Hírek
Kiemelkedő művészeti értékekkel bíró festmény került elő!
A Magyar Képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszékének köszönhető felfedezés óriási meglepetést okozott nemcsak a nagyközönség, de a művészettörténészek számára is.
Hosszított nyitvatartással látogatható a Modigliani-kiállítás a szeptemberi Múzeum+ esten
Folytatódik a Múzeum+ programsorozat a Magyar Nemzeti Galériában, a szeptemberi est témája a MASZK. Az egzotikus maszkok, óceániai és afrikai szobrok Amedeo Modiglianira is hatással voltak, az általa megfestett és kifaragott arcokon egyértelműen érzethető a törzsi művészet hatása.
Befejezéséhez közeledik a Feszty-körkép restaurálása
Befejezéséhez közeledik a Feszty-körkép restaurálása az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, néhány hét múlva újra teljes pompájában látható a monumentális festmény.
Fotópályázat a Víz Világtalálkozó alkalmából
Fotópályázatot hirdetett a november 28. és 30. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából a budapesti Capa Központ, a pályázaton műkedvelő és profi fotósok is indulhatnak.
A gyönyörök kertje
Hieronymus Bosch halálának 500. évfordulója kapcsán világszerte mozivásznon mutatják be a festő leghíresebb művét feldolgozó spanyol ismeretterjesztő filmet. A Bosch: A gyönyörök kertje szeptember 1-től látható a hazai filmszínházakban.
Egyedülálló múzeumlátogatásra invitál a Várkert Bazár
Egyedülálló múzeumlátogatásra várja az érdeklődőket a Várkert Bazárban ősszel induló művészettörténeti filmklub keretében. A filmklubba egyéni látogatókat és iskolás csoportokat egyaránt várnak.
Pszichiátriai visszaélésekről nyílik kiállítás a Köki Terminálban
Egyedülálló kiállítás nyílik sokkoló pszichiátriai esetekről augusztus 22-én Pszichiátria – Segítség vagy megtévesztés címmel a Köki Terminálban. A tárlat felvonultatja a közelmúltban történt pszichiátriai bűncselekményeket és visszaéléseket, és azt boncolgatja, hogy ezek az esetek milyen hatással vannak a társadalomra.
Hegyikristályból faragott, 4000 éves baltára bukkantak Ausztriában
Hegyikristályból faragott, 4000 éves baltára bukkantak az ausztriai Tirol tartományban. Az innsbrucki kutatók szerint ritkaságról és feltehetőleg világszinten is egyedülálló leletről van szó.
Elhunyt Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész
Elhunyt Bencsik István Kossuth-díjas szobrászművész - tudatta hétfőn a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (PTE-MK) Facebook-oldalán. A professor emeritust, a pécsi művészeti kar alapító-oktatóját 85 éves korában szombaton érte a halál - közölte az oktatási intézmény.
Műcsarnok Teremőr 16.
Négy kiállítás megnyitójába pillanthatunk be a Műcsarnok Teremőr legújabb részében: Szervátiusz Jenő és Tibor szobrai az Apszisban, Ázbej Sándor és Kristóf tárlata a Kamarateremben, egy nagyszabású természetművészet-válogatás pedig a Műcsarnok egyéb termeiben és az épületen kívül látható.
45678910111213
8 / 22 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.