Hírek
Barakkba zárva – életre ítélve
2016 egyik legemlékezetesebb munkája biztosan a múlt héten megnyitott Barakkba zárva - Életre ítélve című köztéri kiállítás. A budapesti Fővám téri aluljáróban felépített stilizált barakk, benne egyedi kiállítótérrel arra a közel 800 ezer magyarra emlékezik, …
Yorgos Pop Up - Lakástárlat szoborgyűjtőknek Szentendrén
A Szentendrei Lakástárlat elkötelezett támogatója a szentendrei kortárs képzőművészetnek. Szervezésükben immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szoborgyűjtő Kör eseménye, mely ezúttal Tzortzoglou Georgios (Yorgos) limitált szériás kisplasztikáit juttatja el a műkedvelő közönséghez.
Újra látható a budai palotában Jankovits Gyula Libatolvaj című szobra
Több mint 70 évvel azután, hogy súlyos sérüléseket szerzett a második világháborúban, ismét látható Jankovits Gyula (1865-1932) Libatolvaj című frissen restaurált márványszobra a budai palotában.
Ritka Giotto-másolatra bukkantak egy erdélyi romos templomban
Giotto di Bondone egy elpusztult mozaikjának a hű freskómásolatát találták meg a Möller István Alapítvány örökségvédői az erdélyi Kiszsolna (Jelna) romos középkori temploma falán - írta hétfőn a Transindex erdélyi magyar portál.
Élet/Mód/Fotó/Divat/Kor – történetek a Kádár-korszakban
Február 19-én 15 órától a Szabad szemmel – Fotó Hemző kiállításhoz kapcsolódva kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Nemzeti Múzeumban a Kádár-kor társadalmi, szociális, kulturális építő-romboló „jelenségeiről” zenével és sok-sok vetítéssel.
Aj Vej-vejt a vízbe fulladt szír kisfiú pózában fotózták
A menekültválság egyik szimbólumává vált fotót felidézve Aj Vej-vej máskéntgondolkodó kínai művész egy olyan képet posztolt magáról Twitterén, amely a tengerbe fulladt szír kisfiú pózában ábrázolja - írta meg a BBC News.
200 japán műtárgy és különleges programok a Hopp Múzeumban
Több ezren voltak eddig kíváncsiak a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum tavaly novemberében megnyílt ázsiai művészetet több évszázadra visszanyúlóan bemutató, s emellett kortárs magyar és japán alkotásokat is felvonultató kiállítására.
Makovecz Imre grafikáiból nyílt kiállítás Bécsben
Makovecz Imre Kossuth-díjas építész grafikáiból nyílt kiállítás a bécsi Collegium Hungaricumban. A kultúrintézet UngArt galériájában mintegy hatvan grafika az építész mintegy ötszáz épülettervét mutatja be, a Balaton-teremben Makovecz megvalósult épületeiből pedig fotótárlat látható.
A HVG fotósa nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját
Tranzitország című sorozatával Fazekas István (HVG) nyerte el a 34. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját, az André Kertész Nagydíjat pedig Déri Miklós (Déri és Társa Bt.) kapta meg A roma test politikája - Nincs ártatlan kép című sorozatáért.
Meghosszabbították a szegedi Móra-múzeum Afrika- és Kis herceg-kiállítását
A téli szünet után pénteken újranyitnak a Móra-múzeum kiállítóhelyei, az elmúlt év egyik legsikeresebb, a Csak a jó meleg Afrika! című időszaki tárlatának nyitva tartását pedig meghosszabbították március 15-ig.
25262728293031323334
29 / 36 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.