Hírek
Az Art @ Night bemutatja: Papp Norbert kiállítása a Corvintetőn
Új sorozatot indul a Corvintetőn: az ART@Night éjszakai galériája három-négy hetente izgalmas, érdekes és gyönyörködtető műveket ígér a képzőművészet és határvidékeiről. A kiállítás-sorozat napjaink vizuális művészetét hozza testközelbe a Corvintetőn éjszakázókkal, legyen az festmény, installáció, videó vagy fényfestés, vagy akár performansz-művészet.
A Magyar Kultúra Napja a Nemzeti Múzeumban
A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én az állandó és az időszaki kiállításokra érkező látogatók kedvezményesen, egységesen 500 Ft/fő jegyárral jöhetnek be ezen a napon. Ezenkívül hosszabbított nyitva tartással, 20:00 óráig és érdekes programmal várnak minden érdeklődőt.
Februárban kezdődik a Szépművészeti rekonstrukciója
Különleges programokkal búcsúzik a felújítás miatt rövidesen bezáró Szépművészeti Múzeum. A 2015. február 15-i zárásig még érdemes ellátogatni a múzeumba, és nem csak a kiállítások miatt.
Interneten is látogatható az auschwitzi múzeum
A dél-lengyelországi auschwitz-birkenaui múzeum december 2-től interneten is látogatható. Az emlékhely több mint 200 kiváló minőségű panorámaképet helyezett el honlapján az egykori náci német koncentrációs és megsemmisítő tábor épületeiről.
Újra fényfestést kap az A38 Hajó
Az A38-MVM Fényfestés sorozatban, az A38 Hajó, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Kiégő Izzók közös projektjében volt már interaktív vizuális sztori-rajzolás, óriási fej, gigantikus, heverésző robot, varázsos csónakút…
Ausztria legnagyobb fotófesztiválja kezdődött Bécsben
Százhetvenöt fotókiállítással emlékezik meg a fotóművészet születésének 175. évfordulójáról Ausztria legnagyobb fotómustrája, az Eyes On fesztivál, amely kedden kezdődött meg Bécsben. A november 30-ig tartó kiállítás-sorozaton több mint 650 osztrák és nemzetközi művész mutatja be képeit.
Már öt hazai múzeum is látogatható virtuálisan
Immár öt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum anyaga érhető el az interneten keresztül, vagyis látogatható virtuálisan.
Budapestre érkezett Vermeer egyik főműve
Kicsomagolták Johannes Vermeer Az asztronómus című, 20 milliárd forintra biztosított festményét pénteken a Szépművészeti Múzeumban. Az alkotás a Rembrandt és a holland arany évszázad című kiállításon lesz látható október 31-től.
Gallery Weekend Budapest - Kortárs művészeti hétvége szeptemberben
Tizennégy kortárs művészeti galéria tizenhat helyszínen várja a látogatókat rendhagyó, ingyenes programokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, performanszokkal az első Gallery Weekend Budapest fesztiválon (GWB) szeptember 13-án és 14-én.
Robotok segítségével barangolhatjuk be a Tate múzeumot esténként
Kedd estétől akár távirányítású robotok segítségével is bebarangolhatjuk a londoni Tate galériát.
27282930313233343536
34 / 36 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.