Hírek
Tavaly ismét a Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon
Tavaly ismét a Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon, százezer látogatóval többen keresték fel, mint a statisztika szerint a második helyen végzett pekingi Kínai Nemzeti Múzeumot.
John Malkovich Budapesten: Sandro Miller a fotográfia fanatikusa
A fotográfia fanatikusaként jellemezte alkotótársát, Sandro Miller fotográfust John Malkovich amerikai színész, aki kedden tartott vezetést a Műcsarnokban, Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című kiállításán.
Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjtemény 2018. június 22. 10:00-21:00 és június 23. 18:00-23:00
Az Akadémia székházának első emeleti reprezentatív teremsora havonta egyszer áll nyitva a közönség előtt.
A RotFront zenekar frontembere tart tárlatvezetést a Ludwig kiállításán
Április eleje óta látható a kortárs ukrán szcéna első nagyszabású magyarországi bemutatkozása, a Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállítás a Ludwig Múzeumban, amit május 24-én Jurij Gurzsi tárlatvezetésében is megtekinthetünk.
Vasarely-kiállítás nyílik Madridban
Nagyszabású kiállítás nyílik Victor Vasarely (1906-1997) életművéből júniusban a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban. A Victor Vasarely. Az Op Art születése című tárlat június 7. és szeptember 9. között várja a látogatókat a spanyol fővárosban.
Ismeretlen Rembrandt-festmény keltett szenzációt egy aukción
Negyvennégy év után először bukkant fel ismeretlen Rembrandt-festmény, Jan Six amszterdami műkereskedő, történész a németalföldi mester műveként azonosította a londoni Christie's aukciósház árverésén 18 hónapja vásárolt portrét.
Meztelen tömegfotót terveznek Ausztráliában
Spencer Tunick nem először készül ilyesmire, a fényképész meztelen embertömegek fotózásáról lett híres.
Munkácsy-kiállítás Szentpéterváron, Rippl-Rónai Zágrábban
Önálló kiállításon láthatók Munkácsy Mihály legismertebb művei a szentpétervári Ermitázsban, míg a zágrábi Modern Galériában pedig Rippl-Rónai József 85 festményét csodálhatják meg az érdeklődők.
Korszerűsített tájképek
Párizsban a végéhez közeledik a fiatal európai fotóstehetségeket bemutató Circulation(s) fesztivál. A kiválasztott 25 művész egyike a francia Guillaume Hebert: fotósorozatában régi és új technikák, egymástól évszázados távolságra lévő világlátások kerülnek egy térbe.
A világ egyik legszebb pénze a Nemzeti Múzeum kincse
A magyar szabadságharc idején, 1849-ben érkezett az Egyesült Államokba Wass Sámuel gróf, aki miután Kaliforniába költözött, társult Molitor Ágostonnal, majd San Franciscóban létrehozták a Wass, Molitor & Co. nemesfém-hitelesítő üzemet.
3456789101112
7 / 43 oldal
Játék
2018-ban visszatért Budapestre a Murder – A Gyilkos Tárlat című kiállítás, ami közel 1000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.