Hírek
Főúri tábla- és kártyajátékok Nagytétényben
A karácsonyi és újévi időszakban, november 19. és január 24. között a Nagytétényi Kastély termeiben felállított iparművészek által díszített fák mellet három, a játékok világáról szóló kamarakiállítás is látható.
Kiállítás a Saul fia szereplőinek portréiból
Nemes Jeles László Saul fia című filmű, Oscar-díjra nevezett filmjének szereplőiről készített portrékat a forgatás szüneteiben Hermann Ildi, ebből az anyagból látható kiállítás HátraArc címmel vasárnaptól a Mai Manó Házban.
Fotókiállítás Törőcsik Mari 80. születésnapjára
Fotókiállítással ünnepli Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő 80. születésnapját szülőfaluja, a Heves megyei Pély.
Hat év után újra Őszi tárlat Sopronban
Ötven művész hatvankét alkotása kap helyet a XIX. Őszi tárlaton Sopronban. Ez az egyetlen olyan kiállítás a városban, amelyen professzionális művészek mellett autodidakta alkotók munkái is szerepelnek, és szakmai zsűri értékel.
Csók Istvánról emlékezik meg a képző kiállítása
Csók István festészetéről emlékezik meg a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak munkáit bemutató Műteremsarok című kiállítás, amely november 17-től látható az egyetem épületében Budapesten.
Rekordáron kelt el Cy Twombly absztrakt képe
Rekordáron, 70, 5 millió dollárért (20, 5 milliárd forintért) kelt el szerdán a Sotheby's New York-i kortárs aukcióján Cy Twombly amerikai absztrakt művész egy 1968-ból származó képe, amely fekete táblán fehér firkát ábrázol.
Eöri Szabó Zsolt színházi fotói a MÚOSZ-székházban
November 12. és december 11. között Eöri Szabó Zsolt újságíró-fotográfus, a Nemzeti Színház fotósának Elillanó pillanatok az örökkévalóságnak című kiállítása látható a MÚOSZ székházában. A kiállítás kurátora Keleti Éva, fotográfus, kiváló művész.
Már ötvenezren látták a Csontváry-kiállítást
Az ötvenezredik látogatót köszöntötték szerdán a Honvéd Főparancsnokságban A magányos cédrus címmel július 6-tól látható Csontváry-életműkiállításon.
Kortárs magyar üvegművészeti kiállítás nyílik Brüsszelben
Transzparencia - Kortárs Magyar Üvegkiállítás címmel nyílik tárlat szerdán a brüsszeli Balassi Intézetben. Az intézet idei kiemelt programjai között szereplő kiállításon huszonnégy iparművész áttetsző alkotása látható.
Megújult az Ibafai Pipamúzeum
Megújult a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) dohánytörténeti gyűjteményét bemutató Ibafai Pipamúzeum a közelmúltban. A beruházásnak köszönhetően újjávarázsolták az ingatlan homlokzatát, bejárati kapuját és a kiállítótereit is.
39404142434445464748
43 / 49 oldal
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.