Programajánló
Emigráns magyar művészek az 1956-os Forradalomról Budapest, Műcsarnok, 2018. október 19. - 2019. október 6.
Először látható igazán átfogó, önálló kiállítás 1956 emigrációban született vagy oda menekített képzőművészeti alkotásaiból a Műcsarnokban. 1956 képzőművészete olyan, a Kádár-korszakban létrejött alkotások együttese, amelyek a forradalom eseményeit, helyszíneit és szereplőit, valamint szellemiségét és emlékét örökítik meg – itthon és külföldön.
Fotóhónap2018: WEEGEE – A HÍRES, 1935–1960 Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2018. október 18. - 2019. január 20.
Október 18-án a Mai Manó Házban megrendezett WEEGEE – A HÍRES, 1935–1960 című kiállítással indul el a Fotóhónap2018 nevű fesztivál, ami nemcsak kiállítási programjában, hanem – a nemzetközi trendeket követve – szerkezetében is kísérletező.
A MI tájaink - Tisztelgés Mándy Iván előtt Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2018. október 6. - 2019. január 6.
A Petőfi Irodalmi Múzeum október elején nyílt kiállítása különleges módon állít emléket az Újhold nemzedék „nagymesterének”, az idén száz éve született Mándy Ivánnak.
Anyának lenni – Kor- és kórtörténetek Semmelweis előtt Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, szeptember 21. - november 14.
Vajon mi a közös a Habsburg birodalom császárnője és a szegény váci TBC-s tímárné sorsában? Milyen volt a születés Semmelweis Ignác munkássága előtt? A Természettudományi Múzeum kiállításán egykor élt nők csontjai, múmiái vallanak a szülésről, mikor az még életveszélyes volt mind az anya, mind a gyermek számára.
Art Moments: The Universal Sea – Pure or Plastic?! Budapest, Mikve Galéria, október 12 - 23.
Az Art Moments köponti témája köré szervezett csoportos kiállítás célja egy tablót mutatni arról, miként gondolkodnak a 2010-es évek kortárs művészei – legyenek pályájuk elején álló fiatalok, vagy már nemzetközileg is ismert alkotók – a mindannyiunkat érintő globális környezetszennyezésről.
Bacon, Freud és a Londoni Iskola Festészete Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2018. október 9. - 2019. január 13.
A Magyar Nemzeti Galéria legújabb időszaki kiállítása a 20. századi brit festészet egyik rendkívül meghatározó vonulatát mutatja be, a figurális festészet történetére fókuszál, különös tekintettel azon művészek tevékenységére, akiket a szakirodalom gyakran Londoni Iskolának nevez.
Rövid címek – Salla Tykkä kiállítása Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2018. október 5. - 2019. január 6.
Szent vagy femme fatale? Földanya vagy nimfa? A művészet és a vallás tradicionális nőreprezentációs struktúráinak lebontásával Salla Tykkä a női énkép, identitás és fizikai létezés újraértelmezését kísérli meg.
Rejtett történetek - az életreform-mozgalmak és a művészetek Budapest, Műcsarnok, 2018. október 6. - 2019. január 20.
A Műcsarnok legújabb, október 6-án nyíló kiállítása a 19. század utolsó harmadától világszerte kibontakozó életreform-mozgalmat, illetve annak a korabeli művészetekre gyakorolt hatását mutatja be.
Erő és harmónia Ferenczy Béni művészetében Tihany, KOGART Kiállítások Tihany, szeptember 23. - november 18.
Ferenczy Béni a magyar szobrászat kiemelkedő alakja volt, aki érett korszakára archaikus szobrászati elveket felelevenítő, plasztikai problémákra fókuszáló művészetet teremtett, mely az antik szobrok formavilágát újraértelmezve hordozza magában a harmóniát és a görög szépségeszményt.
Okinawa Mi Amor – Szerelmem Okinawa – Dr. Korsós Zoltán kiállítása Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, augusztus 24. - november 4.
Dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa, jelenlegi főigazgatója az okinawai Riukiu Egyetem meghívására 2009-2012 között három évet töltött a csodálatos szubtrópusi Riukiu szigetvilágban.
1234
1 / 4 oldal
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.