Programajánló
Writing with Light – Vittorio Storaro fotóművészeti kiállítása Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, április 11. - június 25.
Háromszor kapta meg a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat – és mindhármat egy évtizeden belül, a nyolcvanas években –, de a díjazott Apokalipszis most, a Vörösök és Az utolsó császár mellett még számos kultikus film képi világát köszönhetjük neki.
„Más csak levelenként kapja a borostyánt...” – Kincsek, kultusz, hatástörténet Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, április 28. - november 25.
Az Arany János-emlékév keretében nagyszabású interaktív tárlat nyílt az Országos Széchényi Könyvtárban. A Nemzeti Ereklyetérben és a Manuscriptoriumban helyet kapott kiállítás, amely kitér az Arany-hatástörténet és a költőt övező kultusz jelenkori kérdéseire is…
Kincsek a város alatt – Budapest régészeti örökségeinek feltárása Budapest, Budapesti Történeti Múzeum, április 12. - szeptember 17.
A BTF programjai keretében nyílt meg az a nagyszabású régészeti kiállítás, amely a Kiegyezést követő időszakban gyökerező fővárosi régészeti feltárások mai végpontjának bemutatásával az elmúlt évtized legfontosabb ásatásainak eredményeit és legjelentősebb leleteit tárja elénk.
Képlet – Budapesti streetfotó a kezdetektől napjainkig Budapest, Kiscelli Múzeum, április 21. - június 25.
Budapest lakóinak ünnep- és hétköznapjai, a fővárosi élet egykori és mai színterei állnak a Kiscelli Múzeum most nyíló fotókiállításának fókuszában. A Budapesti streetfotó műfaját a kezdetektől napjainkig bemutató tárlat két tematikus egységre tagolódik.
Kondor Béla gyűjteményes kiállítása Budapest, Várkert Bazár, március 30. - július 2.
Fájdalmasan korán, 41 évesen hunyt el Kondor Béla (1931-1972), a huszadik századi magyar képzőművészet egyik állócsillaga, akinek alig másfél évtizedet felölelő életműve nem kisebb stílusteremtő mesterekével említhető egy lapon, mint Csontváry Kosztka Tivadar, Gulácsy Lajos vagy Tóth Menyhért.
Újrajátszott múlt – Georg Baselitz kiállítása Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 1. - július 2.
Az egész kelet-közép-európai régióban sem volt még példa ilyen nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó és bemutató kiállításra az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, Georg Baselitz alkotásaiból.
Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül Budapest, Néprajzi Múzeum, március 5. - november 30.
Az ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár különleges lábbelit láthatunk a Néprajzi Múzeum új kiállításán.
Az erényöv titkos történetei. Mítosz és valóság Kecskemét, Kecskeméti Katona József Múzeum - Cifrapalota, február 14. - augusztus 20.
A köztudatban a mai napig makacsul tartja magát az a hamis elképzelés, miszerint az erényöv használatának eredete a keresztes háborúk koráig nyúlik vissza, amikor is otthon maradt asszonyaikra a csatába induló férjek lelakatolható alkalmatosságot húztak, így biztosítva a nők hűségét.
A bőség zavara – 80 éves a Plakát- és Kisnyomtatványtár Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2016. október 24. - 2017. július 31.
Újabb izgalmas, tanulságos és felettébb szórakoztató kiállítás várja a Széchényi Könyvtárba érkezőket: a könyvtár ötödik szintjén, a Plakát- és Kisnyomtatványtár előterében kapott helyet A bőség zavara című időszaki tárlat, amely a tavaly 80 éves Plakát- és Kisnyomtatványtár értékes dokumentumaiba enged bepillantást.
Ibafai Pipamúzeum Ibafa, Arany János u. 2.
A pécsi Janus Pannonius Múzeum dohánytörténeti gyűjteményét bemutató, híres Ibafai Pipamúzeum 1968-ban nyitotta meg kapuit. Az igazi kuriózumnak számító kedves kis múzeum néhány hete megújult külsővel és belsővel, ...
123
2 / 3 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.