Hírek
Carolee Schneemann nyerte az 57. Velencei Biennálé Arany Oroszlán életműdíját
A nagyjából hat évtizedes pályafutása alatt Schneemann munkáival alapvetően változtatta meg a szexualitásról és a nemi szerepekről szóló párbeszédet, miközben nagymértékben hozzájárult a performansz művészethez.
A világ legértékesebb kortárs kiállítása: Kincsek a „Hihetetlen” roncsai közül Tate Modern, London, 2017. december 3-ig
Damien Hirst új projektjének kiállítása egyszerre két helyszínen, a velencei Palazzo Grassiban és a Punta della Doganában látogatható. A művésznek a 2004-es nápolyi régészeti múzeumban megrendezett retrospektív kiállítása óta ez lesz az első nagy egyéni tárlata Olaszországban.
10 kortárs művész, akik szivárványszínű műalkotásokkal hipnotizálnak
Akár helyspecifikus, vagy helyszíntől független, egy installáció képes átalakítani a környezetét, és új távlatokkal ismerteti meg a nézőket. A mérettel, az anyaggal, az installálással és nem utolsósorban a színekkel is szeretnek kísérletezni művészek.
A szelfitől az önkifejezésig Saatchi London, 2017. május 30-ig
A Saatchi Galéria és a Huawei nemzetközi felhívást tette közzé művészeknek, fotósoknak és érdeklődőknek szerte a világon, hogy mutassák meg, küldjék be legkreatívabb szelfijeiket, melyek kiállításra kerülhetnek a Saatchi Galériában a #SaatchiSelfie verseny részeként.
Modern cseh képzőművészeti alkotások vásárlását támogatja a cseh állam
Évi 80 millió koronával (920 millió forint) fogja támogatni a következő három évben a cseh állam a hazai galériákat az utóbbi fél évszázadban keletkezett cseh képzőművészeti alkotások megvásárlásában - döntött a cseh kormány.
A művész, aki megtanította George W. Busht festeni
2012 elején a dallasi művész, Gail Norfleet váratlan telefonhívást kapott egy barátjától, hogy van egy diák, akit festeni kellene tanítani. Norfleet évek óta tanított egyetemen, vagy alkalmanként kisebb csoportokat, de amikor megtudta, hogy most magánórákon a korábbi elnököt, George W. Bush-t kellene elvállalnia, elállt a lélegzete.
Oh... - Jakob Lena Knebl és a MUMOK-gyűjtemény Bécs, MUMOK, 2017. október 22-ig
Jakob Lena Knebl képzőművész nem szeret előre meghatározott kategóriákban gondolkodni, sem a művészetében, sem az életben. A MUMOK kortárs művészeti gyűjteményében rendezett legutóbbi kiállítása szabad és kreatív válogatás a MUMOK gyűjteményéből, új saját alkotásaival kombinálva.
Vicces apuka a legveszélyesebb helyzetekbe photoshoppolja a gyermekét
Amikor az apa, Stephen Crowley elkezdett a lányáról, Hannah-ról őrült, veszélyes helyzetekben photoshoppal készült képeket készíteni, a rokonok és barátok legnagyobb örömére tette. De most, hogy a képeket felkapták a neten, és ezrek osztják meg, Crowley azt reméli, hogy a vicces képek nagyszerű lehetőséget teremtenek arra, hogy felhívja a figyelmet a csontvelődonorok jelentőségére.
A világ fehér műanyagszéke Vitra Design múzeum, Schaudepot, Weil am Rhein, 2017. július 9-ig
Igazán jó példa a tömeges fogyasztói cikkre a fehér, egy darabból öntött műanyagszék. Bárhol találsz egy példányt, ha olcsó ülőalkalmatosságra van szükséged, legyen az európai kert, afrikai kávézó vagy ázsiai étterem. A Vitra kiállításán 20 széket vizsgál történelmi és kulturális összefüggéseik szempontjából.
Steampunk repülőgépek az Elveszett Kalandok Árvaházából
Míg a legtöbb ember böngészi az internetet, vagy TV-t néz esténként, a művész Jeroen van Kesteren szép és bonyolult fantázia repülőgépek és léghajók készítésével tölti az idejét. Kesteren körülbelül egy éve dolgozik 19. századi, steampunk által inspirált repülőgépek modelljein.
567891011121314
9 / 31 oldal

Geszler Mária keramikusművész kiállítása.
Szombathely, Szombathelyi Képtár, 2017. december 14. - 2018. március 4.

Zakar István kiállítása.
Budapest, Újlipótvárosi Klub Galéria, 2017. december 14. - 2018. január 12.

Az Űrkorszak Kezdete – fotókiállítás.
Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ, 2017. december 14. - 2018. február 16.

Játék
Újra mozivásznon a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változatban!
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.