Programajánló
Budapest egy világhírű fotós szemével Budapest, The Ritz-Carlton Budapest Hotel, május 31.
Május végén, európai fotós körútjának keretében Budapestre érkezik Trey Ratcliff, világhírű fotós és író, hogy közelebbről megismerkedjen a várossal, és hogy kamerájával felfedezze Budapest igazi báját. Felfedező útján Treyt most bárki elkísérheti, hiszen május 31-én ingyenes, közös fotótúrára invitálja a város és a fotózás szerelmeseit.
Napváros – Kondor Attila kiállítása Budapest, Resident Art Budapest, május 18. - június 16.
Az A38 Hajó kiállítótere, a Kiscelli Múzeum Templomtere és a B32 Galéria után most a Resident Art Budapest lakásgalériában látható Kondor Attila Napváros című kiállítása, amely a művész Figyelem útjai címet viselő projektjének a legújabb állomása.
Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története Budapest, Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, május 26. - október 31.
Mi köze volt Hadrianus császárnak a hajógyári-szigeti helytartói palotához? Hogyan zajlott egy katona híres Duna-átúszása a császár jelenlétében? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az Aquincumi Múzeum most nyíló kiállításán.
150 év – 150 bélyeg Budapest, Postamúzeum, május 4. - december 31.
Éppen százötven éve, 1867. május 1-jén kezdte meg működését az osztrák-magyar kiegyezésnek köszönhetően a közös keretek fenntartása mellett önálló, nemzeti közintézményként Magyar Királyi Posta néven a Magyar Posta Zrt. jogelődje, és még ebben az évben kiadta az első magyar bélyegsort.
Együttérző tájkép – Kristóf Krisztián kiállítása Budapest, Trafó, május 18. - június 18.
Kristóf Krisztián első nagyobb léptékű, önálló kiállítását láthatjuk a Trafó Galériában. A JCE – Jeune Création Européenne Biennale 2013-as fődíjasa önállóan is bemutatkozott már a Liget Galériában és az Impexben, de elsőként a 2003-ban alapított The Randomroutines egyik tagjaként vált ismertté.
Beauty and the Beast – Nyári István kiállítása Budapest, NextArt Galéria, május 3. - június 3.
Finoman megszerkesztett, hivatkozásokkal teli feladványokat ad a kezünkbe alkotásaival Nyári István. Művei szemlélésekor a miénk a döntés, hogy jól szórakozunk vagy megbotránkozunk, esetleg beszállunk az általa kezdeményezett játékba.
Nemzeti Szalon 2017 – Körülöttünk. Ipar- és tervezőművészet Budapest, Műcsarnok, április 22. - augusztus 13.
A hazai ipar- és tervezőművészet elmúlt tíz évben elért eredményeinek áttekintése és bemutatása a célja a Műcsarnok most nyílt, nagyszabású tárlatának, mely a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére és támogatásával 2014-ben Nemzeti Szalon néven indult kiállítássorozat negyedik felvonása.
Writing with Light – Vittorio Storaro fotóművészeti kiállítása Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, április 11. - június 25.
Háromszor kapta meg a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat – és mindhármat egy évtizeden belül, a nyolcvanas években –, de a díjazott Apokalipszis most, a Vörösök és Az utolsó császár mellett még számos kultikus film képi világát köszönhetjük neki.
Atlas – Gyuricza Gergely kiállítása Budapest, Barabás Villa, május 4 - 30.
Greenpeace jótékonysági gálájával nyílik meg Gyuricza Gergely Atlas című kiállítása a Barabás Villában. A díjnyertes fiatal kortárs festőművész a pop-art hazai képviselője.
„Más csak levelenként kapja a borostyánt...” – Kincsek, kultusz, hatástörténet Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, április 28. - november 25.
Az Arany János-emlékév keretében nagyszabású interaktív tárlat nyílt az Országos Széchényi Könyvtárban. A Nemzeti Ereklyetérben és a Manuscriptoriumban helyet kapott kiállítás, amely kitér az Arany-hatástörténet és a költőt övező kultusz jelenkori kérdéseire is…
1234
1 / 4 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.