Hírek
Ellopták Banksy egyik képét egy torontói kiállításról
Ellopták Banksy Trolley Hunters (Bevásárlókocsi-vadászok) című nyomatát egy torontói kiállításról, amelynek értéke 35 ezer dollár (9, 7 millió forint). A művet vasárnap vitték el a város nyugati felében lévő gyárépületben megrendezett tárlatról - írja a BBC News.
Nemzetközi díjjal jutalmazták a Nemzeti Múzeum és a PIM appjait
A Magyar Nemzeti Múzeum okostelefonos applikációja nyerte az AVICOM (az ICOM nemzetközi múzeumi szervezet Audiovizuális, Új Média Technológiák és Közösségi Média Nemzetközi Tanácsa) idei pályázatának Mobil Alkalmazások kategóriáját.
Vodkamúzeum nyílik Varsóban
A Visztula jobb partján fekvő, varsói Praga negyedben, egy 19. századi szeszgyár felújított épületében nyílik meg jövő héten a Lengyel Vodka Múzeuma, ahol a lengyel vodkafajták több mint hatszáz éves történetét, előállításuk módját mutatják be.
Előkerülhet Frida Kahlo legnagyobb festménye
Frida Kahlo 1940-ben készült La Mesa Herida („a megsebesült asztal”) festményének nyomaira bukkantak, és akár öt éven belül meg is találhatják azt, írja a The Art Newspaper. A festményt még Kahlo ajándékozta a Szovjetuniónak, azonban 1955-ben, egy varsói kiállítást követően úton Moszkva felé nyoma veszett, azóta pedig a Kahlo-kutatók szent gráljává vált.
UNFAKE! - Vedd észre, leplezd le, mutasd meg! - ARC 2018
Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Olyan korban és világban élünk, amiben a minket körülvevő összetett valóságot megannyi álvalóság igyekszik elfedni. Ebben a folyamatban a vizualitás, a képek jelentősége is hatalmas.
Diddy 21 millió dollárt fizetett egy Kerry James Marshall-képért
Rekord összegért, 21, 1 millió dollárért kelt el Kerry James Marshall Past Times című műve a Sotheby’s egyik nemrég megrendezett aukcióján.
Megjelent a Pesti Est ART júniusi kiadása!
A 2. évfolyam ötödik, júniusi lapszámában ismét összeválogattuk a legérdekesebb fővárosi és vidéki kiállításokat.
Nemzetközi díjat nyert a PIM Arany-kiállításhoz kapcsolódó applikációja
A Petőfi Irodalmi Múzeum a nagyszalontai Csonkatoronyban nemrég nyílt kiállításához kifejlesztett applikációja nemzetközi díjat nyert az AVICOM-tól (AVICOM, ICOM International Committee for Audiovisual, New Technologies and Social Media).
Nagyszabású Banksy-kiállítás nyílik Londonban
A Banksy karrierjét elindító műkereskedő, Steve Lazarides új londoni galériájában rendez a nyáron nagyszabású kiállítást a graffitiművész 2002 és 2008 között készült műveiből - számolt be róla a The Art Newspaper online kiadása.
Kádárkockák Rómában
Több magyarországi helyszín és egy díjnyertes Svájcban megjelent könyv után, Hungarian Cubes címmel május 18-tól egy hónapon át a Római Magyar Akadémián szerepel Katharina Roters és Szolnoki József közös kiállítása a Kádár-kor híres falusi kockaházainak ornamentikájáról.
234567891011
6 / 43 oldal
Játék
2018-ban visszatért Budapestre a Murder – A Gyilkos Tárlat című kiállítás, ami közel 1000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.