Hírek
Több mint 200 ezer fontért kelt el a Banksy rajzaival díszített katonai autó
Elkelt a Banksy, bristoli graffitiművész rajzaival díszített amerikai katonai jármű a Bonhams aukciósház háború utáni és kortárs művészeti árverésén Londonban, új tulajdonosa 218 500 fontot (82, 8 millió forintot) fizetett érte - adta hírül a BBC News.
Műcsarnok Teremőr 14.
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye hétről hétre új videós tartalommal jelentkezik. Ez a Teremőr, a Műcsarnok online videomagazinja, melynek ezúttal a tizennegyedik adásából szemezgettünk.
Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Galériában
A Magyar Nemzeti Galéria idén is tartalmas programokat kínál az érdeklődnek a Múzeumok Éjszakáján. Az idei programok mottója KALEIDOSZKÓP – SZÍNEZD ÚJRA! Ezen az estén a Magyar Nemzeti Galéria épületében életre kelnek a színek!
Új épülettel bővül a londoni Tate Modern
Pénteken nyitja meg a kapuit a londoni Tate Modern új, piramist idéző tízemeletes épülete, amely új kiállítóterekkel és lenyűgöző panorámát kínáló tetőterasszal fogja várni a látogatókat.
Itt a Műcsarnok Teremőr legújabb epizódja!
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye tavaly decemberben megújította honlapját és új videós tartalommal is jelentkezett. A Teremőr a Műcsarnok online videomagazinja, melynek idén februári indulása óta eddig tizenhárom adása készült el.
Kelet és Nyugat találkozása - Kiállítás Hundertwasser és Hasegawa grafikáiból
A kiállítás anyaga az osztrák Friedensreich Hundertwasser és a japán Shoichi Hasegawa grafikai munkáiból összeállított válogatás. A 20. század két művészének egymásra gyakorolt hatása, a keleti és nyugati kultúra egymás melletti megjelenítése érzékelhető a bemutatott több mint hetven, túlnyomórészt színes grafika – litográfia, szerigráfia, fametszet, vegyes technika és akvarell – megtekintésekor.
Chagall-kép érkezik a Magyar Nemzeti Múzeumba Először láthatja a magyar közönség!
Chagall egyértelműen a magyar forradalom előtt tisztelgett Mère et enfant (Anya gyermekével) című alkotásával, mely 1970. november 15-én jelent meg a párizsi Irodalmi Újságban.
Marjai Judit új szintre emeli a szépség és a csendélet fogalmát
Marjai Judit, az A38 Hajó visszatérő művésze. Nem csoda, hiszen minden egyes kiállítása egy újabb témát feszeget, újabb kihívások elé állítja a művészt és közönségét, interakcióba kerülve vele. Az egykori fotómodell ezúttal is egy teljesen más, szinte már földöntúli utazásra invitál bennünket.
Már elérhető a Műcsarnok Teremőr című videomagazinjának új epizódja
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye tavaly decemberben megújította honlapját és új videós tartalommal is jelentkezett. A Teremőr a Műcsarnok online videomagazinja, melynek idén februári indulása óta eddig tizenkét adása készült el.
Kétszáz lopott műkincset ad vissza az Egyesült Államok Indiának
Kétszáz lopott műkincset, köztük kétezer éves műtárgyakat ad vissza az Egyesült Államok Indiának - adta hírül a The Economic Times indiai lap online kiadása. A műkincsek értéke a becslések szerint százmillió dollárra (27 milliárd forintra) rúg.
27282930313233343536
31 / 43 oldal
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.