Programajánló
The Great Globe Budapest, aqb Project Space (AQB), május 18. - június 30.
Az aqb Project Space kiállításának kiindulópontját az 1851-ben, a londoni Leicester Square-en felállított 18 méter átmérőjű földgolyó – a Great Globe – adta, aminek belsejében a látogatók egy négyemeletes lépcsőszerkezeten felsétálva csodálhatták meg a méretarányos geográfiai jelenségeket, a glóbusz földrajzát.
Erik Kessels több élete Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), május 22. - augusztus 18.
Erik Kessels holland művész, formatervező, kurátor Mai Manó Házban nyíló kiállításán tizenhét projekten és egy sok száz képet felvonultató és teljes tereket elfoglaló installáción keresztül ismerkedhetünk meg az alkotó fotográfiai életművével.
Princípiumok – Bátai Sándor kiállítása Budapest, Műcsarnok, május 15. - június 30.
A Bátai Sándor kiállításán bemutatott műegyüttes az ember és a természet alkotta formák azonosságát kutatja. Bátai megközelítési módja kapcsolatba hozható az individuális mitológia művészeti stratégiájával: utazásai során és a mindennapokban fáradhatatlanul kutatja az idő nyomait az épített, a tárgyi vagy a táji környezetében.
Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, 2019. június 20. - 2020. augusztus 30.
A centenáriumi évébe lépett Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum gyűjteményének legjavát mutatja be az egy éven keresztül látogatható, Made in Asia. Százéves a Hopp Múzeum című új, május végén nyíló kiállítás.
TÉR /// ERŐ Építészeti Nemzeti Szalon – 2019 Budapest, Műcsarnok, április 26. - augusztus 25.
Az elmúlt öt évben a Műcsarnokban műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2019-ben újra Építészeti Szalon következik.
Excessocenus Budapest FotóFesztivál 2019 Budapest, Cervantes Intézet, április 12. - június 30.
Geológusok szerint bolygónk az úgynevezett antropocén korszakba érkezett, melyet az iparosodott nemzetek és elitjeik idéztek elő, és amelyben az ipar és az emberi tevékenységek jelentik a bolygó dinamikájának új motorját.
Signal – konceptuális és posztkonceptuális tendenciák a szlovák képzőművészetben Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, április 19. - június 23.
A Ludwig Múzeum kiállítása a kortárs szlovák képzőművészet egyik legmarkánsabb irányzatát mutatja be az utóbbi ötven év legjelentősebb szlovák alkotóinak munkásságán keresztül.
Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 17. - augusztus 25.
A tízéves Fortepan digitális fotóarchívum anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria Minden múlt a múltam #huszadikszázad #privátfotó #fortepan című kiállítása.
Leonardo da Vinci: Művész – Feltaláló – Zseni Budapest, Central Passage, március 16. - augusztus 31.
Interaktív kiállítás nyílt a Central Passage-ben, a reneszánsz mester, Leonardo halálának 500. évfordulóján. A XV. századi zseni több festményének reprodukciója, valamint közel 60 műszaki találmányának interaktív és kipróbálható makettje, világ körüli turnéja és több százezer látogatója után érkezett Magyarországra.
Bauhaus100. Program a mának - Kortárs nézőpontok A Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, április 10. - augusztus 25.
A Bauhaus centenárium nemzetközi eseménysorozatához kapcsolódik a Ludwig Múzeum kiállítása, mely tematikus fókuszcsoportokban (színelmélet, ezotéria, vízió/utópia, tárgyformálás, fényművészet stb.) mutatja be a Bauhaus tevékenységét, és ezek köré nagyrészt kortárs alkotók munkáival szerveznek eszme- és hatástörténeti ívet.
1234
2 / 4 oldal
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.