Hírek
Albummal és kiállításokkal emlékeznek Magritte-ra Belgiumban
Belgiumban könyvbemutatóval és kiállításokkal emlékeznek meg az ötven éve elhunyt René Magritte belga származású szürrealista festőről.
Matisse műterme Londonba költözött London, Royal Academy of Arts, november 12-ig
Londonban láthatók Henri Matisse műtermének a francia festő által legnagyobb becsben tartott kellékei, azok a tárgyak, amelyek a művészt több formában is megihlették.
Aranybérlettel várja az Iparművészeti az utolsó látogatóit
Az Iparművészeti Múzeum szeptember 3-án egy időre búcsút vesz a látogatóitól, és megkezdődik az épület rekonstrukciója. Az intézmény szeretné emlékezetessé tenni vendégei számára az utolsó heteket, ezért korlátozott számú aranybérletet bocsát ki.
ArtZone a Szigeten
Divat, kortárs képzőművészet, kreativitás! Ezek a 2017-es ArtZone hívószavai a Sziget legvarázslatosabb helyszínén, ami az egyik legkedveltebb nappali helyszínként tér vissza idén is a fesztiválra.
Újra megnyílt a látogatók előtt Pécs patikamúzeuma
Az Apáca utcában található kiállítóhely egykor a város első, Seitz Nepomuk János által 1697-ben alapított apotékájának, a Szerecsen Patikának az otthona volt, amely a gyógyszertári funkció mellett 1990-ben rekonstrukcióval vált alkalmassá gyógyszerészet- és orvoslástörténeti kiállítás berendezésére.
Szalmakalaptól az aranytevéig - 65 év királyi ajándékai a Buckingham-palotában London, Buckingham Palace, október 1-ig
Szalmakalap és színaranyból öntött teve is látható lesz azon a nagyszabású kiállításon, amelyet a 65 éve uralkodó II. Erzsébet királynő ajándékaiból állítottak össze a Buckingham-palotában.
Megújult a Vasarely Múzeum
Új állandó kiállítással nyílt újra a kívül-belül megszépült Vasarely Múzeum, amely 1987-ben nyitotta meg kapuit az óbudai Zichy-kastély épületében, azután, hogy Victor Vasarely a magyar államnak adományozta gyűjteményét.
Nyolcvan éve eltűntnek hitt freskó került elő Egerben
Nyolcvan éve eltűntnek hitt, a mai Érseki Palota eredeti mennyezetképének egy részletét ábrázoló vízfestményvázlatra bukkantak a közelmúltban az Egri Főegyházmegyei Levéltár munkatársai.
Thomas Gainsborough rajzaira bukkantak a windsori kastélyban
A világhírű 18. századi brit festő, Thomas Gainsborough 25 rajzból álló albumára bukkantak a windsori kastély királyi gyűjteményében.
1000 kísértetszerű utópisztikus lény árasztotta el Hamburg utcáit a G20 csúcstalálkozóján
2017. július 5-én több száz, sárral borított lény jelent meg Hamburgban - csendben tiltakozva a G20-csúcstalálkozó ellen. A kétórás helyszíni performance-t a 1000 GESTALTEN szervezte.
12345678910
3 / 31 oldal
Játék
Újra mozivásznon a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változatban!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.