Záró kiállítások

Nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Jelmezek, bábok, színházi tervek Budapest, Józsefvárosi Galéria, április 10. - május 2.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervező, valamint Matyi Ágota látványtervező-művész közös kiállítását tekinthetjük meg a Józsefvárosi Galériában.
Visszapillantás a hetvenes évek reklámvilágára Solymosi Xénia grafikusművész kiállítása Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és Kultea, március 19. - május 10.
Solymosi Xénia grafikái meghatározták és meghatározzák mindennapjainkat. Az általa életre keltett figurákat szinte mindenki ismeri (legfeljebb nem tud róluk). Munkái ott vannak régi tárgyainkon, könyveinkben, folyóiratainkban, valamint a kereskedelmi cégek logóiban. Reklámgrafikái legendákká váltak.
/////////fur////: no pain no game Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, március 20. - május 10.
Volker Morawe és Tilman Reiff médiaművész-médiakritikusok, emellett praktikusan számítógépes berendezés- és játéktervezők is – a /////////fur//// művésznév őket takarja. A kissé dadaistának ható duó a gép és ember találkozása által működtetett játékokat…
Előhívott emlékeim – Chochol Károly retrospektív kiállítása Budapest, BTM – Budapest Galéria, április 17. - május 10.
Az idén nyolcvanéves Chochol Károly az ötvenes években, még gimnazista korában készítette első fotóit, hogy egy életre eljegyezze magát a fényképezéssel. A hobbiból szerelem, majd kenyérkereső hivatás lett.
Az év természetfotósa Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, április 15. - május 14.
A természetfotózás szerencse kérdése. A szerencse pedig nem más, mint a lehetőség és a felkészültség találkozása – vallja Kármán Balázs fotóművész, az Év Természetfotósa díj zsűrijének elnöke.
Múmiavilág Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2014. szeptember 23. - 2015. május 17
28 emberi és 10 állatmúmia látható azon a nagyszabású vándorkiállításon, mely öt földrész több évezredes vagy épp a közelmúltból származó múmiáit mutatja be. A Múmiavilág című kiállításon a tudomány segítségével fény derül személyes történetükre, életükre, szokásaikra, a letűnt kultúrák hagyományaira.
Rippl-Rónai és Maillol – Egy művészbarátság története Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2014. december 17. - 2015. május 17
Tapasztalatból tudjuk, hogy a barátok inspirálják, lelkesítik, vigasztalják egymást, és olykor alakítják is a másik életét – két nagy hatású alkotó barátsága viszont már a művészet folyamatait is befolyásolhatja.
Repüléstörténeti és űrhajózási kiállítás Budapest, Petőfi Rendezvényközpont, április 17. - május 17.
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Repüléstörténeti és Űrhajózási állandó kiállítása 1985 őszén nyitotta meg kapuit a Petőfi Csarnok felújított épületében, miután kinőtte saját múzeumát.
Alejandro Erbetta: Reprises – sors, migráció, identitás Budapest, ArtBázis Összművészeti Műhely, április 16. - május 18.
Arles, Párizs és Buenos Aires után érkezett Budapestre az argentin fotóművész, Alajandro Erbetta izgalmas személyes projektje alapján összeállított kiállítás, a Reprises. A művész néhány éve a piemonti Fontanetto d'Agogna-ból elindult Buenos Airesbe…
Párizsi élet (nem csak) Pest-Budán Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem, április 23. - május 30.
A fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Színház- és Filmművészeti Egyetem kiállítást rendez a magyarországi operettjátszás az intézmény könyvtárában őrzött különleges dokumentumaiból. Megnyitó április 23-án.
123
1 / 3 oldal
2015. április 27., hétfő

Zita, Mariann
Az ezúttal különösen hosszúra sikerült cím azt jelenti, megint eltelt hét év. Megérte kivárni, a Roy Andersson-rajongók olyat kapnak, amin újabb hét évig elmélkedhetnek.
Somló újratölt 2015
Alföldi Merlot
(Művelt alkoholista)
Somló óriási lehetőségünk, és előbb-utóbb csak lesznek, akik a Györgykovács Imre vagy a SAP által képviselt minőség közelébe érnek.
Hősök, alkeszek, robotok, betegek ? filmmustra a Titanic fesztiválról
mcgregor
(Mandiner blog)
Filmmustránk az ötvenes évekbeli Algériától a jövő robotjaiig, konteós sztoriktól a horror-vígjátékokig, széteső emberi sorsoktól a klasszikus drámákig.
2
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.