Hírek
Csók Istvánról emlékezik meg a képző kiállítása
Csók István festészetéről emlékezik meg a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak munkáit bemutató Műteremsarok című kiállítás, amely november 17-től látható az egyetem épületében Budapesten.
Rekordáron kelt el Cy Twombly absztrakt képe
Rekordáron, 70, 5 millió dollárért (20, 5 milliárd forintért) kelt el szerdán a Sotheby's New York-i kortárs aukcióján Cy Twombly amerikai absztrakt művész egy 1968-ból származó képe, amely fekete táblán fehér firkát ábrázol.
Eöri Szabó Zsolt színházi fotói a MÚOSZ-székházban
November 12. és december 11. között Eöri Szabó Zsolt újságíró-fotográfus, a Nemzeti Színház fotósának Elillanó pillanatok az örökkévalóságnak című kiállítása látható a MÚOSZ székházában. A kiállítás kurátora Keleti Éva, fotográfus, kiváló művész.
Már ötvenezren látták a Csontváry-kiállítást
Az ötvenezredik látogatót köszöntötték szerdán a Honvéd Főparancsnokságban A magányos cédrus címmel július 6-tól látható Csontváry-életműkiállításon.
Kortárs magyar üvegművészeti kiállítás nyílik Brüsszelben
Transzparencia - Kortárs Magyar Üvegkiállítás címmel nyílik tárlat szerdán a brüsszeli Balassi Intézetben. Az intézet idei kiemelt programjai között szereplő kiállításon huszonnégy iparművész áttetsző alkotása látható.
Megújult az Ibafai Pipamúzeum
Megújult a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) dohánytörténeti gyűjteményét bemutató Ibafai Pipamúzeum a közelmúltban. A beruházásnak köszönhetően újjávarázsolták az ingatlan homlokzatát, bejárati kapuját és a kiállítótereit is.
Jótékonysági kiállítás nyílt a MOM Park Galériában
Megnyitott a megújult MOM Park Galéria első jótékonysági kiállítása. A bevásárlóközpont felhívására a MOME lelkes diákjai varázsolták újjá az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Mama-lakását.
Ismét indul a KÉPZŐ
A Diákhitel Központ Zrt. negyedszer hirdeti meg festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatát, a Képzőt. A pályázaton a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények hallgatói vehetnek részt, megadott témára készült festményekkel, grafikákkal vagy fotókkal.
Kiállítással emlékeznek Escher Károlyra
Escher Károly fotográfus életművéből rendez emlékkiállítást az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Szekszárdon az alkotó születésének 125. évfordulóján. A Művészetek Házában november 7-től január 3-ig látható tárlaton a fotós több mint 60 képét állítják ki.
Megnyílt Nicolas Schöffer életmű-kiállítása
Először és utoljára látható hazánkban egyben az a rendkívüli gyűjtemény, amelyet a kinetikus fényszobrairól ismertté vált Nicolas Schöffer egykori műtermében tárolt munkáiból rendez a Műcsarnok, a művész özvegye közreműködésével.
27282930313233343536
31 / 36 oldal
Játék
A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciója, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érint, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.