Hírek
Két Michelangelo-szobrot azonosított egy nemzetközi kutatócsoport
Michelangelo két fennmaradt bronzszobrát sikerült azonosítania egy nemzetközi kutatócsoportnak az itáliai reneszánsz mester jellegzetes stílusa alapján - számolt be a BBC News.
Kétszáz éves fennállását ünnepli a világhírű madridi Prado Múzeum
Kétszáz éves fennállását ünnepli a világhírű madridi Prado Múzeum; az egy éven át tartó bicentenáriumi rendezvénysorozat a Prado történetét kronológiai sorrendben bemutató tárlattal vette kezdetét.
Monet tavirózsás képéért közel 32 millió dollárt fizettek
Monet Tavirózsás medence (Le bassin aux nymphéas) című képe 31, 8 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelt el a Christie's legutóbbi, impresszionista és modern festészeti aukcióján New Yorkban.
III. Művészek a Heti Betevőért kiállítás és jótékonysági aukció
Neves művészek segítik a Heti Betevő Egyesület budapesti csoportja által harmadik alkalommal megrendezett Művészek a Heti Betevőért jótékonysági aukciót november 21. és december 1. között.
Jövőre nagyszabású Keith Haring-kiállítást rendeznek a liverpooli Tate-ben Tate Liverpool, 2019. június 14.-november 10.
Első alkalommal rendeznek átfogó kiállítást Keith Haring, az 1990-ben 31 évesen elhunyt amerikai művész és AIDS-aktivista műveiből az Egyesült Királyságban.
A Szépművészeti Múzeum állandó kiállításai is megújultak
Több mint három évig tartó felújítási munkálatokat követően, október 31. óta újra látogatható a Szépművészeti Múzeum. Az 1906-ban megnyílt múzeum történetének legnagyobb és legátfogóbb rekonstrukciós munkálatai során nem csupán a múzeum épülete újult meg, hanem a gyűjtemény eredeti koncepciójához visszatérve, annak állandó kiállításait is újrarendezték.
Ünnepi koncert a Nemzeti Múzeumban
Hagyományteremtő céllal hozta létre évente megrendezett hangversenyeit a Magyar Nemzeti Múzeum. Idén november 18-án kerül sor az ünneplésre.
Óriási közönségsikerként zárt a Frida Kahlo-kiállítás a Nemzeti Galériában
Óriási közönségsikerként zárt a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítása, amelyre több mint 220 ezer látogató volt kíváncsi az elmúlt négy hónapban.
Diákok közbenjárására rendeznek átfogó Jeff Koons-kiállítást Oxfordban Oxford, Ashmolean Museum, 2019. február 7.-június 9.
Jeff Koons, a kortárs művészet egyik rendkívül megosztó „szupersztárja” Oxfordban rendez kiállítást. A dolog érdekessége, hogy a ritka múzeumi tárlatra nem kurátorok, hanem az Edgar Wind Society diákjai vették rá, miután meghívták Oxfordba.
Bartha Máté kapta az idei Capa-nagydíjat
A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a magyar fotográfia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó alkotók munkájának elismeréseképpen 2014-ben alapította meg az 5 millió forint összdíjazású Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat, melynek odaítéléséről magyar és nemzetközi szakemberekből álló zsűri két lépcsőben dönt.
567891011121314
9 / 52 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.