Programajánló
Tájak/Távlatok: Kortárs magyar tájkép Budapest FotóFesztivál 2019, Budapesti Tavaszi Fesztivál Budapest, Kiscelli Múzeum, április 6. - május 19.
A Budapest FotóFesztivál immár harmadik alkalommal választotta és ajánlotta a klasszikus fotóművészeti műfajok egyikét mint inspirációt a kortárs alkotóknak. A szervezők ezúttal a tájkép műfaját értelmező, megújító vagy éppen a tradíciókat mai kontextusban folytató műveket várták.
Excessocenus Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Cervantes Intézet, április 12. - június 30.
Geológusok szerint bolygónk az úgynevezett antropocén korszakba érkezett, melyet az iparosodott nemzetek és elitjeik idéztek elő, és amelyben az ipar és az emberi tevékenységek jelentik a bolygó dinamikájának új motorját.
Cséfalvay András - Egy olyan világban, ahol nincsenek tények, ott csak a jóság marad Budapest, Trafó, április 5. - május 19.
Cséfalvay András alternatív történetmesélésen alapuló művészeti gyakorlatában a tudás és a nyelv működésének új perspektíváit, valamint a tudomány valóság-értelmezésünkre tett hatásait keresi.
Dr. Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos - Látogatás a Mennyei Birodalomban Budapest, Kolta Galéria, április 10. - május 31.
„Aki Kantont látta, az többet látott a chinai életből, mintha a fél mennyei birodalmat beutazná” – írta Dr. Bozóky Dezső az Osztrák–Magyar Monarchia sorhajóorvosa, aki 1907–1909 között teljesített katonai szolgálatot a Távol-Keleten, és ezalatt a huszonhat hónap alatt többször is megfordult Kína, Korea és Japán legjelentősebb kikötőiben.
A visszavett város - Fotóriport Varsóról 1918-1939 Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Lengyel Intézet, március 29. - május 3.
A fennállásának 80. évfordulóját ünneplő budapesti Lengyel Intézetben a lengyel függetlenség visszaszerzésének 100. évfordulója alkalmából nyílt tárlat egy fotográfiai történet, séta a két világháború közötti Varsó utcáin, találkozás annak lakóival.
Signal – konceptuális és posztkonceptuális tendenciák a szlovák képzőművészetben Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, április 19. - június 23.
A Ludwig Múzeum kiállítása a kortárs szlovák képzőművészet egyik legmarkánsabb irányzatát mutatja be az utóbbi ötven év legjelentősebb szlovák alkotóinak munkásságán keresztül.
Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 17. - augusztus 25.
A tízéves Fortepan digitális fotóarchívum anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #fortepan című kiállítása.
Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni Budapest, Central Passage, március 16. - augusztus 31.
Interaktív kiállítás nyílt a Central Passage-ben, a reneszánsz mester, Leonardo halálának 500. évfordulóján. A XV. századi zseni több festményének reprodukciója, valamint közel 60 műszaki találmányának interaktív és kipróbálható makettje, világ körüli turnéja és több százezer látogatója után érkezett Magyarországra.
37. Magyar Sajtófotó Kiállítás Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, április 5. - május 19.
A kiállítás segítségével felidézhetjük az előző esztendő legfontosabb hazai eseményeit, történéseit, jelenségeit, és néhány fotográfus kameráján keresztül egy kicsit a nagyvilágba is kitekinthetünk.
Bauhaus100. Program a mának - Kortárs nézőpontok A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, április 10. - augusztus 25.
A Bauhaus centenárium nemzetközi eseménysorozatához kapcsolódik a Ludwig Múzeum kiállítása, mely tematikus fókuszcsoportokban (színelmélet, ezotéria, vízió/utópia, tárgyformálás, fényművészet stb.) mutatja be a Bauhaus tevékenységét, és ezek köré nagyrészt kortárs alkotók munkáival szerveznek eszme- és hatástörténeti ívet.
1234
1 / 4 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.