Programajánló
Kalifornia aranya – Magyar „aranyásók” a Vadnyugaton Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, március 8. - május 28.
Az első igazán világméretű aranyláz 1848. január 24-én vette kezdetét, amikor James W. Marshall Colomában aranyrögre bukkant. A felfedezés híre néhány éven belül emberek százezreit csábította a világ minden tájáról Kaliforniába, ahol a becslések szerint az első öt év folyamán 370 tonna aranyat termeltek ki.
Bauhaus 100 „Absztrakt revü” Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, március 28. - július 28.
Az 1919-ben Weimarban létrejött Bauhaus a modern művészet, építészet, ipari formatervezés, színház és alkalmazott művészet egyik bölcsője volt. A Walter Gropius által alapított intézményben több mint harminc magyar – köztük Weininger Andor is – tanult.
Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, február 28. - április 20.
A FotóFesztivál ideje alatt a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek közel negyven fotókiállítással várják a látogatókat, a fesztiválközpont pedig számos fotográfiai programnak és workshopnak ad helyet április 20-ig.
Vörös Csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, március 19. - július 15.
Melyik színésznő volt színpadon kívül az ÁVH ügynöke? Mi lett a sorsa a pesti szórakoztatóipar háború előtti sztárjainak, szerzőinek? Mely máig ismert művészek karrierjét törte ketté vagy indította el a kommunista rendszerváltás?
Volt egyszer egy Pecsa Budapest, Zuglói Civil Ház, március 8. - április 1.
Az egykori Petőfi Csarnok történetét mutatja be a Zuglói Civil Ház márciusban látogatható „Volt egyszer egy Pecsa” című kiállítása fotók, plakátok és tárgyi dokumentumok segítségével.
Maskarában Budapest FotóFesztivál Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, február 28. - március 31.
A farsanghoz kapcsolódva, 19. századi neves személyek jelmezes képeiből nyílt fotókiállítás Maskarában címmel a Múzeumkert kerítésén, melyeket a Történeti Fényképtár gyűjteményéből válogattak.
Werner Pawlok: Viva Cuba! Budapest, LUMAS Budapest Galéria, február 28. - március 31.
A fényt, ami belülről ragyog, nem lehet kioltani, tartja egy kubai közmondás. Kuba fénye pedig belülről ragyog és állandó, még a legnagyobb változások közepette is. Werner Pawlok magával ragadó fotósorozatával pont ezt az örök dicsőséget örökítette meg Havanna ikonikus építészetén keresztül.
Halász András: New York is my Vietnam és egyéb történetek Budapest, Rugógyár Galéria, február 15. - március 22.
Halász András neve már-már legenda, elsősorban azért, mert a 70-es évek meghatározó új képzőművész-generációjának egyik vezéralakja volt, akkoriban environmenteket, performanszokat, grafikákat készített. Majd 1979-ben New Yorkba disszidált, ahol új irányt vett a művészete.
Éljen a haza! – Somogyi Győző grafikái – 1848-49 emlékképei Budapest, Hagyományok Háza, március 11. - május 10.
Somogyi Győző grafikái - 1848-49 emlékképei címmel nyílik kiállítás a Hagyományok Házában, Bem József Nagyszebent visszafoglaló diadalának emléknapján, március 11-én.
Szalay Zoltán: Feketén-fehéren Budapest, Átrium Galéria, február 25. - április 30.
Szalay Zoltán, Pulitzer-emlékdíjas és Táncsics Mihály-díjas fotográfus képeiből nyílt kiállítás Feketén-fehéren címmel az Átrium Galériában.
1234
1 / 4 oldal
Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.