Interjú
„Mahlert játszani mindig hatalmas kiváltság” - Dubóczky Gergely A Pesti Est exkluzív interjúja
A Medikus Zenekar a Müpában ad jótékonysági koncertet, majd nemzetközi turnéra indul. A zenekarvezetővel beszélgettünk.
„Ez a muzsika is ugyanazokról az érzésekről szól, mint bármilyen más zene” - Madaras Gergely A Pesti Est exkluzív interjúja
A Savaria Szimfonikus Zenekar leköszönő vezető karmesterével beszélgettünk.
„A magyar közönség nagyon szenvedélyes. Érzi az ember, hogy a szívük közel van a zenéhez” – Gautier Capucon A Pesti Est exkluzív interjúja
Gautier Capucon csellistát nem kell bemutassuk, a francia művész korunk egyik vezető szólistája.
„Egyre inkább elvárás egy szólistával szemben, hogy legyen sokoldalú” - Hartmann Domonkos A Pesti Est exkluzív interjúja
Húszévesen a bécsi Zeneakadémia hallgatója több nagy sikerű koncerttel a háta mögött. Hartmann Domonkos csellistával beszélgettünk.
Lisztet nem megtalálni, hanem elkerülni nehéz – interjú Bogányi Gergely zongoraművésszel
Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész augusztus 23-i koncertje nyitja meg az idei Esztergomi Liszt Hetet. A művésszel ebből az alkalomból készítettünk interjút.
Kontratenor a színen - Interjú Philippe Jarousskyval
Philippe Jarousskyval, az orosz származású francia kontratenor énekessel Bécsben találkoztunk egy sajtóbeszélgetésen, egy héttel azután, hogy a MIDEM-en két díjat is átvehetett: az év művészének választották, valamint a Carestini - The Story of a Castrato című lemeze lett a legjobb barokk zene kategóriában.
Ünnepel a legelegánsabb jazz-zenész - Interjú Deseő Csabával
Deseő Csaba, a magyar jazz zenei értelemben is legelegánsabb figurája, február 23-án koncerttel ünnepli 70. születésnapját a Müpában. Zeneiskolai hegedűtanárként kezdte pályáját. 1967-ben az Állami Hangversenyzenekar brácsása lett, Ferencsik János és Kobayashi Ken-Ichiro pálcája alatt 33 évig szolgált.
Derűs szerénység - Interjú Csáki Andrással
Nemrég tért haza a föld túlsó feléről egy nem mindennapi versenygyőzelemmel, de ugyanolyan szerényen, és csendes derűvel éli tovább mindennapjait: tanít, gyakorol, koncertre készül, doktori disszertációt ír. Mintha mi sem történt volna. Mosolya azonban elárulja: elégedett és tervekkel teli. Csáki András megnyerte az 51. Tokiói Nemzetközi Gitárversenyt.
Klarinéttal a hagyományok szolgálatában - Interjú Fritz Józseffel
Fritz József jazzklarinét-művész gyermekkora óta a jazz klasszikus iskolái iránt érdeklődik, s maga is szívesen játszik ötven-hatvan évvel ezelőtti, vagy még régebbi standard darabokat. Eddig két CD-t szentelt egy-egy régi kedvenc mester életművének, karácsonyra időzítette harmadik „salute”-lemezét. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.
Kicsit más - Interjú Rácz Zoltánnal
Január 12-én rendezik a Budapest Music Center és a Művészetek Palotája közös kezdeményezésére meghirdetett Új Magyar Zenei Fórum 2009 zeneszerzőverseny döntőjét és gálakoncertjét. Míg a zenekari kompozíciók bemutatását a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar vállalta Keller András vezényletével, a kamarazenei művek megszólaltatója az UMZE Kamaraegyüttes lesz. Ennek apropóján kérdeztük az együttes vezetőjét, Rácz Zoltánt a zeneszerzőversenyről, a kortárs zene és a közönség kapcsolatáról.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.