Hírek
Radisics Milán nyerte a Sajtófotó Pályázat fődíját
Több mint négyszáz képet mutat be a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat anyagából péntektől a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás; a pályázat nagydíját Radisics Milán nyerte el.
Kiderült, hogy valódi egy hamisítványnak hitt Botticelli
Sandro Botticelli egyik 1487-ben festett Gránátalmás Madonna című képéről sokáig azt hitték, hogy a mester festményének egy gyenge minőségű másolata.
A New York-i Mennyei testek kiállítás vonzotta a legtöbb látogatót tavaly
A The Art Newspaper minden évben összesíti a világ múzeumainak látogatottságát, ami alapján a New York-i Metropolitan Museum of Art két kiállítása végzett az első két helyen.
Nem pisil több ivóvizet a híres brüsszeli Manneken Pis-szobor
Nem pisil többé ivóvizet a híres brüsszeli Manneken Pis-szobor: a város illetékesei ugyanis a közelmúltban azzal szembesültek, hogy a „pisilő kisfiú" szobrából napi 1000-2500 liter friss víz ömlik egyenest a csatornába.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb száma!
A Pesti Est havonta megjelenő képzőművészeti kiadványának áprilisi lapszámában is csokorba szedtük a legizgalmasabb fővárosi és vidéki kiállításokat.
Leonardo, Rembrandt, Bruegel, Renoir és a Bauhaus... - Évfordulós kiállítások 2019-ben
Leonardo, Rembrandt, Bruegel, Renoir és a Bauhaus – az idei év kerek évszámai kapcsán számos kihagyhatatlan kiállítás várja a képzőművészet rajongóit Európa nagyvárosaiban és Budapesten is.
Máté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás a Bazilikánál
Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás március 13-án Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.
A Ludwig Múzeum kiállítása nyerte a Global Fine Art Awards díját
„Ez egy nagy szép születésnapi ajándék” – értékelte a díjat a fennállásának 30. évfordulóját a napokban ünneplő múzeum igazgatója, Fabényi Julia. „A nemzetközi elismeréssel egy több éves koncepciózus munka eredménye érett be, mellyel a régió kortárs művészetét igyekszünk bemutatni.”
275 éves a Sotheby’s
A Sotheby’s aukciós ház londoni kiállítással ünnepli 275. születésnapját, amely keretében felelevenítik legemlékezetesebb pillanataikat, köztük a Magna Carta ritka másolatának 21 millió fontos és Munch A sikoly című festményének 120 millió dolláros leütését.
Mezopotámiai műkincset foglaltak le a Heathrow-n
Egy körülbelül harminc centiméteres ékírásos követ foglaltak le a londoni Heathrow repülőtéren, amit valaki megpróbált Angliába csempészni.
12345678910
3 / 52 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.