Programajánló
Vándorúton – A Magyar Művészetért Élőtárlata Budapest, Óbudai KK – Békásmegyeri KH, január 23. - február 23.
Kortárs magyar művészek műveiből nyílik kiállítás az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában január 23-án 18 órakor.
Plakátok a múlt századból - Tóth József Füles legendás plakátjai Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, január 11. - február 12.
Különleges időutazásra hív Tóth József Füles, akinek legendás reklámplakátjait most a Klebelsberg Kultúrkúria állította ki.
Paramnézia – A tökéletes megismételhetetlenségének nyomasztósága A 6D csoport kiállítása Budapest, BTM – Budapest Galéria, január 20. - február 26.
A 6D csoport frissen diplomázott képzőművészek együttműködéséből jött létre 2015-ben, tagjai Győri Blanka, Hardi Ágnes, Hitter Magdolna, Horváth Csilla, Ilka Rita, Koller Margit és Lipták Ágnes.
A Döntés – az érzékszervekre ható kiállítás Székesfehérvár, Csók István Képtár, január 23. - április 30.
Somogyi Győző, a Nemzet Művészének festményeiből és Párkányi Raab Péter fotografikájáiból, tér-, fény- és illatinstallációból felépülő kortárs kiállítás nyílik Székesfehérváron.
SZOBRÁSZOK 1956 no 2. Budapest, 2B Galéria, január 12. - február 7.
A rabtársak a börtönben – sajátos humorral – „csillagászoknak” nevezték az 56-os forradalmat követő megtorlás alatt letartóztatott vöröscsillag-leverőket, „szobrászoknak” pedig a Sztálin-szobor ledöntőit.
Az első aranykor – Az Osztrák-Magyar Monarchia festészete és a Műcsarnok Budapest, Műcsarnok, 2016. november 22. - 2017. március 12.
A Műcsarnok 1896. május 4-én, a millenniumi tárlatra nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A múzeum az évforduló alkalmából nagyszabású ünnepségsorozatot indított tavaly májusban, amelynek egyértelmű csúcspontja a négy és fél évtized festészeti fejlődéséből ízelítőt adó Az első aranykor című reprezentatív történeti tárlat.
Zumpf András: Barangolások Argentínában – az Iguazú vízeséstől, Buenos Airesen át a Tűzföldig Budapest, Óbudai KK – 3K, január 6. - február 24.
Zumpf András hosszú évekig dolgozott tervező irodában mérnökként, volt faipari üzemvezető, másfél évtizeden át pedig a mélyépítés területén tevékenykedett egy építőipari cégnél.
Emlékszilánkok – Dokumentumok a Tanztheater Wuppertal – Pina Bausch történetéből Budapest, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, 2016. december 12. - 2017. március 5.
Dolgozott Federico Fellinivel, Pedro Almodóvarral és Wim Wenderssel, magyar hívei között pedig olyan neves hazai írókat találunk, mint Esterházy Péter, Nádas Péter vagy Forgách András.
DLADLA100 Budapest, Magyar Képzőművészeti Egyetem, 2016. december 16. - 2017. január 31.
Vajon mit jelent a képzőművészek számára a dada 2016-ban Magyarországon? Erre a kérdésre igyekszik választ adni a DLADLA100 című csoportos kiállítás.
Gésák a Duna-parton – A japán kultúra hatása a magyar művészetre Budapest, Várkert Bazár, 2016. december 16. - 2017. március 12.
Japán a 19. század közepéig határozottan visszautasította a nyugati hatalmak újabb és újabb kapcsolatfelvételi kísérleteit. A két évszázados elszigeteltségnek végül egy bizonyos Matthew C. Perry vetett véget.
1234
1 / 4 oldal
Játék
A Jurányi Ház egy évvel ezelőtt indította el családbarát programsorozatát, a minden korosztályt megszólító Mese Habbal-t, amely február első szombatján ismét szuper programokkal várja a gyerekes családokat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.