Hírek
Steampunk repülőgépek az Elveszett Kalandok Árvaházából
Míg a legtöbb ember böngészi az internetet, vagy TV-t néz esténként, a művész Jeroen van Kesteren szép és bonyolult fantázia repülőgépek és léghajók készítésével tölti az idejét. Kesteren körülbelül egy éve dolgozik 19. századi, steampunk által inspirált repülőgépek modelljein.
Design Szalon és kortárs művészeti kiállítások Milánóban Tortona Design Week, Milánó, április 4-9.
Ma nyílik a milánói Tortona Design Week, a világ egyik legnagyobb éves designvására, amely április 9-ig látogatható. Ennek kapcsán két képzőművészeti kiállításra hívjuk fel a figyelmet.
Egy kis művészettörténet: melyik volt az első absztrakt műalkotás?
Ki készítette az első absztrakt műalkotást? Ez volt az a kérdés, melyet Wassily Kandinsky özvegye egy kutatócsoport segítségével 1946-ban feltett és megválaszolt. Néhai férje, az orosz festő, aki egyike volt az absztrakt úttörőinek a korai 1910-es években, maga is lobbizott a válaszért.
Kultúrával a jobb egészségért és oktatásért!
A Pennsylvania Egyetem új kutatása szerint az alacsonyabb jövedelmű környékeken a kultúrához való hozzáférés jobb egészséghez, nagyobb biztonsághoz és az oktatás eredményeinek emelkedéséhez vezet.
Görög hasonmás vagy? Musée de la civilizáció, 85 Rue Dalhousie, Ville de Québec, QC G1K 8R2, Kanada
A Québec City Musée de la Civilization szeretné megtalálni a görög, római és egyiptomi szobrok tökéletes hasonmásait. Lehet, hogy te vagy az egyik? Hogy megtudd, töltsd fel a fotódat a múzeum honlapjára, ahol egy arcfelismerő program átvizsgálja, és több mint 120 részlet alapján megállapítja, hogy mekkora a hasonlóság az arcod és egy 2000 éves görög, római vagy egyiptomi szobor közt.
10 ok, hogy galériába járj
Ha szeretnéd tudni, hogy valaki milyen ember, csak említsd meg neki azt a szót, hogy „galéria”, és nézd meg, hogyan reagál. Komolyan mondom. Az emberek hajlamosak erős véleményeket táplálni a galériák iránt. Sokan, akik még sohasem látogattak meg egyetlen galériát sem, hajlamosak azt gondolni, hogy ezek „divatos”, „drága”, sznob helyek, ahová ők nem szívesen mennek.
Egy könyvesbolt a bakancslistára
A könyvek szerelmeseinek ajánlunk egy boltot. A könyvesbolt Csenjüanban, Kínában van. A Yangzhou Zhongshuge olyan enteriőrrel rendelkezik, amelyben a belépő úgy érzi, mintha egy különös sci-fi filmben lenne. A szédítő tér lényege egy optikai csalódás, amire csak akkor döbbenünk rá, ha beléptünk a boltba.
Mad is Mad Galéria Madrid Madrid, Mad is Mad, április 26-ig
A Mad is Mad egyike Madrid kortárs művészeti kiállítóhelyeinek az új érzékenység, az irónia és a városi kísérletezés jegyében. 2005-ben indult a nyüzsgő Chueca negyed szívében. Azzal a céllal alakult, hogy közelebb hozza a kortárs művészetet a szélesebb közönséghez köszönhetően a megfizethető áraknak és a rendszeresen megújuló kiállításoknak.
Átköltöztetik a budapesti repülőgép-múzeumot
A Budapest Airport fejlesztése miatt elköltöztetik jelenlegi helyéről az Aeropark repülőgép-múzeumot, amely emiatt várhatóan csak májustól fogad újra látogatókat.
Egy brit férfi megrongált egy több mint kétszáz éves festményt
Múlt szombaton a londoni Nemzeti Galériában egy férfi csavarhúzóval összeszabdalta Thomas Gainsborough Reggeli séta című festményét. A legendás romantikus festmény 1785-ben készült.
567891011121314
9 / 30 oldal
Játék
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.