Hírek
Trabant Múzeum nyílt Prágában
Trabant Múzeum nyílt Prágában, abból az alkalomból, hogy a szocialista évtizedek egyik legnépszerűbb személygépkocsijának a gyártását 25 éve hagyták abba Németországban.
Meghalt Szipál Márton fotóművész
Életének 92. évében meghalt Szipál Márton fotóművész, a magyar fotográfia egyik legismertebb személyisége - tudatta a család és a művész baráti köre szerdán az MTI-vel.
Revolution Party - Az orosz avantgárd az 1910-1920-as években című kiállítás finisszázsa
Április 30-án, vasárnap látható utoljára a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeumból érkezett, az orosz avantgárd művészetének egyik legrégebbi és legegységesebb gyűjteményét bemutató tárlat a Magyar Nemzeti Galériában.
Labdarúgásról szóló kiállításokkal készülnek az Eb-re a francia múzeumok
Labdarúgásról szóló kiállításokat rendeznek annak a tíz francia városnak a kulturális intézményei, ahol a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseit rendezik - írta kedden a Le Figaro című napilap.
Nagyszabású Modigliani-kiállítás készül Londonban
Az eddigi legátfogóbb Modigliani-kiállítás megrendezésére készül a londoni Tate Modern múzeum - számolt be róla a BBC News. A múzeum a Modigliani-tárlaton kívül jövőre több látogatócsalogató kiállítást is tervez.
Tömör aranyból készült vécécsészét állít ki a New York-i Guggenheim
Maurizio Cattelan olasz művész tizennyolc karátos aranyból készített vécécsészéjével gazdagodik a New York-i Guggenheim Múzeum. A május 4-től látható és használható America című alkotás a művész első jelentős munkája a Guggenheimben megrendezett 2012-es retrospektív kiállítása óta.
Végre megnyílik a svájci Charlie Chaplin-múzeum
Vasárnap nyílik meg Svájcban a Charlie Chaplin-múzeum, tisztelegve a Londonban született színész-rendező előtt, aki egyike volt Hollywood legnagyobb sztárjainak a filmipar hajnalán.
A Lengyel Zsidók Történeti Múzeuma lett az év múzeuma
„Csak nagyon idealisták hihették, hogy ez a projekt megvalósul.” A Varsóban 2014 októberében megnyílt Polint, a Lengyel Zsidók Történeti Múzeumát választották a 2016-os év európai múzeumának.
A Magyar Nemzeti Múzeum országjáró gömbsátra ezúttal Székesfehérvárra látogat
A Magyar Nemzeti Múzeum országjáró Múzeum⦁kör⦁út programja 2013 végén indult. A program célja, hogy a nemzet első múzeumát egyes történeti témákhoz kapcsolódva azokkal is megismertesse, akiknek nincs lehetőségük személyesen elrándulni Budapestre.
New Yorkban nyílik kiállítás a pesti zsidónegyedről
A pesti zsidónegyed múltját és jelenét bemutató multimédiás kiállítás nyílik 585.000 m2 címmel csütörtökön a régi Manhattani zsidónegyedben található WhiteBox Művészeti Központban, a Balassi Intézet - New York-i Magyar Kulturális Központ szervezésében.
3456789101112
7 / 17 oldal
Játék
Parachute címmel mutatja be harmadik albumát a bájos énekesnő, akit még mindig sokan „a Nouvelle Vague-os csaj”-ként emlegetnek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.