Programajánló
Sebastião Salgado: Genesis Budapest, Műcsarnok, szeptember 6. - november 12.
Az ismert brazil fotós, Sebastião Salgado 26 éves korában fogott életében először fényképezőgépet, és abban a pillanatban eljegyezte magát a fotózással, vagyis „a fényképezőgép lett a világgal való kapcsolatának az eszköze”.
Kereszt-tűzben – Keresztényüldözés a Közel-Keleten Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 31.
Tudományos alapokra helyezve, történetileg és szakmailag alátámasztva hívja fel a figyelmet a Közel-Keleten zajló keresztényüldözésekre a Magyar Nemzeti Múzeum most nyílt, nagyszabású kiállítása.
World Press Photo 2017 Budapest, Néprajzi Múzeum, szeptember 22. - október 23.
Idén hatvanadik alkalommal rendezik meg az egyik legismertebb és legnépszerűbb sajtófotó kiállítást, a World Press Photót. A világ számos országában bemutatott vándortárlatot nálunk ezúttal is a Néprajzi Múzeum látja vendégül szeptember 22-től egy teljes hónapon át.
Új mitológia – Olga Tobreluts kiállítása Budapest, Műcsarnok, szeptember 6. - november 12.
A „trójai Heléna videokamerával és számítógéppel” – így jellemezte Bruce Sterling amerikai író, újságíró és kritikus Olga Tobreluts orosz képzőművészt, akinek 1995 és 2017 közötti három alkotói periódusát mutatja be az Új mitológia című kiállítás a Műcsarnokban.
Atombomba kiállítás Budapest, Sziklakórház Atombunker Múzeum, június 1. - október 31.
Megégett ételhordó doboz, amiben máig ott a rizs és a bab, hő hatására behorpadt vizespalack és Fukusuke szobor valakitől, akinek hét családtagját ölte meg az atombomba 1945 augusztusában…
„Színek és színek megint” - Aba-Novák Vilmos Fehérváron Székesfehérvár, Csók István Képtár, június 24. - október 29.
Harminc alkotást láthatunk a két világháború közti időszak ünnepelt festőjétől, Aba-Novák Vilmostól (1894–1941) a székesfehérvári Csók István Képtár új kiállításán.
Robert Capa, a tudósító Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, június 28. - december 31.
„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel.” A híressé vált mondat a világhírű magyar fotóriportertől, az iskolateremtő Robert Capától származik, akit a huszadik század több háborújának egyedülálló képi krónikásaként jegyez az egyetemes és magyar fotótörténet.
Annyi titkom maradt... – Száz éve született Szabó Magda Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2017. június 20. - 2018. március 4.
Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából nagyszabású kiállítással tiszteleg az írónő életműve előtt a Petőfi Irodalmi Múzeum. A szemléletformáló gyerekkori hatások, a szülők és a szülőváros, Debrecen, a felmenők és a rokonok, …
Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története Budapest, Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, május 26. - október 31.
Mi köze volt Hadrianus császárnak a hajógyári-szigeti helytartói palotához? Hogyan zajlott egy katona híres Duna-átúszása a császár jelenlétében? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az Aquincumi Múzeum most nyíló kiállításán.
150 év – 150 bélyeg Budapest, Postamúzeum, május 4. - december 31.
Éppen százötven éve, 1867. május 1-jén kezdte meg működését az osztrák-magyar kiegyezésnek köszönhetően a közös keretek fenntartása mellett önálló, nemzeti közintézményként Magyar Királyi Posta néven a Magyar Posta Zrt. jogelődje, és még ebben az évben kiadta az első magyar bélyegsort.
123
2 / 3 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.