Hírek
Egyre nagyobb port kavar és egyre több pénzt visz Jeff Koons Banalitása
A Le Monde Art Market Monitor számolt be múlt héten arról, hogy egy francia bíróság, a fotós Jean-François Bauret javára döntött egy plágium ügyben, melynek alperese Jeff Koons, amerikai művész volt. A nemrég elhunyt fotós örökösei azt állították, hogy egy 1988-as Koons szobor, a Meztelen valójában Bauret 1975-ben fotózott fényképe alapján készült másolat.
Túl sok fog a Kampa Múzeumban Prága, Kampa Múzeum, április 23-ig
A prágai Kampa Múzeumnak több nagyon fontos gyűjteménye van, többek közt olyan alkotóktól, mint a 20. századi képzőművészet két ikonja, František Kupka és Otto Gutfreund. A közép-európai művészeti kollekció pedig nemcsak a keleti blokk művészetére koncentrál, hanem átfogó képet ad a cseh kultúrához kapcsolódva.
Szabad lelkek a fára épült kabinszállóban
Álmodtál már arról, hogy egy fán töltsd az éjszakát? Akkor a Free Spirit gömböket keresed, azokat az innovatív, kerek faházkabinokat, melyek 10-14 méterrel a föld felett lebegnek a fák koronái közt a Vancouver-szigeten.
Gondolat plasztika – képzőművészeti performansz-előadások a Trafóban 2017. március 16., 17., 18h
Melankólia, Bob Dylan, szintetikus biológia, űrbéli élet és tökéletes térdek képzőművészek szemével. A Trafó Gondolat plasztika sorozatában személyes és művészi oldalról mutatják be külföldi és magyar előadók az őket foglalkoztató témákat.
Aleksandra Katsan, a festménytetováló
Emlékszel még a Párnakönyv érzéki testrajzaira? Ma már igen messzire jutottunk tőle. A testfestés és a tetoválás mindennapos dologgá vált, és már egy-egy rajz, színes vagy fekete-fehér, nem okoz, olyan izgalmat, mint azok a betűk, amiket a Greenaway-film Nagikójának remekei ébresztettek bennünk.
Március 15-én Kossuth „szemébe nézhetnek" a Nemzeti látogatói
Első alkalommal mutatja be március 15. alkalmából a Magyar Nemzeti Múzeum a Kossuth Lajosról 1852-ben készült dagerrotípiát. A szabadságharc vezetőjét közelről és csaknem teljesen szemből ábrázoló felvétel segítségével a látogatók szinte egyenesen Kossuth szemébe nézhetnek.
Töltsd le a gépedre a New York-i Metropolitan Museum of Art gyűjteményét!
Több mint 400 000 nagyfelbontású digitális képet tett közkinccsé a MET, amit bárki letölthet és elmenthet magának. A múzeum világhírű gyűjteménye közvetlenül elérhető a múzeum honlapjáról, az egyetlen kikötés, hogy nem kereskedelmi használatra.
Helyspecifikus hirdetőtáblák, melyek szépen illeszkednek a dél-kaliforniai sivatagba Dél-Kalifornia, Gene Autry Trail, Vista Chino, április 30-ig
Jennifer Bolande képzőművész Látható távolság/Second Sight című projektje egyfajta szabadtéri kiállítás, amely Dél-Kalifornia sivatagában „söpör végig”. A sorozat része a Desert X kiállításnak, amely április 30-ig megvalósuló művészeti projektek és performanszok sorozata.
Kihirdették a Wellcome Image Awards 2017 díjazottait
Nemrég jelentették be a Wellcome Image Awards győzteseit. A díj, melyet 20 éve adnak át minden évben a legjobb egészségügyi, tudományos és orvosbiológiai fotóknak, a tudományos világot ünnepli. Mára már a fotósok is felismerték a megmérettetés jelentőségét, ez látszik abból is, hogy egyre nagyobb kedvvel és érdeklődéssel vesznek részt a versenyen.
Még egy múzeum online Antwerpen, Királyi Szépművészeti Múzeum
A Királyi Szépművészeti Múzeum Antwerpen (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen, KMSKA) épületeiben közel 7600 alkotás található. Festmények, rajzok, nyomatok és szobrok, európai mesterek remekei.
22232425262728293031
26 / 46 oldal
Játék
Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.