Programajánló
Majd ha piros hó esik! – Rutkai Bori mesefestményei Budapest, Barabás Villa, 2018. november 26. - 2019. január 20.
Rutkai Bori leginkább énekes-dalszerzőként ismert, pedig az ipar- és képzőművészeti alkotás ugyanolyan fontos számára, ami nem véletlen, hiszen a Magyar Iparművészeti Egyetemen diplomázott.
A Corvina Könyvtár budai műhelye Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2018. november 6. - 2019. február 9.
A Corvina könyvtár Hunyadi Mátyás itáliai mintára megalkotott uralkodói könyvtára volt. Nagysága talán kétezer kötetet számlált, ami akkoriban jelentős gyűjteménynek számított, és méreteiben csak a vatikáni könyvtár múlta felül. A fennmaradt mintegy kétszázhúsz corvinát hazánk, Európa és az Egyesült Államok könyvtáraiban őrzik.
A Leverkühn-képlet Budapest, Budapest Galéria, 2018. november 23. - 2019. január 13.
Thomas Mann Doktor Faustus című művének főszereplőjére, Adrian Leverkühnre utal a Budapest Galéria legújabb csoportos tárlatának címe, a Leverkühn-képlet. A kiállítás előzménye a tizenegy évvel korábban megrendezett Látomásos realizmus című tárlat.
Murder - A gyilkos tárlat 16 éven felülieknek! Budapest, Central Passage, 2018. június 23. - 2019. február 28.
2018-ban visszatért Budapestre a Murder – A Gyilkos Tárlat című kiállítás, ami közel 1000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait.
A csábítás fegyvere – Divat, stílus és öltözködés száz év magyar festészetében Budapest, Kieselbach Galéria, november 6 - 24.
A Kieselbach Galéria november 24-ig látható tárlata az első olyan kiállítás Magyarországon, amely kiemelkedő festők alkotásain keresztül mutatja be a divat, az öltözködés és a képzőművészet kapcsolatát.
Váratlan – véletlen. Cseke Szilárd és Wolsky András kiállítása Budapest, Rugógyár Galéria, november 8. - december 8.
Váratlan-véletlen címmel nyílt meg a fiatal és trendszetter Rugógyár Galéria legújabb kiállítása, amelyen az alkotói szándékosság és a véletlen szerepe kerül a középpontba a hazai kortárs képzőművészet két olyan kimagasló tehetségű művészének munkáin keresztül, akik most szerepelnek először közös tárlaton.
Aktív ábrák. Kapcsolatépítési stratégiák az avantgárd hálózatokban Budapest, Kassák Múzeum, 2018. október 26. - 2019. március 31.
Az utóbbi években a magyar és nemzetközi avantgárdkutatásban két, egymást megvilágító jelenség került az érdeklődés középpontjába: a hálózat és a folyóirat kérdésköre. A tárlat ezt a két témát köti össze az 1920-as évekbeli avantgárd folyóiratok nemzetközi viszonyrendszerét szemléltető hálózati ábrák elemzésével.
Király András: How to Play! Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, 2018. november 15. - 2019. január 2.
Király András kiállítása folytatása a szeptemberben nyílt, LLplatformban bemutatott installációjának. A „How to Pray!” arra kereste a választ, hogy mik azok a fogódzók, amik segítséget nyújtanak a művésznek, most a Jurányi Galériában a művész ezeknek a formai alapoknak a birtokában alakítja át a teret, útmutatót ad a játékhoz.
KAZOVSZKIJ 10 Budapest, Átrium Galéria, 2018. november 22. - 2019. január 20.
A Várfok Galéria nyári kiállítása után, november 22-től az Átrium Galériában láthatjuk a kortárs magyar képzőművészet egyik legkiemelkedőbb művészének, az orosz származású El Kazovszkijnak a műveit. A kiállítás Alföldi Róbert személyes tisztelgése 2008-ban elhunyt barátja előtt.
Fényalkímia. Bolygó Bálint – fénygépek Budapest, Vasarely Múzeum, október 18. - december 16.
Bolygó Bálint installációi elkészítésekor tudományos vizsgálódások eredményeit használja fel, miközben a világegyetem működésének megértésére, annak műalkotásba való leképezésére törekszik.
1234
1 / 4 oldal

Bács Emese kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, 2018. november 22. - 2019. január 6.

Majd ha piros hó esik! - Rutkai Bori mesefestményei.
Budapest, Barabás Villa, 2018. november 26. - 2019. január 20.

Foltvarró kiállítás.
Budapest, Óbudai KK – Békásmegyeri KH, november 26. - december 11.

Játék
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver (Josh Brolin) különleges ügynök újabb véres küldetésre indul.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.