Programajánló
Ádám Zoltán, Bernát András, Mazzag István, Pollacsek Kálmán és Városi Gábor festészeti kiállítása Budapest, IzabellAmadeusz Gallery, szeptember 20. - október 20.
Ádám Zoltán, Bernát András, Mazzag István, Pollacsek Kálmán és Városi Gábor festőművészek mind a 80-as évek új szenzibilitás korszakában indultak, amikor a festészet a művészeteken belül újra meghatározó trend lett.
Dora Kontha: Dreamland Budapest, Tobe Gallery, szeptember 7. - október 13.
Dora Kontha Dreamland című egyéni fotókiállítása egy belső tájképsorozatot ábrázol, amely az escapizmusból, az álomszerű helyek iránti vonzalomból és a nem evilági tájképek felfedezésének vágyából áll össze.
Fenyvesi Tóth Árpád: Splendid Isolation Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, szeptember 14. - november 9.
Az acb Galéria évadnyitó kiállítása fenyvesi Tóth Árpád jórészt ismeretlen, a művészettörténeti elbeszélésekből hiányzó, ám figyelemre érdemes életművét tárja a közönség elé.
MORPH - Kalmár János, Mata Attila, Szabó Tamás Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.
Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás Munkácsy Mihály-díjas szobrászművészek 2005-ben hozták létre a MORPH-ot, melynek bemutatkozó kiállítását 2006-ban rendezték. Most nyolcadik alkalommal rendezik meg csoportos, legfrissebb munkáikat is bemutató kiállításukat a Műcsarnokban.
Mesés bábok – bábos mesék Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2018. szeptember 7. - 2019. január 13.
Új, családokat megszólító időszakos tárlat nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban, aminek keretében a PIM tagintézményeként működő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára mutatkozik be.
Égrenézők – E. Szabó Margit textilművész kiállítása Budapest, Pesti Vigadó, szeptember 7. - október 14.
E. Szabó Margit rendkívül sokoldalú művész, aki a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött anyag, szőnyegszövő és gobelin szakán szerzett diplomát, majd megújítva a szőnyegről kialakult közmegegyezéses szemléletet, különböző kultúrák átírt motívumrendszereivel hozta létre szövött, gyapjú alapú munkáit.
Kölykök + Képregények – Kortárs magyar grafikusok kiállítása Budapest, Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, szeptember 7. - október 27.
Az első képregények több mint 100 évvel ezelőtt jelentek meg Amerikában, és bár korábban népszerűségük nem volt töretlen, manapság közkedveltségük egyre csak növekszik. Bármely korszakban vizsgáljuk ezt a műfajt, elmondható, hogy gyakran szereplői, illetve rajongói is a gyerekek közül kerülnek ki.
Mandarin nő – Fabricius Anna kiállítása Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, augusztus 28. - október 8.
Fabricius Anna fotográfus témaválasztásaiban visszatérő motívumként jelennek meg a női szerepek, tevékenységek, attribútumok vizsgálatai. Az elmúlt két évben tett ázsiai utazásai során érdeklődése a fiatalok gyors stílus- és öltözékváltásain, a fogyasztási cikkek cseréin keresztül megfigyelhető öndefiníciója, újfajta identitáskeresése felé fordult.
Drónos szobrok – Előd Ágnes kiállítása Budapest, Óbudai Társaskör, szeptember 5 - 30.
Előd Ágnes 2016 óta készít olyan lebegő fényszobrokat, amelyek változtatni tudják a formájukat. A fényforrások az ELTE Fizika Tanszékének kutatóiból alakult CollMot Robotics rajban repülő drónjaira vannak felszerelve.
Sputnik Photos: A képzelet geometriája Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), augusztus 31. - október 7.
A Sputnik Photos 2006-ban alapított, kelet- és közép-európai fotográfusok nemzetközi kollektívája. A Mai Manó házban megendezett tárlatukon Lengyelország függetlenségének századik évfordulója alkalmából a húszas-harmincas évek lengyel avantgárdjának művészeti és társadalmi aspektusait gondolják újra.
123
1 / 3 oldal
Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.