Hírek
Megelevenedik a 19. századi az idei Múzeumok Majálisán
Május 21–22-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 21. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Ez a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére.
Magyar design Vilniusban
A FISE - Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület szervezésében, a Magyar Formatervezési Tanács együttműködésében szerepel hazánk a Litván Design Hét díszvendégeként. Ennek keretében látható Vilniusban a Shapes of Hungary - Kortárs magyar designkiállítás, illetve a Shapes of Hungary - Kortárs magyar ékszerkiállítás Telšiai városában.
Trabant Múzeum nyílt Prágában
Trabant Múzeum nyílt Prágában, abból az alkalomból, hogy a szocialista évtizedek egyik legnépszerűbb személygépkocsijának a gyártását 25 éve hagyták abba Németországban.
Meghalt Szipál Márton fotóművész
Életének 92. évében meghalt Szipál Márton fotóművész, a magyar fotográfia egyik legismertebb személyisége - tudatta a család és a művész baráti köre szerdán az MTI-vel.
Revolution Party - Az orosz avantgárd az 1910-1920-as években című kiállítás finisszázsa
Április 30-án, vasárnap látható utoljára a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeumból érkezett, az orosz avantgárd művészetének egyik legrégebbi és legegységesebb gyűjteményét bemutató tárlat a Magyar Nemzeti Galériában.
Labdarúgásról szóló kiállításokkal készülnek az Eb-re a francia múzeumok
Labdarúgásról szóló kiállításokat rendeznek annak a tíz francia városnak a kulturális intézményei, ahol a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseit rendezik - írta kedden a Le Figaro című napilap.
Nagyszabású Modigliani-kiállítás készül Londonban
Az eddigi legátfogóbb Modigliani-kiállítás megrendezésére készül a londoni Tate Modern múzeum - számolt be róla a BBC News. A múzeum a Modigliani-tárlaton kívül jövőre több látogatócsalogató kiállítást is tervez.
Tömör aranyból készült vécécsészét állít ki a New York-i Guggenheim
Maurizio Cattelan olasz művész tizennyolc karátos aranyból készített vécécsészéjével gazdagodik a New York-i Guggenheim Múzeum. A május 4-től látható és használható America című alkotás a művész első jelentős munkája a Guggenheimben megrendezett 2012-es retrospektív kiállítása óta.
Végre megnyílik a svájci Charlie Chaplin-múzeum
Vasárnap nyílik meg Svájcban a Charlie Chaplin-múzeum, tisztelegve a Londonban született színész-rendező előtt, aki egyike volt Hollywood legnagyobb sztárjainak a filmipar hajnalán.
A Lengyel Zsidók Történeti Múzeuma lett az év múzeuma
„Csak nagyon idealisták hihették, hogy ez a projekt megvalósul.” A Varsóban 2014 októberében megnyílt Polint, a Lengyel Zsidók Történeti Múzeumát választották a 2016-os év európai múzeumának.
28293031323334353637
32 / 42 oldal

Barabás Márton kiállítása.
Budapest, Nádor Galéria, szeptember 26. - október 16.

Az érzékiség és az anyag -
Budapest, Budapest Galéria, szeptember 28. - november 4.

Orsolya Drozdik: Sensuality and Matter.
Budapest, Budapest Galéria, szeptember 28. - november 4.

Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.