Hírek
Együtt felnőni
Kiállítás nyílt a Játékszínben Együtt felnőni címmel. A ZOOM Egyesület egészséges és látássérült, siket és mozgásukban korlátozott vagy más testi betegséggel élő gyermekeknek segít alkotni, hogy a művészet, a képzőművészet eszközeivel tudják kifejezni magukat. A gyerekek munkáiból nyílt tárlat december 14-ig látható.
Diana hercegnő legemlékezetesebb ruháiból nyílik kiállítás a Kensington-palotában
Diana hercegnő legemlékezetesebb ruhakölteményeit felvonultató kiállítás nyílik februárban a londoni Kensington-palotában a walesi hercegnő halálának 20. évfordulójára emlékezve.
Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte Az év természetfotósa 2016 díjat
Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a Saubermacher - Az év természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.
Megvannak A Te forradalmi, titkos művészeted - szabadon c. pályázat győztesei
A Magyar Nemzeti Múzeum 2016. november 3-án hirdette ki A Te forradalmi, titkos művészeted - szabadon című kreatív pályázatának eredményeit. Az első díjat Balogh Máté Méltó megemlékezés az ’56-os forradalmakról – Lego formában című műve nyerte el.
A forradalmi eufória és a megtorlás vizuális lenyomatai
Még bő két hétig, november 13-ig látogatható a Rejt/Jel/Képek ’56 – A forradalom titkos művészete című időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából nyílt kiemelkedő jelentőségi tárlaton, ...
Műcsarnok Teremőr 19.
A Műcsarnok online videomagazinjában a múzeum októberi programjairól és kiállításairól esik szó.
Műcsarnok Teremőr 18.
A Műcsarnok videomagazinjának legújabb epizódjában két megnyitóról is szó esik, melyeket egy héten belül tartanak: a Kontroll, a MOME Média Design Tanszékének kiállítása a Boxban, a KÖZÉP, a Műegyetem Középülettervező Tanszékének tárlata pedig a Kamarateremben látható.
Konferencia a kelet-közép-európai dadaizmusról
A Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézete közös konferenciát szervez a zürichi dada indulásának centenáriuma alkalmából.
Eredeti Raffaello-alkotás lehet a 20 fontos másolatnak titulált festmény
Mégiscsak Raffaello Sanzio reneszánsz kori olasz festő (1483-1520) munkája lehet az a festmény, amelyet annak idején mindössze 20 fontot érő másolatnak tituláltak, ám ha valóban eredeti, akkor 20 millió fontot (7, 06 milliárd forint) is érhet.
Előkerült egy elveszettnek hitt Vaszary-festmény
Több évtized után derült ki, hogy Vaszary János elveszettnek hitt, Halászat a Balatonon című képe mindvégig az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének falán lógott Tihanyban. A festmény után nyomozva Virág Judit egy másik megsemmisültnek hitt Vaszary-képről szóló információkra is rábukkant.
27282930313233343536
31 / 46 oldal
Játék
A Nőkből is megárt… című előadásban Tordai Teri és lánya, Horváth Lili újra egy színpadon láthatók.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.