Programajánló
FényÁRnyék 2. Budapest, Olasz Kultúrintézet, december 8. 16:00
A Miskolci Szimfonikus Zenekar két fantasztikus művel érkezik az Olasz Kultúrintézetbe, Mozart C-dúr zongoraversenyével (Kv. 503) és Mahler nem hivatalos kilencedik szimfóniájával, a Dal a Földről-lel.
Kamara-Kör Budapest, Zeneakadémia, december 9. 19:00
A Zeneakadémia egykori és jelenlegi hallgatóiból Radnóti Róza munkája folytán létrejött zenészcsapat már több éve koncertezik együtt különböző kamaraformációkban.
Érdi Tamás zongoraestje Budapest, Festetics-palota, december 13. 19:00
Kontextusba helyezhető-e egy korai Beethoven-szonáta Csajkovszkij romantikus érzékenységével és Muszorgszkij monumentalitásával?
Beethoven összes zongoratriója II. Budapest, Bartók Béla Emlékház, december 14. 18:00
Beethoven korában az egyik legmeghatározóbb zenés szórakozásnak a közös kamarazenélés számított, mivel erre szinte minden tehetősebb embernek lehetősége volt.
Karácsonyi Ének Budapest, Óbudai Társaskör, december 16. 19:00
A Budapesti Filharmóniai Társaság művészei és a közreműködő szólisták egyszerű és könnyen befogadható karácsonyi koncertprogrammal hangolnak minket a hamarosan következő ünnepekre.
Kamaraest Händel- és olasz barokk művekből Budapest, Jókai Anna Szalon, december 16. 19:00
Mi mással, ha nem az operával és a monumentálisabbnál monumentálisabb művekkel azonosítanánk Händelt és az olasz barokk szerzőit, holott ezek a mesterek mind kitűnő hangszeres művészek, ezáltal pedig termékeny kamaraszerzők is voltak.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.