Hírek
Hirst, Lucas és Gormley egyszerre egy rendkívüli helyszínen ezen a nyáron Chester-székesegyház, 2017. július 7 - október 15-ig
Damien Hirst, Antony Gormley és Elisabeth Frink munkái egy nem mindennapi helyszínen jelennek meg ezen a nyáron - a Chester-székesegyházban. Az ARK kiállítása szobrászati csemegének ígérkezik, több mint 50 művész 90 alkotásával.
Már megint egy per, most egy hamis Rothko-kép miatt
Ez a tizedik olyan ügy, amelyet a gyűjtők kezdeményeznek, akik hamis festményeket vásároltak egy most megszűnő galériától.
A kortárs afrikai művészet pillanatképe Párizsban Párizs, Louis Vuitton Foundation, augusztus 28-ig
Egyetlen kiállítás természetesen nem képes egészében megragadni a világ második legnagyobb kontinensének művészetét, amelynek 54 országa és több mint egymilliárd lakosa van. Ezért a Louis Vuitton Alapítvány kurátorai úgy döntöttek, hogy a kortárs afrikai művészetre fókuszálnak, és Art/Africa címmel az új művészeti közegekben végzett kutatásaikat mutatják be, mégpedig két vonalon.
Sir Elton John és Wolfgang Tillmans a Tate Modern falai közt!
A londoni TATE Modern a világ kortárs képzőművészetének egyik legmeghatározóbb pontja. Most mindjárt két kiállítást is bemutatunk innen.
A művész, aki a tengerből csinált zeneszerzőt
A horvát Nikola Basic az a típusú építész, aki a természettel való emberi interakcióra épít munkáiban. Amikor megunta a még mindig a háború nyomait viselő Zadar látványát, úgy döntött, egy kis zenét visz a városba.
Még két hétig látogatható, majd különleges finisszázzsal zár a kiállítás Új Budapest Galéria, május 7., 16:00
Május 7-ig várja az érdeklődőket a kortárs cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd dizájnerek munkáiból rendezett Határtalan design kiállítás az Új Budapest Galériában. A nagyszabású válogatásban közel 900 m2-en 11 ország 114 tervezőjének bútorai, lakástextilei és lakberendezési kiegészítői kapnak helyet.
Papírszobrok mesterei
Ha a műalkotásról van szó, az emberek hajlamosan a papírra mint háttérre, vagy mint egyszerű vászonra tekinteni. Összegyűjtöttünk néhány műalkotást, ahol nem erről van szó, a papír maga a médium, a téma, elengedhetetlen kelléke és mondanivalója a munkáknak.
Hogyan tette majdnem tönkre Salvador Dalí saját nyomatai piacát
Rutin vámvizsgálatként kezdődött. De miután leintették az Andorra felé tartó teherautót, a gyanútlan francia rendőrök egy rendkívül szokatlan nemzetközi szállítmánnyal találták szembe magukat, ez pedig nem volt más, mint 40 000 papírlap, amelyek mindegyike, eltekintve Salvador Dalí ikonikus aláírásától, teljesen üres volt.
Hat street artist szerzői jogi perrel fenyegeti a McDonald's-ot
2017-es egyik legújabb kampányában a multinacionális vállalat ismét a jól megközelíthető célcsoportot, a gyerekeket próbálja meg elérni. Ehhez New York-i graffitiművészeket bérelt fel, akiket egy vírusvideóban munka közben mutat be. A videón azonban más művészek munkái is láthatók, akik szerzői jogi pert kezdeményeztek a Mc Donald’s ellen.
A két legnagyobb német művészeti esemény hamarosan egybeolvad
Az abc - art berlin contemporary nyilatkozatot adott ki, melyben megerősítette, hogy folyamatban vannak azok a tárgyalások, amelyek értelmében az Art Cologne anyavállalata, a Koelnmesse hamarosan felvásárolja őket, számolt be a német Art Magazine.
45678910111213
8 / 31 oldal
Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.