Programajánló
Dr. Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos - Látogatás a Mennyei Birodalomban Budapest, Kolta Galéria, április 10. - május 31.
„Aki Kantont látta, az többet látott a chinai életből, mintha a fél mennyei birodalmat beutazná” – írta Dr. Bozóky Dezső az Osztrák–Magyar Monarchia sorhajóorvosa, aki 1907–1909 között teljesített katonai szolgálatot a Távol-Keleten, és ezalatt a huszonhat hónap alatt többször is megfordult Kína, Korea és Japán legjelentősebb kikötőiben.
A visszavett város - Fotóriport Varsóról 1918-1939 Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Lengyel Intézet, március 29. - május 3.
A fennállásának 80. évfordulóját ünneplő budapesti Lengyel Intézetben a lengyel függetlenség visszaszerzésének 100. évfordulója alkalmából nyílt tárlat egy fotográfiai történet, séta a két világháború közötti Varsó utcáin, találkozás annak lakóival.
Signal – konceptuális és posztkonceptuális tendenciák a szlovák képzőművészetben Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, április 19. - június 23.
A Ludwig Múzeum kiállítása a kortárs szlovák képzőművészet egyik legmarkánsabb irányzatát mutatja be az utóbbi ötven év legjelentősebb szlovák alkotóinak munkásságán keresztül.
Változó tájkép – modern portugál fotográfia Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Budapest Projekt Galéria, március 29. - április 20.
A Budapest FotóFesztivál és a Camões Intézet – Budapest együttműködésében valósult meg a Budapest Projekt Galériában látható Változó tájkép – modern portugál fotográfia című kiállítás, mely a modern tájkép fogalmát vizsgálja négy kortárs portugál fotográfus különböző nézőpontjából.
Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 17. - augusztus 25.
A tízéves Fortepan digitális fotóarchívum anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #fortepan című kiállítása.
Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni Budapest, Central Passage, március 16. - augusztus 31.
Interaktív kiállítás nyílt a Central Passage-ben, a reneszánsz mester, Leonardo halálának 500. évfordulóján. A XV. századi zseni több festményének reprodukciója, valamint közel 60 műszaki találmányának interaktív és kipróbálható makettje, világ körüli turnéja és több százezer látogatója után érkezett Magyarországra.
37. Magyar Sajtófotó Kiállítás Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, április 5. - május 19.
A kiállítás segítségével felidézhetjük az előző esztendő legfontosabb hazai eseményeit, történéseit, jelenségeit, és néhány fotográfus kameráján keresztül egy kicsit a nagyvilágba is kitekinthetünk.
Bauhaus100. Program a mának - Kortárs nézőpontok A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, április 10. - augusztus 25.
A Bauhaus centenárium nemzetközi eseménysorozatához kapcsolódik a Ludwig Múzeum kiállítása, mely tematikus fókuszcsoportokban (színelmélet, ezotéria, vízió/utópia, tárgyformálás, fényművészet stb.) mutatja be a Bauhaus tevékenységét, és ezek köré nagyrészt kortárs alkotók munkáival szerveznek eszme- és hatástörténeti ívet.
A test diadala - Michelangelo és a 16. századi itáliai rajzművészet Budapest, Szépművészeti Múzeum, április 6. - június 30.
Magyarországon első alkalommal találkozhat Michelangelo remekműveivel a közönség a Szépművészeti Múzeum április 5-én nyíló kiállításán. A tárlat a reneszánsz mester és kortársai nyolcvan művét mutatja be.
Klein Rudolf: Az élet házai - Halhatatlan zsidó temetők Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Műcsarnok, március 22. - április 28.
Régi zsidó temetőkben járni olyan, mint belépni egy hatalmas, kézzel írott ősi krónikába, vagy magába az Írásba. Sorokban a sírok, mint talajra írt betűk, írásjelek a rituális épületek, szegély a fal, mely elválaszt az élők zajos világától.
1234
1 / 4 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.