magyar Monarchia nemzeteinek festészetét mutatja be - hangzott el az M1 aktuális csatornán.
Száz éve halt meg Madarász Viktor
Száz éve, 1917. január 10-én halt meg Madarász Viktor, a magyar romantikus történelmi festészet nagy alakja.
Több mint 3 millió látogatót fogadott a madridi Prado múzeum 2016-ban
Több mint 3 millió látogatót fogadott a világ legnagyobb és legfontosabb múzeumai közé tartozó madridi Prado 2016-ban, teljesítve ezzel tavalyi célkitűzését - közölte kedden az intézmény internetes oldalán.
Megtalálták a Moncsicsivé restaurált Jézus-freskó eredeti festményváltozatát
Egy aragóniai gyűjteményben bukkant rá két spanyol régiségkereskedő a borjai templom majomszerűvé átfestett freskójának eredeti festményváltozatára, amelyet most kiállítanak egy zaragozai galériában.
Galériát nyitott a Magyar PEN Klub
Kertész Dániel Íróportrék 1981-2008 című kiállításával nyílt meg a Magyar PEN Klub új képzőművészeti és fotógalériája, a Janus Galéria a Kossuth téren.
Együtt felnőni
Kiállítás nyílt a Játékszínben Együtt felnőni címmel. A ZOOM Egyesület egészséges és látássérült, siket és mozgásukban korlátozott vagy más testi betegséggel élő gyermekeknek segít alkotni, hogy a művészet, a képzőművészet eszközeivel tudják kifejezni magukat. A gyerekek munkáiból nyílt tárlat december 14-ig látható.
Diana hercegnő legemlékezetesebb ruháiból nyílik kiállítás a Kensington-palotában
Diana hercegnő legemlékezetesebb ruhakölteményeit felvonultató kiállítás nyílik februárban a londoni Kensington-palotában a walesi hercegnő halálának 20. évfordulójára emlékezve.
21222324252627282930
25 / 41 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.