Hírek
Van Dyck-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye
Anthonis Van Dyck (1599-1641) flamand festő Stuart Mária Henrietta hercegnőt ábrázoló portréjával gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye; az intézmény utóbbi száz évének legnagyobb, 2, 1 milliárd forint értékű műtárgybeszerzése a kormány támogatásával valósult meg.
Tracey Emin saját múzeumot szeretne nyitni szülővárosában
Tracey Emin brit kortárs képzőművész bejelentette, létrehoz egy alapítványt, és a Margate-ben található stúdiót, ahol jelenleg dolgozik, múzeummá kívánja alakítani, amit halála után nyitnának meg a nagyközönség számára.
Ki hogyan emlékszik a rendszerváltásra?
A Magyar Nemzeti Múzeum a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezve az egész éven átívelő programsorozatot indított el, Közös időnk – 1989 címmel. Az eseménysorozat egyik legfontosabb célja, hogy a magyar társadalom együtt, közösen emlékezzen a rendszerváltoztatás időszakára.
Rendhagyó tárlatvezetések és gyerekprogramok a Nemzeti Galéria Korniss-kiállításán
Csak tiszta forrásból. Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső (1908-1984) művészetében címmel december óta látható a Magyar Nemzeti Galéria kiállítása, melyhez számos kiegészítő program is kapcsolódik a múzeumban.
Izgalmas programmal zárul A Corvina Könyvtár budai műhelye kiállítás
Február 10-ig látható A Corvina Könyvtár budai műhelye című kiállítás az Országos Széchenyi Könyvárban, mely a nagy érdeklődésre való tekintettel csütörtökön és péntek este 8-ig látogatható, valamint a vasárnapi „bónusznapon”, délután a tárlat két rendkívüli kódexéről kerül le a védőüveg.
Az Év Európai Múzeuma Díj esélyese a Málenkij Robot Emlékhely
A Magyar Nemzeti Múzeum Málenkij Robot Emlékhelye bekerült az Év Európai Múzeuma Díj esélyesei közé a díj odaítélésére szakosodott zsűri döntése alapján. 1993 óta a Nemzeti Múzeum a 15. olyan magyar intézmény, amely indul a megmérettetésen.
Izgalmas kiállításokkal és programokkal ünnepli 30. születésnapját a Ludwig Múzeum
A Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum alapításának 30. évfordulóját egy különleges kiállítás- és programsorozattal ünnepli, amely segítségével áttekintést kíván adni a múzeum történetéről, és kísérletet tesz egy olyan 21. századi jövőkép felvázolására is, amely reflektál napjaink kihívásaira és a múzeum szerepének változására.
Megjelent a Pesti Est ART legújabb kiadása
A 3. évfolyam első, februári lapszámában ismét összeválogattuk a legérdekesebb fővárosi és vidéki kiállításokat.
Andy Warhol műveiből nyílik kiállítás Békéscsabán
A pop-art fejedelme, Andy Warhol (1928-1987) műveiből nyílik kiállítás február 20-án Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. A kiállítás a szlovákiai Andy Warhol Modern Művészeti Múzeummal együttműködésben valósul meg.
Szondy Dalma döntős a 2019-es Sony World Photography Awards fotópályázaton
A World Photography Organisation kihirdette a Sony World Photography Awards 2019 Nyílt és Ifjúsági kategóriák shortlistes fotósainak névsorát. A döntősök között szerepel Szondy Dalma is, akinek egy képből álló munkája bekerült a világ legjobbjai közé.
12345678910
5 / 52 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.