Hírek
Mad is Mad Galéria Madrid Madrid, Mad is Mad, április 26-ig
A Mad is Mad egyike Madrid kortárs művészeti kiállítóhelyeinek az új érzékenység, az irónia és a városi kísérletezés jegyében. 2005-ben indult a nyüzsgő Chueca negyed szívében. Azzal a céllal alakult, hogy közelebb hozza a kortárs művészetet a szélesebb közönséghez köszönhetően a megfizethető áraknak és a rendszeresen megújuló kiállításoknak.
Átköltöztetik a budapesti repülőgép-múzeumot
A Budapest Airport fejlesztése miatt elköltöztetik jelenlegi helyéről az Aeropark repülőgép-múzeumot, amely emiatt várhatóan csak májustól fogad újra látogatókat.
Egy brit férfi megrongált egy több mint kétszáz éves festményt
Múlt szombaton a londoni Nemzeti Galériában egy férfi csavarhúzóval összeszabdalta Thomas Gainsborough Reggeli séta című festményét. A legendás romantikus festmény 1785-ben készült.
Art Basel Hong Kong 2017. március 23-25.
Tegnap kezdődött az Art Basel Hong Kong, a világ egyik legnagyobb kortárs képzőművészeti seregszemléje, a galériák és kiállítóhelyek hatalmas bemutatkozási lehetősége. Az Art Basel három helyszínen kerül megrendezésre, Baselban nyáron, Miami Beach-en decemberben, és ilyenkor, tavasszal Hong Kongban.
Andrea Büttner Háttere Svájc, St. Gallen-i Művészeti Galéria, május 17-ig
Gesamtzusammenhang (Háttér) címmel nyílt kiállítása az angol nyelvterületen már befutott német művésznek. A hazánkban még kevésbé ismert Büttnernek volt már kiállítása a legnagyobb galériákban: Londonban, Los Angelesben, és ezt a svájci tárlatot is figyelemmel követi a nemzetközi szakmai média.
Életmű-kiállítás nyílt Rodin halálának századik évfordulóján Párizsban Párizs, Grand Palis, július 31-ig
Életmű-kiállítással emlékezik a száz éve elhunyt August Rodinre a párizsi Grand Palais kiállítócsarnok. A modern szobrászat francia megteremtőjének mintegy kétszáz remekműve látható az egyik legjelentősebb francia kiállítóhelyen.
Klasszikus magyar festők művei Rómában Római Magyar Akadémia, május 7-ig
Melankólia - Klasszikus magyar festők művei (1878-1969) az Antal-Lusztig-gyűjteményből címmel nyílik kiállítás mások mellett Czóbel Béla, Hantai Simon, Moholy-Nagy László, Munkácsy Mihály és Rippl-Rónai József képeiből március 23-án a Római Magyar Akadémia Galériájában.
Illusztrált macska szójátékok
Figyelem, ez a cikk kizárólag macskásoknak és macskaimádóknak szól! Ugyanis arról számolunk be, hogy a grafikus Katie Ruby tüneményes, rajzokkal illusztrált szójátéksorozatot alkotott a filmkultúra, a popkultúra, valamint a világirodalom remekeinek szereplőiből.
Megfesti és lerombolja, mielőtt más tenné meg
Haladva a már korábban elkezdett útján, az ausztrál utcaművész, Rone új lenyűgöző freskósorozattal tért vissza Melbourne külvárosába. Az Alpha Project – amelyben a művész nagyméretű női portrékat festett egy régi papírgyár falára – a megsemmisítésre készült. A sorozattal Rone a street art legmélyebb gyökerei kutatja.
Aj Vej-vej a menekültválságról Prága, Nemzeti Galéria, 2018. január 7-ig
Aj Vej-vej legújabb installációja, Az utazás törvénye fontos állomása a művész elmúlt kétéves időszakának, amióta az általa humanitárius válságnak nevezett problémát feszegeti. A nemzetközi kortárs művészet egyik legjelentősebb alakja, Aj Vej-vej önmaga is menekült. Talán ez is közrejátszik a menekültválság politikai töltettől sem mentes értelmezésének.
3456789101112
7 / 28 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.