Programajánló
Hungarian Love – Magyar szerelem Varsó, Varsói Néprajzi Múzeum, május 19. - augusztus 31.
A magyar népi kultúra szerelem-témakörét bemutató kiállítás nyílt a varsói Néprajzi Múzeumban. A Lengyelországi Magyar Kulturális Évad egyik záróeseményeként megrendezett tárlat a szentendrei Skanzen és a Varsói Magyar Kulturális Intézet közös szervezésében valósult meg.
Világ-látás – Kugler Ferenc és Pató Ferenc kiállítása Budapest, KlauzálHáz, június 8. - augusztus 20.
Izgalmas utazásra hív minket a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ: képről képre, állomásról állomásra járhatjuk be gondolatban a nagyvilágot Kugler Ferenc és Pató Ferenc művészi fotói által a Klauzál Ház Aulájában.
Rügyfakadás. A Hejettes Szomlyazók korai korszaka (1984–1987) Budapest, Új Budapest Galéria, május 31. - szeptember 3.
Egy Munkácsy-parafrázissal, a fémhulladékból összeállított Siralomház című szoborcsoporttal robbant be a művészeti köztudatba 1986-ban a Hejettes Szomlyazók.
Különutak – Karl-Heinz Adler és a magyar absztrakció Budapest, Kiscelli Múzeum, Kassák Múzeum, június 1. - szeptember 17.
A magyar képző- és építőművészettel összefüggésben mutatja be a német absztrakt művészet egyik fontos alkotója, Karl-Heinz Adler nagyívű életművét a Kassák Múzeum és a Kiscelli Múzeum most nyíló kiállítása.
Ügynök a bárpultban – A vendéglátás és az állambiztonság kapcsolata a szocializmusban Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, május 25. - október 1.
Valamikori szállodai portásokkal, éttermi pincérekkel és szakácsokkal készített interjúkra támaszkodva mutatja be az 1950-80-as évek politikai célzatú megfigyelései és a vendéglátás kapcsolatát a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum új, hiánypótlónak mondható tárlata.
Hadrianus MCM – Egy ókori karrier története Budapest, Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, május 26. - október 31.
Mi köze volt Hadrianus császárnak a hajógyári-szigeti helytartói palotához? Hogyan zajlott egy katona híres Duna-átúszása a császár jelenlétében? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az Aquincumi Múzeum most nyíló kiállításán.
150 év – 150 bélyeg Budapest, Postamúzeum, május 4. - december 31.
Éppen százötven éve, 1867. május 1-jén kezdte meg működését az osztrák-magyar kiegyezésnek köszönhetően a közös keretek fenntartása mellett önálló, nemzeti közintézményként Magyar Királyi Posta néven a Magyar Posta Zrt. jogelődje, és még ebben az évben kiadta az első magyar bélyegsort.
„Más csak levelenként kapja a borostyánt...” – Kincsek, kultusz, hatástörténet Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, április 28. - november 25.
Az Arany János-emlékév keretében nagyszabású interaktív tárlat nyílt az Országos Széchényi Könyvtárban. A Nemzeti Ereklyetérben és a Manuscriptoriumban helyet kapott kiállítás, amely kitér az Arany-hatástörténet és a költőt övező kultusz jelenkori kérdéseire is…
Kincsek a város alatt – Budapest régészeti örökségeinek feltárása Budapest, Budapesti Történeti Múzeum, április 12. - szeptember 17.
A BTF programjai keretében nyílt meg az a nagyszabású régészeti kiállítás, amely a Kiegyezést követő időszakban gyökerező fővárosi régészeti feltárások mai végpontjának bemutatásával az elmúlt évtized legfontosabb ásatásainak eredményeit és legjelentősebb leleteit tárja elénk.
Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül Budapest, Néprajzi Múzeum, március 5. - november 30.
Az ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár különleges lábbelit láthatunk a Néprajzi Múzeum új kiállításán.
1234
3 / 4 oldal
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.