Hírek
Nemzetközi díjat nyert a PIM Arany-kiállításhoz kapcsolódó applikációja
A Petőfi Irodalmi Múzeum a nagyszalontai Csonkatoronyban nemrég nyílt kiállításához kifejlesztett applikációja nemzetközi díjat nyert az AVICOM-tól (AVICOM, ICOM International Committee for Audiovisual, New Technologies and Social Media).
Nagyszabású Banksy-kiállítás nyílik Londonban
A Banksy karrierjét elindító műkereskedő, Steve Lazarides új londoni galériájában rendez a nyáron nagyszabású kiállítást a graffitiművész 2002 és 2008 között készült műveiből - számolt be róla a The Art Newspaper online kiadása.
Kádárkockák Rómában
Több magyarországi helyszín és egy díjnyertes Svájcban megjelent könyv után, Hungarian Cubes címmel május 18-tól egy hónapon át a Római Magyar Akadémián szerepel Katharina Roters és Szolnoki József közös kiállítása a Kádár-kor híres falusi kockaházainak ornamentikájáról.
Tavaly ismét a Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon
Tavaly ismét a Louvre lett a leglátogatottabb múzeum a világon, százezer látogatóval többen keresték fel, mint a statisztika szerint a második helyen végzett pekingi Kínai Nemzeti Múzeumot.
John Malkovich Budapesten: Sandro Miller a fotográfia fanatikusa
A fotográfia fanatikusaként jellemezte alkotótársát, Sandro Miller fotográfust John Malkovich amerikai színész, aki kedden tartott vezetést a Műcsarnokban, Sandro Miller Malkovich Malkovich Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című kiállításán.
Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjtemény 2018. június 22. 10:00-21:00 és június 23. 18:00-23:00
Az Akadémia székházának első emeleti reprezentatív teremsora havonta egyszer áll nyitva a közönség előtt.
A RotFront zenekar frontembere tart tárlatvezetést a Ludwig kiállításán
Április eleje óta látható a kortárs ukrán szcéna első nagyszabású magyarországi bemutatkozása, a Permanens forradalom. Mai ukrán képzőművészet című kiállítás a Ludwig Múzeumban, amit május 24-én Jurij Gurzsi tárlatvezetésében is megtekinthetünk.
Vasarely-kiállítás nyílik Madridban
Nagyszabású kiállítás nyílik Victor Vasarely (1906-1997) életművéből júniusban a madridi Thyssen-Bornemisza Múzeumban. A Victor Vasarely. Az Op Art születése című tárlat június 7. és szeptember 9. között várja a látogatókat a spanyol fővárosban.
Ismeretlen Rembrandt-festmény keltett szenzációt egy aukción
Negyvennégy év után először bukkant fel ismeretlen Rembrandt-festmény, Jan Six amszterdami műkereskedő, történész a németalföldi mester műveként azonosította a londoni Christie's aukciósház árverésén 18 hónapja vásárolt portrét.
Meztelen tömegfotót terveznek Ausztráliában
Spencer Tunick nem először készül ilyesmire, a fényképész meztelen embertömegek fotózásáról lett híres.
567891011121314
9 / 46 oldal
Játék
Ez az új, kosztümös történelmi dráma a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.