Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Protokoll – A kortárs rajz felszabadulása Budapest, Chimera-Project Space, január 29. - március 6.
Miként lehet egy felvonulás vagy egy nyomat rajzolás? A Chimera-Project a megváltozott műfajok nyomába eredve teszi fel ezt a kérdést. A rajzolás narratívája a 20. századig a műfaj szabadságharca volt: egy másodrendű, a „magas művészetek” szolgálatába állított alkotási folyamat önállósodása.
Spielraum – The Nation Loves It Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, január 30. - március 8.
Másfél hónapra a Ludwig Múzeumba költözik az új szlovéniai művésznemzedék egyik fontos tagjának nagyszabású munkája. Az 1979-es születésű Jasmina Cibic Spielraum – The Nation Loves It elnevezésű projektje egy immerzív installációból…
Art of taekwondo Budapest, Koreai Kulturális Központ, február 19. - március 12.
Sulyok László fotográfus Bruce Lee filmjeinek hatására kezdett el érdeklődni a harcművészetek iránt, majd a taekwondo világába aktívabban is belekóstolt, a Koreai Kulturális Központban most nyíló kiállításának képeit a sport iránti szeretet és tisztelet inspirálta.
Berlin bhf. Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, február 3. - március 14.
A pályaudvar egy város előszobája. A vendég ebbe a térbe lép be először, itt üdvözli a vendéglátó – és néha már itt eldől, ki hogyan érzi majd magát a látogatása során. Tihanyi Anna Berlin bhf. (pályaudvar) című koncepciója egy megrendezett fotósorozat, amit magyar írók Berlin-élménye inspirált.
Gyarmathy Tihamér (1915–2005) Budapest, Arte Galéria és Aukciós Iroda, február 27. - március 20.
Az Arte Galéria a március 8-án pont száz éve született Gyarmathy Tihamér munkássága előtt tiszteleg. A centenáriumi kiállítás igyekszik komplex képet adni a mester életművéről, ehhez a pályakezdő művész realista grafikáiból éppúgy válogat, mint a késői, kísérletező munkákból.
Egzisztenciátokat szerződés szavatolja Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, január 16. - március 22.
Az 1977-ben született Ciprian Mureșan a romániai rendszerváltás utáni művészgeneráció egyik legismertebb alakja. Munkáit – fotók, grafikák, performanszok, videomunkák, objektek – át- meg átszövik a társadalomkritikus, politikai-gazdasági utalások…
Illuminációk – a Gutenberg-galaxis stopposainak Budapest, Műcsarnok, február 21. - március 22.
A Gutenberg-galaxisért aggódó művészek – Barabás Márton, Czakó Zsolt, László Bandy, Nagy Barbara, Pataki Tibor, Szőnyei György – könyvön inneni és túli üzenetei élesítik ki az érzékeket és világosítják meg az elmét a Műcsarnok termeiben.
Fényút Budapest, Műcsarnok, március 7. - április 5.
A művészet és a tudomány évezredekig egymástól elválaszthatatlan egységet alkotva létezett, aztán a felvilágosodással minden megváltozott. Az egzakt tudományok az ész mindenek felett valóságának mámorában hihetetlen fejlődésnek indultak…
Rippl-Rónai és Maillol – Egy művészbarátság története Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2014. december 17. - 2015. április 6
Tapasztalatból tudjuk, hogy a barátok inspirálják, lelkesítik, vigasztalják egymást, és olykor alakítják is a másik életét – két nagy hatású alkotó barátsága viszont már a művészet folyamatait is befolyásolhatja.
Az ősi Kína kincsei Budapest, Iparművészeti Múzeum, február 6. - április 19.
Hogyan ismerhető meg egy több évezredes múltra visszatekintő ázsiai kultúra művészete? Milyen birodalmi központokból működött egykor Kína, s ma milyen tárgyait ismerjük e múltnak? Milyen összefüggések rajzolhatók fel a régészeti leletekből? Hogyan jellemezhető Kína udvari kultúrája az egyes korokban?
12
1 / 2 oldal
2015. március 4., szerda

Kázmér
A Magyar Természettudományi Múzeum öt földrész több évezredes vagy épp a közelmúltból származó múmiáit mutatja be.
Idei első posztom
Losonci Bálint
(Vinoport)
Meggyőződésem, hogy a melegebb, naposabb fekvésekben Magyarországon a syrah adja a legérdekesebb vörösborokat a nemzetközi fajták közül.
1
A saját erőnkből szeretnénk előre jutni
ifj. Dúzsi Tamás
(Juniborbár)
A precíziós szőlőtermesztés felé szeretnénk haladni és bár bioként műveljük a szőlőnket, szeretnénk, ha a minősítést is megkapnánk.
2
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.