Programajánló
Az erényöv titkos történetei. Mítosz és valóság Kecskemét, Kecskeméti Katona József Múzeum - Cifrapalota, február 14. - augusztus 20.
A köztudatban a mai napig makacsul tartja magát az a hamis elképzelés, miszerint az erényöv használatának eredete a keresztes háborúk koráig nyúlik vissza, amikor is otthon maradt asszonyaikra a csatába induló férjek lelakatolható alkalmatosságot húztak, így biztosítva a nők hűségét.
„Mentés másként...” – Mi marad az újmédia-művészetből? Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, február 24. - március 26.
A hazai médiaművészet legfőbb irányzatairól a műfaj jellegzetesen közép-európai vonásait megjelenítve igyekszik átfogó képet adni a Ludwig Múzeum most nyíló tárlata. A kiállítás a médiaművészet magyarországi kezdeteitől napjainkig tartó időszakát fogja át, ...
Péntek Orsolya: Zöld Budapest, Nyitott Műhely, február 18. - március 15.
Zöldben hullámzó hullámzó Velence, őszi Toszkána, napfényes Isztria és viharos Balaton – megannyi ismerős, mégis ismeretlen táj. Angyalok, Napnézők, Háromkirályok, menekülők, halottak és „felesleges családtagok” népesítik be a festői univerzumot, amit Péntek Orsolya írói világával párhuzamosan épít.
Németh Hajnal: FEHÉR DAL - Többek között Budapest, Trafó, február 9. - március 19.
Ő képviselte Magyarországot a Velencei Biennálén 2011-ben, és többek között olyan neves intézményekben állította már ki műveit, mint a párizsi Palais de Tokyo, a madiridi Reina Sofia, a bécsi Modern Művészeti Múzeum (mumok), a stockholmi Moderna Museet vagy a berlini Martin-Gropis-Bau.
Matricák 2017 – Kisméretű Elektrográfiai Alkotások Nemzetközi kiállítása Budapest, B32 Galéria és Kultúrtér, február 8. - március 2.
A Magyar Elektrográfiai Társaság (MET) azzal a céllal alakult 2001-ben a B32 Galériában, hogy tömörítse és képviselje azokat a képzőművészeket, művészettörténészeket és művészeti írókat, akik az elektrográfia művelői, ...
Független objektív – Kortárs finn fotográfia Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, január 24. - március 5.
A Mikulás mint a finn öntudat allegóriája, a finn emberek beteljesülésre váró álmai, a jóléti állam és a szegénység összefüggései, a hatalom és az erőszak viszonya, a gyökerek, a függetlenség és a valahová tartozás érzete és a városi ember visszatérése a természethez...
A jövő kapuja – egy új generáció művészete Japánban Budapest, Új Budapest Galéria, február 3. - március 12.
Nagyszabású japán kortárs képzőművészeti kiállítás látható az Új Budapest Galériában. A jövő kapuja című tárlat, amely a világ számos országa után érkezett hazánkba, a 21. század elején Japánban készült műalkotásokat vonultat fel.
Think Global, Build Social! Debrecen, Modem Modern és Kortárs Képzőművészeti Központ, január 27. - március 19.
A Hello Wood és a Budapesti Goethe Intézet tavaly tavasszal közösen hozta Budapestre a kortárs építészet társadalmi felelősségét előtérbe helyező Think Global, Build Social című nemzetközi kiállítást.
Végh László – Kárpátalja az orosz-ukrán konfliktus árnyékában Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), január 27. - március 12.
Végh László fotográfus a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjnak köszönhetően 2015-ben és 2016-ban rendszeresen kiutazott Kárpátaljára, hogy az ott élő emberek mindennapjait fényképezze.
Vándorúton – A Magyar Művészetért Élőtárlata Budapest, Óbudai KK – Békásmegyeri KH, január 23. - február 23.
Kortárs magyar művészek műveiből nyílik kiállítás az Óbudai Kulturális Központ Békásmegyeri Közösségi Házában január 23-án 18 órakor.
1234
1 / 4 oldal
Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.