Hírek
Tömör aranyból készült vécécsészét állít ki a New York-i Guggenheim
Maurizio Cattelan olasz művész tizennyolc karátos aranyból készített vécécsészéjével gazdagodik a New York-i Guggenheim Múzeum. A május 4-től látható és használható America című alkotás a művész első jelentős munkája a Guggenheimben megrendezett 2012-es retrospektív kiállítása óta.
Végre megnyílik a svájci Charlie Chaplin-múzeum
Vasárnap nyílik meg Svájcban a Charlie Chaplin-múzeum, tisztelegve a Londonban született színész-rendező előtt, aki egyike volt Hollywood legnagyobb sztárjainak a filmipar hajnalán.
A Lengyel Zsidók Történeti Múzeuma lett az év múzeuma
„Csak nagyon idealisták hihették, hogy ez a projekt megvalósul.” A Varsóban 2014 októberében megnyílt Polint, a Lengyel Zsidók Történeti Múzeumát választották a 2016-os év európai múzeumának.
A Magyar Nemzeti Múzeum országjáró gömbsátra ezúttal Székesfehérvárra látogat
A Magyar Nemzeti Múzeum országjáró Múzeum⦁kör⦁út programja 2013 végén indult. A program célja, hogy a nemzet első múzeumát egyes történeti témákhoz kapcsolódva azokkal is megismertesse, akiknek nincs lehetőségük személyesen elrándulni Budapestre.
New Yorkban nyílik kiállítás a pesti zsidónegyedről
A pesti zsidónegyed múltját és jelenét bemutató multimédiás kiállítás nyílik 585.000 m2 címmel csütörtökön a régi Manhattani zsidónegyedben található WhiteBox Művészeti Központban, a Balassi Intézet - New York-i Magyar Kulturális Központ szervezésében.
Japánba utaznak az Iparművészeti Múzeum Herendi porcelánjai
Öt japán városban mutatkozik be az Iparművészeti Múzeum (IMM) Herendi porcelángyűjteménye; a több más hazai kollekció darabjaival kiegészített, nagyszabású válogatás Fukujama, Niigata, Aicsi, Oszaka és Tokió múzeumai fogadják 2016 áprilisa és 2018 márciusa között.
Fotókiállítás nyílt autista gyermekeket nevelő családokról
Nők kékben címmel autista gyermekeket nevelő családokról készült fotókból nyílt szabadtéri kiállítás a budapesti Madách téren április 2-án, szombaton, az autizmus világnapján.
Ritka filmplakátok a BÁV aukcióján!
Százhetven film - többek között A jedi visszatér, a Becéző szavak, a Gengszterek klubja, a Piedone Egyiptomban vagy az Óvakodj a törpétől - plakátjaiból rendez árverést április 13-án Budapesten a BÁV Zrt.; az aukció anyaga április 2. és 10. között ingyenesen megtekinthető a BÁV Apszistermében.
Meghosszabbították Steve McCurry kiállítását a Műcsarnokban
Két héttel meghosszabbították Steve McCurry kiállítását a Műcsarnokban; a Legendás fotók című tárlat a nagy érdeklődésre való tekintettel április 3. helyett április 17-ig tart nyitva.
Új múzeum mutatja be a fal történetét Berlinben
Új múzeum mutatja be Berlinben a német fővárost és egész Európát csaknem harminc évig kettéosztó fal történetét. Az állandó kiállítás 13 teremben, színes képekkel és szövegekkel illusztrálva mutatja be a fal fennállásának 28 évét.
567891011121314
9 / 18 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.