Hírek
Remekművek Budapestről – Dürer, Greco, Tiepolo, Manet, Rippl-Rónai
Remekművek Budapestről (Chefs-d’œuvre de Budapest) – Dürer, Greco, Tiepolo, Manet, Rippl-Rónai címmel nyílt kiállítás a párizsi Musée du Luxembourgban. A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria anyagából válogatott tárlat március 9-től július közepéig látható a francia főváros egyik jelentős múzeumában.
Ismét a British Museum lett Nagy-Britannia leglátogatottabb nevezetessége
A londoni British Museum lett 2015-ben Nagy-Britannia leglátogatottabb nevezetessége: az intézmény immár kilencedik éve őrzi vezető helyét a szigetország legnépszerűbb látnivalóinak rangsorában.
Goóóóóól, goóóóól, goóóól! – sportos kezdetek az Aranycsapattal
Kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Magyar Nemzeti Múzeumban a Szabad szemmel – Fotó Hemző című kiállításhoz kapcsolódóan. A téma az ’50-es, ’60-as évek sportja, annak meghatározó társadalmi szerepe és a Képes Sport jelentősége.
Átadták a 2016-os Derkovits-ösztöndíjakat
Huszonkét fiatal képzőművész kapta meg a Derkovits-ösztöndíjat a budapesti Műcsarnokban, ahol kiállítás is nyílt a győztesek munkáiból.
Barakkba zárva – életre ítélve
2016 egyik legemlékezetesebb munkája biztosan a múlt héten megnyitott Barakkba zárva - Életre ítélve című köztéri kiállítás. A budapesti Fővám téri aluljáróban felépített stilizált barakk, benne egyedi kiállítótérrel arra a közel 800 ezer magyarra emlékezik, …
Yorgos Pop Up - Lakástárlat szoborgyűjtőknek Szentendrén
A Szentendrei Lakástárlat elkötelezett támogatója a szentendrei kortárs képzőművészetnek. Szervezésükben immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szoborgyűjtő Kör eseménye, mely ezúttal Tzortzoglou Georgios (Yorgos) limitált szériás kisplasztikáit juttatja el a műkedvelő közönséghez.
Újra látható a budai palotában Jankovits Gyula Libatolvaj című szobra
Több mint 70 évvel azután, hogy súlyos sérüléseket szerzett a második világháborúban, ismét látható Jankovits Gyula (1865-1932) Libatolvaj című frissen restaurált márványszobra a budai palotában.
Ritka Giotto-másolatra bukkantak egy erdélyi romos templomban
Giotto di Bondone egy elpusztult mozaikjának a hű freskómásolatát találták meg a Möller István Alapítvány örökségvédői az erdélyi Kiszsolna (Jelna) romos középkori temploma falán - írta hétfőn a Transindex erdélyi magyar portál.
Élet/Mód/Fotó/Divat/Kor – történetek a Kádár-korszakban
Február 19-én 15 órától a Szabad szemmel – Fotó Hemző kiállításhoz kapcsolódva kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Nemzeti Múzeumban a Kádár-kor társadalmi, szociális, kulturális építő-romboló „jelenségeiről” zenével és sok-sok vetítéssel.
Aj Vej-vejt a vízbe fulladt szír kisfiú pózában fotózták
A menekültválság egyik szimbólumává vált fotót felidézve Aj Vej-vej máskéntgondolkodó kínai művész egy olyan képet posztolt magáról Twitterén, amely a tengerbe fulladt szír kisfiú pózában ábrázolja - írta meg a BBC News.
567891011121314
9 / 17 oldal
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.