Programajánló
Borsos110 – Borsos Miklós kiállítása Tihany, KOGART Kiállítások Tihany, 2016. november 5. - 2017. január 29.
Tematikus tárlattal tiszteleg az idén 110 éve született Borsos Miklós életműve előtt a KOGART Kiállítások Tihany. A Galéria ezen alkalomból összekapcsolja az állandó kiállításként működő Borsos emléktermet és időszaki kiállításainak helyet adó kiállítóterét...
A bőség zavara – 80 éves a Plakát- és Kisnyomtatványtár Budapest, Országos Széchényi Könyvtár, 2016. október 24. - 2017. július 31.
Újabb izgalmas, tanulságos és felettébb szórakoztató kiállítás várja a Széchényi Könyvtárba érkezőket: a könyvtár ötödik szintjén, a Plakát- és Kisnyomtatványtár előterében kapott helyet A bőség zavara című időszaki tárlat, amely a tavaly 80 éves Plakát- és Kisnyomtatványtár értékes dokumentumaiba enged bepillantást.
Gyerek/Kor/Kép – Gyermek a magyar képzőművészetben Budapest, Budapesti Történeti Múzeum, 2016. október 12. - 2017. február 19.
Három évszázad több mint 200 műalkotásán keresztül vizsgálja a gyerek fogalmának változásait a magyar képzőművészetben a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában nyílt Gyerek/Kor/Kép című kiállítás.
#Bartók Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2016. október 8. - 2017. január 29.
A Bartók Béláról kialakult képet mint folyamatosan jelen lévő, átörökített kulturális toposzt bontja ki és értelmezi tovább a Ludwig Múzeum #Bartók című kiállítása.
Nágák, elefántok, madarak – Viseletek Délkelet-Ázsia szárazföldi térségéből Budapest, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, 2016. október 29. - 2017. május 1.
Három nézőpontból, földrajzi, időbeli és antropológiai aspektusból vizsgálja a délkelet-ázsiai textileket a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum nemrégiben nyílt, új időszaki kiállítása.
100! 100 év – 100 tárgy – Százéves a Magyar Zsidó Múzeum Budapest, Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, 2016. április 9. - 2017. március 27.
Haftara tekercs az 1730-as évekből, 18. század végi hanukai menóra, szentföldi relikvia 1924-ből, a Dohány utcai zsinagóga makettja 1942-ből, valamint serlegek, tóravért, ketuba, szédertál, amulett, halotti mécsestartó, moziplakát, portrék, festmények, szerződések és levelek.
Színekre hangolva Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
Rendhagyó válogatásban, színek szerint csoportosítva mutatja be az Iparművészeti Múzeum impozáns gyűjteményének mintegy 400 darabját. A tárlat az iparművészeti ritkaságok iránt érdeklődők – és természetesen mindenki más – számára is sok meglepetést tartogat...
Ibafai Pipamúzeum Ibafa, Arany János u. 2.
A pécsi Janus Pannonius Múzeum dohánytörténeti gyűjteményét bemutató, híres Ibafai Pipamúzeum 1968-ban nyitotta meg kapuit. Az igazi kuriózumnak számító kedves kis múzeum néhány hete megújult külsővel és belsővel, ...
Nyiss ajtót a művészetnek! - Szentendrei Lakástárlatok
A szentendrei kortárs képzőművészet népszerűsítését, az alkotók szélesebb körben való megismertetését tűzte ki célul a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány, amely három évvel ezelőtt szervezte meg első lakástárlatát egy művészetbarát szentendrei otthonában.
Elit alakulat – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetői Miskolc, Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épülete, állandó kiállítás
Az Év Múzeuma cím mellett idén ötödik alkalommal osztotta ki az Év kiállítása elismerést a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület. A miskolci Hermann Ottó Múzeum Elit alakulat – A Kárpát-medence leggazdagabb honfoglalás kori temetői című tárlatát…
1234
3 / 4 oldal
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.