Hírek
Oscar-díjassal indítja a Múzeumok Éjszakáját a Ludwig Múzeum
A múzeumi fesztivál hétvégéjén záró Fényképezte Zsigmond Vilmos című kiállítás eseményei mellett – ahol az Oscar-díjas, magyar származású operatőrrel is találkozhat a közönség – számos izgalmas társművészeti programmal várja az éjszakai kalandozásra vágyókat a Ludwig június 20-án.
Budapest és Bécs századfordulós építészeti összhangjáról nyílt fotókiállítás
Budapest és Bécs építészeti összhangjáról nyílt fotókiállítás Bécsben hétfőn, a tárlat 300 képen keresztül szemlélteti a két Duna-parti főváros századfordulón kialakult építészeti arculatát.
A Bálnába költözik a Közlekedési Múzeum
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum állandó kiállításából a városligeti épület április 15-i bezárása után a Bálnában rendeznek válogatott kiállítást, amely nyár végétől csaknem három évig lesz látható.
Chagall-kiállítás nyílik Pécsett áprilisban
A 20. század egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb képzőművésze, Marc Chagall (1887-1985) alkotásaiból nyílik kiállítás áprilisban Pécsett - jelentette be a Janus Pannonius Múzeum művészettörténeti osztályvezetője.
Elrontották az Assisi bazilika freskóinak restaurálását
Leállíttatta az umbriai Assisi bazilikája freskóinak helyreállítását az olasz kulturális minisztérium, mivel a tárca szerint a beavatkozás erőteljesen módosította az eredeti 14. századi alkotások színét és részleteit is.
Képzőművészeti pályázatot hirdetett a Sziget fesztivál
Kortárs Kihívás 2015 címmel 100 ezer euró (több mint 30 millió forint) keretösszegű képzőművészeti pályázatot tett közzé az Interart Alapítvány és a Sziget Kft.; a kiírásra az idei fesztiválon bemutatandó szobrokat, installációkat, objekteket, látványos térelemeket várnak több kategóriában.
Ludwig Goes Pop - Pop art kiállítás a bécsi mumokban, ősztől pedig Budapesten
Az amerikai és brit pop art fénykorát tekinti át mások mellett Claes Oldenburg, Roy Lichtenstein és Andy Warhol művein, összesen 100 munkán keresztül a bécsi Museum moderner Kunst - Stiftung Ludwig (mumok) Ludwig Goes Pop című kiállítása.
Független kortárs művészet az első Off-Biennále Budapesten
Kortárs képzőművészek fotóit, szobrait, videoinstallációit, grafikáit, kísérleti filmjeit és hanginstallációit láthatja a közönség az új kortárs művészeti kiállítás- és eseménysorozat, az Off-Biennále Budapest április 24. és május 31. között zajló programjában.
Elhunyt Gross Arnold festőművész, grafikus
Életének 86. évében, január 22-én Budapesten meghalt Gross Arnold Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze - tájékoztatta az MTI-t a művész családja.
Ingyenes kiállítások a Várkert Bazárban A magyar kultúra napján
Ingyenesen látogatható kiállításokkal várja a közönséget a Várkert Bazár január 22-én, csütörtökön, A magyar kultúra napján, amely Ybl Miklós halálának évfordulója is egyben.
26272829303132333435
32 / 35 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.