Hírek
Újra felállítják a berlini falat
A német főváros visszakapja szimbolikus jelképét, a berlini falat – amely 1961 és 1989 között választotta ketté Kelet- és Nyugat-Berlint –, igaz, csak néhány hétre és egy művészi installáció keretében, a Berliner Festspiele programjaként.
A szecesszió gyöngyszemei a Városligetben
Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható az Iparművészeti Múzeum Városligeti fasor 12-es szám alatt található Ráth György-villája, ahol a múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállításával várja a látogatókat.
Elárverezik a világ első moziplakátját
A világ első nyilvános mozifilm-bemutatóját egy párizsi kávézó alagsorában rendezték meg 1895. december 28-án, összesen harminc ember előtt. Az Auguste és Louis Jean Lumière filmjéhez készült Henri Brispot plakát egyike annak a 164 ritka plakátnak, melyeket augusztus végén elárverez Sotheby’s.
Két nemzetközi díjat is kapott a PIM kiállításának logója
A Petőfi Irodalmi Múzeum nyár elején egy telefonos applikációjáért kapott nemzetközi díjat, ezúttal pedig a Szabó Magda emlékére rendezett Annyi titkom maradt című kiállításhoz, Farkas Anna grafikusművész által tervezett logót ismerték el két neves dizájnversenyen.
Különleges finisszázzsal zár a Határtalan Design kiállítás a Bálnában
Még néhány napig látható a régió egyik legkiemelkedőbb dizájn tematikájú rendezvénysorozata, a Határtalan Design kiállítás, melyen a hazai alkotók mellett nemzetközi bútor-, textil- és tárgytervezők mutatkoznak be. Az idei kiállításhoz egy progresszív ékszerválogatás és tárgyfotótárlat is kapcsolódik.
Kozma Lajos lakásművészete és grafikái
70 éve hunyt el Kozma Lajos világhírű építész-iparművész, grafikus és pedagógus. Tisztelegve rendkívül sokrétű alkotói munkássága előtt, a 2018-as Kozma-emlékév keretében a Műcsarnok, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és a BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma együttműködésében nagyszabású programsorozat indul.
Tíz elfeledett Picasso-festmény került elő egy iráni múzeumban
A Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum (Tmoca) raktárhelyiségeinek felújítása közben, egy 2019-es kiállításra készülve, elfeledett, korábban nem dokumentált Picasso-művekre bukkantak.
Lerombolták Aj Vej-vej pekingi stúdióját
Aj Vej-vej napjaink legismertebb kínai kortárs képzőművésze és aktivistája, aki 2015 óta Berlinben él családjával. A művészt, aki leggyakrabban a kínai politikára és emberi jogi kérdésekre reflektál műveivel, váratlanul érte a hír, hogy Zuoyou névre keresztelt stúdióját lerombolták.
Szakértők szerint nem Leonardo festette a Salvator Mundit
Neves művészettörténészek, köztük Matthew Landrus, az Oxfordi Egyetem történésze megkérdőjelezi, hogy Leonardo da Vinci festette a világ legdrágább festményét, a Salvator Mundit.
Párizs első digitális múzeuma audiovizuális élménnyé alakítja a műalkotásokat
Az idei év újdonsága Párizs egyébként is bővelkedő turistalátványosságai közt a tavasszal megnyílt L’Ateliers des Lumières, ami a francia főváros első digitális múzeuma.
12345678910
3 / 43 oldal

Kazovszkij 10.
Budapest, Átrium Galéria, 2018. november 22. - 2019. január 20.

Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.