Hírek
Még látogatható a magyar zenészek fotóiból készült kiállítás
Április végéig még megtekinthető a Baksa-Soós Attila szabadverseiből és Miki357 fotóiból összeállított kiállítás.
Milliárdos értékű Moholy-Nagy festményt kapott a Nemzeti Galéria
Moholy-Nagy László Architektúra I/Konstrukció kék alapon című, több milliárd forint értékű konstruktivista olajképével gyarapodott a Magyar Nemzeti Galéria 20. századi Festészeti Gyűjteménye a napokban.
Meghosszabbítják a székely asszonysorsokat bemutató kiállítást a Nemzeti Múzeumban
A nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg meghirdetettnél két héttel tovább, május 13-ig látható az Anna - Változatok székely asszonysorsra című kiállítás Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
New Yorkban állítják ki a Magyar Nemzeti Múzeum tárlatát
Először 2017-ben Budapesten, majd 2018 februárjában Washingtonban volt látható a Magyar Nemzeti Múzeum Kereszt-tűzben - Keresztényüldözés a Közel-Keleten című kiállítása. Most a New York-i Balassi Intézetben kap otthont.
Magyar fotóst is díjaztak a Sony World Photography Awardson
Gárdi Balázs Buzkashi című képével nyerte el a Professzionális verseny Sport kategóriájának díját az idei Sony World Photography Awardson, amelyen az Év fotósa címet Alys Tomlinson brit fotóművész kapta.
Jövőre nyílik a Los Angeles-i „Oscar-múzeum”
2019 közepén megnyíló „Oscar-múzeumot” világhírű tervezője, Renzo Piano és az amerikai filmakadémia mutatta be a sajtónak New Yorkban. A múzeum két részből áll majd, melynek egyik fele egy a Halálcsillagra emlékeztető, vetítőteremként funkcionáló gömb alakú épület lesz.
Lángoló tüntető az év legjobb sajtófotóján
Csütörtökön hirdették ki Amszterdamban az idei legjobbnak jelöltek közül az év sajtófotóját. Ronaldo Schemidt lángoló tüntetőjéről készült képe vitte a fődíjat és a hírkép egyedi kategória első helyére is ő került.
7506 hordóból készít úszó szobrot a nagy Christo
1992-ben egyszerre nyitottak ki művészek jelenlétében 3 100 esernyőt Japánban és Amerikában, 1995-ben becsomagolták a Reichstagot, most pedig színesre festett hordókból épül trapéz alakú úszó szobor Londonban.
Lába kélt Yoko Ono egyik kiállított kavicsának
John Lennon felesége életében szívesen gyűjtögetett az idő és a folyók által formált kavicsokat, amiket saját írásával látott el, olyan rövid, de szerinte fontos üzeneteket tulajdonítva nekik, mint hogy „álmodj”, „kívánj” vagy „emlékezz”.
Toulouse-Lautrec-kiállítás nyílt Salgótarjánban
A modern plakátművészet megalapozójaként és Párizs mítoszának megteremtőjeként is ismert francia Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) grafikáiból nyílt kiállítás Salgótarjánban.
45678910111213
8 / 43 oldal
Játék
Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.