Hírek
Melankólia vagy provokáció? Egon Schiele az Albertinában Bécs, Albertina Múzeum, 2017. június 18-ig
Gustav Klimt mellett Egon Schiele a 20. századi osztrák képzőművészet legjelentősebb alakja volt. Önarcképeivel és meztelen női aktjaival Schiele a klasszikus modernizmus „fenegyerekévé” vált. Az Albertina múzeum halálának 2018-ban megrendezésre kerülő 100 éves évfordulójára, már most, 2017-ben megrendezte az átfogó Schiele-kiállítását.
Mini Múzeumot otthonra mindenkinek! Mini Museum 3: The Third Edition
Mindig is szerettél volna saját múzeumi magángyűjteményt? Az amerikai Hans Fex megtalálta a módját, hogy a tudomány és a történelem minél több emberhez eljusson, ugyanis megteremtette a Mini Múzeumot.
Életmentő műalkotás Svájc, S-chanf, Gallery von Bartha, 2017. március 18-ig
A dán Superflex csoport a közel-keleti kórházak eszközeinek fejlesztésére alkotta meg legutóbbi projektjeit. A befolyt összeget további eszközök finanszírozására költik.
Angol anarchia, avagy Brexit után a művész visszaharap London, Pippy Houldsworth Galéria
Összefirkált festmények az Egyesült Királyság négy legutóbbi miniszterelnökéről, a New York-i Bruce High Quality Alapítvány tagjainak alkotásai. A képek, melyeket a Pippy Houldsworth Galéria állított ki Londonban, a mai zavaros, igazság utáni időkre reflektálnak.
A Danubiana a kortárs művészetekért Pozsonyban Pozsony, Danubiana - Meulensteen Art Museum Bratislava
2000 szeptemberében nyitotta meg kapuit Pozsony közelében, egy félszigeten a szlovák főváros egyik legfontosabb kortárs művészeti kiállítóhelye.
Jó Reménység - Dél-Afrika és a hollandok az 1600-as évektől Amsterdam, Rijksmuseum, 2017. május 21-ig
A Dél-Afrika és Hollandia kapcsolatával foglalkozó kiállítás az első a maga nemében. Hiánypótló tárlat, hiszen a holland megszállás 400 éve egyszer és mindenkorra megváltoztatta Dél-Afrika életét.
Audio-Machine Mexikóban Berlin, Kunstraum Kreuzberg/Bethanien, 2017. március 19-ig
A kiállítás a mexikói elektronikus zene történetére, jelenkori helyzetére és sokszínűségére fókuszál. Bemutatja a különböző zenei stílusokat és a 20 században születetett hangkísérleteket. A tárlat a CTM kortárs elektronikus zenei fesztivál keretében jött létre.
Mangajelmezek a koppenhágai Nemzeti Múzeumban Koppenhága, Nationalmuseet, állandó kiállítás
Két éve látható a koppenhágai Nemzeti Múzeumban a Cosplayer! - Manga Youthcímű állandó kiállítás, amely egy kedvelt japán és dán szokást jár körül.
Az ankarai orosz nagykövet meggyilkolásáról készített kép nyerte a World Press Photo fődíját
Az ankarai orosz nagykövet decemberi meggyilkolásáról készített kép, az AP amerikai hírügynökség fotósának, Burhan Özbilicinek a felvétele nyerte el a World Press Photo 2017 fődíját hétfőn Amszterdamban.
Pompidou Központ Párizs: Kollekcia! Párizs, Centre Pompidou, 2017. április 2-ig
Kortárs képzőművészet a Szovjetunióban és Oroszországban 1950-2000 (2017. április 2-ig). Több mint 250 alkotás a szovjet és az orosz kortárs képzőművészetből Párizsban!
3456789101112
7 / 24 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.