Programajánló
Takáts Márton: Városi csodák Budapest, Kogart Ház, szeptember 21. - november 24.
Még vasárnapig láthatjuk a Takáts Márton eddigi, technikai szempontból is hihetetlenül sokszínű grafikai életművének darabjaiból válogatott Városi csodák című kiállítást Tihanyban.
OPLA Projekt: Élő plakát Budapest, Szimpla Kert, 2019. november 11. - 2020. január 5.
A plakát méreténél és funkciójánál fogva nagyobb teret enged a kísérletezésnek, a tervezők ezt kihasználva mindig jóval többet szerettek volna nyújtani a puszta reklámnál.
Maija Astikainen: One-Dog Policy Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2019. november 21. - 2020. január 5.
Maija Astikainen (1985) Helsinkiben élő fotóművész One-Dog Policy című sorozata azokat a szerepeket vizsgálja, amelyeket a kutyákra osztunk.
Bak 80 Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria, 2019. november 15. - 2020. február 28.
Az idén nyolcvanéves Bak Imre jubileumát hármas kiállítással ünnepli az acb.
Álovits Bálint: Acclimate Budapest, TOBE Gallery, október 24. - november 23.
Álovits Bálint Acclimate című projektjének célja, hogy bemutassa, miként formálódik lakottá a bolygónak egy olyan területe, ahol alapvetően nem adottak a feltételek az emberi élet kialakítására.
A kortárs koreai építészet kozmopolita arca Budapest, Koreai Kulturális Központ, 2019. november 11. - 2020. február 28.
Magyarország és Dél-Korea harmincéves diplomáciai kapcsolatának évfordulóján A kortárs koreai építészet kozmopolita arca című kiállítás harminc építészeti projektet mutat be Korea elmúlt három évtizedéből.
Rendetlenség a rendben - Vera Molnar művészete Budapest, Kiscelli Múzeum, 2019. október 31. - 2020. március 15.
Vera Molnart a komputerművészet egyik megújítójaként tartják számon. A művészt már az ötvenes-hatvanas években foglalkoztatta a „machine imaginaire”, az embert helyettesítő gép és a művészet összefüggésének a kérdése.
Élő gyűjtemény: Múzeumi szobrok - Kortárs reflexiók Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2019. október 17. - 2020. január 26.
Az Élő gyűjtemény című kiállítás, ellentétben az egy térben megrendezett időszaki tárlatokkal, a Nemzeti Galéria szinte valamennyi terét birtokba veszi, és kiállítástúrára hívja a látogatókat.
Lenergy – Az év természetfotósa 2019 Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, november 6. - december 31.
A naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége idén immár 27. alkalommal hirdette meg Magyarország és a régió legnagyobb nemzeti természetfotó pályázatát.
Nobuyoshi Araki – Érzelmes utazás Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2019. október 15. - 2020. január 19.
„Az én fotóim sokat beszélnek” – mondja Araki. Azt is mondja: „Ha az ember élete unalmas, a fotói is unalmasak lesznek.” Neki a fényképezőgépet elkattintani olyan természetes, mint ahogy levegőt vesz, ahogy pulzusa van. „A fényképezés maga az élet.”
Játék
Ma került a mozikba, nézzétek az új magyar krimi-thrillert: Valan - Az angyalok völgye #valanazangyalokvölgye #moziajanlo #krimi #thriller #filmajanlo #izgifilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.