Hírek
Chagall-kép érkezik a Magyar Nemzeti Múzeumba Először láthatja a magyar közönség!
Chagall egyértelműen a magyar forradalom előtt tisztelgett Mère et enfant (Anya gyermekével) című alkotásával, mely 1970. november 15-én jelent meg a párizsi Irodalmi Újságban.
Marjai Judit új szintre emeli a szépség és a csendélet fogalmát
Marjai Judit, az A38 Hajó visszatérő művésze. Nem csoda, hiszen minden egyes kiállítása egy újabb témát feszeget, újabb kihívások elé állítja a művészt és közönségét, interakcióba kerülve vele. Az egykori fotómodell ezúttal is egy teljesen más, szinte már földöntúli utazásra invitál bennünket.
Már elérhető a Műcsarnok Teremőr című videomagazinjának új epizódja
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye tavaly decemberben megújította honlapját és új videós tartalommal is jelentkezett. A Teremőr a Műcsarnok online videomagazinja, melynek idén februári indulása óta eddig tizenkét adása készült el.
Kétszáz lopott műkincset ad vissza az Egyesült Államok Indiának
Kétszáz lopott műkincset, köztük kétezer éves műtárgyakat ad vissza az Egyesült Államok Indiának - adta hírül a The Economic Times indiai lap online kiadása. A műkincsek értéke a becslések szerint százmillió dollárra (27 milliárd forintra) rúg.
A Hol jár az eszed? kérdésre keresi idén a válaszokat az ARC
Hol jár az eszed? - teszi fel a kérdést az idei ARC pályázat kiírása, amelyre július 12-ig várják a szervezők a jövőbeli terveket, vágyakat, a múltba révedést, vagy a jövő irányától való félelmet képi formában megjelenítő munkákat.
New Yorkban nyílt Moholy-Nagy életműtárlat
A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató kiállítás; a hetven éve elhunyt magyar képzőművész munkásságát Future Present címmel mintegy háromszáz alkotáson keresztül tekinti át a világhírű múzeum.
Kiállítás barlangrajzokból magyar szakemberek közreműködésével
Magyar szakemberek közreműködésével nyílik decemberben Franciaországban egy nemzetközi barlangművészeti központ, amely a lascaux-i barlangrajzokat és az őskori ember életét mutatja be.
Magyar művészek képei a Louvre-ban
Első alkalommal magyar kortárs festőművészek képeit is kiállítják a híres párizsi Louvre-ban. A kiállítás mindössze egy hétvégén, május 27-29. között tekinthető meg.
Már harmincezer fölött az MNG Picasso-kiállításának látogatószáma
Eddig több mint harminc ezren látták a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) április 22-én nyílt, Picasso - Alakváltozások, 1895-1972 című kiállítását; a nagy érdeklődésre tekintettel május 30-tól a tárlat a hét minden napján - így hétfőnként is - látogatható lesz.
Átadták az év múzeuma és az év kiállítása díjakat
A gyöngyösi Szent Bertalan-templom Kincstára kapta Az év múzeuma 2015, a főváros IX. kerületében lévő József Attila Emlékhely Eszmélet című kiállítása pedig Az év kiállítása 2015 díjat a Múzeumok majálisán szombaton, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
3456789101112
7 / 18 oldal
Játék
A New York-i PMJ arról híresült el, hogy napjaink popslágereit swingesíti: az eredeti ’20-as évekbeli hangzás- és látványvilággal keltve időutazó illúziót. Az ötlet olyannyira bevált, hogy több százmillió Youtube-megtekintést is eredményezett mára.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.