Hírek
Összekeverték az utcán valakivel és világsztár divatikon lett belőle
Kevesen tudják megnevezni a pillanatot, amikor életük teljesen megváltozott, de Lyn Slater, a Fordham Egyetem professzora és szociális munkás jól emlékszik a dátumra. 2014 szeptemberében a Manhattan Lincoln Center közelében épp a barátját várta, hogy együtt megnézzék a Fashion Week egyik eseményét.
„Fagylaltmúzeum” - A jéghideg édességek őrült tárháza
Azok számára, akik szeretik az édességet, a Fagylalt Múzeum (MOIC) lesz talán a legcsodálatosabb hely a Földön. A különleges intézmény, amely nemrég nyitotta meg kapuit Los Angelesben, önmagát „kísérleti fagylaltutazásnak” nevezi.
Leo Villareal a New York Pace Galleryben május 14- június 17.
A New York-i Pace Galéria első önálló kiállítása a fényművész Leo Villareal tárlata, aki a LED-es fények és a vetítés közötti határokat feszegeti munkáival, és ez alkalommal minden új munkáját bemutatja.
Frida Kahlo fiatalkori ritka fotói az 1920-as évekből
Ebben az évben van Frida Kahlo születésének 110. évfordulója. Festményeit mindenki ismeri. Jellegzetes, a naiv festészet elemeit hordozó, könnyen beazonosítható önarcképei a mexikói hagyományokban gyökereznek.
Nettie Wakefield fordított portréin szokatlan szögből mutatja be modelljeit
Mint sok gyakorlott rajzoló, az önjelölt „ceruzasznob” Nettie Wakefield is felhagyott a megszokott arcokkal, és ahelyett, hogy az emberek mosolyát vagy profilját ábrázolná, a brit művész egyedülálló módon közelíti meg a portréábrázolás műfaját.
Lehet művészettel politizálni? És vajon a művészettel politizálás büntethető?
Egy alaszkai egyetemi tanár a múlt hónapban úgy döntött, hogy megdönti Trump elnököt. Persze az erőszak csak virtuális volt - a művésztanár, Thomas Chung festményén a színész Chris Evans látható meztelenül Trump levágott, véres fejét tartva a hajánál fogva.
Paul McCarthy és Christian Lemmerz Velencében Velence, Isola di San Giorgio Maggiore, május 12.–augusztus 27.
Mindenki, akinek a gyomra forgott a Whitney biennálén Jordan Wolfson Valódi Erőszak című kiállításától (2017), valószínűleg szeretne jó távol maradni ettől az eseménytől.
Még egy szép módja annak, hogy felhívják a figyelmet az elhanyagolt utakra
Ma sok kortárs művész kreatív problémamegoldó módon arra törekszik, hogy alternatív megoldásokat találjon esztétikai problémákra. A törött vagy az elfelejtett hétköznapi tárgyak mellett ezek a jó képzelőerővel megáldott emberek szívesen foglalkoznak a közterületek és az utcák képével is.
Óriások a városban
A dán művész, Thomas Dambo az elmúlt három évet azzal töltötte, hogy újrahasznosított anyagokból hatalmas szobrokat hozott létre. Legutóbb hat barátságos óriást szórt szét Koppenhága külterületein, melyekkel arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy látogassák meg a város kevésbé ismert területeit is.
A Guggenheim Múzeum több mint 200 művészeti kiadványa ingyenesen letölthető
A New York-i Guggenheim Múzeum most több mint 200 könyvet tett hozzáférhetővé a modern művészetről online. Sőt, nemcsak interneten olvashatod, de ingyen le is töltheted őket sokféle formátumban (pl.: PDF vagy ePub) az internetes archívumból.
12345678910
3 / 28 oldal
Játék
A 2013-ban alakult formáció zenéjében ukrán népi motívumok és hangszerek vegyülnek elektronikával.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.