Programajánló
A golyóstolltól az automata sebességváltóig Budapest, MMKM – Öntödei Múzeum, június 15. - augusztus 20.
A Magyarországról Argentínába vándorolt polihisztor feltaláló, Bíró László életművét és világhírű találmánya, a golyóstoll történetét mutatja be a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteménye.
Budapest romantikája Budapest, Városliget Café, július 4. - augusztus 31.
Kalapos asszonyok és urak, fürdőkben napozó fiatalok és nagy masnis kislányok a századelőről Budapest ikonikus helyszínein, a Margitszigeten a vőlegényének pózoló fiatal nő, a Városligeti-tó felett a korlátba kapaszkodó kislány, …
Robert Capa, a tudósító Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, június 28. - december 31.
„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” A híressé vált mondat a világhírű magyar fotóriportertől, az iskolateremtő Robert Capától származik, akit a huszadik század több háborújának egyedülálló képi krónikásaként jegyez az egyetemes és magyar fotótörténet.
Gilbert és George: Bűnbak-képek Budapestnek Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, július 8. - szeptember 24.
Kifejezetten a Ludwig Múzeum tereire szabott hatásos látvánnyal várja a látogatót Gilbert & George projektje, a 2013-ban született Bűnbak képek, amely ezt megelőzően már számos kiállítóhelyen bemutatkozott.
Best of Diploma 2017 Budapest, Magyar Képzőművészeti Egyetem, július 5. - augusztus 20.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem idén végzett festő, szobrász, grafikus, intermédia és látványtervező szakos hallgatóinak legjobb diplomamunkáiból láthatunk válogatást a Best of Diploma 2017 című tárlaton.
Afganisztán, birodalmak temetője – A szovjet háború Budapest, Centrális Galéria - Blinken OSA Archívum, június 22. - szeptember 17.
Magyarországon korábban soha nem látott fotók, tárgyak és filmek segítségével mutatja be Afganisztán nyolcvanas évekbeli szovjet megszállásának véres évtizedét, a Szovjetunió „Vietnamjának” is nevezett időszakot a Blinken OSA Archívum Centrális Galériájának új történeti kiállítása.
Szenvedély és irónia – Meller Péter és a grafikai képzelőerő Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, június 22. - szeptember 3.
Izgalmas kamaratárlat nyílt a Magyar Nemzeti Galéria Grafikai kiállítóterében, amely kevéssé ismert oldaláról mutatja be Meller Péter (1923–2008) művészettörténészt, akinek grafikáit most először állítják ki Magyarországon.
Megmentett műkincsek 2017 – Restaurátor diplomamunkák a Nemzeti Múzeumban Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 23. - szeptember 3.
Tizenhét most végzett restaurátor hallgató összesen huszonhat munkáját láthatjuk a Magyar Nemzeti Múzeum új kiállításán. A Múzeumok éjszakáján megnyílt tárlaton számtalan újonnan restaurált remekművet láthatunk.
Annyi titkom maradt... – Száz éve született Szabó Magda Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2017. június 20. - 2018. március 4.
Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából nagyszabású kiállítással tiszteleg az írónő életműve előtt a Petőfi Irodalmi Múzeum. A szemléletformáló gyerekkori hatások, a szülők és a szülőváros, Debrecen, a felmenők és a rokonok, …
Ez sör! – A sernevelőtől a sörgyárig Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, június 20. - október 15.
A hazai sörfőzésnek és sörfogyasztásnak a honfoglalástól napjainkig nyúló történetét mutatja be a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum legújabb kiállítása.
1234
2 / 4 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.