Hírek
Gallery Weekend Budapest - Kortárs művészeti hétvége szeptemberben
Tizennégy kortárs művészeti galéria tizenhat helyszínen várja a látogatókat rendhagyó, ingyenes programokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, performanszokkal az első Gallery Weekend Budapest fesztiválon (GWB) szeptember 13-án és 14-én.
Robotok segítségével barangolhatjuk be a Tate múzeumot esténként
Kedd estétől akár távirányítású robotok segítségével is bebarangolhatjuk a londoni Tate galériát.
Rodolf és Lucien Hervé fotográfiáiból nyílik kiállítás a Nemzeti Táncszínházban
Rodolf és Lucien Hervé Hódmezővásárhelynek adományozott fotográfiáiból nyílik kiállítás szerdán a Nemzeti Táncszínház Kerengő Galériájában – közölte a Tornyai János Múzeum sajtóreferense, Elek András.
Látványraktár készül az esztergomi Duna Múzeumban
Új, interaktív kiállítóteret alakítanak ki a műtárgyraktár látogathatóvá tételével, az eddig raktárban őrzött, ritkán bemutatott tárgyak kiállításával az esztergomi Duna Múzeumban - mondta el hétfőn az MTI-nek az intézmény marketing munkatársa.
Múzeumok éjszakája - Fényfestés a Gellért-hegy szikláin
A Gellért-hegy szikláira vetített videoanimációval emlékeznek Herman Ottó polihisztorra szombaton a múzeumok éjszakáján, a Herman Ottó-emlékév keretében.
Múzeumok éjszakája – Biciklis körhinta és vetítés is lesz a Néprajzi Múzeumban
A Néprajzi Múzeum aulájában biciklis körhinta forog egész este, levetítik a Szerelempatak című filmet, valamint tárlatvezetések, beszélgetések és kézműves műhely is várja az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján.
Zene és málnaszörp a Múzeumok Éjszakája megnyitóján!
A Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje nyitja idén is a Múzeumok Éjszakája programsorozatot. Fischer Iván és zenekara június 21-én, szombaton 18 órakor játszik a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén.
Eltűnt egy kép a Gellért Fürdőből
Napjainkban sajnos mindennapos, hogy az interneten megtalálható digitális képeket az alkotó hozzájárulása nélkül használják fel. Nemrégiben a debreceni MODEM-ből eltűnt műkincsek híre járta be a sajtót, most pedig egy Fotolla fotónagyítás eltulajdonítása keltett felháborodást.
Megnyílt a Capa Központ!
December 2-án nyitotta meg kapuit Budapesten a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és nyílt meg annak első, különleges kiállítása. Ezen az estén derült fény arra is, hogy a hazai és nemzetközi tagokból álló zsűri mely alkotásokat díjazta a Capa Központ által meghirdetett pályázat során.
Vásznon a kortárs fiatalság Indul a KÉPZŐ, a Diákhitel Központ művészeti pályázata
Milyen egy 21. századi fiatal? Erre keresi a választ a Diákhitel Központ Zrt. ma induló, immáron második alkalommal meghirdetésre kerülő festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata, melyen a középiskolás diákok és felsőoktatási hallgatók indulhatnak értékes és hasznos díjakért.
35363738394041424344
43 / 44 oldal

Lépték / Scales.
Budapest, Új Budapest Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 17.

Krisztinaváros anno.
Budapest, Tér-Kép Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 16.

PM SENT - Szita Barnabás kiállítása.
Budapest, KULTI – Karinthy Szalon, 2018. december 12. - 2019. január 25.

Játék
Decemberben ismét visszatér a Gregorian Budapestre a középkori hagyományos és modern dalok fúziójával! A Szent Dalok (Holy Chants) című karácsonyi koncertet 13-án a MoM Sportban élvezheti a magyar közönség.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.