Programajánló
I Will Be Your Mirror Budapest, Deák Erika Galéria, június 21. - július 31.
A női identitás kérdésköréhez nyújt egymástól eltérő, különböző megközelítési módokat a Deák Erika Galéria I Will Be Your Mirror című kiállításának három művésze: Delaine Le Bas, Moizer Zsuzsanna és Kristina Schuldt.
Seuso-kincs Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 27. - november 11.
Kalandos útja után végső kiállítási helyére került a késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, amely tavalyi parlamenti bemutatóját és fél éves vidéki vándorkiállítását követően június vége óta látható a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A szülészet születése Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, 2018. június 22. - 2019. március 17.
Kétszáz éve született az anyák megmentője, Semmelweis Ignác. Ebből az alkalomból 2018-at Semmelweis-emlékévvé nyilvánította a magyar kormány.
Borok képzőművészeti stílusokhoz Borszerdák a Nemzeti Galériában Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, július 4. - augusztus 1.
Elindult a Magyar Nemzeti Galéria hagyományos nyári programsorozata, a Borszerda, aminek keretében öt héten át különböző kerettémához kapcsolódva izgalmas művészettörténeti kalandozásokon – különleges előadásokon és tárlatvezetéseken – vehetnek részt az érdeklődök, mindezt pedig kitűnő borok és egy kis zene társaságában este hattól tízig.
BOI, Egy vándor éneke Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), június 28. - augusztus 16.
A BOI, Egy vándor éneke a holland filmrendező, Anne Marie Borsboom projektje, mely három különböző médium, egy dokumentumfilm, egy fotókönyv és egy fotóinstalláció párbeszédéből áll.
Budapest ezer arca – Kardos Ildikó kiállítása Budapest, Fiktív Pub, június 25. - szeptember 9.
A Fiktív Gasztrogalériában több mint tíz éve rendeznek kiállításokat és eddig minden évben szerepelt olyan tárlat, melynek Budapest volt a témája. Ezúttal a Fióka Art Online Képző és Iparművészeti Galéria szervezésében látható Kardos Ildikó fotóművész kiállítása.
Erwin Wurm: Egyperces munkák. A szobrászat mint program Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, július 6. - szeptember 23.
Erwin Wurm majd negyedszázada feszegeti a szobrászat műfaji kereteit. Vajon mitől válik egy tárgy, különösen egy használati tárgy szoborrá? Mi a szerepe a szoborrá válás folyamatában magának a nézőnek? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ a világhírű osztrák képzőművész.
Balatoni nyár – Írófényképek az 1950-es, ’60-as, ’70-es évekből Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, június 20. - szeptember 16.
Hol és hogyan nyaralt a Balatonnál az 1950-es, ’60-as, ’70-es években a magyar író? Talán nem meglepő, hogy a nyári kikapcsolódás ideje alatt íróink sem tettek mást, mint fürödtek, napoztak, horgásztak, vitorláztak, kirándultak, társas életet éltek, míg néhányan a nyaralás egy részét is írással töltötték.
Tolongó idők Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 14. - augusztus 26.
Információ. Vélemény. Felhívás. Tolongó idők címmel, 100 év történetét felölelő plakátkiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás nyár végéig tekinthető meg.
Képpé vált kísérlet Innovatív képzőművészeti tendenciák 1945-től napjainkig – Grüner György gyűjteménye Budapest, Vasarely Múzeum, június 15. - szeptember 9.
Grüner György Los Angelesben élő fizikus az ’90-es évek elején kezdte el gyűjteni az 1945 után készült magyar képzőművészeti alkotásokat, újszerű formai motívumokkal, progresszív technikai megoldásokkal készült műtárgyakat.
1234
1 / 4 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.