Hírek
Átadták a világ legnagyobb múzeumi LCD-falát a Szépművészetiben
Keddtől használhatja a közönség a világ legnagyobb, érintőképernyős múzeumi LCD-falát a Szépművészeti Múzeum Márvány csarnokában; a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatásával megvásárolt eszköz csaknem 300 műtárgy adatait jeleníti meg interaktív módon.
Idén is lehet szavazni Magyarország leginspirálóbb történeteire
Hatodik alkalommal szervezik meg a Highlights of Hungaryt, ami kategóriák nélkül kutatja hazánk legkreatívabb, legegyedibb projektjeit.
Két új múzeum is nyílik a Bauhaus 100. évfordulóján Németországban
Megkezdődtek a Bauhaus századik évfordulójához kapcsolódó programok Németországban. A Bauhaus100 programsorozat keretében számos izgalmas eseménnyel készülnek országszerte, valamint két új múzeum is megnyitja kapuit idén, az egyik Weimarban, a másik Dessauban.
A sátoraljaújhelyi börtönmúzeum tárgyaival bővült a Murder - A gyilkos tárlat
Az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait bemutató tárlat egy hónapra befogadja a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási tárgyait, illetve tematikus előadásokkal mutatja be a hazai büntetés-végrehajtás rendszerét, valamint az életfogytiglanra ítélt fogvatartottak mindennapjait.
Görgeiről nyílt kiállítás a Nemzeti Múzeumban
Január 15-én nyitotta meg a Magyar Nemzeti Múzeum Az ismeretlen Görgei című kiállítást. A tárlat június 23-ig látogatható.
Egy eddig ismeretlen Klimt-domborművet találhattak Budapesten
Feltehetően egy eddig ismeretlen, Gustav Klimt által készített domborművet találtak Budapesten, az Ehrbar osztrák zongorakészítő magyarországi képviseletének dísztábláját a Magyar Belsőépítész Egyesület keddi közgyűlésén mutatták be.
Már lehet szavazni a Ludwig tárlatára az év kiállítása versenyen
Elindult a szavazás az év legjobb kortárs művészeti tárlatára, a GFAA Awards oldalán. A Global Fine Art Awards (GFAA) 2019 díjra a Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatást jelölték 31 ország további 93 nomináltjával együtt.
Kiállítják Banksy „megsemmisített” képét
A tavalyi év legnagyobb képzőművészeti prankje minden kétséget kizáróan Banksyé volt, aki egy árverésen okozott szenzációt.
A londoni Nemzeti Galéria Japánba küldi van Gogh napraforgós festményét
A 2020-as tokiói nyári olimpiai játékok alkalmából kölcsönadja a birtokában lévő egyetlen napraforgós Vincent van Gogh-festményt a londoni Nemzeti Galéria Japánnak.
David Lynch kiállításával nyílik az idei Budapest Fotófesztivál
A Budapest Fotófesztivál igazi különlegességgel és egyben közép-európai premierrel nyitja meg 2019-es rendezvénysorozatát február 28-án a Műcsarnokban. A harmadik éve megrendezett fesztivál nyitókiállítását nem más, mint David Lynch, az amerikai függetlenfilm élő legendája, rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész jegyzi.
3456789101112
7 / 52 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.