Hírek
1000 kísértetszerű utópisztikus lény árasztotta el Hamburg utcáit a G20 csúcstalálkozóján
2017. július 5-én több száz, sárral borított lény jelent meg Hamburgban - csendben tiltakozva a G20-csúcstalálkozó ellen. A kétórás helyszíni performance-t a 1000 GESTALTEN szervezte.
Múzeumozz fél áron!
A múzeumok közti együttműködés, illetve a múzeumba járás népszerűsítésének kiváló példája a Műcsarnok és az Iparművészeti Múzeum közös nyári akciója, melynek keretében egy jegy árából mindkét intézmény kiállításai megtekinthetők.
Jövőre nyílik a felújított Szépművészeti Múzeum
A végéhez közeledik a Szépművészeti Múzeum Román csarnokának felújítása, az új kiállító- és közönségforgalmi terek kialakítása pedig az év végére fejeződik be. Átfogó rekonstrukciója után a Szépművészetit 2018 őszén veheti ismét birtokba a közönség.
Új helyre költözik a komáromi Klapka György Múzeum
A hajdani Méntelep főépületébe költözik a komáromi Klapka György Múzeum, és ide telepítik a római korral foglalkozó régészek képzésnek egy részét is, a beruházás összege meghaladja a félmilliárd forintot.
Tematikus Borszerdák középpontban a színekkel
Júliusban szerda esténként ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában, és idén először a Vasarely Múzeumban is! Izgalmas borok, megújult kiállítások, tárlatvezetések, előadások és koncertek a Budavári Palotában és a Duna-parti Zichy-kastély kertjében.
Virtuális időutazás Modiglianival a száz évvel ezelőtti Párizsba London, Tate Modern, 2017. november 23.-2018. április 2.
A VR (virtuális valóság)-technológia révén a korai 20. századi Párizsba repíti vissza a látogatókat a londoni Tate Modern ősszel nyíló Modigliani-tárlata. A Tate Modern most először fog bevetni ilyen technológiát nagyszabású kiállításához.
Kortárs műveknek ad majd helyet a világ első kör alakú múzeuma
Francois Pinault francia üzletember, műgyűjtő Ando Tadao japán építésszel összefogva fogja felújítani és kortárs művészeti múzeummá átalakítani a párizsi árutőzsde egykori 19. századi épületét.
A kerékpártörténeti kiállítás az ausztriai Kismartonban Kismarton (Eisenstadt), Projektraum Burgenland, november 12-ig
A kerékpár kétszáz évvel ezelőtti feltalálásának alkalmából a jármű történetéről nyílik június 22-én kiállítás a burgenlandi Kismarton (Eisenstadt) város Projektraum elnevezésű galériájában.
A civilség áll az idei ARC fókuszában
A civilségről mint szakmáról, gondolkodásról, életformáról vagy meggyőződésről mondhatják el véleményüket idén az ARC pályázatra nevezők, akiknek munkáit július 11-ig várják a szervezők.
November végén bezár a Néprajzi Múzeum
November végén zárja be a látogatók előtt Kossuth téri épületét a Néprajzi Múzeum, amelynek új otthonát 2017 második felében kezdik építeni az Ötvenhatosok terén. A múzeum várhatóan 2020-ban nyit ki újra.
12345678910
3 / 30 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.