Hírek
Retróbulival búcsúzik a Keretek között kiállítás
A zárásig hátralévő időben kurátori tárlatvezetésekkel, filmklubbal, mini konferenciával és MúzeumCafé beszélgetéssel várja az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Galéria a Keretek között – A hatvanas évek művészete Magyarországon című kiállításon.
A jégkorcsolya élménye minden oldalról
Ha New Yorkot és a jégkorcsolyát egy helyen említjük, a legtöbb embernek beugrik egy kép a New York-i Central Parkban található korcsolyapályáról, ami legalábbis néhány filmből ismerős lehet.
Egy egyedi tervezésű Ikarus busz került a Közlekedési Múzeumhoz
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum ismét egy különleges Ikarus busztípust mentett meg az utókor számára. A Múzeum gyűjteményének legújabb szerzeménye, az egyedi tervezésű Ikarus 438.K1 típusú autóbusz.
Megjelent a Pesti Est ART idei első kiadása!
Kiadványunk tavaly év végén ünnepelte az első születésnapját, a 2. évfolyam legelső, februári lapszámában pedig ismét összeválogattuk a legérdekesebb fővárosi és vidéki kiállításokat.
Móricz-Sabján Simon nyerte a Sajtófotó idei nagydíját
Móricz-Sabján Simon (Világgazdaság) nyerte a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját Borsosék című, egy nyolctagú Csongrád megyei családot bemutató sorozatával, az André Kertész Nagydíjat pedig Mónus Márton (MTI/MTVA külső munkatárs) kapta A krízisautó éjszakája című sorozatáért, amely a Menhely Alapítvány munkájáról készült.
Megkezdődött a Múzeumkert rekonstrukciója
Több mint egyéves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után végre megkezdődtek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai.
Sissi meghódítja Kínát
A Magyar Nemzeti Múzeum 2017 júniusában nagyszabású kiállítást nyitott a Sanghaj Múzeumban Sissi és Magyarország – a magyar arisztokrácia fényűző élete a 17-19. században címmel, amelyet csaknem 700 000 látogató tekintett meg.
Berlin a modern művészetek terén is a világ élvonalába zárkózna
Jövőre kezdhetik el felépíteni Berlinben a huszadik századi műalkotásokat bemutató új állami múzeumot, amelytől azt remélik a német fővárosban, hogy a modern képzőművészet területén is felzárkóznak a világvárosok élvonalába, London, Párizs és New York mellé.
Nagy-Britanniában állíthatják ki a világ egyik leghíresebb hímzését
Több mint kilenc évszázados történetében először Nagy-Britanniában állíthatják ki a bayeux-i kárpitot, Anglia normann meghódításának történelmi forrásaként is nyilvántartott hímzett „képregényét".
Kortárs magyar kiállítás Rómában Római Magyar Akadémia, 2018. január 19.-február 18.
Aspektusok (Aspetti) címmel kortárs magyar grafikai és kisplasztikai kiállítás nyílik pénteken a Római Magyar Akadémia galériájában. A magyar kultúra napja alkalmából nyíló kiállítás 22 magyar kortárs művész csaknem 80 munkáját tárja a római közönség elé a Falconieri-palotában.
45678910111213
8 / 40 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.