Hírek
A Hol jár az eszed? kérdésre keresi idén a válaszokat az ARC
Hol jár az eszed? - teszi fel a kérdést az idei ARC pályázat kiírása, amelyre július 12-ig várják a szervezők a jövőbeli terveket, vágyakat, a múltba révedést, vagy a jövő irányától való félelmet képi formában megjelenítő munkákat.
New Yorkban nyílt Moholy-Nagy életműtárlat
A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató kiállítás; a hetven éve elhunyt magyar képzőművész munkásságát Future Present címmel mintegy háromszáz alkotáson keresztül tekinti át a világhírű múzeum.
Kiállítás barlangrajzokból magyar szakemberek közreműködésével
Magyar szakemberek közreműködésével nyílik decemberben Franciaországban egy nemzetközi barlangművészeti központ, amely a lascaux-i barlangrajzokat és az őskori ember életét mutatja be.
Magyar művészek képei a Louvre-ban
Első alkalommal magyar kortárs festőművészek képeit is kiállítják a híres párizsi Louvre-ban. A kiállítás mindössze egy hétvégén, május 27-29. között tekinthető meg.
Már harmincezer fölött az MNG Picasso-kiállításának látogatószáma
Eddig több mint harminc ezren látták a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) április 22-én nyílt, Picasso - Alakváltozások, 1895-1972 című kiállítását; a nagy érdeklődésre tekintettel május 30-tól a tárlat a hét minden napján - így hétfőnként is - látogatható lesz.
Átadták az év múzeuma és az év kiállítása díjakat
A gyöngyösi Szent Bertalan-templom Kincstára kapta Az év múzeuma 2015, a főváros IX. kerületében lévő József Attila Emlékhely Eszmélet című kiállítása pedig Az év kiállítása 2015 díjat a Múzeumok majálisán szombaton, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
2016-ban Lengyelország lesz az Art Market Budapest díszvendége
Az Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárának díszvendége idén Lengyelország lesz. A művészeti seregszemle októberben zajlik majd a lengyel kortárs művészeti színtér nemzetközileg is elismert szereplőivel.
Elhunyt Deim Pál Kossuth-díjas festőművész
Életének 84. évében elhunyt Deim Pál Kossuth-díjas festőművész, grafikus - tudatta a család május 9-én, hétfőn az MTI-vel. A Kossuth-díjas festő- és grafikus, kiváló művész, a nemzet művésze, Szentendre város díszpolgára hétfőn hunyt el súlyos betegség után.
Megelevenedik a 19. századi az idei Múzeumok Majálisán
Május 21–22-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 21. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Ez a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére.
Magyar design Vilniusban
A FISE - Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület szervezésében, a Magyar Formatervezési Tanács együttműködésében szerepel hazánk a Litván Design Hét díszvendégeként. Ennek keretében látható Vilniusban a Shapes of Hungary - Kortárs magyar designkiállítás, illetve a Shapes of Hungary - Kortárs magyar ékszerkiállítás Telšiai városában.
234567891011
6 / 17 oldal
Játék
A középkori dallamok rockzenével történő háziasítását többek közt Frank Petersonnak köszönhetjük, aki most saját produkciójával tért vissza.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.