Hírek
Magyar kettős siker a 23. Bohdan Wrachal Nemzetközi Zenei Versenyen
A május elsejéig tartó, a szlovákiai Dolny Kubinban megrendezett zenei versenyen korcsoporton belüli első helyezést ért el Hartmann Domonkos csellista - akivel készült interjúnkat itt olvashatják - és Temesvári Bence.
Daniel Kramer távozik az Angol Nemzeti Operától
Az Angol Nemzeti Opera (English National Opera) művészeti igazgatója, az amerikai Daniel Kramer kevesebb mint három év közös munka után, júliusban távozik a társulattól.
Philippe Jordan a teljes Ringet dirigálja a Met-ben
Itthon talán kevésbé ismert Philippe Jordan karmester neve, holott a 44 éves maestro a legelismertebb Wagner-dirigensek közé tartozik.
Átadták a Weiner Leó-emlékdíjat
A Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem Weiner Leó Kuratóriuma által alapított díjat idén Bársony László brácsaművész nyerte el. A díjat a névadó zeneszerző születésének 134. évfordulóján adták át.
A német zenekari aranykalitka
Németország hegemóniája a klasszikus zenében – főleg Herbert von Karajan „áldásos” ténykedésének jóvoltából – mondhatni monolitszerűen stabil és nehezen elbillenthető.
Kezdődik a Budapesti Fesztiválzenekar Közösségi Hete
Kezdődik a Budapesti Fesztiválzenekar Közösségi Hét elnevezésű programja, amelyben a kamaraformációk április 11. és 17. között ingyen zenélnek Magyarország legkülönbözőbb pontjain Makótól Pannonhalmáig.
All black - all white?
George Gershwin világhírű operájára egy furcsa szabály vonatkozik: a szerző rendelkezése értelmében csak afroamerikai énekesek adhatják elő a művet. Ez az úgynevezett „all black cast” szabály. Azonban a Magyar Állami Operaház szembe menni látszik ezzel a „hagyománnyal”.
Világhírű balettegyüttesek a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál programjában
A Tavaszi Fesztivál igazi összművészeti ünnep, emiatt a zene mellől nem maradhat el a tánc sem.
Bemutatták a Fesztiválzenekar 2019-2020-as évadát
Rendhagyó módon a FILC-ben (Fischer Iván Lakásszínháza) került bemutatásra a Budapesti Fesztiválzenekar következő évadának programja.
Átadták a Bartók Béla–Pásztory Ditta-díjakat
Bartók Béla özvegye, Pásztory Ditta végrendeletében rendelkezett a díj megalapításáról, ami mostanra az egyik legnevesebb hazai zenei elismerés lett.
12345
2 / 5 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.