Hírek
Klasszikus magyar festők művei Rómában Római Magyar Akadémia, május 7-ig
Melankólia - Klasszikus magyar festők művei (1878-1969) az Antal-Lusztig-gyűjteményből címmel nyílik kiállítás mások mellett Czóbel Béla, Hantai Simon, Moholy-Nagy László, Munkácsy Mihály és Rippl-Rónai József képeiből március 23-án a Római Magyar Akadémia Galériájában.
Illusztrált macska szójátékok
Figyelem, ez a cikk kizárólag macskásoknak és macskaimádóknak szól! Ugyanis arról számolunk be, hogy a grafikus Katie Ruby tüneményes, rajzokkal illusztrált szójátéksorozatot alkotott a filmkultúra, a popkultúra, valamint a világirodalom remekeinek szereplőiből.
Megfesti és lerombolja, mielőtt más tenné meg
Haladva a már korábban elkezdett útján, az ausztrál utcaművész, Rone új lenyűgöző freskósorozattal tért vissza Melbourne külvárosába. Az Alpha Project – amelyben a művész nagyméretű női portrékat festett egy régi papírgyár falára – a megsemmisítésre készült. A sorozattal Rone a street art legmélyebb gyökerei kutatja.
Aj Vej-vej a menekültválságról Prága, Nemzeti Múzeum, 2018. január 7-ig
Aj Vej-vej legújabb installációja, Az utazás törvénye fontos állomása a művész elmúlt kétéves időszakának, amióta az általa humanitárius válságnak nevezett problémát feszegeti. A nemzetközi kortárs művészet egyik legjelentősebb alakja, Aj Vej-vej önmaga is menekült. Talán ez is közrejátszik a menekültválság politikai töltettől sem mentes értelmezésének.
Futuracha Pro, a gépelés közben megváltozó betűtípus
A görög grafikust, Odysseas Galinos Paparounist mindig a jövőbemutató megoldások izgatták. Ügynöksége, a Høly csupa innovatív, kutató grafikusból áll, akik ez alkalommal egy nagyon izgalmas munkával álltak elő.
Egyre nagyobb port kavar és egyre több pénzt visz Jeff Koons Banalitása
A Le Monde Art Market Monitor számolt be múlt héten arról, hogy egy francia bíróság, a fotós Jean-François Bauret javára döntött egy plágium ügyben, melynek alperese Jeff Koons, amerikai művész volt. A nemrég elhunyt fotós örökösei azt állították, hogy egy 1988-as Koons szobor, a Meztelen valójában Bauret 1975-ben fotózott fényképe alapján készült másolat.
Túl sok fog a Kampa Múzeumban Prága, Kampa Múzeum, április 23-ig
A prágai Kampa Múzeumnak több nagyon fontos gyűjteménye van, többek közt olyan alkotóktól, mint a 20. századi képzőművészet két ikonja, Frantiąek Kupka és Otto Gutfreund. A közép-európai művészeti kollekció pedig nemcsak a keleti blokk művészetére koncentrál, hanem átfogó képet ad a cseh kultúrához kapcsolódva.
Szabad lelkek a fára épült kabinszállóban
Álmodtál már arról, hogy egy fán töltsd az éjszakát? Akkor a Free Spirit gömböket keresed, azokat az innovatív, kerek faházkabinokat, melyek 10-14 méterrel a föld felett lebegnek a fák koronái közt a Vancouver-szigeten.
Gondolat plasztika – képzőművészeti performansz-előadások a Trafóban 2017. március 16., 17., 18h
Melankólia, Bob Dylan, szintetikus biológia, űrbéli élet és tökéletes térdek képzőművészek szemével. A Trafó Gondolat plasztika sorozatában személyes és művészi oldalról mutatják be külföldi és magyar előadók az őket foglalkoztató témákat.
Aleksandra Katsan, a festménytetováló
Emlékszel még a Párnakönyv érzéki testrajzaira? Ma már igen messzire jutottunk tőle. A testfestés és a tetoválás mindennapos dologgá vált, és már egy-egy rajz, színes vagy fekete-fehér, nem okoz, olyan izgalmat, mint azok a betűk, amiket a Greenaway-film Nagikójának remekei ébresztettek bennünk.
12345678910
4 / 24 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.