Hírek
Náray Tamás festményeiből nyílt kiállítás Szegeden
Náray Tamás nemcsak világhírű divattervező és többkötetes író, de több mint tizenöt éve festéssel is foglalkozik, és ez a tevékenysége az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott.
Hétfőnként is látogatható Frida Kahlo kiállítása
A hagyományokkal ellentétben hétfőn is nyitva áll a Magyar Nemzeti Galéria kapuja azon érdeklődők előtt, akik a mexikói festőnő műveiből készült gyűjteményre kíváncsiak.
Megnyílt a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontja
Ingyenesen látogatható az épülő Puskás Ferenc Stadion június végén nyílt Látogatóközpontja, ahol többek között modern megoldásokkal szemléltetik a stadion történetét, és interaktív módon már most megtekinthető, hogy milyen lesz az új aréna.
Fényfestők és street artistok lepték el Pécset
Minden eddiginél látványosabb volt a Pécsett megrendezett négynapos Zsolnay Fényfesztivál. A szervezők mintegy 100 programmal, háromdimenziós fényfestéssel, újcirkuszi és utcaművészeti kavalkáddal várták a látogatókat, a kedvelt pécsi épületek fényfestést, a belváros ismert terei és rejtett zugai fényinstallációkat kaptak.
Galambperformansz a Temze felett
Duke Riley amerikai művész hónapokat töltött azzal, hogy betanítsa 1500, LED-fénnyel felszerelt galambját a Fly By Night előadáshoz, amit június második felében három alkalommal mutattak be Londonban.
Új film Basquiat tinédzser éveiről
Jean-Michel Basquiat tinédzser éveiről készített dokumentumfilmet Sara Driver rendezőnő. A főként interjúkból, archív felvételekből álló Boom for Real: The Late Teenage Years of Jean-Michel Basquiat című film végigköveti az 1988-ban, 27 évesen kábítószer-túladagolásban meghalt művész életét.
Abu-Dzabiban kiállítják minden idők legdrágább festményét
Az Abu-Dzabi Louvre-ban kiállítják szeptember 18-től Leonardo da Vinci Krisztus-portréját, a Salvator Mundit, amelyet múlt év novemberében 45 millió dollárért (120 milliárd forint) vásároltak meg a Christie's New York-i árverésén.
Júliusban nyit a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában
Az idei év egyik legjobban várt kiállítása nyílik meg július 7-én a Magyar Nemzeti Galériában a 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből.
Czibor cipője és egy Puskás-plakát is látható a moszkvai futballkiállításon Moszkva, Hyundai Motorstudió, június 9.-július 20.
Napi mintegy kétezer látogatója van annak az ingyenes kiállításnak, amely a világbajnokság ideje alatt - többek között magyar vonatkozású relikviákkal - várja a labdarúgás története iránt érdeklődőket Moszkva belvárosában.
Disney-figurák homokszobraiból nyílik kiállítás a belga tengerparton Belgium, Ostende, június 23.-szeptember 9.
Hollywoodi rajzfilmek és mozifilmek figuráinak homokból készült szobraiból nyílik kiállítás június 23-án a belgiumi Ostende tengerpartján. A homokszobor-fesztivált 26 éve rendezik meg a flamand régió tengerparti városában.
3456789101112
7 / 46 oldal
Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.