Programajánló
Balatoni nyár – Írófényképek az 1950-es, ’60-as, ’70-es évekből Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, június 20. - szeptember 16.
Hol és hogyan nyaralt a Balatonnál az 1950-es, ’60-as, ’70-es években a magyar író? Talán nem meglepő, hogy a nyári kikapcsolódás ideje alatt íróink sem tettek mást, mint fürödtek, napoztak, horgásztak, vitorláztak, kirándultak, társas életet éltek, míg néhányan a nyaralás egy részét is írással töltötték.
Tolongó idők Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 14. - augusztus 26.
Információ. Vélemény. Felhívás. Tolongó idők címmel, 100 év történetét felölelő plakátkiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás nyár végéig tekinthető meg.
Képpé vált kísérlet Innovatív képzőművészeti tendenciák 1945-től napjainkig – Grüner György gyűjteménye Budapest, Vasarely Múzeum, június 15. - szeptember 9.
Grüner György Los Angelesben élő fizikus az ’90-es évek elején kezdte el gyűjteni az 1945 után készült magyar képzőművészeti alkotásokat, újszerű formai motívumokkal, progresszív technikai megoldásokkal készült műtárgyakat.
Kockázati tényezők - A kulturális ellenállás archívumai Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ, június 14. - július 15.
Börtönből kicsempészett versek, gyufásskatulya méretű illegális könyvek, másolt videokazetták „nyugati” filmekkel, egyetemi szamizdatok, punkmagazinok, kommunák, lakásszínházak és titkosrendőrségi akták…
Art Capital harmadszor Szentendre, június 9 - 24.
Június 9-től 24-ig Szentendre a művészet fővárosa: az idei Art Capital keretében 24 tematikus kiállítás, 52 művész és 136 program várja a közönséget Szentendre belvárosában. A téma ezúttal a kert ideája, ezért is lett a 2018. évi Art Capital címe: Az Édenkert nyomában.
Ivonne Kennedy - Az önjáró képzelet Budapest, Cervantes Intézet, május 25. - július 31.
Az építészet és az absztrakció célja, hogy általuk különleges és izgalmas formákat lehessen alkotni. Ez a kiindulási pont jellemzi Ivonne Kennedy festményeit, szobrait és grafikai munkáit, kiegészülve kivételes allegorikus ábrázolásmódjával, melyet különböző alkímiai eljárások és a Tarot szimbolikája ihlettek.
V4 Art Connects Budapest, Várkert Bazár, május 25. - június 20.
A fiatal cseh, lengyel, magyar és szlovák alkotók közreműködésével szervezett, ingyenes V4 Art Connects a Várkert Bazár előtti szabadtéren szobrászati, a Budavári Mikvében pedig képzőművészeti és videoművészeti válogatást mutat be.
Dana Lixenberg: Imperial Courts 1993–2015 Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), május 25. - augusztus 16.
Az Imperial Courts egy hosszú távú fotográfiai projekt eredménye, amelyen a holland fotográfus, Dana Lixenberg 1993 és 2015 között dolgozott Los Angeles Watts nevű negyedében, ahol egy szociális telep zárt közösségéről készített díjnyertes portrésorozatot.
Határtalan Design Budapest, Új Budapest Galéria, június 15. - augusztus 26.
Június közepén nyílik a régió egyik legdinamikusabban fejlődő dizájn tematikájú rendezvénysorozata, a Határtalan Design kiállítás. A 13. madeinhungary + 6. MeeD válogatásban 10 ország több mint 100 tervezőjének tárgyai kapnak helyet.
Múzeumok Éjszakája: Pécs lesz az idei kiemelt helyszín Országszerte, június 23.
Idén június 23-án rendezik meg Magyarország legnépszerűbb kulturális eseményét, a Múzeumok Éjszakáját. Ezen a napon a közgyűjtemények ismét éjszakába nyúló nyitva tartással és több ezer programmal várják majd az érdeklődőket, azt a több mint négyszázezer látogatót, akik ezen a különleges estén a múzeumokat választják kikapcsolódásként.
1234
1 / 4 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.