Hírek
A gyönyörök kertje
Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulója kapcsán világszerte mozivásznon mutatják be a festő leghíresebb művét feldolgozó spanyol ismeretterjesztő filmet. A Bosch: A gyönyörök kertje szeptember 1-től látható a hazai filmszínházakban.
Egyedülálló múzeumlátogatásra invitál a Várkert Bazár
Egyedülálló múzeumlátogatásra várja az érdeklődőket a Várkert Bazárban ősszel induló művészettörténeti filmklub keretében. A filmklubba egyéni látogatókat és iskolás csoportokat egyaránt várnak.
Pszichiátriai visszaélésekről nyílik kiállítás a Köki Terminálban
Egyedülálló kiállítás nyílik sokkoló pszichiátriai esetekről augusztus 22-én Pszichiátria – Segítség vagy megtévesztés címmel a Köki Terminálban. A tárlat felvonultatja a közelmúltban történt pszichiátriai bűncselekményeket és visszaéléseket, és azt boncolgatja, hogy ezek az esetek milyen hatással vannak a társadalomra.
Hegyikristályból faragott, 4000 éves baltára bukkantak Ausztriában
Hegyikristályból faragott, 4000 éves baltára bukkantak az ausztriai Tirol tartományban. Az innsbrucki kutatók szerint ritkaságról és feltehetőleg világszinten is egyedülálló leletről van szó.
Elhunyt Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész
Elhunyt Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész - tudatta hétfőn a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE-MK) Facebook-oldalán. A professor emeritust, a pécsi művészeti kar alapító-oktatóját 85 éves korában szombaton érte a halál - közölte az oktatási intézmény.
Műcsarnok Teremőr 16.
Négy kiállítás megnyitójába pillanthatunk be a Műcsarnok Teremőr legújabb részében: Szervátiusz Jenő és Tibor szobrai az Apszisban, Ázbej Sándor és Kristóf tárlata a Kamarateremben, egy nagyszabású természetművészet-válogatás pedig a Műcsarnok egyéb termeiben és az épületen kívül látható.
Félmillió dollárért kelt el egy több mint kétszáz éves egycentes
Több mint félmillió dollárért kelt el egy ritka egycentes az amerikai pénzverés korai korszakából egy kaliforniai árverésen. Az 1792-ben rézből vert Birch Cent nevű egycentesért 517 ezer dollárt fizetett új gazdája, egy másik szintén 1792-ben készült Silver Center Cent nevű egycentes, amelynek közepében kicsiny ezüstveret van, 352 ezer dollárért kelt el.
Egyedülálló hun lelettel gyarapodott a Nemzeti Múzeum
Egyedülállú, 125 tételből álló hun kori leletegyüttessel gyarapodott a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) gyűjteménye; a nyáron feltárt, restaurálás alatt álló műtárgyakból egy-két éven belül kiállítás nyílik.
Fiedler-képekkel bővült a Nemzeti Múzeum kiállítása
Fiedler Ferenc négy képével bővült a Magyar Nemzeti Múzeum Rejt/Jel/Képek '56 - A forradalom titkos művészete című időszaki kiállítása. A tárlaton 1956 emlékét nem egy hagyományos történeti kiállítással idézik fel, hanem a forradalom által inspirált műalkotásokat helyezték történeti keretbe.
Kiállítást rendeznek az első Harry Potter-könyv megjelenésének 20. évfordulójára
Kiállítást rendez jövőre az első Harry Potter-könyv, a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének 20. évfordulójára a British Library Londonban. A brit nemzeti könyvtár augusztus 8-án, hétfőn jelentette be a tárlat hírét.
12345678910
5 / 18 oldal
Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.