Hírek
Központban a test: Nők a művészetben a Whitechapel Galériában London, Whitechapel Gallery, 2017. április 16-ig
A Washington National Museum (USA) Nők a művészetben gyűjteményéből készült izgalmas csoportos kiállításnak részese lehet az, aki a közeljövőben Londonba, a Whitechapel Galériába látogat.
Műcsarnok Teremőr 26.
Hamarosan zárul a 120 éves Műcsarnok jubileumi éve. Ennek eseményeit Szegő György, művészeti igazgató összegzi a múzeum videomagazinjának legújabb adásában, melyben megszólal Sármány-Parsons Ilona, Az első aranykor című kiállítás tudományos kurátora is.
A Hamburg Elbphilharmonie csillogó modern építészei műremek lett
Nekünk, magyaroknak talán nem is olyan furcsa, hogy az épület tízéves késéssel és tízszeres büdzsével épült fel az eredetihez képest. De ha megnézzük a végeredményt, ez a lenyűgöző új koncertterem valószínűleg be fogja váltani a hozzáfűzött reményeket.
Szlávok és Tatárok az eurázsiai lélek nyomában
A Szlávok és Tatárok egy művészeti csoport, amely a berlini faltól keletre és a kínai nagy faltól nyugatra élő eurázsiai népek történetével, problémáival és életével foglalkozik. A csoport 2006-ban alakult és három fő tevékenysége van: könyveket adnak ki, valamint képzőművészeti kiállítások és előadásokat rendeznek.
Építészeti illusztrációk mentális betegségek vizuális értelmezésére
Az olasz illusztrátor, Federico Babina az utóbbi időben a figyelmét azoknak az embereknek az érzelmei felé fordította, akik valamilyen mentális betegségben szenvednek. Új sorozatában, az Archiatricban Babina építészeti ábrákkal dolgozott, amely mély empátiáról, megértésről tanúskodik a pszichés zavarokban szenvedők irányába.
Absztrakt expresszionizmus a bilbaói Guggenheim múzeumban Guggenheim Bilbao, 2017. június 4-ig
Ellentétben a többi 20. századi művészeti mozgalommal, a kubizmussal, a szürrealizmussal, amely megelőzte, az absztrakt expresszionizmust nem lehet beilleszteni semmilyen képletbe, az egyéni sokszínűséget és szabadságot ünnepli.
Melankólia vagy provokáció? Egon Schiele az Albertinában Bécs, Albertina Múzeum, 2017. június 18-ig
Gustav Klimt mellett Egon Schiele a 20. századi osztrák képzőművészet legjelentősebb alakja volt. Önarcképeivel és meztelen női aktjaival Schiele a klasszikus modernizmus „fenegyerekévé” vált. Az Albertina múzeum halálának 2018-ban megrendezésre kerülő 100 éves évfordulójára, már most, 2017-ben megrendezte az átfogó Schiele-kiállítását.
Mini Múzeumot otthonra mindenkinek! Mini Museum 3: The Third Edition
Mindig is szerettél volna saját múzeumi magángyűjteményt? Az amerikai Hans Fex megtalálta a módját, hogy a tudomány és a történelem minél több emberhez eljusson, ugyanis megteremtette a Mini Múzeumot.
Életmentő műalkotás Svájc, S-chanf, Gallery von Bartha, 2017. március 18-ig
A dán Superflex csoport a közel-keleti kórházak eszközeinek fejlesztésére alkotta meg legutóbbi projektjeit. A befolyt összeget további eszközök finanszírozására költik.
Angol anarchia, avagy Brexit után a művész visszaharap London, Pippy Houldsworth Galéria
Összefirkált festmények az Egyesült Királyság négy legutóbbi miniszterelnökéről, a New York-i Bruce High Quality Alapítvány tagjainak alkotásai. A képek, melyeket a Pippy Houldsworth Galéria állított ki Londonban, a mai zavaros, igazság utáni időkre reflektálnak.
234567891011
6 / 24 oldal
Játék
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.