Programajánló
Textile Art of Today Budapest, Pesti Vigadó, augusztus 24. - szeptember 2.
A Textile Art of Today, azaz A ma textilművészete egy nemzetközi művészeti projekt, amely korunk textilművészetét mutatja be, és abban különbözik más világkiállításoktól, hogy több reinstallációja is van jelentős európai galériákban és múzeumokban.
Nagy István-kiállítás és új monográfia Budapest, Kieselbach Galéria, augusztus 8. - szeptember 13.
A Kieselbach Galéria minden idők legjelentősebb Nagy István-kiállítását rendezi meg. Hat teremben több mint 154 műalkotás került a falakra: 8 múzeum és 24 magángyűjtemény válogatott darabjai érkeztek a tárlatra, amelyek jelentős részét most először láthatja a közönség.
Aleppó. Háború. Újjászületés – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában Budapest, Párbeszéd Háza, augusztus 14. - szeptember 8.
A fotókiállítás Solymári Dániel humanitárius szakember, publicista és Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter fényképeit mutatja be.
A természet színei - Növényi festés a néphagyományban Budapest, Hagyományok Háza, augusztus 15. - szeptember 20.
Elődeink természetes anyagokkal színezték a lent, a gyapjút, a kendert, amiből a ruháikat, a háztartási textileket, az ágyneműket készítették, a fonalakat, amivel kihímezték a kelméket. A Hagyományok Háza kiállításán egy indiai és két magyar népművészeti tárgykultúrán keresztül ismerhetjük meg ezt az ősi eljárást és annak újraéledését, mai használati formáit.
Életem az utca, ahol járok Szeged, REÖK Regionális Összművészeti Központ, július 25. - szeptember 22.
Szeptember 22-ig látogatható a szegedi REÖK-ben a Bob Dylan grafikáit bemutató, Életem az utca, ahol járok című kiállítás, amely része a központ nemzetközileg is ismert művészeket bemutató sorozatának.
Pillars of Home Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), július 11. - augusztus 25.
Klenyánszki Csilla Pillars of Home című fotósorozata azzal foglalkozik, hogy mitől nem omlanak – vagy omlanak – össze körülöttünk a dolgok időnként, különösen egy új életszakasz kezdetén.
Díszítőérzékkel átszőtt tudás” - Kőrössy Albert Kálmán építészete Budapest, Ráth György–villa, június 15. - szeptember 15.
Kőrössy Albert Kálmán a századforduló magyar építészettörténetének méltatlanul elfeledett alakja, aki nemcsak Lechner Ödön magyaros formanyelvének követője volt.
Szubjektív - Az Iparművészeti Múzeum legújabb szerzeményei a Várkert Bazárban Budapest, Várkert Bazár, 2019. július 12. - 2020. január 31.
Szubjektív címmel, az Iparművészeti Múzeum legújabb szerzeményeit bemutató hatrészes kiállítássorozatot indított a Várkert Bazár, melynek első, mintegy 200 alkotást bemutató tárlata január 31-ig várja a design és a művészetek iránt érdeklődőket.
Horváth Gideon: I put my hand into a beehive Budapest, Budapest Galéria, július 17. - augusztus 25.
Horváth Gideon, a Balkon Kortárs Művészeti Folyóirat Inside Express díjának nyertese, I put my hand into a beehive című önálló kiállításán tovább folytatja megkezdett kutatását az ökológiai válság kérdéskörével kapcsolatban.
Folyók, tavak, tengerek – Az éltető víz Balatonfüred, Vaszary Galéria, június 15. - november 17.
A vízhez kapcsolódó motívumkör számos megközelítésre ad lehetőséget. A Vaszary Galéria és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria közös, a balatonfüredi galériában látható tárlata elsősorban a víz hétköznapi élethez kötődő kérdésköreiből válogat.
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.