Hírek
Félmillió dollárért kelt el egy több mint kétszáz éves egycentes
Több mint félmillió dollárért kelt el egy ritka egycentes az amerikai pénzverés korai korszakából egy kaliforniai árverésen. Az 1792-ben rézből vert Birch Cent nevű egycentesért 517 ezer dollárt fizetett új gazdája, egy másik szintén 1792-ben készült Silver Center Cent nevű egycentes, amelynek közepében kicsiny ezüstveret van, 352 ezer dollárért kelt el.
Egyedülálló hun lelettel gyarapodott a Nemzeti Múzeum
Egyedülállú, 125 tételből álló hun kori leletegyüttessel gyarapodott a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) gyűjteménye; a nyáron feltárt, restaurálás alatt álló műtárgyakból egy-két éven belül kiállítás nyílik.
Fiedler-képekkel bővült a Nemzeti Múzeum kiállítása
Fiedler Ferenc négy képével bővült a Magyar Nemzeti Múzeum Rejt/Jel/Képek '56 - A forradalom titkos művészete című időszaki kiállítása. A tárlaton 1956 emlékét nem egy hagyományos történeti kiállítással idézik fel, hanem a forradalom által inspirált műalkotásokat helyezték történeti keretbe.
Kiállítást rendeznek az első Harry Potter-könyv megjelenésének 20. évfordulójára
Kiállítást rendez jövőre az első Harry Potter-könyv, a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének 20. évfordulójára a British Library Londonban. A brit nemzeti könyvtár augusztus 8-án, hétfőn jelentette be a tárlat hírét.
Műcsarnok Teremőr 15.
A Teremőr legújabb számában a Műcsarnok most nyíló és már megnyílt kiállításairól láthatunk beszámolót.
Elárverezik Dawid Bowie műgyűjteményét
Elárverezi novemberben a januárban elhunyt David Bowie műgyűjteményét a Sotheby's, a több mint 400 darabos kollekciót először ismerhetik meg a néhai brit zenész rajongói és a műgyűjtők.
Látogatható lesz a római Colosseum arénája
Egyelőre kísérleti jelleggel megnyitják a látogatók előtt a római Colosseum arénáját, vagyis a turisták az ókori amfiteátrum közepén lévő színpadra is kimehetnek az egykori gladiátorok útját követve.
Aj Vej-vej mentőcsónakokkal készül teleaggatni a firenzei Strozzi-palotát
A menekültválságra reflektálva, felfújható mentőcsónakokkal készül teleaggatni a firenzei Strozzi-palota homlokzatát Aj Vej-vej kínai képzőművész, ellenzéki aktivista, akinek szeptember végén nyílik első retrospektív tárlata Olaszországban.
Több mint 200 ezer fontért kelt el a Banksy rajzaival díszített katonai autó
Elkelt a Banksy, bristoli graffitiművész rajzaival díszített amerikai katonai jármű a Bonhams aukciósház háború utáni és kortárs művészeti árverésén Londonban, új tulajdonosa 218 500 fontot (82, 8 millió forintot) fizetett érte - adta hírül a BBC News.
Műcsarnok Teremőr 14.
A magyarországi kortárs képzőművészet nagy múltú intézménye hétről hétre új videós tartalommal jelentkezik. Ez a Teremőr, a Műcsarnok online videomagazinja, melynek ezúttal a tizennegyedik adásából szemezgettünk.
567891011121314
9 / 22 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.