Hírek
A forradalmi eufória és a megtorlás vizuális lenyomatai
Még bő két hétig, november 13-ig látogatható a Rejt/Jel/Képek ’56 – A forradalom titkos művészete című időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából nyílt kiemelkedő jelentőségi tárlaton, ...
Műcsarnok Teremőr 19.
A Műcsarnok online videomagazinjában a múzeum októberi programjairól és kiállításairól esik szó.
Műcsarnok Teremőr 18.
A Műcsarnok videomagazinjának legújabb epizódjában két megnyitóról is szó esik, melyeket egy héten belül tartanak: a Kontroll, a MOME Média Design Tanszékének kiállítása a Boxban, a KÖZÉP, a Műegyetem Középülettervező Tanszékének tárlata pedig a Kamarateremben látható.
Konferencia a kelet-közép-európai dadaizmusról
A Petőfi Irodalmi Múzeum – Kassák Múzeum és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézete közös konferenciát szervez a zürichi dada indulásának centenáriuma alkalmából.
Eredeti Raffaello-alkotás lehet a 20 fontos másolatnak titulált festmény
Mégiscsak Raffaello Sanzio reneszánsz kori olasz festő (1483-1520) munkája lehet az a festmény, amelyet annak idején mindössze 20 fontot érő másolatnak tituláltak, ám ha valóban eredeti, akkor 20 millió fontot (7, 06 milliárd forint) is érhet.
Előkerült egy elveszettnek hitt Vaszary-festmény
Több évtized után derült ki, hogy Vaszary János elveszettnek hitt, Halászat a Balatonon című képe mindvégig az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének falán lógott Tihanyban. A festmény után nyomozva Virág Judit egy másik megsemmisültnek hitt Vaszary-képről szóló információkra is rábukkant.
Műcsarnok Teremőr 17.
Popup sorozat a szeptember 11-én zárult Ázbej & Ázbej kiállításon. Beszélgetés Mahmoud Maktabival, az iráni kurátorral a nagy látogatottsággal folytatódó Ágak /// Természetművészet - Változatok kiállításon. Itt a Műcsarnok Teremőr magazin legújabb adása!
Van Gogh, Picasso és Matisse műveiből álló kiállítás nyílik a bécsi Albertina múzeumban
Mások mellett Van Gogh, Picasso és Matisse műveiből álló kiállítás nyílik szeptember 16-án a bécsi Albertina múzeumban, amely az impresszionizmushoz közel álló pointillizmus irányzat kiemelkedő művészeit tárja a közönség elé.
Százezer látogató az MNG Modigliani-kiállításán
Több mint százezer látogatót regisztráltak eddig a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Modigliani-kiállításán; a tárlat az október 2-i zárásig hétfőnként is megtekinthető lesz.
Chicagóban folytatódik a New Yorkban nagy sikert aratott Moholy-Nagy-kiállítás
A New York-i Guggenheim Múzeumban a napokban bezárt Moholy-Nagy László kiállításnak május óta több mint 400 ezer látogatója volt. A tárlatot szeptember végétől egy chicagói, majd jövő tavasszal egy Los Angeles-i múzeumban is megrendezik.
3456789101112
7 / 22 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.