Hírek
Hogyan tette majdnem tönkre Salvador Dalí saját nyomatai piacát
Rutin vámvizsgálatként kezdődött. De miután leintették az Andorra felé tartó teherautót, a gyanútlan francia rendőrök egy rendkívül szokatlan nemzetközi szállítmánnyal találták szembe magukat, ez pedig nem volt más, mint 40 000 papírlap, amelyek mindegyike, eltekintve Salvador Dalí ikonikus aláírásától, teljesen üres volt.
Hat street artist szerzői jogi perrel fenyegeti a McDonald's-ot
2017-es egyik legújabb kampányában a multinacionális vállalat ismét a jól megközelíthető célcsoportot, a gyerekeket próbálja meg elérni. Ehhez New York-i graffitiművészeket bérelt fel, akiket egy vírusvideóban munka közben mutat be. A videón azonban más művészek munkái is láthatók, akik szerzői jogi pert kezdeményeztek a Mc Donald’s ellen.
A két legnagyobb német művészeti esemény hamarosan egybeolvad
Az abc - art berlin contemporary nyilatkozatot adott ki, melyben megerősítette, hogy folyamatban vannak azok a tárgyalások, amelyek értelmében az Art Cologne anyavállalata, a Koelnmesse hamarosan felvásárolja őket, számolt be a német Art Magazine.
Indul a 2. Budapest Art Week
2017. április 18-án indul és hat napon át tart a második Budapest Art Week (BAW), amely a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyetlen, hivatalos képzőművészeti eseménysorozata. Egy karszalaggal több mint 60 helyszín száznál is több programja látogatható a városban.
Carolee Schneemann nyerte az 57. Velencei Biennálé Arany Oroszlán életműdíját
A nagyjából hat évtizedes pályafutása alatt Schneemann munkáival alapvetően változtatta meg a szexualitásról és a nemi szerepekről szóló párbeszédet, miközben nagymértékben hozzájárult a performansz művészethez.
A világ legértékesebb kortárs kiállítása: Kincsek a „Hihetetlen” roncsai közül Tate Modern, London, 2017. december 3-ig
Damien Hirst új projektjének kiállítása egyszerre két helyszínen, a velencei Palazzo Grassiban és a Punta della Doganában látogatható. A művésznek a 2004-es nápolyi régészeti múzeumban megrendezett retrospektív kiállítása óta ez lesz az első nagy egyéni tárlata Olaszországban.
10 kortárs művész, akik szivárványszínű műalkotásokkal hipnotizálnak
Akár helyspecifikus, vagy helyszíntől független, egy installáció képes átalakítani a környezetét, és új távlatokkal ismerteti meg a nézőket. A mérettel, az anyaggal, az installálással és nem utolsósorban a színekkel is szeretnek kísérletezni művészek.
A szelfitől az önkifejezésig Saatchi London, 2017. május 30-ig
A Saatchi Galéria és a Huawei nemzetközi felhívást tette közzé művészeknek, fotósoknak és érdeklődőknek szerte a világon, hogy mutassák meg, küldjék be legkreatívabb szelfijeiket, melyek kiállításra kerülhetnek a Saatchi Galériában a #SaatchiSelfie verseny részeként.
Modern cseh képzőművészeti alkotások vásárlását támogatja a cseh állam
Évi 80 millió koronával (920 millió forint) fogja támogatni a következő három évben a cseh állam a hazai galériákat az utóbbi fél évszázadban keletkezett cseh képzőművészeti alkotások megvásárlásában - döntött a cseh kormány.
A művész, aki megtanította George W. Busht festeni
2012 elején a dallasi művész, Gail Norfleet váratlan telefonhívást kapott egy barátjától, hogy van egy diák, akit festeni kellene tanítani. Norfleet évek óta tanított egyetemen, vagy alkalmanként kisebb csoportokat, de amikor megtudta, hogy most magánórákon a korábbi elnököt, George W. Bush-t kellene elvállalnia, elállt a lélegzete.
12345678910
5 / 28 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.