Programajánló
Ezerszer Júlia – Arcok és kérdőjelek Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2018. november 20. - 2019. március 9.
Szendrey Júlia, Petőfi Sándor feleségének magánéletét és irodalmi munkásságát bemutató kiállítás nyílt az Országos Széchényi Könyvtárban.
Philip Pocock: Mauerkrankheit (Faliszony) – A Berlini Falon Innen És Túl Budapest, Inda Galéria, 2018. november 28. - 2019. február 3.
Az Inda Galériában nyílt meg a Berlinben élő, kanadai Philip Pocock Mauerkrankheit (Faliszony) – A Berlini Falon Innen És Túl című kiállítása, mely az idei Paris Photón nagy sikerrel bemutatott sorozatának anyagából ad a vásáron bemutatottnál szélesebb válogatást.
Drozdik Orsolya | SzabadTánc Budapest, Műcsarnok, 2018. december 7. - 2019. január 20.
Drozdik Orsolya a Műcsarnokban rendezett egytermes tárlatával – a Rejtett történetek című életreform-kiállításhoz kapcsolódva – egy korábbi projektje, az Individuális mitológia (1975–1977) néhány elemét mutatja be a legújabb festmények mellett: az Individuális mitológia IV. fotóit és az Individuális mitológia VI. kiradírozott rajzműveit.
Urbán Ádám: Esély Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2018. december 11. - 2019. január 28.
Urbán Ádám számos díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, egyéni és csoportos kiállításokon, szakmai publikációkban egyaránt bemutatta műveit. Az Aszódi Javítóintézetben készült fotói ezúttal egy rendkívül zárt közösség életébe engednek betekintést.
Csak tiszta forrásból - Hagyomány és absztrakció Korniss Dezső művészetében Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2018. december 19. - 2019. április 7.
A magyar művészet meghatározó alakjait feldolgozó sorozatát folytatva a modern hazai művészet egyik legjelentősebb alakjának, Korniss Dezső festőművésznek a kiállítását rendezi meg a Magyar Nemzeti Galéria a művész születésének 110. évfordulója alkalmából.
Fekete Lyuk – A Pokol tornáca. Underground Budapest '88-'94 Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. december 18. - 2019. június 23.
A Kiscelli Múzeumban nyár elejéig megtekinthető kiállítás középpontjában az egykori kultikus szórakozóhely, a Fekete Lyuk áll.
Földi Péter kiállítása Budapest, Műcsarnok, 2018. november 30. - 2019. január 20.
Földi Péter Kossuth- és Prima Primissima díjas festőművész életművének keresztmetszetét mutatja be a Műcsarnok tárlata, mely főként az ezredforduló után készült művekre koncentrál, de felvillantja a jellegzetes „Földi-stílus” kialakulásnak kezdeteit is.
1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény állandó kiállítás Budapest, Magyar Nemzeti Galéria
December 7-től az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény kiemelt darabjaiból nyílik kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában: a több mint két évszázadot felölelő, jelenkori alkotásokat is bemutató új nemzetközi válogatásban a jól ismert remekművek mellett számos újdonságot is megtekinthetnek a látogatók.
Talált és kitalált tárgyak - Böröcz András kiállítása Budapest, Műcsarnok, 2018. november 30. - 2019. január 20.
Az Amerikában élő Böröcz Andrást nem kell bemutatni a hazai közönségnek, hiszen évente többször látogat haza egy-egy kiállítás vagy performansz erejéig. Legismertebb munkái a ceruzából készült figurái – melyeket több mint két évtizede készít –, valamint kenyérből, dugóból, gyufából készült szobrai.
NaturArt – Az Év Természetfotósa Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2018. november 7. - 2019. január 21.
Immár 26. alkalommal írta ki a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát. A zsűri összesen mintegy négyezer képből válogatott, és a komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 125 mű versengett.
12345
2 / 5 oldal
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.