Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Dada és szürrealizmus Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, július 9. - október 5.
A dada és a szürrealizmus zászlaja alatt a XX. század elején gyakorló elmebetegeknek tűnő fazonok robbantottak ki ízlésforradalmat. Az avantgárdnak e két páratlanul izgalmas iskolája a művészet új határait jelölte ki.
Bunus Budapest, BTM – Budapest Galéria, szeptember 4. - október 5.
Ioan Bunus grafikus a romániai Szászrégenen született 1952-ben, de a kolozsvári Képzőművészeti Főiskola elvégzése után Nyugat-Európa felé vette az irányt. Igazi világpolgár, a nyolcvanas évek közepétől Párizsban...
...ne csámcsogj!... Budapest, Fiktív Pub, június 19. - október 7.
Munkáiban a személyes pillanatokat az irónia segítségével megfogalmazni igyekvő Martus Éva ezúttal a Horánszky utcai Fiktív Pub kiállítóterében, a Gasztrogalériában vonultatja fel alkotásait.
A jó város Budapest, Európa Pont, szeptember 23. - október 7.
A Dán Nagykövetség meghívására szeptemberben ismét Budapestre látogat a méltán világhírű dán városépítész, Jan Gehl. A jó város címmel tartott programsorozat keretében dedikálja Élhető városok című kötetét és beszélget Finta Sándorral, Budapest főépítészével. A rendezvényt filmvetítések és egy bringás kiállítás színesítik.
Róth Miksa, Thék Endre, Jungfer Gyula: A magyar műipar állócsillagai Budapest, Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szeptember 19. - október 8.
Róth Miksa, Thék Endre, Jungfer Gyula kivételes iparművészek, akik együtt formálták, díszítették a XIX. századi Budapest összes jelentős épületét.
Szabadesés Budapest, Chimera-Project Space, szeptember 12. - október 24.
Valóban szabad az, aki épp szabadesésben száguld a föld felé? A tömegvonzás törvényének ismeretében bárki beláthatja: szabadesés közben a szabadság csak illúzió. A Chimera-Project Szabadesés című szezonindító kiállítása az emberi lét, …
Színek varázslata Budapest, Pirítós Pub, szeptember 24. - október 24.
Először látogat hazánkba, hogy személyesen mutassa be műveit a fiatal kora ellenére már most nemzetközi ismertséggel bíró Márcio Bahia. A brazíliai születésű festőművész hat éve Portugáliában él és alkot. Volt már kiállítása Olaszországban, Lengyelországban…
World Press Photo 2014 kiállítás Az elmúlt év tükre Budapest, Néprajzi Múzeum, szeptember 26. - október 26.
A kiállításon a World Press Photo pályázat 143 díjazott képe látható. A fotókon át felidézhetjük az elmúlt év eseményeit, hétköznapjait, sportját, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek.
Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, szeptember 30. - november 2.
A Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című kiállítás az önkifejezés számtalan kérdését feszegeti a Capa Központban. A tárlat több mint 30 kortárs fotográfus képeit vonultatja fel a rendszerváltozást megelőző időszaktól egészen napjainkig.
Csodálatos rendszer – Tolvaly Ernő retrospektív Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, szeptember 19. - november 30.
Tolvaly Ernő a magyar képzőművészeti élet lopakodója. Csendes figura, kutató, elmélyült szellem, tele különleges ötletekkel, aki több underground művészeti társaságnak – mint a Rózsa kör, a Mini Galéria és a Rabinec csoport – is aktív tagja volt.
12
1 / 2 oldal
2014. szeptember 30., kedd

Jeromos, Médea
Nem kell még leírni ezt az évjáratot
Frittmann János
(Mandiner)
Az idei szüret az egyik legnehezebb az utóbbi években Frittmann János szerint, aki a Mandinernek küldött szüreti beszámolójában leírta: biztosan lesznek jó minőségű borok a pincékben 2014-ben is.
1
A startup egy divatszó
Pálinkás József
(Index)
Ha valaki ma azt gondolja, hogy pénzt fog kapni, akkor azt mondja a cégére, hogy startup. Ugyanilyen szó a tudományos világban a nanotechnológia, amiről sokan azt hiszik, hogy csak jó lehet. Interjú.
6
2
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.