Programajánló
Ismerd meg Annát! Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, április 30-ig
Anna tényleg örök? – Ezzel a címmel indította el a Magyar Nemzeti Múzeum az Anna – Változatok székely asszonysorsra című kiállításához kapcsolódó irodalmi programsorozatát.
A felejtés emlékei - Fotó/Modell 2. Budapest, Magyar Képzőművészeti Egyetem, február 16. - március 25.
Két évvel ezelőtt hatalmas sikert aratott a Magyar Képzőművészeti Egyetem Fotó/Modell ‒ Képek a természet és művészet között című kiállítása. A tárlat mintegy 400 darabot mutatott be a MKE Művészeti Gyűjteményének felbecsülhetetlen értékű 19. századi fotográfiái közül, melyeknek létezésről addig még a szakemberek sem tudtak.
Rafael Y. Herman Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, február 16. - április 1.
Rafael Y. Herman első önálló magyarországi kiállítása nyílt meg a napokban a budapesti Ludwig Múzeumban. A tárlat az éjszaka sötétjét bemutató munkáiról ismert izraeli születésű, jelenleg Párizsban élő és dolgozó művész a közelmúltban készült műveit tárja a közönség elé.
Budapest Fotó Fesztivál 2018 Budapest, február 28. - április 20.
Idén második alkalommal rendezik meg a Budapest Fotó Fesztivált, amelynek célja a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeinek és újdonságainak bemutatása.
Egy család – 3 iskolateremtő művész Kápolnásnyék, Halász kastély, 2017. május 1. - 2018. március 31.
Ferenczy Károly, a magyar impresszionizmus egyik iskolateremtő alkotója 1896-ban Hollósy Simonnal, Réti Istvánnal, Thorma Jánossal, Csók Istvánnal és Iványi-Grünwald Bélával megalapította a nagybányai művésztelepet.
ETŰDÖK – kortárs képzőművészeti válogatás Tihany, KOGART Kiállítások Tihany, 2017. november 25. - 2018. április 8.
Klasszikus műalkotásokból nem olyan nagy feladat összeállítani saját gyűjteményünket – ehhez a megfelelő indíttatáson és a személyes kötődésen túl elsősorban (és leginkább) sok pénz kell.
Anna – Változatok székely asszonysorsra Interaktív kiállítás mobiltelefenos applikációval! Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2017. november 30. - 2018. április 30.
Minden szempontból rendhagyó kiállításon elevenedik meg a huszadik század története a Magyar Nemzeti Múzeumban. A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum időszaki tárlata egy nő szemszögéből, két fiktív történeten keresztül mutatja be és teszi átélhetővé az előző évszázadot.
Szúrópróba – Tanúságok és tanulságok az oltások történetéből Budapest, Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, 2017. november 24. - 2018. június 4.
A védőoltások izgalmas és tanulságos történetén kalauzolja végig a látogatót a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum kiállítása. Nem meglepő, hogy az oltások története a népi gyógyászattól eredeztethető.
A pokol bugyrai… „Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban állandó kiállítás Budapest, Ferencvárosi pályaudvar – MNM Málenkij Robot Emlékhely
A Ferencvárosi pályaudvar mellett álló „atombiztos” épületben volt egykor a Magyar Államvasutak légoltalmi óvóhelye és vezetési pontja. A Magyar Nemzeti Múzeum az itt található központi Málenkij Robot Emlékhelyen nemrégiben izgalmas és látványos kiállítást nyitott.
Ezüstkor – Szentendre századfordító évtizedei, a modern város kezdetei Szentendre, Barcsay Múzeum, 2017. október 26. - 2018. március 31.
Szentendrét a festők városaként emlegetjük, hiszen a városka a 20. század eleje óta vonzza a művészeket, s ma is több mint kétszáz képző- és iparművész, valamint író, költő, zeneművész és színész él itt.
123
2 / 3 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.