Programajánló
Törésvonalak – Avantgárd művészet Közép-Európában Pécs, Modern Magyar Képtár, 2019. december 13. - 2020. március 31.
A tizenkét tematikus egységből álló kiállítás a modern művészet és az avantgárd közép-európai fejlődésének 1908 és 1928 közé eső, drámai változásokkal teli időszakát igyekszik megragadni táblaképek, szobrok, grafikák, tipográfiák, folyóiratok, film-forgatókönyvek, fotográfiai kísérletek és más műtárgyak segítségével.
Hommage a 1969. A „támogatott absztrakció” ötvenéves hazai jubileuma Budapest, Vasarely Múzeum, 2019. december 19. - 2020. március 1.
A magyar származású, de már Franciaországban élő op-art művész, Victor Vasarely 1969 őszén Budapestre érkezett, hogy megszervezze az absztrakt művészet mindmáig legnagyobb retrospektív magyarországi bemutatóját a Műcsarnokban.
The Art of Banksy: Without Limits Budapest, Tesla Budapest, február 1. - április 30.
Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapestre érkezett a világ jelenleg talán legismertebb graffitiművészének utazókiállítása.
Mattis Teutsch János: Avantgárd és konstruktív realizmus Budapest, Kassák Múzeum, január 25. - május 3.
A Festő, szobrász és grafikus Mattis Teutsch János a huszadik századi modernista művészet egyik legnagyobb alakjaként vonult be a művészettörténetbe. Az 1884-ben, Brassóban született művészt Kassák Lajos fedezte fel a budapesti szcéna számára.
Magyar Világ 1938-1940 Időutazás a második világháború előtti utolsó békeévek Magyarországára Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2019. december 6. - 2020. március 15.
Nyolcvan évvel ezelőtt, 1938-1940-ben Magyarország változóban volt. A békés területi revíziókkal letörni látszódtak Trianon bilincsei, ugyanakkor a Harmadik Birodalom közvetlen szomszédsága és egyre növekvő európai befolyása, majd a kirobbanó második világháború egyre jobban veszélyeztette a magyar önállóságot, de ezt a társadalom még kevésbé érezte.
Dead Web – A vég Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, január 24. - április 26.
A Dead Web – A vég című kiállítás az internet kapacitásának potenciális végét vetíti előre, és arról kíván számot adni, ami napjainkban és a jövőben történik a különféle kreatív technikák felhasználásával.
Drágakőre festve – Antonio Tempesta újonnan felfedezett képe(i) az Iparművészeti Múzeumban Budapest, Ráth György–villa, január 17. - március 29.
Néhány éve bukkant fel az Iparművészeti Múzeum egyik raktárában a firenzei születésű, de Rómában alkotó 17. századi művész, Antonio Tempesta egyik különleges alkotása, amely a festmények esetében megszokottól eltérően nem vászonra vagy fatáblára, hanem egy Afganisztán területéről származó drágakő lapra, úgynevezett lápisz lazulira készült.
Továbbított üzenet Budapest, Párbeszéd Háza, 2019. december 13. - 2020. február 25.
Mayer Éva évek óta az aktuális társadalmi problémákkal foglalkozik, melyek szorosan összeköthetők a személyes életében megtapasztalt élményekkel.
Kultúrák és korok Budán Budapest, Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely, 2019. december 7. - 2020. március 7.
Fővárosunk több mint ezeréves történelmét mutatja be a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány interaktív kiállítása, amely a Budapesti Történeti Múzeum közreműködésével készült. A kiállítás tervezői egy olyan tárlatot képzeltek el és valósítottak meg, amelybe belépve a látogató úgy érezheti, egy időgépben utazik.
EUFÓRIA? – Rendszerváltás-történetek Magyarországról Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2019. december 17. - 2020. február 23.
Eufória – ez a szó sűríti leginkább magába azt az intenzív érzést, amelyet a magyarországi rendszerváltás eseményei váltottak ki a fordulatot üdvözlők körében.
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Robert Downey Juniornak saját állatkertje van Malibuban. #robertdowneyjr #animallover #allatbarat #zoo #privatezoo #allatkert
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.