Hírek
200 japán műtárgy és különleges programok a Hopp Múzeumban
Több ezren voltak eddig kíváncsiak a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum tavaly novemberében megnyílt ázsiai művészetet több évszázadra visszanyúlóan bemutató, s emellett kortárs magyar és japán alkotásokat is felvonultató kiállítására.
Makovecz Imre grafikáiból nyílt kiállítás Bécsben
Makovecz Imre Kossuth-díjas építész grafikáiból nyílt kiállítás a bécsi Collegium Hungaricumban. A kultúrintézet UngArt galériájában mintegy hatvan grafika az építész mintegy ötszáz épülettervét mutatja be, a Balaton-teremben Makovecz megvalósult épületeiből pedig fotótárlat látható.
A HVG fotósa nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját
Tranzitország című sorozatával Fazekas István (HVG) nyerte el a 34. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját, az André Kertész Nagydíjat pedig Déri Miklós (Déri és Társa Bt.) kapta meg A roma test politikája - Nincs ártatlan kép című sorozatáért.
Meghosszabbították a szegedi Móra-múzeum Afrika- és Kis herceg-kiállítását
A téli szünet után pénteken újranyitnak a Móra-múzeum kiállítóhelyei, az elmúlt év egyik legsikeresebb, a Csak a jó meleg Afrika! című időszaki tárlatának nyitva tartását pedig meghosszabbították március 15-ig.
Beszélgetés a művészetről
A Ludwig Múzeum átfogó retrospektív tárlaton mutatja be Záborszky Gábor munkásságát a kezdetektől a legfrissebb művekig. Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány és a Ludwig Múzeum által szervezett beszélgetés ehhez kiállításához kapcsolódik.
Január 31-ig látogatható a Csontváry-kiállítás
A nagy érdeklődés miatt egy hónappal meghosszabbították a Csontváry Kosztka Tivadar életművének nagy részét bemutató fővárosi kiállítás nyitva tartását. A tárlat így 2016. január 31-ig lesz látható a budai Várban.
50 éve halt meg Alberto Giacometti
Alberto Giacometti svájci szobrász és grafikus, a 20. századi szobrászat egyik kiemelkedő mestere 50 éve, 1966. január 11-én halt meg.
Repülőmúzeum nyílik Szolnokon
2016 márciusában Közép-Kelet-Európában egyedülálló interaktív repülőmúzeum nyílik Szolnokon. A RepTárban helyet kapnak azok a harci repülőgépek, helikopterek és légvédelmi fegyverek, amelyeket a magyar haderő az elmúlt száz évben használt.
Rómában állítják ki a Szépművészeti Toulouse-Lautrec-nyomatait
A római Museo dell'Ara Pacisban nyílt kiállítás a Szépművészeti Múzeum által őrzött Toulouse-Lautrec-litográfiákból és grafikákból; a Budapestről érkezett 178 munka május 8-ig lesz látható az olasz főváros szívében.
A magyar kubizmus két végpontját bemutató kiállítás nyílik
A magyar kubizmus két végpontját, Puklus Péter fiatal fotóművész konceptuális fotóprojektjét, valamint a kubizmus első képviselői között számon tartott Csáky József szobrászművész és Szobotka Imre festőművész alkotásait mutatja be a kiállítás.
28293031323334353637
32 / 39 oldal
Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.