Hírek
Barcelonában debütál a Trónok harca világ körüli vándorkiállítása Barcelona, Museu Marítim de Barcelona, október 28-tól
Barcelonában debütál a Trónok harca sorozatról szóló világ körüli vándorkiállítás október végén. A George R.R. Martin bestsellerei nyomán készült középkori széria ikonikus helyszínei a barcelonai tengerészeti múzeum falai közt elevenednek meg.
Beethoven életét bemutató múzeum nyílik Bécsben
Beethoven életét bemutató múzeum nyílik Bécs Döbling negyedében, a zeneszerző egyik hajdani lakásában. Az új múzeumban a kiállítótermek mellett egy koncertterem is helyet kap.
Elkezdődött a huszadik Vásárhelyi Kerámia Szimpózium
Tizenhárom művész részvételével kedden kezdetét vette Hódmezővásárhelyen a jubileumi, huszadik Vásárhelyi Kerámia Szimpózium.
Múzeumba kerülnek a barcelonai gázolás emléktárgyai
Múzeumba kerülnek a két héttel ezelőtti barcelonai terrortámadás áldozatainak emlékére, a La Rambla sétányon elhelyezett tárgyak és üzenetek; a spontán emlékhelyek felszámolását már megkezdte a városi önkormányzat.
Állandó Capa-kiállítás nyílik a Capa Központban
A világ egyetlen, Robert Capa fotóit bemutató állandó kiállítása nyílik meg a fővárosi Capa Központban az intézmény kibővítését és felújítását követően, 2018 októberétől.
Albummal és kiállításokkal emlékeznek Magritte-ra Belgiumban
Belgiumban könyvbemutatóval és kiállításokkal emlékeznek meg az ötven éve elhunyt René Magritte belga származású szürrealista festőről.
Matisse műterme Londonba költözött London, Royal Academy of Arts, november 12-ig
Londonban láthatók Henri Matisse műtermének a francia festő által legnagyobb becsben tartott kellékei, azok a tárgyak, amelyek a művészt több formában is megihlették.
Aranybérlettel várja az Iparművészeti az utolsó látogatóit
Az Iparművészeti Múzeum szeptember 3-án egy időre búcsút vesz a látogatóitól, és megkezdődik az épület rekonstrukciója. Az intézmény szeretné emlékezetessé tenni vendégei számára az utolsó heteket, ezért korlátozott számú aranybérletet bocsát ki.
ArtZone a Szigeten
Divat, kortárs képzőművészet, kreativitás! Ezek a 2017-es ArtZone hívószavai a Sziget legvarázslatosabb helyszínén, ami az egyik legkedveltebb nappali helyszínként tér vissza idén is a fesztiválra.
Újra megnyílt a látogatók előtt Pécs patikamúzeuma
Az Apáca utcában található kiállítóhely egykor a város első, Seitz Nepomuk János által 1697-ben alapított apotékájának, a Szerecsen Patikának az otthona volt, amely a gyógyszertári funkció mellett 1990-ben rekonstrukcióval vált alkalmassá gyógyszerészet- és orvoslástörténeti kiállítás berendezésére.
234567891011
6 / 35 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.