Hírek
UNFAKE! - Vedd észre, leplezd le, mutasd meg! - ARC 2018
Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Olyan korban és világban élünk, amiben a minket körülvevő összetett valóságot megannyi álvalóság igyekszik elfedni. Ebben a folyamatban a vizualitás, a képek jelentősége is hatalmas.
Diddy 21 millió dollárt fizetett egy Kerry James Marshall-képért
Rekord összegért, 21, 1 millió dollárért kelt el Kerry James Marshall Past Times című műve a Sotheby’s egyik nemrég megrendezett aukcióján.
Megjelent a Pesti Est ART júniusi kiadása!
A 2. évfolyam ötödik, júniusi lapszámában ismét összeválogattuk a legérdekesebb fővárosi és vidéki kiállításokat.
Nemzetközi díjat nyert a PIM Arany-kiállításhoz kapcsolódó applikációja
A Petőfi Irodalmi Múzeum a nagyszalontai Csonkatoronyban nemrég nyílt kiállításához kifejlesztett applikációja nemzetközi díjat nyert az AVICOM-tól (AVICOM, ICOM International Committee for Audiovisual, New Technologies and Social Media).
Nagyszabású Banksy-kiállítás nyílik Londonban
A Banksy karrierjét elindító műkereskedő, Steve Lazarides új londoni galériájában rendez a nyáron nagyszabású kiállítást a graffitiművész 2002 és 2008 között készült műveiből - számolt be róla a The Art Newspaper online kiadása.
Kádárkockák Rómában
Több magyarországi helyszín és egy díjnyertes Svájcban megjelent könyv után, Hungarian Cubes címmel május 18-tól egy hónapon át a Római Magyar Akadémián szerepel Katharina Roters és Szolnoki József közös kiállítása a Kádár-kor híres falusi kockaházainak ornamentikájáról.
Tavaly ismét a Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon
Tavaly ismét a Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon, százezer látogatóval többen keresték fel, mint a statisztika szerint a második helyen végzett pekingi Kínai Nemzeti Múzeumot.
John Malkovich Budapesten: Sandro Miller a fotográfia fanatikusa
A fotográfia fanatikusaként jellemezte alkotótársát, Sandro Miller fotográfust John Malkovich amerikai színész, aki kedden tartott vezetést a Műcsarnokban, Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című kiállításán.
Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjtemény 2018. június 22. 10:00-21:00 és június 23. 18:00-23:00
Az Akadémia székházának első emeleti reprezentatív teremsora havonta egyszer áll nyitva a közönség előtt.
A RotFront zenekar frontembere tart tárlatvezetést a Ludwig kiállításán
Április eleje óta látható a kortárs ukrán szcéna első nagyszabású magyarországi bemutatkozása, a Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállítás a Ludwig Múzeumban, amit május 24-én Jurij Gurzsi tárlatvezetésében is megtekinthetünk.
12345678910
5 / 42 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.