Hírek
Múzeumok éjszakája – Biciklis körhinta és vetítés is lesz a Néprajzi Múzeumban
A Néprajzi Múzeum aulájában biciklis körhinta forog egész este, levetítik a Szerelempatak című filmet, valamint tárlatvezetések, beszélgetések és kézműves műhely is várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.
Zene és málnaszörp a Múzeumok Éjszakája megnyitóján!
A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje nyitja idén is a Múzeumok Éjszakája programsorozatot. Fischer Iván és zenekara június 21-én, szombaton 18 órakor játszik a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén.
Eltűnt egy kép a Gellért Fürdőből
Napjainkban sajnos mindennapos, hogy az interneten megtalálható digitális képeket az alkotó hozzájárulása nélkül használják fel. Nemrégiben a debreceni MODEM-ből eltűnt műkincsek híre járta be a sajtót, most pedig egy Fotolla fotónagyítás eltulajdonítása keltett felháborodást.
Megnyílt a Capa Központ!
December 2-án nyitotta meg kapuit Budapesten a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és nyílt meg annak első, különleges kiállítása. Ezen az estén derült fény arra is, hogy a hazai és nemzetközi tagokból álló zsűri mely alkotásokat díjazta a Capa Központ által meghirdetett pályázat során.
Vásznon a kortárs fiatalság Indul a KÉPZŐ, a Diákhitel Központ művészeti pályázata
Milyen egy 21. századi fiatal? Erre keresi a választ a Diákhitel Központ Zrt. ma induló, immáron második alkalommal meghirdetésre kerülő festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata, melyen a középiskolás diákok és felsőoktatási hallgatók indulhatnak értékes és hasznos díjakért.
THE TALENT (VI. Diploma Nélkül) képzőművészeti pályázat A 12. Magyar Festészet Napja alkalmából
A Bakelit Multi Art Center képzőművészeti pályázatot hirdet autodidakta művészek számára. A pályázat célja, hogy segítse a tehetséges alkotók előrelépését, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítson számukra. A pályázat témája: DINAMIKA.
Ép és fogyatékkal élő kortárs művészeink kiállítása Rómában
Rendhagyó képzőművészeti kiállítás nyílik júniusban az Olasz – Magyar Kulturális Évad keretében a Római Magyar Akadémián.
A Millenárison lelt új otthonra a Láthatatlan Kiállítás
Költözéssel ünnepelte ötödik születésnapját a Láthatatlan Kiállítás, amelynek mostantól a budai Millenáris ad otthont a Népliget helyett. Az új helyszín közel húsz százalékkal nagyobb elődjénél, így számos újdonság várja a rendhagyó tárlaton résztvevőket.
Küldj 1 képet! Digitális fotópályázat mezőgazdaságunk közelmúltjáról
Emlékszel még, hol és mikor készült az az érdekes kép a szüleidről, nagyszüleidről? Van olyan fotó a családi albumban, amelyhez kedves emlékek fűznek, és szívesen megosztanád másokkal? Segíts gyarapítani az emlékezetünket! Töltsd fel a képet, és nyerj!
Die Ernte – A szüret 12 tehetséges magyar fiatal kiállítása külföldön
Az Amadeus Művészeti Alapítvány és az Union Biztosító jóvoltából tizenkét magyar képzőművész – a Magyar Képzőművészeti Egyetem diplomásai – háromévnyi, válogatott munkáiból nyílt kiállítás a Bécs melletti Klosterneuburgi apátság galériájában.
32333435363738394041
40 / 41 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.