Hírek
A Tate Modern „sírószobája" mindenkinek könnyet csal a szemébe London, Tate Modern, 2019. február 24-ig
A londoni Tate Modern Turbina csarnokában október 2-án, kedden nyílt meg a kubai művész, Tania Bruguera installációs kiállítása, amelynek „sírószobájában” az embertársaik iránti empátiát élhetik át a látogatók.
Elkészült a híres magyar pop-art lakásfestmény restaurálása
Elkészült annak a belvárosi cselédszobának a falára festett, 48 négyzetméteres pop-art stílusú seccó restaurálása, melyet a leginkább filmplakátjairól ismert Kemény György grafikus, képzőművész készített 1970-71 során.
Októberben nyílik a megújult Szépművészeti Múzeum
Október végén nyílik meg a több mint három évig tartó felújítást követően a Szépművészeti Múzeum, amely az új állandó tárlatok és az újjászületett Román csarnok mellett a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamaratárlattal várja a közönséget.
Múltidézés és kulisszatitkok a Színészmúzeumban
Havi rendszerességgel, keddenként jelentkező új sorozatot indított a Bajor Gizi Színészmúzeum, melynek keretében olyan színészlegendákról vetítenek filmeket, mint Tolnay Klári, Darvas Iván, Mészáros Ági és Ruttkai Éva.
A bor és a művészet találkozása a Ludwig Múzeumban
Interaktív tárlatvezetés és páros borkóstoló a burgenlandi Esterházy Borászattal és az Etyeki Kúriával Erwin Wurm kiállításában.
Ősszel minden Tintorettóról szól Velencében
Tintoretto születésének 500. évfordulóján minden a reneszánsz „szupersztárról” szól Velencében, ahol számos kiállítással emlékeznek meg a hatalmas méretű festményeiről ismert művészről.
Már több mint százezren látták a Frida Kahlo-kiállítást a Nemzeti Galériában
A kiállítás első két hónapjában már több mint százezer látogató volt kíváncsi a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállítására, amely még két hónapig, november 4-ig várja a látogatókat.
Újra felállítják a berlini falat
A német főváros visszakapja szimbolikus jelképét, a berlini falat – amely 1961 és 1989 között választotta ketté Kelet- és Nyugat-Berlint –, igaz, csak néhány hétre és egy művészi installáció keretében, a Berliner Festspiele programjaként.
A szecesszió gyöngyszemei a Városligetben
Több éves zárvatartást követően 2018. szeptember 14-től ismét látogatható az Iparművészeti Múzeum Városligeti fasor 12-es szám alatt található Ráth György-villája, ahol a múzeum szecessziós gyűjteményének legszebb darabjait felvonultató A mi szecessziónk című állandó kiállításával várja a látogatókat.
Elárverezik a világ első moziplakátját
A világ első nyilvános mozifilm-bemutatóját egy párizsi kávézó alagsorában rendezték meg 1895. december 28-án, összesen harminc ember előtt. Az Auguste és Louis Jean Lumière filmjéhez készült Henri Brispot plakát egyike annak a 164 ritka plakátnak, melyeket augusztus végén elárverez Sotheby’s.
12345678910
5 / 46 oldal
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.