Programajánló
Múzeumok Éjszakája: Pécs lesz az idei kiemelt helyszín Országszerte, június 23.
Idén június 23-án rendezik meg Magyarország legnépszerűbb kulturális eseményét, a Múzeumok Éjszakáját. Ezen a napon a közgyűjtemények ismét éjszakába nyúló nyitva tartással és több ezer programmal várják majd az érdeklődőket, azt a több, mint négyszázezer látogatót, akik ezen a különleges estén a múzeumokat választják kikapcsolódásként.
A szecesszió világnapja Budapest, június 9 - 10.
Magyar kezdeményezésre 2013 óta június 10-én ünnepeljük a szecesszió világnapját. Ezen a napon a világ minden tájáról számos intézmény csatlakozik a századforduló egyedülálló művészeti irányzatát bemutató programsorozathoz.
Julian Rosefeldt: Manifesto Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, május 30. - augusztus 12.
Julian Rosefeldt 2015-ben készítette el nagyszabású, Manifesto című filminstallációját Cate Blanchett főszereplésével, amely a 20. század művészetére oly jellemző manifesztumok, kiáltványok világát idézi fel.
Szabadság híd – Új horizontok a városban Velence, Giardini, Magyar Pavilon, május 26. - november 25.
Az idei, 16. Velencei Építészeti Biennále központi kiállítását Freespace címmel rendezik meg. A témára reflektálva a magyar pavilonban egy urbanisztikai fókuszú kiállítás lesz látható.
Vízválasztók Budapest, Valyo Kikötő – Capa Kikötő (1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.), április 28. - május 31.
Vízválasztók címen nyílt kiállítás az idei év egyik legizgalmasabbnak ígérkező szabadtéri kulturális helyszínén, a Rákóczi híd dél-pesti lábánál, a Valyo Kikötőben a Robert Capa Kortárs Fotogárfiai Központ jóvoltából.
Borderline - a legfontosabb kép Budapest, Hybridart Space, május 15 - 31.
A Finn Intézet szervezésében Budapestre érkezett Finnország két nemzetközileg is meghatározó fotóművészének közös kiállítása. Stefan Bremer és Ahmed Alalousi fotóin megismerhetjük a menekültek személyes történeteit, Finnország történelmét és Moszul háború előtti mindennapjait.
Meanwhile in Painting Budapest, Budapest Galéria, május 11. - június 3.
A Meanwhile in Painting, vagyis az Eközben a festészetben című kiállítás a Budapest Galériában a kortárs magyar festészeti színtér aktuális kérdéseivel foglalkozik.
Kéz–Mű–Remek. Népművészet. Nemzeti Szalon, 2018 Budapest, Műcsarnok, április 21. - augusztus 20.
Az április 21-én megnyílt Nemzeti Szalon keretében azon népi kézművesmesterek, művészek mutatkoznak be idén a Műcsarnokban, akik alkotómunkájukban a népművészeti hagyományt tekintik ihlető forrásnak.
Isten-Nő – A Déví-kultusz és a hagyományos női szerepek Indiában Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, május 11. - december 30.
A Hopp Múzeum május 11-én nyíló kiállításának célja, hogy a hindu istennő, vagy ahogy Indiában nevezik, Dévi különböző megjelenési formáit az általuk betöltött női szerepek szerint mutassa be.
Szabó Beáta: Invazív Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, április 17. - július 31.
Az invazív az a fizikai beavatkozás általi orvosi eljárás, amikor a beteg testébe a bőrön, a nyálkahártyán vagy más testnyíláson keresztül vágással vagy szúrással hatolnak be.
1234
1 / 4 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.