Programajánló
Határtalan design Budapest, Új Budapest Galéria, március 31. - május 7.
Cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd bútortervezők, belsőépítészek, textil- és formatervezők munkáit láthatjuk a pénteken nyíló Határtalan design című kiállításon.
Újrajátszott múlt – Georg Baselitz kiállítása Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 1. - július 2.
Az egész kelet-közép-európai régióban sem volt még példa ilyen nagyszabású, az életmű valamennyi korszakát átfogó és bemutató kiállításra az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, Georg Baselitz alkotásaiból.
35. Magyar Sajtófotó kiállítás Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, március 28. - május 28.
A Down-szindrómás iskolásokat maguk közé fogadó osztályközösségről készült sorozatával Balázs Attila nyerte az idei Sajtófotó Pályázat nagydíját, a legjobb emberközpontú pályaműnek járó André Kertész-nagydíjat pedig Szekeres Máté kapta Vesebeteg című sorozatáért.
Alphonse Mucha-kiállítás Szeged, REÖK Regionális Összművészeti Központ, március 24. - május 7.
Sarah Bernhardt, a századforduló legismertebb színésznője 1894 karácsonyán egy akkor még ismeretlen festővel készíttette el Gismonda című színdarabjának a plakátját, mert éppen nem ért rá a művész, akivel dolgozni szokott.
Mona Lisa Vakuval – Hórusz Archívum Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), március 4. - május 14.
Négy évtizede építi művészi tudatossággal amatőr és privátfotó-gyűjteményét Kardos Sándor Balázs Béla- és Kossuth-díjas operatőr, olyan magyar filmklasszikusok képi világának megteremtője, mint A kis Valentino, az Álombrigád, az Egészséges erotika, az Eldorádó vagy a Glamour.
Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül Budapest, Néprajzi Múzeum, március 5. - november 30.
Az ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár különleges lábbelit láthatunk a Néprajzi Múzeum új kiállításán.
Enslaved – A modern rabszolgaság képei Budapest, Kogart Ház, február 20. - április 30.
„Ezek a képek nem esetekről szólnak, hanem emberekről, valódi emberekről, akik olyanok, mint te vagy én, és akiknek ugyanazok a jogok, ugyanaz a tisztelet és megbecsülés jár. Nem múlik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe az a sok-sok gyönyörű ember, akivel kegyetlenül bánnak, és akikkel szerencsém volt találkozni.”
Az erényöv titkos történetei. Mítosz és valóság Kecskemét, Kecskeméti Katona József Múzeum - Cifrapalota, február 14. - augusztus 20.
A köztudatban a mai napig makacsul tartja magát az a hamis elképzelés, miszerint az erényöv használatának eredete a keresztes háborúk koráig nyúlik vissza, amikor is otthon maradt asszonyaikra a csatába induló férjek lelakatolható alkalmatosságot húztak, így biztosítva a nők hűségét.
A Döntés – az érzékszervekre ható kiállítás Székesfehérvár, Csók István Képtár, január 23. - április 30.
Somogyi Győző, a Nemzet Művészének festményeiből és Párkányi Raab Péter fotografikájáiból, tér-, fény- és illatinstallációból felépülő kortárs kiállítás nyílik Székesfehérváron.
Breuer újra itthon Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
Szakmai és szubjektív tárlatvezetésekkel, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és workshopokkal kísért hiánypótló építészeti kiállítás nyílt a megújulás előtt álló Iparművészeti Múzeumban.
1234
2 / 4 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.