Programajánló
Égrenézők – E. Szabó Margit textilművész kiállítása Budapest, Pesti Vigadó, szeptember 7. - október 14.
E. Szabó Margit rendkívül sokoldalú művész, aki a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött anyag, szőnyegszövő és gobelin szakán szerzett diplomát, majd megújítva a szőnyegről kialakult közmegegyezéses szemléletet, különböző kultúrák átírt motívumrendszereivel hozta létre szövött, gyapjú alapú munkáit.
Kölykök + Képregények – Kortárs magyar grafikusok kiállítása Budapest, Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, szeptember 7. - október 27.
Az első képregények több mint 100 évvel ezelőtt jelentek meg Amerikában, és bár korábban népszerűségük nem volt töretlen, manapság közkedveltségük egyre csak növekszik. Bármely korszakban vizsgáljuk ezt a műfajt, elmondható, hogy gyakran szereplői, illetve rajongói is a gyerekek közül kerülnek ki.
Mandarin nő – Fabricius Anna kiállítása Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, augusztus 28. - október 8.
Fabricius Anna fotográfus témaválasztásaiban visszatérő motívumként jelennek meg a női szerepek, tevékenységek, attribútumok vizsgálatai. Az elmúlt két évben tett ázsiai utazásai során érdeklődése a fiatalok gyors stílus- és öltözékváltásain, a fogyasztási cikkek cseréin keresztül megfigyelhető öndefiníciója, újfajta identitáskeresése felé fordult.
Drónos szobrok – Előd Ágnes kiállítása Budapest, Óbudai Társaskör, szeptember 5 - 30.
Előd Ágnes 2016 óta készít olyan lebegő fényszobrokat, amelyek változtatni tudják a formájukat. A fényforrások az ELTE Fizika Tanszékének kutatóiból alakult CollMot Robotics rajban repülő drónjaira vannak felszerelve.
Sputnik Photos: A képzelet geometriája Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), augusztus 31. - október 7.
A Sputnik Photos 2006-ban alapított, kelet- és közép-európai fotográfusok nemzetközi kollektívája. A Mai Manó házban megendezett tárlatukon Lengyelország függetlenségének századik évfordulója alkalmából a húszas-harmincas évek lengyel avantgárdjának művészeti és társadalmi aspektusait gondolják újra.
A világ múmiái Budapest, Komplex Event, augusztus 16. - december 3.
Ókori egyiptomi, inka, középkori német és a természetes úton konzerválódott váci múmiákat is megtekinthetik az érdeklődők A világ múmiái kiállításon, amely augusztus 16-án nyílik Budapesten, a Komplex rendezvényközpontban.
Garry Winogrand: Women Are Beautiful Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, július 17. - szeptember 30.
Garry Winograndot „az utcai fényképészet úttörőjének” nevezik, aki gyors és pontos időzítéssel, különleges látószögekből örökítette meg a 60-as és 70-es évek Amerikáját, és benne a Nőt. A Capa Központban látható Women Are Beautiful (A nők gyönyörűek) című kiállításának képei a Lola Garrido gyűjteményéből érkeztek Budapestre.
Seuso-kincs Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 27. - november 11.
Kalandos útja után végső kiállítási helyére került a késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, amely tavalyi parlamenti bemutatóját és fél éves vidéki vándorkiállítását követően június vége óta látható a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A szülészet születése Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, 2018. június 22. - 2019. március 17.
Kétszáz éve született az anyák megmentője, Semmelweis Ignác. Ebből az alkalomból 2018-at Semmelweis-emlékévvé nyilvánította a magyar kormány.
Sam Havadtoy triplán Budapest, Ludwig Múzeum, Kálmán Makláry Fine Arts Galéria; Szentendre, Ferenczy Múzeumi Centrum
Júliusban három, különböző tematikájú Havadtoy-kiállítás nyílik Budapesten és Szentendrén, így a látogatók igazán teljes képet kaphatnak a magyar származású, világhírű festőművész alkotói korszakaiból.
1234
2 / 4 oldal
Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.