Hírek
Lerombolták Aj Vej-vej pekingi stúdióját
Aj Vej-vej napjaink legismertebb kínai kortárs képzőművésze és aktivistája, aki 2015 óta Berlinben él családjával. A művészt, aki leggyakrabban a kínai politikára és emberi jogi kérdésekre reflektál műveivel, váratlanul érte a hír, hogy Zuoyou névre keresztelt stúdióját lerombolták.
Szakértők szerint nem Leonardo festette a Salvator Mundit
Neves művészettörténészek, köztük Matthew Landrus, az Oxfordi Egyetem történésze megkérdőjelezi, hogy Leonardo da Vinci festette a világ legdrágább festményét, a Salvator Mundit.
Párizs első digitális múzeuma audiovizuális élménnyé alakítja a műalkotásokat
Az idei év újdonsága Párizs egyébként is bővelkedő turistalátványosságai közt a tavasszal megnyílt L’Ateliers des Lumières, ami a francia főváros első digitális múzeuma.
A szövés és a fonás az idei Mesterségek Ünnepe kiemelt témája
Augusztus 17-20. között a Budavári Palotában rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét, melynek kiemelt témája idén a szövés és a fonás lesz.
Augusztus 5-ig még láthatók Liezen-Mayer Sándor Faust illusztrációi
A Magyar Nemzeti Galéria augusztus 5-ig meghosszabbította a Liezen-Mayer Sándor Faust illusztrációi kiállítást. A művész ötven rajzot készített Goethe világhírű művéhez, ebből a tárlaton mintegy negyven vázlat, valamint a Faust 1876-os díszkiadása is megtekinthető.
Nem a festő volt borús, hanem az időjárás…
Rendkívül egyszerű magyarázatot talált John Constable kései képeinek szomorúságára az angol romantikus tájképfestészet kiemelkedő alakjának egyik brit szakértője. Szerinte nem a művész volt borús, hanem egyszerűen csak az időjárás, amelyet megörökített.
Rekordszámú látogató a New York-i Met Múzeumban
Az elmúlt évben 7, 35 millióan keresték fel a New York-i Metropolitan Múzeumot, ami ötszázalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest.
A bayeux-i kárpit visszatérhet Angliába
A hír már idén januárban felröppent, amikor Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, kölcsönadja a kora középkor művészetének kiemelkedő alkotását, a közel 70 méteres bayeux-i kárpitot – ami a 11. század óta nem hagyta el Franciaországot – a briteknek.
Taliándörögdön mutatkozik be a Néprajzi Múzeum új kerámiakiállítása
Első alkalommal enged betekintést készülő új, Kerámia invázió című kiállításába a jelenleg zárva tartó Néprajzi Múzeum a Művészetek Völgyében július 20. és 29. között.
Waliczky Tamás lesz a 2019-es Velencei Képzőművészeti Biennále kiállítója
Kihirdették az 58. Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonja kurátori pályázatának eredményét. Kiemelkedő szakmai részvétel mellett, 16 pályázat közül a zsűri Szegedy-Maszák Zsuzsanna kurátor Waliczky Tamás: Kamerák. Képzelt kamerák és más optikai eszközök című kiállítását választotta nyertesnek.
234567891011
6 / 46 oldal
Játék
Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.