Programajánló
Alphonse Mucha-kiállítás Szeged, REÖK Regionális Összművészeti Központ, március 24. - május 7.
Sarah Bernhardt, a századforduló legismertebb színésznője 1894 karácsonyán egy akkor még ismeretlen festővel készíttette el Gismonda című színdarabjának a plakátját, mert éppen nem ért rá a művész, akivel dolgozni szokott.
Hommage à Vasarely Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ, március 23. - április 9.
Victor Vasarely, az op-art, a kinetikus és a geometrikus absztrakt művészet világhírű képviselője Vásárhelyi Győző néven született Pécsett. Idén, a művész halálának huszadik évfordulóján Pécs, Stuttgart, Brüsszel és Párizs után…
Mona Lisa Vakuval – Hórusz Archívum Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 4. - május 14.
Négy évtizede építi művészi tudatossággal amatőr és privátfotó-gyűjteményét Kardos Sándor Balázs Béla- és Kossuth-díjas operatőr, olyan magyar filmklasszikusok képi világának megteremtője, mint A kis Valentino, az Álombrigád, az Egészséges erotika, az Eldorádó vagy a Glamour.
Életre kelt avarok Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, március 3. - április 9.
A 21. század legkorszerűbb technikai újításait maximálisan kiaknázva hozza közelebb az érdeklődőkhöz az avarokat a Magyar Nemzeti Múzeum új régészeti kiállításán.
Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül Budapest, Néprajzi Múzeum, március 5. - november 30.
Az ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár különleges lábbelit láthatunk a Néprajzi Múzeum új kiállításán.
Enslaved – A modern rabszolgaság képei Budapest, Kogart Ház, február 20. - április 30.
„Ezek a képek nem esetekről szólnak, hanem emberekről, valódi emberekről, akik olyanok, mint te vagy én, és akiknek ugyanazok a jogok, ugyanaz a tisztelet és megbecsülés jár. Nem múlik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe az a sok-sok gyönyörű ember, akivel kegyetlenül bánnak, és akikkel szerencsém volt találkozni.”
Alex Webb: A fény szenvedése Budapest, Műcsarnok, március 1. - április 9.
A kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit és újdonságait egy két hónapon átívelő kiállítássorozat keretében mutatja be az idén tavasszal először megrendezett Budapest Fotó Fesztivál.
Az erényöv titkos történetei. Mítosz és valóság Kecskemét, Kecskeméti Katona József Múzeum - Cifrapalota, február 14. - augusztus 20.
A köztudatban a mai napig makacsul tartja magát az a hamis elképzelés, miszerint az erényöv használatának eredete a keresztes háborúk koráig nyúlik vissza, amikor is otthon maradt asszonyaikra a csatába induló férjek lelakatolható alkalmatosságot húztak, így biztosítva a nők hűségét.
„Mentés másként...” – Mi marad az újmédia-művészetből? Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, február 24. - március 26.
A hazai médiaművészet legfőbb irányzatairól a műfaj jellegzetesen közép-európai vonásait megjelenítve igyekszik átfogó képet adni a Ludwig Múzeum most nyíló tárlata. A kiállítás a médiaművészet magyarországi kezdeteitől napjainkig tartó időszakát fogja át, ...
A Döntés – az érzékszervekre ható kiállítás Székesfehérvár, Csók István Képtár, január 23. - április 30.
Somogyi Győző, a Nemzet Művészének festményeiből és Párkányi Raab Péter fotografikájáiból, tér-, fény- és illatinstallációból felépülő kortárs kiállítás nyílik Székesfehérváron.
123
1 / 3 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.