Hírek
Kossuth-díjjal ismerték el Balázs János munkásságát
A március 15-ei nemzeti ünnepen Kossuth-díjat vehetett át Balázs János zongoraművész munkásságának elismeréséért és Cziffra György életművének és emlékének ápolásáért.
Emlékezés a „nagy háborúra”
Nagyszabású művel emlékezik a Budapesti Filharmóniai Társaság Szlovéniában az isonzói csaták áldozataira. Igaz, a „nagy háború” végének tavaly ünnepeltük a centenáriumát, egy ilyen eseményre emlékezni kell.
Fülei Balázs zongoraművész Schubert-estje a Vigadóban
A Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjas hangversenysorozatának keretében Schubert darabjai csendülnek fel március 18-án, hétfőn, 19:30-tól a Pesti Vigadó Dísztermében Fülei Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tolmácsolásában.
Az első százban a Zeneakadémia
A brit Quacquarelli Symonds cég által összeállított, a világ felsőoktatási intézményeit számba vevő rangsorban az első száz intézmény közé választották a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet előadóművészeti kategóriában.
Átadták a Cziffra Fesztivál díjait
Február 24-én a Zeneakadémia nagytermében átadták a negyedik Cziffra Fesztivál díjait.
Kurtág és Ligeti életműve előtt tiszteleg a Zeneakadémia
A ritkán hallott Négy Ahmatova-költemény, valamint egy korai és egy kései kamaramű is felhangzik Kurtág György Kossuth-díjas zeneszerző, a kortárs zene világhírű alakja közelgő születésnapja előtt a Zeneakadémia február 17-ei ünnepi koncertjén.
Elhunyt az Oscar-díjas zeneszerző
Gyászol a zenevilág. A háromszoros Oscar-díjas zeneszerző, Michel Legrand péntek éjjel, családja körében hunyt el. A maestro áprilisban még fellépett volna.
Balog József zongoraművész kapta idén a Lajtha-díjat
Balog József zongoraművész vehette át a Lajtha László Alapítvány Kuratóriumának díját január 22-én, a magyar kultúra napján Budapesten, a Márványteremben, a Bartók Rádió Lajtha-emlékkoncertjén.
Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre?
Megtudhatjuk 2019. január 14-én a Zeneakadémián, ahol Janklovics Péter humoristától értesülhetünk mindenről, ami visszataszító egy komolyzenei koncertben.
MVM Karácsonyi Koncert a Zeneakadémián
Vigh Andrea és Balázs János varázsol karácsonyi hangulatot csütörtökön a Zeneakadémia Nagytermébe.
12345
3 / 5 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.