Hírek
Átadták az év múzeuma és az év kiállítása díjakat
A gyöngyösi Szent Bertalan-templom Kincstára kapta Az év múzeuma 2015, a főváros IX. kerületében lévő József Attila Emlékhely Eszmélet című kiállítása pedig Az év kiállítása 2015 díjat a Múzeumok majálisán szombaton, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
2016-ban Lengyelország lesz az Art Market Budapest díszvendége
Az Art Market Budapest, Kelet-Európa vezető nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárának díszvendége idén Lengyelország lesz. A művészeti seregszemle októberben zajlik majd a lengyel kortárs művészeti színtér nemzetközileg is elismert szereplőivel.
Elhunyt Deim Pál Kossuth-díjas festőművész
Életének 84. évében elhunyt Deim Pál Kossuth-díjas festőművész, grafikus - tudatta a család május 9-én, hétfőn az MTI-vel. A Kossuth-díjas festő- és grafikus, kiváló művész, a nemzet művésze, Szentendre város díszpolgára hétfőn hunyt el súlyos betegség után.
Megelevenedik a 19. századi az idei Múzeumok Majálisán
Május 21–22-én a Múzeumkertben a Magyar Nemzeti Múzeum 21. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Ez a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra, programkínálatuk ismertetésére.
Magyar design Vilniusban
A FISE - Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület szervezésében, a Magyar Formatervezési Tanács együttműködésében szerepel hazánk a Litván Design Hét díszvendégeként. Ennek keretében látható Vilniusban a Shapes of Hungary - Kortárs magyar designkiállítás, illetve a Shapes of Hungary - Kortárs magyar ékszerkiállítás Teląiai városában.
Trabant Múzeum nyílt Prágában
Trabant Múzeum nyílt Prágában, abból az alkalomból, hogy a szocialista évtizedek egyik legnépszerűbb személygépkocsijának a gyártását 25 éve hagyták abba Németországban.
Meghalt Szipál Márton fotóművész
Életének 92. évében meghalt Szipál Márton fotóművész, a magyar fotográfia egyik legismertebb személyisége - tudatta a család és a művész baráti köre szerdán az MTI-vel.
Revolution Party - Az orosz avantgárd az 1910-1920-as években című kiállítás finisszázsa
Április 30-án, vasárnap látható utoljára a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeumból érkezett, az orosz avantgárd művészetének egyik legrégebbi és legegységesebb gyűjteményét bemutató tárlat a Magyar Nemzeti Galériában.
Labdarúgásról szóló kiállításokkal készülnek az Eb-re a francia múzeumok
Labdarúgásról szóló kiállításokat rendeznek annak a tíz francia városnak a kulturális intézményei, ahol a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseit rendezik - írta kedden a Le Figaro című napilap.
Nagyszabású Modigliani-kiállítás készül Londonban
Az eddigi legátfogóbb Modigliani-kiállítás megrendezésére készül a londoni Tate Modern múzeum - számolt be róla a BBC News. A múzeum a Modigliani-tárlaton kívül jövőre több látogatócsalogató kiállítást is tervez.
45678910111213
8 / 18 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.