Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Kelmék új perspektívában Budapest, Koreai Kulturális Központ, július 10 - 25.
Természetes festéssel díszített kelmék, modern hanbokok, bélelt zoknik, egyedi ékszerek, piével vagy csipkeveréssel készült szoborszerű ruhák – csak néhány azok közül a textilművészeti és textilipari különlegességek közül…
Derkovits. A művész és kora Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 3. - július 27.
Derkovits Gyuláról elterjedt nézet, hogy a XX. század egyik magányos zsenije volt, mélyből jött, későn értett proletár művész. Életútja valóban viharvert: hogy ne kelljen asztalos apja mesterségét folytatnia, a frontra menekül.
A labdarúgás művészete Budapest, Millenáris, június 12. - július 31.
Kozák Lajos az ötvenes évek elismert sportfotográfusa volt. 1975-ben bekövetkezett halála után a teljes, többségében sport- és városképekből álló életműve a Magyar Sportmúzeum birtokába került. A művész két dobozt azonban a lányaira hagyott…
Színészkatonák, fogolyprimadonnák Zsámbék, Zsámbéki Színházi Bázis, július 19. - augusztus 10.
Vajon milyen volt színésznek lenni az első nagy világégés éveiben? Hogyan működtek a hivatásos és amatőr frontszínházak? Hogy zajlott az élet a szibériai magyar fogolyszínházakban? Ezeket a kérdéseket járja körül...
Toulouse-Lautrec világa Litográfiák a Szépművészeti Múzeumban (1891–1901) Budapest, Szépművészeti Múzeum, április 30. - augusztus 24.
A Szépművészeti Múzeumban a párizsi művésznegyed macskaköveit koptathatjuk lecsúszott arisztokraták, szerencsejátékosok, festők, költők, színészek és kurtizánok társaságában. Idegenvezetőnk a 150 éve született Henri de Toulouse-Lautrec...
Öntörténetiesítés CAVELLINI 1914–2014 Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, június 12. - augusztus 24.
Ritkán esik meg, hogy egy művész még életében gondoskodik a születése századik évfordulójára tervezett emlékkiállításról. Guglielmo Achille Cavellini (GAC) esetében azonban ez nem meglepő, hiszen egész életműve aköré épült, hogyan történetiesítse saját magát.
Lengyel Red Dots Budapest, Iparművészeti Múzeum, június 28. - augusztus 29.
Moduláris hajóállomás projekt, Ribbon kisszék, DROP utcai lámpa, DOT. tükör, Clapp szófa, K 10 pénztárgép és OXeN hővisszanyerő egység – ilyen és ehhez hasonló különös tárgyak lesznek láthatók az Iparművészeti Múzeum most nyíló tárlatán, amely lengyel formatervezők díjnyertes munkáit vonultatja fel.
Hantai Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, május 9. - augusztus 31.
Hantai Simon (1922–2008) egyike világhírű emigráns alkotóinknak, s egyben aukciós rekorder is – tavaly december óta a „legdrágább” magyar származású művész, M.A. 5 (Mariale) című festménye a Sotheby’s árverésén közel 740 millió forintnak megfelelő összegért kelt el.
3
Czóbel, egy francia magyar Szentendre, MűvészetMalom, május 29. - augusztus 31.
2014. augusztus 31-ig látható a szentendrei MűvészetMalomban az az átfogó kiállítás, amely csaknem 200 darab, külföldi gyűjteményből, valamint jelentős magyar magángyűjteményekből érkező festménnyel összegzi a 131 évvel ezelőtt született Czóbel Béla életművét. A bemutatott művek között Magyarországon ritkán, vagy talán soha nem látott, sőt frissen előkerült alkotásokat is találhat a közönség.
A magyar cserkészet 100 éve Budapest, Magyarság Háza, május 24. - szeptember 15.
Kisközösség, nagy élmény! - A magyar cserkészet 100 éve c. időszaki kiállítás nyílik május 24-én a Magyarság Házában. Gyere és fedezd fel a legnagyobb ifjúsági szervezet, a magyar cserkészet történetét!
12
1 / 2 oldal
2014. július 24., csütörtök

Kinga, Kincső
A Vizes Város, Budapest szünidei alkotópályázat 2. akciónapja két helyszínen, a Rácz-fürdőben és a Irgalmasok Veli Bej Fürdőjében várja július 27-én az érdeklődőket.
Frank egy furcsa kiejthetetlen nevű indie banda frontembere, de nem csak emiatt különleges, hanem azért is, mert éjjel-nappal egy hatalmas papír maszkot visel a fején.
Szent Tamás 2011 ? Csúcsformában!
Németh Richárd
(Wine Flow)
2013. szeptemberében már határozottan azt gondoltam, ez a bor csúcsra ért. Revideálnom kell magam.
Eperjes lelkiismerete
Balogh Gyula
(Népszava)
A művészi szabadságnak, Vidnyászky világszínház felé kacsingató koncepciójának bizony nem szabad, hogy határa legyen. Ha korlátozzuk, akkor a lényegétől fosztjuk meg. Ezt Eperjesnek illene megértenie.
3
15
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.