Hírek
A kínai agyaghadsereg katonái visszatérnek Melbourne-be
Harmincöt évvel azután, hogy az életnagyságú szobrokból álló kínai agyaghadsereget első ízben bemutatták külföldön – az 1982-es melbourne-i világkiállításon – május 24-től nyolc darabjuk ismét látható lesz az ausztrál National Gallery of Victoriában.
Évindító tárlatzárás a Galériában
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola Festészete című kiállítás január 13-án bezárja kapuit, előtte azonban zárórendezvényével várja a látogatókat.
A Korbuly családról indított virtuális kiállítást a Közlekedési Múzeum
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az idén 125. éve született Korbuly János és hozzá kapcsolódva a Korbuly család életművét összefoglaló virtuális kiállítást indított útjára.
Tízmillió forintért kelt el Radnóti kézirata a Központi Antikvárium aukcióján
Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium árverésén.
Megújult a szentendrei Kmetty Múzeum
Szentendre főterének emblematikus épületében, egy XVIII. századi kereskedőházban nyílt meg 1981-ben a Kmetty Múzeum, amely az épület leromlott állapota miatt az elmúlt öt évben már nem tudott rendeltetésszerű módon működni.
A Kiégő Izzók fényinstallációja Rómában
A Kiégő Izzók magyar vizuális csoport Fracture nevű fényinstallációjával ünnepli Szent Luca napját a Római Magyar Akadémia.
Charlotte Prodger iPhone-nal készített videóiért kapta meg a 2018-as Turner-díjat
A Glasgow-ban élő Charlotte Prodger kapta meg az idei 25 ezer fontos pénzjutalommal járó brit kortárs művészeti Turner-díjat. Prodger két videójáért nyerte el a díjat: a magát queer identitásúnak valló művész mindkét alkotása mélyen személyes mondanivalójával és művészi felvételeivel győzte meg a zsűrit.
David Hockney és Van Gogh Amszterdam, Van Gogh Múzeum, 2019. március 1.-május 26.
David Hockney nemrég megdöntötte minden idők aukciós rekordját, melyet élő művész alkotásáért fizettek ki. Egyik leismertebb festményért, az 1972-ben készült Pool with Two Figures (Medence két alakkal) című alkotásáért 90 millió dollárt fizettek ki a New York-i Chirstie’s árverésén, ami jócskán meghaladta Jeff Koons 2013-as rekordját.
Rekord nézőszámmal zárult az idei Velencei Építészeti Biennále
November 25-én befejeződött a 16. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále. A köztereknek, a szabad és ingyenes térnek szentelt idei Biennále „az építészetet legfinomabb, legnemesebb és társadalmilag a leghasznosabb, azaz a közjót teremtő oldaláról mutatta be.
A Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria gyűjteményének tizennégy képe Bonnban Bonn, Bundeskunsthalle, 2018. szeptember 28.-2019. január 27.
Az egyik legrangosabb németországi kiállítóhelyen, a bonni Bundeskunsthalle épületében látogatható a Malerfürsten (Festőfejedelmek) című kiállítás január 27-ig, amelyre tizennégy mű érkezett a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiből.
45678910111213
8 / 52 oldal
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.