Hírek
Szalmakalaptól az aranytevéig - 65 év királyi ajándékai a Buckingham-palotában London, Buckingham Palace, október 1-ig
Szalmakalap és színaranyból öntött teve is látható lesz azon a nagyszabású kiállításon, amelyet a 65 éve uralkodó II. Erzsébet királynő ajándékaiból állítottak össze a Buckingham-palotában.
Megújult a Vasarely Múzeum
Új állandó kiállítással nyílt újra a kívül-belül megszépült Vasarely Múzeum, amely 1987-ben nyitotta meg kapuit az óbudai Zichy-kastély épületében, azután, hogy Victor Vasarely a magyar államnak adományozta gyűjteményét.
Nyolcvan éve eltűntnek hitt freskó került elő Egerben
Nyolcvan éve eltűntnek hitt, a mai Érseki Palota eredeti mennyezetképének egy részletét ábrázoló vízfestményvázlatra bukkantak a közelmúltban az Egri Főegyházmegyei Levéltár munkatársai.
Thomas Gainsborough rajzaira bukkantak a windsori kastélyban
A világhírű 18. századi brit festő, Thomas Gainsborough 25 rajzból álló albumára bukkantak a windsori kastély királyi gyűjteményében.
1000 kísértetszerű utópisztikus lény árasztotta el Hamburg utcáit a G20 csúcstalálkozóján
2017. július 5-én több száz, sárral borított lény jelent meg Hamburgban - csendben tiltakozva a G20-csúcstalálkozó ellen. A kétórás helyszíni performance-t a 1000 GESTALTEN szervezte.
Múzeumozz fél áron!
A múzeumok közti együttműködés, illetve a múzeumba járás népszerűsítésének kiváló példája a Műcsarnok és az Iparművészeti Múzeum közös nyári akciója, melynek keretében egy jegy árából mindkét intézmény kiállításai megtekinthetők.
Jövőre nyílik a felújított Szépművészeti Múzeum
A végéhez közeledik a Szépművészeti Múzeum Román csarnokának felújítása, az új kiállító- és közönségforgalmi terek kialakítása pedig az év végére fejeződik be. Átfogó rekonstrukciója után a Szépművészetit 2018 őszén veheti ismét birtokba a közönség.
Új helyre költözik a komáromi Klapka György Múzeum
A hajdani Méntelep főépületébe költözik a komáromi Klapka György Múzeum, és ide telepítik a római korral foglalkozó régészek képzésnek egy részét is, a beruházás összege meghaladja a félmilliárd forintot.
Tematikus Borszerdák középpontban a színekkel
Júliusban szerda esténként ismét Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában, és idén először a Vasarely Múzeumban is! Izgalmas borok, megújult kiállítások, tárlatvezetések, előadások és koncertek a Budavári Palotában és a Duna-parti Zichy-kastély kertjében.
Virtuális időutazás Modiglianival a száz évvel ezelőtti Párizsba London, Tate Modern, 2017. november 23.-2018. április 2.
A VR (virtuális valóság)-technológia révén a korai 20. századi Párizsba repíti vissza a látogatókat a londoni Tate Modern ősszel nyíló Modigliani-tárlata. A Tate Modern most először fog bevetni ilyen technológiát nagyszabású kiállításához.
3456789101112
7 / 35 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.