Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Az érzékelhető határán – Más hangok Budapest, Műcsarnok, október 18. - november 23.
A képzőművészet már évtizedek óta eszköztára részévé tette a hangokat, mégis csak ritkán használja vezérkoncepcióként. A Műcsarnok új, peremvidéken imbolygó tárlatán többek között olyan hangok kerülnek – a kiállítótérbe való beemelés révén – az emberi érzékelés határainak innenső felére…
Origins Originated from Originative Originals Budapest, Chimera-Project Space, november 7 - 24.
Életünk szimpatikus őrültségeit egy szimpatikusan őrült japán kinetikus és videoművész, a Chimera Art Award nemzetközi képzőművészeti díj nyertese mutatja be a Chimera Projectben: a budapesti tárlat Tsuyoshi Anzai első európai szereplése.
Csodálatos rendszer – Tolvaly Ernő retrospektív Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, szeptember 19. - november 30.
Tolvaly Ernő a magyar képzőművészeti élet lopakodója. Csendes figura, kutató, elmélyült szellem, tele különleges ötletekkel, aki több underground művészeti társaságnak – mint a Rózsa kör, a Mini Galéria és a Rabinec csoport – is aktív tagja volt.
Fotóhónap 2014 Budapest, október 29. - november 30.
A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2014-ben tizedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap 2014 fesztivált. A rendezvénysorozat az elmúlt évek során a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált.
Madách 150 - Az ember tragédiája fotón és filmen Budakalász, Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, november 6 - 30.
Izgalmas kiállítás nyílik csütörtökön, Az ember tragédiájának 150 évéről Budakalászon. A kiállítást megnyitja: Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.
Vezetni kell Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, november 13. - december 7.
A kortárs társadalmi sztereotípiák között dobogós helyen szerepel az a tézis, hogy vezetni mindenkinek tudni kell. Nincs apelláta, aki nem vezet, az hikomat vagy defektes – csak hogy szép paralel terminus technicusszal éljünk.
Anarchia. Utópia. Forradalom. Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2014. október 16. - 2015. január 4
A Ludwig Múzeum legújabb tárlata az úgynevezett renitens művészetek zászlaja alatt igyekszik fogást találni a címbéli bűvös hármason. Az egészen a nyolcvanas évekig visszanyúló, térben pedig leginkább a Kelet-Közép-Európára fókuszáló kiállításnak remek apropót ad…
Rembrandt és a holland arany évszázad festészete Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2014. október 31. - 2015. február 15
A Szépművészeti Múzeum egy igazi nagy dobással készül a tavaszi renoválás előtti végjátékra, az európai kultúra egyik méltán körülrajongott korszakát, a XVII. századi holland művészetet kívánja közelebbről is megismertetni a látogatókkal.
A pásztorok világa – Tisztelet Herman Ottónak Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 2014. szeptember 12. - 2015. február 20
Száz éve távozott közülünk Herman Ottó, „az utolsó polihisztor”. A neves természetkutató, zoológus, néprajzkutató, régész, politikus, pókász és madarász halálának évfordulója alkalmából számos megemlékezést tartottak már szerte az országban…
Múmiavilág Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2014. szeptember 23. - 2015. május 17
28 emberi és 10 állatmúmia látható azon a nagyszabású vándorkiállításon, mely öt földrész több évezredes vagy épp a közelmúltból származó múmiáit mutatja be. A Múmiavilág című kiállításon a tudomány segítségével fény derül személyes történetükre, életükre, szokásaikra, a letűnt kultúrák hagyományaira.
12
1 / 2 oldal
2014. november 23., vasárnap

Kelemen, Klementina
Új űrodüsszeia ? Interstellar
Rajcsányi Gellért
(Mandiner)
Persze nem rossz film az Interstellar. Nagy ez a film. Csak túl nagy.
2
1
Az Etyek-Budai borvidék újrapozicionálása
Etyek 360
(Sajtóközlemény)
Régen elfelejtettük már a szelídítetlen savakat, a korai szüretből és az üzemi terhelésből származó könnyed, légies borokat. A cél a világszínvonal elérése lett.
8
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.