Hírek
A Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria gyűjteményének tizennégy képe Bonnban Bonn, Bundeskunsthalle, 2018. szeptember 28.-2019. január 27.
Az egyik legrangosabb németországi kiállítóhelyen, a bonni Bundeskunsthalle épületében látogatható a Malerfürsten (Festőfejedelmek) című kiállítás január 27-ig, amelyre tizennégy mű érkezett a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiből.
Két Michelangelo-szobrot azonosított egy nemzetközi kutatócsoport
Michelangelo két fennmaradt bronzszobrát sikerült azonosítania egy nemzetközi kutatócsoportnak az itáliai reneszánsz mester jellegzetes stílusa alapján - számolt be a BBC News.
Kétszáz éves fennállását ünnepli a világhírű madridi Prado Múzeum
Kétszáz éves fennállását ünnepli a világhírű madridi Prado Múzeum; az egy éven át tartó bicentenáriumi rendezvénysorozat a Prado történetét kronológiai sorrendben bemutató tárlattal vette kezdetét.
Monet tavirózsás képéért közel 32 millió dollárt fizettek
Monet Tavirózsás medence (Le bassin aux nymphéas) című képe 31, 8 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelt el a Christie's legutóbbi, impresszionista és modern festészeti aukcióján New Yorkban.
III. Művészek a Heti Betevőért kiállítás és jótékonysági aukció
Neves művészek segítik a Heti Betevő Egyesület budapesti csoportja által harmadik alkalommal megrendezett Művészek a Heti Betevőért jótékonysági aukciót november 21. és december 1. között.
Jövőre nagyszabású Keith Haring-kiállítást rendeznek a liverpooli Tate-ben Tate Liverpool, 2019. június 14.-november 10.
Első alkalommal rendeznek átfogó kiállítást Keith Haring, az 1990-ben 31 évesen elhunyt amerikai művész és AIDS-aktivista műveiből az Egyesült Királyságban.
A Szépművészeti Múzeum állandó kiállításai is megújultak
Több mint három évig tartó felújítási munkálatokat követően, október 31. óta újra látogatható a Szépművészeti Múzeum. Az 1906-ban megnyílt múzeum történetének legnagyobb és legátfogóbb rekonstrukciós munkálatai során nem csupán a múzeum épülete újult meg, hanem a gyűjtemény eredeti koncepciójához visszatérve, annak állandó kiállításait is újrarendezték.
Ünnepi koncert a Nemzeti Múzeumban
Hagyományteremtő céllal hozta létre évente megrendezett hangversenyeit a Magyar Nemzeti Múzeum. Idén november 18-án kerül sor az ünneplésre.
Óriási közönségsikerként zárt a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában
Óriási közönségsikerként zárt a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítása, amelyre több mint 220 ezer látogató volt kíváncsi az elmúlt négy hónapban.
Diákok közbenjárására rendeznek átfogó Jeff Koons-kiállítást Oxfordban Oxford, Ashmolean Museum, 2019. február 7.-június 9.
Jeff Koons, a kortárs művészet egyik rendkívül megosztó „szupersztárja” Oxfordban rendez kiállítást. A dolog érdekessége, hogy a ritka múzeumi tárlatra nem kurátorok, hanem az Edgar Wind Society diákjai vették rá, miután meghívták Oxfordba.
12345678910
3 / 46 oldal
Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.