Hírek
Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen
Erdélyi tájegységgel bővül a Szentendrei Skanzen. Az előreláthatólag 2022-ben megnyíló fejlesztés alapkövét kedden tették le a Pest megyei város szabadtéri múzeumában.
Az év legjobb kortárs művészeti kiállítása díjra jelölték a Ludwig egyik tárlatát
Október 9-én hirdették ki a Ludwig Múzeum jelölését a Global Fine Art Awards 2019 díjra. A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatása 31 ország további 93 jelöltjével együtt került abba a rangos nemzetközi versenybe, amelyet évente 13 kategóriában osztanak ki a legjobb képzőművészeti és design kiállításnak.
Kinek a kortársa Csehov?
2019 januárjáig látható a Kortársunk Csehov című kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol számos, a kiállításhoz kapcsolódó program, vetélkedő várja az érdeklődőket főként a középiskolás korosztályból.
Több mint 2, 7 millióan látták Kínában a Sissi és Magyarország kiállítást
A Magyar Nemzeti Múzeum Sissi és Magyarország – a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században című kiállítására több mint 2, 7 millió ember volt kíváncsi Kína négy nagyvárosában, Sanghajban, Pekingben, Jünnanban és Hszianban.
Átadták az Év Tájháza díjat
A Magyarországi Tájházak Szövetsége XVI. Országos Szakmai Találkozóján, Dunaszentbenedeken átadták a 2018-as Év Tájháza díjat, amelyet idén a budaörsi Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény nyert el.
Art Moments a fenntarthatóság jegyében
Idén tizedik alkalommal rendezik meg Budapesten a november 7-ig tartó Art Moments kortárs vizuális művészeti fesztivált, melynek fókuszában idén a környezettudatos gondolkodás, az újrahasznosítás, a körforgásos gazdaság áll.
A Tate Modern „sírószobája" mindenkinek könnyet csal a szemébe London, Tate Modern, 2019. február 24-ig
A londoni Tate Modern Turbina csarnokában október 2-án, kedden nyílt meg a kubai művész, Tania Bruguera installációs kiállítása, amelynek „sírószobájában” az embertársaik iránti empátiát élhetik át a látogatók.
Elkészült a híres magyar pop-art lakásfestmény restaurálása
Elkészült annak a belvárosi cselédszobának a falára festett, 48 négyzetméteres pop-art stílusú seccó restaurálása, melyet a leginkább filmplakátjairól ismert Kemény György grafikus, képzőművész készített 1970-71 során.
Októberben nyílik a megújult Szépművészeti Múzeum
Október végén nyílik meg a több mint három évig tartó felújítást követően a Szépművészeti Múzeum, amely az új állandó tárlatok és az újjászületett Román csarnok mellett a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamaratárlattal várja a közönséget.
Múltidézés és kulisszatitkok a Színészmúzeumban
Havi rendszerességgel, keddenként jelentkező új sorozatot indított a Bajor Gizi Színészmúzeum, melynek keretében olyan színészlegendákról vetítenek filmeket, mint Tolnay Klári, Darvas Iván, Mészáros Ági és Ruttkai Éva.
12345678910
4 / 46 oldal
Játék
A magyar művészet meghatározó alakjait feldolgozó sorozatát folytatva a modern hazai művészet egyik legjelentősebb alakjának, Korniss Dezső festőművésznek a kiállítását rendezi meg a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.