Hírek
Jótékonysági kiállítás nyílt a MOM Park Galériában
Megnyitott a megújult MOM Park Galéria első jótékonysági kiállítása. A bevásárlóközpont felhívására a MOME lelkes diákjai varázsolták újjá az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány Mama-lakását.
Ismét indul a KÉPZŐ
A Diákhitel Központ Zrt. negyedszer hirdeti meg festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatát, a Képzőt. A pályázaton a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények hallgatói vehetnek részt, megadott témára készült festményekkel, grafikákkal vagy fotókkal.
Kiállítással emlékeznek Escher Károlyra
Escher Károly fotográfus életművéből rendez emlékkiállítást az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Szekszárdon az alkotó születésének 125. évfordulóján. A Művészetek Házában november 7-től január 3-ig látható tárlaton a fotós több mint 60 képét állítják ki.
Megnyílt Nicolas Schöffer életmű-kiállítása
Először és utoljára látható hazánkban egyben az a rendkívüli gyűjtemény, amelyet a kinetikus fényszobrairól ismertté vált Nicolas Schöffer egykori műtermében tárolt munkáiból rendez a Műcsarnok, a művész özvegye közreműködésével.
Jövőre bekukkanthatunk II. Erzsébet gardróbjába
A II. Erzsébet királynő gardróbjának szentelt eddigi legnagyobb kiállítás nyílik meg jövőre Nagy-Britanniában: az uralkodó gyermekkori jelmezeit, díszes estélyi ruháit és hivatalos öltözékeit a királynő jövőre esedékes 90. születésnapja alkalmából tárják a nagyközönség elé.
Nácik által ellopott Bruegel-festményt őrizhet a bécsi múzeum
A nácik kobozhatták el annak idején Lengyelországból idősebb Pieter Bruegel egy híres festményét, amely jelenleg a bécsi Művészettörténeti Múzeum gyűjteményének része.
„Műtárgyösvénnyel” újult meg a Néprajzi Múzeum állandó tárlata
Újabb tárgyakkal és gondolatokkal bővített „műtárgyösvénnyel" újult meg a budapesti Néprajzi Múzeum A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó tárlata.
Az első Capa-nagydíj nyertese: Kudász Gábor Arion
A Capa-nagydíj zsűrije Emberi lépték című anyagáért Kudász Gábor Arionnak ítélte oda a 2015-ben első alkalommal kiosztásra kerülő Capa-nagydíjat.
Egy kép keresi történetét – A Vasarely Múzeum felhívása
2009-től a Múzeumok Őszi Fesztiválja minden évben csatlakozik a nagy népszerűségnek örvendő, angol „The Big Draw”, azaz „A nagy rajzolás” nemzetközi kampányhoz, amelynek célja, hogy minél többen vegyenek részt a közös vizuális alkotás folyamatában.
Budapesten, vidéken és külföldön vendégeskedik a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye
A Magyar Nemzeti Galériában, a szombathelyi Iseumban és a hévízi Gróf I. Festetics György Muzeális Gyűjteményben vendégeskednek a felújítás alatt álló Szépművészeti Múzeum gyűjteményének jeles darabjai.
36373839404142434445
40 / 45 oldal
Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.