Hírek
Már elérhető a Műcsarnok Teremőr című videomagazinjának új epizódja
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye tavaly decemberben megújította honlapját és új videós tartalommal is jelentkezett. A Teremőr a Műcsarnok online videomagazinja, melynek idén februári indulása óta eddig tizenkét adása készült el.
Kétszáz lopott műkincset ad vissza az Egyesült Államok Indiának
Kétszáz lopott műkincset, köztük kétezer éves műtárgyakat ad vissza az Egyesült Államok Indiának - adta hírül a The Economic Times indiai lap online kiadása. A műkincsek értéke a becslések szerint százmillió dollárra (27 milliárd forintra) rúg.
A Hol jár az eszed? kérdésre keresi idén a válaszokat az ARC
Hol jár az eszed? - teszi fel a kérdést az idei ARC pályázat kiírása, amelyre július 12-ig várják a szervezők a jövőbeli terveket, vágyakat, a múltba révedést, vagy a jövő irányától való félelmet képi formában megjelenítő munkákat.
New Yorkban nyílt Moholy-Nagy életműtárlat
A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató kiállítás; a hetven éve elhunyt magyar képzőművész munkásságát Future Present címmel mintegy háromszáz alkotáson keresztül tekinti át a világhírű múzeum.
Kiállítás barlangrajzokból magyar szakemberek közreműködésével
Magyar szakemberek közreműködésével nyílik decemberben Franciaországban egy nemzetközi barlangművészeti központ, amely a lascaux-i barlangrajzokat és az őskori ember életét mutatja be.
Magyar művészek képei a Louvre-ban
Első alkalommal magyar kortárs festőművészek képeit is kiállítják a híres párizsi Louvre-ban. A kiállítás mindössze egy hétvégén, május 27-29. között tekinthető meg.
Már harmincezer fölött az MNG Picasso-kiállításának látogatószáma
Eddig több mint harminc ezren látták a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) április 22-én nyílt, Picasso - Alakváltozások, 1895-1972 című kiállítását; a nagy érdeklődésre tekintettel május 30-tól a tárlat a hét minden napján - így hétfőnként is - látogatható lesz.
Átadták az év múzeuma és az év kiállítása díjakat
A gyöngyösi Szent Bertalan-templom Kincstára kapta Az év múzeuma 2015, a főváros IX. kerületében lévő József Attila Emlékhely Eszmélet című kiállítása pedig Az év kiállítása 2015 díjat a Múzeumok majálisán szombaton, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
2016-ban Lengyelország lesz az Art Market Budapest díszvendége
Az Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárának díszvendége idén Lengyelország lesz. A művészeti seregszemle októberben zajlik majd a lengyel kortárs művészeti színtér nemzetközileg is elismert szereplőivel.
Elhunyt Deim Pál Kossuth-díjas festőművész
Életének 84. évében elhunyt Deim Pál Kossuth-díjas festőművész, grafikus - tudatta a család május 9-én, hétfőn az MTI-vel. A Kossuth-díjas festő- és grafikus, kiváló művész, a nemzet művésze, Szentendre város díszpolgára hétfőn hunyt el súlyos betegség után.
25262728293031323334
29 / 40 oldal
Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.