Programajánló
Paramnézia – A tökéletes megismételhetetlenségének nyomasztósága A 6D csoport kiállítása Budapest, BTM – Budapest Galéria, január 20. - február 26.
A 6D csoport frissen diplomázott képzőművészek együttműködéséből jött létre 2015-ben, tagjai Győri Blanka, Hardi Ágnes, Hitter Magdolna, Horváth Csilla, Ilka Rita, Koller Margit és Lipták Ágnes.
A Döntés – az érzékszervekre ható kiállítás Székesfehérvár, Csók István Képtár, január 23. - április 30.
Somogyi Győző, a Nemzet Művészének festményeiből és Párkányi Raab Péter fotografikájáiból, tér-, fény- és illatinstallációból felépülő kortárs kiállítás nyílik Székesfehérváron.
Az első aranykor – Az Osztrák-Magyar Monarchia festészete és a Műcsarnok Budapest, Műcsarnok, 2016. november 22. - 2017. március 12.
A Műcsarnok 1896. május 4-én, a millenniumi tárlatra nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A múzeum az évforduló alkalmából nagyszabású ünnepségsorozatot indított tavaly májusban, amelynek egyértelmű csúcspontja a négy és fél évtized festészeti fejlődéséből ízelítőt adó Az első aranykor című reprezentatív történeti tárlat.
Zumpf András: Barangolások Argentínában – az Iguazú vízeséstől, Buenos Airesen át a Tűzföldig Budapest, Óbudai KK – 3K, január 6. - február 24.
Zumpf András hosszú évekig dolgozott tervező irodában mérnökként, volt faipari üzemvezető, másfél évtizeden át pedig a mélyépítés területén tevékenykedett egy építőipari cégnél.
Emlékszilánkok – Dokumentumok a Tanztheater Wuppertal – Pina Bausch történetéből Budapest, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, 2016. december 12. - 2017. március 5.
Dolgozott Federico Fellinivel, Pedro Almodóvarral és Wim Wenderssel, magyar hívei között pedig olyan neves hazai írókat találunk, mint Esterházy Péter, Nádas Péter vagy Forgách András.
Gésák a Duna-parton – A japán kultúra hatása a magyar művészetre Budapest, Várkert Bazár, 2016. december 16. - 2017. március 12.
Japán a 19. század közepéig határozottan visszautasította a nyugati hatalmak újabb és újabb kapcsolatfelvételi kísérleteit. A két évszázados elszigeteltségnek végül egy bizonyos Matthew C. Perry vetett véget.
Breuer újra itthon Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
Szakmai és szubjektív tárlatvezetésekkel, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és workshopokkal kísért hiánypótló építészeti kiállítás nyílt a megújulás előtt álló Iparművészeti Múzeumban.
Árny a kövön – Ország Lili művészete Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2016. december 17. - 2017. március 26.
A modern magyar művészet egyik kiemelkedő alakjának, az idén kilencven éve született Ország Lilinek (1926–1978) az életművét mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszáz művet felvonultató új kiállítása.
Az ismeretlen görl – Huncutságok a pesti éjszakában Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2016. december 9. - 2017. április 2.
A külföldi újságok Budapest éjszakai életét Londonéval, Párizséval és New Yorkéval emlegették egy lapon a harmincas években. A mulató (vagy ahogy akkoriban mondták: a dancing) a magyar arisztokrácia és a külföldi gazdagok szórakozó- és találkozóhelye volt, …
Rippl-Rónaitól Vajdáig Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2016. november 17. - 2017. március 19.
A huszadik század első felének magyar rajzművészetét jól reprezentálja az a nyolcvandarabos anyag, amely március végéig látható a Magyar Nemzeti Galériában.
1234
2 / 4 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.