Hírek
Csontváry-premier Erdélyben
Első alkalommal szerveznek Erdélyben Csontváry-kiállítást, amelynek a csíkszeredai Mikó-vár ad otthont május 7. és augusztus 20. között - közölte szerdán a Maszol.ro hírportál.
Kiállítás nyílik a 60 éves Eurovíziós Dalfesztiválról
Az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi hatvan évét bemutató interaktív kiállítás nyílik május 7-én Stockholmban, az ABBA-múzeumnak is helyet adó Pop House-ban.
Meghosszabbították A Fotó/Modell ‒ Képek a természet és művészet között kiállítást
A nagy sikerre való tekintettel a Magyar Képzőművészeti Egyetem három nappal, 2016. március 18-ig meghosszabbította fotótörténeti jelentőségű kiállítását.
Hosszabb nyitva tartással búcsúzik az Éjszaka a Miniversumban
A hosszú hétvégén utolsó alkalommal kapcsolják fel a Miniversum fényeit. Búcsúztassuk méltó módon a több mint 10 000 apró fényforrást, amik világosságot és meleget hoztak a tél borongós, sötét estéibe!
Emlékeket gyűjt a Moszkva térről a Kiscelli Múzeum
2016 tavaszán új időszaki kiállítás nyílik a Kiscelli Múzeumban #moszkvater - A Széll Kálmán tér története címmel, amely az újjáalakuló tér történetét és a városlakóknak a térhez kötődő élményeit, emlékeit idézi fel.
Remekművek Budapestről – Dürer, Greco, Tiepolo, Manet, Rippl-Rónai
Remekművek Budapestről (Chefs-d’œuvre de Budapest) – Dürer, Greco, Tiepolo, Manet, Rippl-Rónai címmel nyílt kiállítás a párizsi Musée du Luxembourgban. A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria anyagából válogatott tárlat március 9-től július közepéig látható a francia főváros egyik jelentős múzeumában.
Ismét a British Museum lett Nagy-Britannia leglátogatottabb nevezetessége
A londoni British Museum lett 2015-ben Nagy-Britannia leglátogatottabb nevezetessége: az intézmény immár kilencedik éve őrzi vezető helyét a szigetország legnépszerűbb látnivalóinak rangsorában.
Goóóóóól, goóóóól, goóóól! – sportos kezdetek az Aranycsapattal
Kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Magyar Nemzeti Múzeumban a Szabad szemmel – Fotó Hemző című kiállításhoz kapcsolódóan. A téma az ’50-es, ’60-as évek sportja, annak meghatározó társadalmi szerepe és a Képes Sport jelentősége.
Átadták a 2016-os Derkovits-ösztöndíjakat
Huszonkét fiatal képzőművész kapta meg a Derkovits-ösztöndíjat a budapesti Műcsarnokban, ahol kiállítás is nyílt a győztesek munkáiból.
Barakkba zárva – életre ítélve
2016 egyik legemlékezetesebb munkája biztosan a múlt héten megnyitott Barakkba zárva - Életre ítélve című köztéri kiállítás. A budapesti Fővám téri aluljáróban felépített stilizált barakk, benne egyedi kiállítótérrel arra a közel 800 ezer magyarra emlékezik, …
36373839404142434445
40 / 48 oldal
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.