Hírek
Száz éve halt meg Madarász Viktor
Száz éve, 1917. január 10-én halt meg Madarász Viktor, a magyar romantikus történelmi festészet nagy alakja.
Több mint 3 millió látogatót fogadott a madridi Prado múzeum 2016-ban
Több mint 3 millió látogatót fogadott a világ legnagyobb és legfontosabb múzeumai közé tartozó madridi Prado 2016-ban, teljesítve ezzel tavalyi célkitűzését - közölte kedden az intézmény internetes oldalán.
Megtalálták a Moncsicsivé restaurált Jézus-freskó eredeti festményváltozatát
Egy aragóniai gyűjteményben bukkant rá két spanyol régiségkereskedő a borjai templom majomszerűvé átfestett freskójának eredeti festményváltozatára, amelyet most kiállítanak egy zaragozai galériában.
Galériát nyitott a Magyar PEN Klub
Kertész Dániel Íróportrék 1981-2008 című kiállításával nyílt meg a Magyar PEN Klub új képzőművészeti és fotógalériája, a Janus Galéria a Kossuth téren.
Együtt felnőni
Kiállítás nyílt a Játékszínben Együtt felnőni címmel. A ZOOM Egyesület egészséges és látássérült, siket és mozgásukban korlátozott vagy más testi betegséggel élő gyermekeknek segít alkotni, hogy a művészet, a képzőművészet eszközeivel tudják kifejezni magukat. A gyerekek munkáiból nyílt tárlat december 14-ig látható.
Diana hercegnő legemlékezetesebb ruháiból nyílik kiállítás a Kensington-palotában
Diana hercegnő legemlékezetesebb ruhakölteményeit felvonultató kiállítás nyílik februárban a londoni Kensington-palotában a walesi hercegnő halálának 20. évfordulójára emlékezve.
Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte Az év természetfotósa 2016 díjat
Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a Saubermacher - Az év természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.
Megvannak A Te forradalmi, titkos művészeted - szabadon c. pályázat győztesei
A Magyar Nemzeti Múzeum 2016. november 3-án hirdette ki A Te forradalmi, titkos művészeted - szabadon című kreatív pályázatának eredményeit. Az első díjat Balogh Máté Méltó megemlékezés az ’56-os forradalmakról – Lego formában című műve nyerte el.
A forradalmi eufória és a megtorlás vizuális lenyomatai
Még bő két hétig, november 13-ig látogatható a Rejt/Jel/Képek ’56 – A forradalom titkos művészete című időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából nyílt kiemelkedő jelentőségi tárlaton, ...
Műcsarnok Teremőr 19.
A Műcsarnok online videomagazinjában a múzeum októberi programjairól és kiállításairól esik szó.
567891011121314
9 / 24 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.