Hírek
A leánybúcsú kényszermegoldással világhírt szült
Nem titok, hogy a számítástechnika világa nem hemzseg a női munkaerőtől. Tehát amikor barátokról van szó, nagy az esély arra, hogy ha valaki nőként ilyen területen dolgozik, akkor inkább fiú haverjai lesznek.
Szöul Skygarden – park az autópályán
A fel nem használt architektúra néha új életet kezdhet. New York Cityben például néhány vasúti pályát alakítottak át innovatív lineáris parkká, ez lett a High Line, és a turisták és a helyiek számára egyaránt városi paradicsommá vált.
Szabaduljunk meg a padlótól – avagy a design számára semmi sem lehetetlen
A designer párosnak: Fanny Bouchetnek és Emmanuelle Messienek, a Byme Architecture két alkotójának csodálatos képessége van a leleményes belső terek és az avantgarde művészet megteremtéséhez.
A művész, aki különböző etnikumokban gondolta újra a Disney hercegnőket
Elgondolkodtál már arról, hogy kedvenc Disney hercegnődet szeretnéd-e, ha mondjuk egy másik etnikumhoz tartozna? A 23 éves művész, TT a „Let There Be Doodles" (Legyenek firkák) Tumblr blogon egy hihetetlen sorozattal ad választ erre a kérdésre.
Miguel Angel Moya, a spanyol alkimista
Realista, különleges festményei teszik egyre híresebbé a spanyol képzőművészt, aki 1970-ben Valenciaban született. A nyolcvanas évek végén kezdte képzőművészeti tanulmányait, de két évvel később otthagyta az egyetemet, mert csalódott a tanítási módszerekben.
Új főépületet kap a Közlekedési Múzeum
A Liget Budapest projekt fejlesztéseinek keretében az újjáépülő Közlekedési Múzeum az eredeti tervekkel ellentétben egy új, a Városligeten kívüli kiállítóhelyet is kap. A terjeszkedés oka, hogy nem férnek el a kiállítandó közlekedési eszközök.
Összekeverték az utcán valakivel és világsztár divatikon lett belőle
Kevesen tudják megnevezni a pillanatot, amikor életük teljesen megváltozott, de Lyn Slater, a Fordham Egyetem professzora és szociális munkás jól emlékszik a dátumra. 2014 szeptemberében a Manhattan Lincoln Center közelében épp a barátját várta, hogy együtt megnézzék a Fashion Week egyik eseményét.
„Fagylaltmúzeum” - A jéghideg édességek őrült tárháza
Azok számára, akik szeretik az édességet, a Fagylalt Múzeum (MOIC) lesz talán a legcsodálatosabb hely a Földön. A különleges intézmény, amely nemrég nyitotta meg kapuit Los Angelesben, önmagát „kísérleti fagylaltutazásnak” nevezi.
Leo Villareal a New York Pace Galleryben május 14- június 17.
A New York-i Pace Galéria első önálló kiállítása a fényművész Leo Villareal tárlata, aki a LED-es fények és a vetítés közötti határokat feszegeti munkáival, és ez alkalommal minden új munkáját bemutatja.
Frida Kahlo fiatalkori ritka fotói az 1920-as évekből
Ebben az évben van Frida Kahlo születésének 110. évfordulója. Festményeit mindenki ismeri. Jellegzetes, a naiv festészet elemeit hordozó, könnyen beazonosítható önarcképei a mexikói hagyományokban gyökereznek.
12345678910
4 / 29 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.