Hírek
Repülőmúzeum nyílik Szolnokon
2016 márciusában Közép-Kelet-Európában egyedülálló interaktív repülőmúzeum nyílik Szolnokon. A RepTárban helyet kapnak azok a harci repülőgépek, helikopterek és légvédelmi fegyverek, amelyeket a magyar haderő az elmúlt száz évben használt.
Rómában állítják ki a Szépművészeti Toulouse-Lautrec-nyomatait
A római Museo dell'Ara Pacisban nyílt kiállítás a Szépművészeti Múzeum által őrzött Toulouse-Lautrec-litográfiákból és grafikákból; a Budapestről érkezett 178 munka május 8-ig lesz látható az olasz főváros szívében.
A magyar kubizmus két végpontját bemutató kiállítás nyílik
A magyar kubizmus két végpontját, Puklus Péter fiatal fotóművész konceptuális fotóprojektjét, valamint a kubizmus első képviselői között számon tartott Csáky József szobrászművész és Szobotka Imre festőművész alkotásait mutatja be a kiállítás.
Már az Operaház és a Zeneakadémia is látogatható online
A Magyar Állami Operaház és a Zeneakadémia is szélesre tárja kapuit az érdeklődők előtt a Google kedden megnyílt legújabb online tárlatában.
Picasso több korai festménye alatt újabb képek rejtőznek
Picasso több korai festménye is újabb képeket rejt - állapították meg a barcelonai egyetem kutatói, akik röntgen- és infrasugaras vizsgálatoknak vetették alá a helyi Picasso-múzeum gyűjteményének hat alkotását.
Főúri tábla- és kártyajátékok Nagytétényben
A karácsonyi és újévi időszakban, november 19. és január 24. között a Nagytétényi Kastély termeiben felállított iparművészek által díszített fák mellet három, a játékok világáról szóló kamarakiállítás is látható.
Kiállítás a Saul fia szereplőinek portréiból
Nemes Jeles László Saul fia című filmű, Oscar-díjra nevezett filmjének szereplőiről készített portrékat a forgatás szüneteiben Hermann Ildi, ebből az anyagból látható kiállítás HátraArc címmel vasárnaptól a Mai Manó Házban.
Fotókiállítás Törőcsik Mari 80. születésnapjára
Fotókiállítással ünnepli Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő 80. születésnapját szülőfaluja, a Heves megyei Pély.
Hat év után újra Őszi tárlat Sopronban
Ötven művész hatvankét alkotása kap helyet a XIX. Őszi tárlaton Sopronban. Ez az egyetlen olyan kiállítás a városban, amelyen professzionális művészek mellett autodidakta alkotók munkái is szerepelnek, és szakmai zsűri értékel.
Csók Istvánról emlékezik meg a képző kiállítása
Csók István festészetéről emlékezik meg a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak munkáit bemutató Műteremsarok című kiállítás, amely november 17-től látható az egyetem épületében Budapesten.
30313233343536373839
34 / 40 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.