Programajánló
Kincsek a város alatt – Budapest régészeti örökségeinek feltárása Budapest, Budapesti Történeti Múzeum, április 12. - szeptember 17.
A BTF programjai keretében nyílt meg az a nagyszabású régészeti kiállítás, amely a Kiegyezést követő időszakban gyökerező fővárosi régészeti feltárások mai végpontjának bemutatásával az elmúlt évtized legfontosabb ásatásainak eredményeit és legjelentősebb leleteit tárja elénk.
RED AFRICA – Széthulló világ Budapest, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum, április 20. - június 4.
Az Afrika és a Szovjetunió, illetve a földrész és a többi szocialista ország közti kapcsolatokat interdiszciplináris, azaz több tudományt és szakterületet érintő, átfogó megközelítésben tárgyalja a Blinken OSA Archívum most nyílt kiállítása a Centrális Galériában.
Levitáció Szentendre, MűvészetMalom, április 8. - június 11.
Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János egymástól lényegesen eltérő művészi útkeresései több ponton keresztezték egymást az elmúlt évtizedekben, sőt, olykor együtt is haladtak.
everywhere you look | fiatal magyar fotósok Budapest, Viltin Galéria, április 20. - május 6.
Hat ismert és elismert fiatal hazai fotóművész – Biró Dávid, Fátyol Viola, Martinkó Márk, Péter Ildikó, Sárközi Péter és Száraz Katalin – legjobb munkáiból láthatunk válogatást a Viltin Galéria új kiállításán.
Képlet – Budapesti streetfotó a kezdetektől napjainkig Budapest, Kiscelli Múzeum, április 21. - június 25.
Budapest lakóinak ünnep- és hétköznapjai, a fővárosi élet egykori és mai színterei állnak a Kiscelli Múzeum most nyíló fotókiállításának fókuszában. A Budapesti streetfotó műfaját a kezdetektől napjainkig bemutató tárlat két tematikus egységre tagolódik.
Portal.hu – Székely György fotókiállítása Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ, április 7. - május 3.
„Gyermekkorom egyik meghatározó élménye volt, amikor édesanyámmal a belvárosba mentünk. Ősz volt, s mire eljutottunk az Andrássy útra az akkori Divatcsarnokhoz, besötétedett. Az üzletek neonfényei felragyogtak, a tárgyak és az emberek a fény hatására átváltoztak.”
Art deco a pusztán – Sajó István (1896-1961) és műve Budapest, Műcsarnok, április 7. - június 4.
A debreceni születésű Sajó István előtt fényes karrier állt az 1920-as évek Amerikájában. A tehetséges fiatal építész előbb New Yorkban, majd Floridában tervezett épületeket, ám honvágyával küzdve mégis hazajött az Alföldre.
Restart – A laptop mint műtárgy Szentendre, Barcsay Múzeum, március 23. - május 7.
Harminc neves szentendrei képzőművész laptopalkotásai láthatók a Barcsay Múzeum új kiállításán. A május 7-ig látható tárlat főszereplője a számítógép, „korunk fétise”, amely alig két évtized alatt mindennapi életünk nélkülözhetetlen, meghatározó részévé vált.
Látható hiány – Fotók és képeslapok William A. Christian Jr. gyűjteményéből Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 24. - május 14.
A vallásos emberek csodaeseményekhez fűződő viszonyát vizsgálja a Spanyolországban élő amerikai kultúrantropológus, William A. Christian, Jr., akinek fotó- és képeslapgyűjteményéből láthatunk válogatást a Mai Manó Házban.
Kondor Béla gyűjteményes kiállítása Budapest, Várkert Bazár, március 30. - július 2.
Fájdalmasan korán, 41 évesen hunyt el Kondor Béla (1931-1972), a huszadik századi magyar képzőművészet egyik állócsillaga, akinek alig másfél évtizedet felölelő életműve nem kisebb stílusteremtő mesterekével említhető egy lapon, mint Csontváry Kosztka Tivadar, Gulácsy Lajos vagy Tóth Menyhért.
1234
1 / 4 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.