Hírek
Audio-Machine Mexikóban Berlin, Kunstraum Kreuzberg/Bethanien, 2017. március 19-ig
A kiállítás a mexikói elektronikus zene történetére, jelenkori helyzetére és sokszínűségére fókuszál. Bemutatja a különböző zenei stílusokat és a 20 században születetett hangkísérleteket. A tárlat a CTM kortárs elektronikus zenei fesztivál keretében jött létre.
Mangajelmezek a koppenhágai Nemzeti Múzeumban Koppenhága, Nationalmuseet, állandó kiállítás
Két éve látható a koppenhágai Nemzeti Múzeumban a Cosplayer! - Manga Youthcímű állandó kiállítás, amely egy kedvelt japán és dán szokást jár körül.
Az ankarai orosz nagykövet meggyilkolásáról készített kép nyerte a World Press Photo fődíját
Az ankarai orosz nagykövet decemberi meggyilkolásáról készített kép, az AP amerikai hírügynökség fotósának, Burhan Özbilicinek a felvétele nyerte el a World Press Photo 2017 fődíját hétfőn Amszterdamban.
Pompidou Központ Párizs: Kollekcia! Párizs, Centre Pompidou, 2017. április 2-ig
Kortárs képzőművészet a Szovjetunióban és Oroszországban 1950-2000 (2017. április 2-ig). Több mint 250 alkotás a szovjet és az orosz kortárs képzőművészetből Párizsban!
Hockney a Tate-ben Tate Britain, 2017. május 29-ig
A huszadik század egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású brit művésze visszatért a Tate Britainbe, élete eddigi legátfogóbb kiállításával. A kiállítás David Hockney leghíresebb munkáit mutatja be, hat évtized festményeivel, rajzaival, nyomataival, fotóival és videóival.
Mondrian-motívumokkal díszítették fel a hágai városháza homlokzatát
A Mondriantól a holland dizájnig címmel meghirdetett emlékév alkalmából Mondrian-motívumokkal díszítették fel a hágai városháza homlokzatát. A városvezetés szerint az alkotás „a világ legnagyobb Mondrian-festménye".
Sissiről szóló részleg nyílt a bécsi panoptikumban
Vasárnaptól a nagyközönség előtt is megnyílt az Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról, Sissiről szóló részleg a bécsi Madame Tussauds panoptikumban, a különleges tárlat Sissi (Sisi) születésének 180. évfordulója alkalmából készült.
Műcsarnok Teremőr 25.
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye hétről hétre új videós tartalommal jelentkezik. Ez a Teremőr, a Műcsarnok online videomagazinja, melynek legújabb, januári adásából szemezgettünk.
Csontváry-festmény restaurálására gyűjt a miskolci múzeum
Látogatók, műértők és mások anyagi támogatását kéri a miskolci Herman Ottó Múzeum az intézmény egyik legbecsesebb műkincsének, Csontváry Kosztka Tivadar Öreg halász című festményének restaurálására.
Salzburgban láthatók majd a párizsi Louvre grafikái
Többek között Michelangelo, Raffaello és Rubens grafikái is láthatók majd a Salzburg Múzeumban nyáron, a rajzok a párizsi Louvre-ból érkeznek az ausztriai városba.
22232425262728293031
26 / 43 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.