Hírek
Műcsarnok Teremőr 16.
Négy kiállítás megnyitójába pillanthatunk be a Műcsarnok Teremőr legújabb részében: Szervátiusz Jenő és Tibor szobrai az Apszisban, Ázbej Sándor és Kristóf tárlata a Kamarateremben, egy nagyszabású természetművészet-válogatás pedig a Műcsarnok egyéb termeiben és az épületen kívül látható.
Félmillió dollárért kelt el egy több mint kétszáz éves egycentes
Több mint félmillió dollárért kelt el egy ritka egycentes az amerikai pénzverés korai korszakából egy kaliforniai árverésen. Az 1792-ben rézből vert Birch Cent nevű egycentesért 517 ezer dollárt fizetett új gazdája, egy másik szintén 1792-ben készült Silver Center Cent nevű egycentes, amelynek közepében kicsiny ezüstveret van, 352 ezer dollárért kelt el.
Egyedülálló hun lelettel gyarapodott a Nemzeti Múzeum
Egyedülállú, 125 tételből álló hun kori leletegyüttessel gyarapodott a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) gyűjteménye; a nyáron feltárt, restaurálás alatt álló műtárgyakból egy-két éven belül kiállítás nyílik.
Fiedler-képekkel bővült a Nemzeti Múzeum kiállítása
Fiedler Ferenc négy képével bővült a Magyar Nemzeti Múzeum Rejt/Jel/Képek '56 - A forradalom titkos művészete című időszaki kiállítása. A tárlaton 1956 emlékét nem egy hagyományos történeti kiállítással idézik fel, hanem a forradalom által inspirált műalkotásokat helyezték történeti keretbe.
Kiállítást rendeznek az első Harry Potter-könyv megjelenésének 20. évfordulójára
Kiállítást rendez jövőre az első Harry Potter-könyv, a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének 20. évfordulójára a British Library Londonban. A brit nemzeti könyvtár augusztus 8-án, hétfőn jelentette be a tárlat hírét.
Műcsarnok Teremőr 15.
A Teremőr legújabb számában a Műcsarnok most nyíló és már megnyílt kiállításairól láthatunk beszámolót.
Elárverezik Dawid Bowie műgyűjteményét
Elárverezi novemberben a januárban elhunyt David Bowie műgyűjteményét a Sotheby's, a több mint 400 darabos kollekciót először ismerhetik meg a néhai brit zenész rajongói és a műgyűjtők.
Látogatható lesz a római Colosseum arénája
Egyelőre kísérleti jelleggel megnyitják a látogatók előtt a római Colosseum arénáját, vagyis a turisták az ókori amfiteátrum közepén lévő színpadra is kimehetnek az egykori gladiátorok útját követve.
Aj Vej-vej mentőcsónakokkal készül teleaggatni a firenzei Strozzi-palotát
A menekültválságra reflektálva, felfújható mentőcsónakokkal készül teleaggatni a firenzei Strozzi-palota homlokzatát Aj Vej-vej kínai képzőművész, ellenzéki aktivista, akinek szeptember végén nyílik első retrospektív tárlata Olaszországban.
Több mint 200 ezer fontért kelt el a Banksy rajzaival díszített katonai autó
Elkelt a Banksy, bristoli graffitiművész rajzaival díszített amerikai katonai jármű a Bonhams aukciósház háború utáni és kortárs művészeti árverésén Londonban, új tulajdonosa 218 500 fontot (82, 8 millió forintot) fizetett érte - adta hírül a BBC News.
12345678910
4 / 17 oldal
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.