Programajánló
Duna Espresso – Nagy Boglárka kiállítása Budapest, Godot Galéria, november 23. - december 22.
Nagy Boglárka legújabb képei eltérnek a festőnő műveinek megszokott hangulatától, színeinek lecsendesítése is mutatja az új témavilág visszafogottságát. A Dunakanyar ma is élő retrójának bensőséges, családias képei önkéntelenül is előhozzák a nosztalgia érzetét.
Földi Péter kiállítása Budapest, Műcsarnok, 2018. november 30. - 2019. január 20.
Földi Péter Kossuth- és Prima Primissima díjas festőművész életművének keresztmetszetét mutatja be a Műcsarnok tárlata, mely főként az ezredforduló után készült művekre koncentrál, de felvillantja a jellegzetes „Földi-stílus” kialakulásnak kezdeteit is.
Múzeum+ Fény Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, december 13. 18:00
Idén utoljára hosszabbított nyitvatartással, a Fény tematikájára épülő programokkal – tárlatvezetésekkel, előadással, társművészeti programokkal, workshoppal – várja látogatóit a Múzeum+ program a Magyar Nemzeti Galériában.
1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény állandó kiállítás Budapest, Magyar Nemzeti Galéria
December 7-től az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény kiemelt darabjaiból nyílik kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában: a több mint két évszázadot felölelő, jelenkori alkotásokat is bemutató új nemzetközi válogatásban a jól ismert remekművek mellett számos újdonságot is megtekinthetnek a látogatók.
Talált és kitalált tárgyak - Böröcz András kiállítása Budapest, Műcsarnok, 2018. november 30. - 2019. január 20.
Az Amerikában élő Böröcz Andrást nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen évente többször látogat haza egy-egy kiállítás vagy performansz erejéig. Legismertebb munkái a ceruzából készült figurái – melyeket több mint két évtizede készít –, valamint kenyérből, dugóból, gyufából készült szobrai.
NaturArt – Az Év Természetfotósa Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2018. november 7. - 2019. január 21.
Immár 26. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A zsűri összesen mintegy négyezer képből válogatott, és a komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 125 mű versengett.
Majd ha piros hó esik! – Rutkai Bori mesefestményei Budapest, Barabás Villa, 2018. november 26. - 2019. január 20.
Rutkai Bori leginkább énekes-dalszerzőként ismert, pedig az ipar- és képzőművészeti alkotás ugyanolyan fontos számára, ami nem véletlen, hiszen a Magyar Iparművészeti Egyetemen diplomázott.
A Corvina Könyvtár budai műhelye Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2018. november 6. - 2019. február 9.
A Corvina könyvtár Hunyadi Mátyás itáliai mintára megalkotott uralkodói könyvtára volt. Nagysága talán kétezer kötetet számlált, ami akkoriban jelentős gyűjteménynek számított, és méreteiben csak a vatikáni könyvtár múlta felül. A fennmaradt mintegy kétszázhúsz corvinát hazánk, Európa és az Egyesült Államok könyvtáraiban őrzik.
A Leverkühn-képlet Budapest, Budapest Galéria, 2018. november 23. - 2019. január 13.
Thomas Mann Doktor Faustus című művének főszereplőjére, Adrian Leverkühnre utal a Budapest Galéria legújabb csoportos tárlatának címe, a Leverkühn-képlet. A kiállítás előzménye a tizenegy évvel korábban megrendezett Látomásos realizmus című tárlat.
Murder - A gyilkos tárlat 16 éven felülieknek! Budapest, Central Passage, 2018. június 23. - 2019. február 28.
2018-ban visszatért Budapestre a Murder – A Gyilkos Tárlat című kiállítás, ami közel 1000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait.
1234
1 / 4 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.