Programajánló
Az ismeretlen görl – Huncutságok a pesti éjszakában Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2016. december 9. - 2017. április 2.
A külföldi újságok Budapest éjszakai életét Londonéval, Párizséval és New Yorkéval emlegették egy lapon a harmincas években. A mulató (vagy ahogy akkoriban mondták: a dancing) a magyar arisztokrácia és a külföldi gazdagok szórakozó- és találkozóhelye volt, …
A bőség zavara – 80 éves a Plakát- és Kisnyomtatványtár Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2016. október 24. - 2017. július 31.
Újabb izgalmas, tanulságos és felettébb szórakoztató kiállítás várja a Széchényi Könyvtárba érkezőket: a könyvtár ötödik szintjén, a Plakát- és Kisnyomtatványtár előterében kapott helyet A bőség zavara című időszaki tárlat, amely a tavaly 80 éves Plakát- és Kisnyomtatványtár értékes dokumentumaiba enged bepillantást.
Nágák, elefántok, madarak – Viseletek Délkelet-Ázsia szárazföldi térségéből Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, 2016. október 29. - 2017. május 1.
Három nézőpontból, földrajzi, időbeli és antropológiai aspektusból vizsgálja a délkelet-ázsiai textileket a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum nemrégiben nyílt, új időszaki kiállítása.
100! 100 év – 100 tárgy – Százéves a Magyar Zsidó Múzeum Budapest, Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, 2016. április 9. - 2017. március 27.
Haftara tekercs az 1730-as évekből, 18. század végi hanukai menóra, szentföldi relikvia 1924-ből, a Dohány utcai zsinagóga makettja 1942-ből, valamint serlegek, tóravért, ketuba, szédertál, amulett, halotti mécsestartó, moziplakát, portrék, festmények, szerződések és levelek.
Színekre hangolva Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
Rendhagyó válogatásban, színek szerint csoportosítva mutatja be az Iparművészeti Múzeum impozáns gyűjteményének mintegy 400 darabját. A tárlat az iparművészeti ritkaságok iránt érdeklődők – és természetesen mindenki más – számára is sok meglepetést tartogat...
Ibafai Pipamúzeum Ibafa, Arany János u. 2.
A pécsi Janus Pannonius Múzeum dohánytörténeti gyűjteményét bemutató, híres Ibafai Pipamúzeum 1968-ban nyitotta meg kapuit. Az igazi kuriózumnak számító kedves kis múzeum néhány hete megújult külsővel és belsővel, ...
Nyiss ajtót a művészetnek! - Szentendrei Lakástárlatok
A szentendrei kortárs képzőművészet népszerűsítését, az alkotók szélesebb körben való megismertetését tűzte ki célul a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány, amely három évvel ezelőtt szervezte meg első lakástárlatát egy művészetbarát szentendrei otthonában.
Elit alakulat – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetői Miskolc, Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épülete, állandó kiállítás
Az Év Múzeuma cím mellett idén ötödik alkalommal osztotta ki az Év kiállítása elismerést a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület. A miskolci Hermann Ottó Múzeum Elit alakulat – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetői című tárlatát…
Budapest, te csodás Budapest, Budapesti Történeti Múzeum, állandó kiállítás
A Budavári Palota impozáns épületegyüttesében két állandó tárlattal várja a főváros történetének évezredes történetét megismerni vágyókat a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma.
Mi, magyarok – Látogatóközpont a Magyarság Házában Budapest, Magyarság Háza, keddtől szombatig 10–18 óra között
Megnyitotta kapuit a Mi, magyarok látogatóközpont a Magyarság Házában. A főként tizenéveseknek szóló kiállításon a Kosztolányi Dezső által kiválasztott 10 legszebb magyar szó segítségével minden látogató képet kaphat arról, milyenek vagyunk mi, magyarok.
123
2 / 3 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.