Programajánló
Egy család – 3 iskolateremtő művész Kápolnásnyék, Halász kastély, 2017. május 1. - 2018. március 31.
Ferenczy Károly, a magyar impresszionizmus egyik iskolateremtő alkotója 1896-ban Hollósy Simonnal, Réti Istvánnal, Thorma Jánossal, Csók Istvánnal és Iványi-Grünwald Bélával megalapította a nagybányai művésztelepet.
Korcsolyázás anno – A Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítása Budapest, Óbudai KK – Békásmegyeri KH, január 15 - 29.
Illanka, csúszkandó és teténke… Valószínűleg kevesen tudják, hogy ezek a furcsa szavak az egyik legrégibb sportolásra alkalmas eszközünk, a csont- vagy fakorcsolya különféle elnevezései.
Choi Duk Joo: Kézzel szőtt tájak Budapest, Koreai Kulturális Központ, 2017. november 17. - 2018. január 25.
A jogakbo a koreaiak hagyományos foltvarrástechnikája, amelynek lényege, hogy haszontalanná vált anyagdarabok leleményes újrahasznosítása útján új alkotás születik. A hazájában mára önálló művészeti ággá fejlődött eljárás alapanyagaként kifejezetten erre a célra készülő szebbnél szebb matériákat használnak.
Bosch és Botticelli a Várkert Moziban Budapest, Várkert Bazár, 2018. január 13., 16h, január 17., 18h
2018-ban is folytatódik a képzőművészeti vetítéssorozat a Várkert Moziban. Az érdeklődők január 13-án, délután 4 órától a Bosch: A gyönyörök kertje című látványos ismeretterjesztő filmet nézhetik meg, amelynek fókuszában a rejtélyes művész legismertebb műve, a madridi Prado Múzeum életmű-kiállításán bemutatott Gyönyörök kertje áll.
HANYATtLÓ-SZÁRNYALÓ – Párkányi Raab Péter kiállítása Székesfehérvár, Csók István Képtár, 2017. december 14. - 2018. március 11.
Párkányi Raab Péter szobrász- és fotóművész eddigi életművét összegzi a székesfehérvári Szent István Király Múzeum kiállítása. A művész 16 szobrát, 12 grafikáját és 22 nagyméretű fotóját állította ki.
ETŰDÖK – kortárs képzőművészeti válogatás Tihany, KOGART Kiállítások Tihany, 2017. november 25. - 2018. április 8.
Klasszikus műalkotásokból nem olyan nagy feladat összeállítani saját gyűjteményünket – ehhez a megfelelő indíttatáson és a személyes kötődésen túl elsősorban (és leginkább) sok pénz kell.
EGY/KOR | Különutak és kivonulás a konszolidáció idején Budapest, Műcsarnok, 2017. december 6. - 2018. január 28.
A Rákosi, Kádár (és Ceaușescu) nevével fémjelzett korszakokat idézi meg öt, egymással szorosan összefüggő kiállítás a Műcsarnokban. A tárlatok a művészet szerepét és a művészek kiszolgáltatott helyzetét vizsgálják a politikával átitatott korszakokban.
Kassákizmus 1. 2. 3. Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, Kassák Múzeum, Bajor Gizi Színészmúzeum, 2018. február 25-ig és 2018. március 18-ig
Három kiállítással ünnepli Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját a Petőfi Irodalmi Múzeum és két tagintézménye. A Kassákizmus főcímmel futó tárlatok a hazai avantgárd vezéralakjának 1920-as évekbeli munkásságával a fókuszban mutatják be az izmusok korát.
Anna – Változatok székely asszonysorsra Interaktív kiállítás mobiltelefenos applikációval! Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2017. november 30. - 2018. április 30.
Minden szempontból rendhagyó kiállításon elevenedik meg a huszadik század története a Magyar Nemzeti Múzeumban. A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum időszaki tárlata egy nő szemszögéből, két fiktív történeten keresztül mutatja be és teszi átélhetővé az előző évszázadot.
Sotoportego – Péntek Orsolya kiállítása Budapest, RS9+Vallai kert, 2017. december 4. - 2019. január 9.
Idén februárban tíz év után először jelentkezett kiállítással Péntek Orsolya képzőművész-író, akinek első regényét, a nagy sikert aratott Az Andalúz lányait követően most jelent meg Dorka könyve címmel a második kötete.
123
1 / 3 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.