Hírek
Morricone-turnéra indul a debreceni Kodály Kórus
Európai turnéra indul a debreceni Kodály Kórus: az énekkar a világhírű filmzeneszerző, Ennio Morricone filmzenéivel lép fel a kontinens tíz nagyvárosának közönsége előtt, a kórust maga a 86 éves muzsikus fogja vezényelni.
Megjelent Illényi Katica Live in Budapest koncertfelvétele
2014 tevékeny év Illényi Katica számára. Most jelenik meg a Live in Budapest CD-n és DVD-n, nemrégiben Izraelben turnézott, hamarosan pedig Lengyelországban és Törökországban is fellép. A Liszt-díjas művész az évet az országos Adventi Koncert Turnéval koronázza meg, melynek végállomása.
Újra éled a “Ki nyer ma?” az Astoriában
Budapest egyik ikonikus szállodája, a Danubius Hotel Astoria idén 100. születésnapja alkalmából április 25-én újra éled a magyar rádiózás egyik legnépszerűbb komolyzenei műsora, a szálloda nevével évtizedekig szorosan összeforrt “Ki nyer ma?”.
Stradivari és Skrillex botlott egymásba a Zenekadémián
A Zeneakadémián jártak a Class DJ-k! Karmatronic, Shane54 és Whiteboy mixei ugyan nem igazán tartalmaznak komolyzenei elemeket, a Class FM népszerű lemezlovasai úgy döntöttek, belépnek a Liszt Ferencről elnevezett szentélybe, hogy klasszikus hangszerekkel ismerkedjenek.
György Ádám interjú
György Ádám napjaink egyik kiemelkedő zongoraművésze. Ideje nagy részét külföldön tölti, a világ nagy koncerttermeiben ad koncertet. A Carnegie Hallban adott koncertjei és a labdarúgó Európa-bajnokság megnyitója óta neve itthon is egyre ismertebb lett. A világhírű Steinway Művészt turnéja során, január 2-án a Művészetek Palotájában a magyar közönség is láthatja.
Richard Clayderman Budapesten
A világhírű zongorista sikere évtizedek óta töretlen hazánkban is. Rengeteg magyar rajongója van, akik közül minden bizonnyal a legtöbben nem hallhatták őt négy évvel ezelőtt a Budapesti Operabálon, amelynek sztárvendége volt.
Elkészült a C-dúr skála az Andrássy úton
Az Andrássy út és Nagymező utca sarkán egy a Nemzetközi Chopin évhez kapcsolódó köztéri projekt zongoraklaviatúrává változtatatta a sugárút egy rövid szakaszát. A főváros nyüzsgő forgataga egy frissen festett oktávval gyarapodott.
Kurtág György zürichi kitüntetése
A nyolcvannégy éves komponistát életművéért tüntették ki a Zürichi Ünnepi Játékok ötvenezer svájci frankkal járó díjával, amelyet júniusban vehet át. A 2002 óta Franciaországban élő Kurtág 1926. február 19-én született Lugoson.
12345
5 / 5 oldal
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.