Záró kiállítások

Nyíló kiállítások

   
Kiállítás
1989 – A változások éve. Kelet-Közép-Európa útjain 1939-1989 Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, július 2. - augusztus 8.
Az egykori keleti blokk országainak a polgári szabadságjogai visszaszerzéséért vívott harcait és lényegében a kommunizmus bukásához vezető hosszú utat mutatja be az a kiállítás, amely júliusban a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében látható.
A jelenlévő jövő – Koreai médiaművészeti kiállítás Budapest, Koreai Kulturális Központ, május 20. - augusztus 19.
A digitális technika térnyerésének és az internet megjelenésének a kortárs művészetre tett hatásait vizsgálja, illetve a művészetnek a társadalomban betöltött merőben új szerepére és a médiaművészet fejlődési lehetőségeire kérdez rá a Koreai Kulturális Központ új tárlata…
Sors és jelkép - Erdélyi magyar képzőművészet 1920–1990 Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 24. - augusztus 23.
A Magyar Nemzeti Galéria kiállítása eddig nem látott gazdagságban és új szempontok szerint mutatja be az 1920 és 1990 közötti évek erdélyi magyar képzőművészetét. A tárlat a megszokott Erdély-sztereotípiák helyett a kevéssé ismert, rejtett vagy ismeretlen erdélyi művészetet ismerteti meg a látogatókkal.
Tudós természetábrázolók – Herman Ottótól a digitális képalkotásig Keszthely, Balatoni Múzeum, június 26. - augusztus 23.
A természetábrázolás egyszerre tudomány és művészet. Az alkotónak a lehető legközelebb kell mennie tárgyához, hogy minél pontosabban leképezhesse azt, de egyszersmind a művész lényeglátó szemével és teremtő fantáziájával is rendelkeznie kell.
2
Free-presszionisták Budapest, Pesti Vigadó, július 17. - augusztus 23.
Négy roma képzőművész, Balogh Tibor, Káli-Horváth Kálmán, Borkó Marianna és Kiss Sándor alkotásaiból nyílt kiállítás a Pesti Vigadóban. A Free-Presszionisták elnevezésű művészeti csoport gyökerei az 1980-as évekre nyúlnak vissza…
A mértan harmóniája Geometrikus és konstruktív törekvések a KOGART gyűjteményében Szentendre, Szentendrei Képtár, június 25. - augusztus 30.
Barcsay Jenő nem Szentendre szülötte, de ezernyi szállal kötődik a „festők városához”. Még nincs harminc, amikor csatlakozik az azt megelőző évben, 1928-ban alakult Szentendrei Festők társaságához, innentől kezdve pedig itt tölti a nyarakat…
Batthyány Gyula – képek egy eltűnt világból Győr, Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum – Esterházy-palota, május 8. - augusztus 31.
Nagyszabású Batthyány Gyula életműkiállítás nyílik Győrben, az Esterházy palotában. A mintegy százötven festményt felvonultató tárlaton az első magyar miniszterelnök dédunokájának számos izgalmas alkotása mellett...
A szegénység arcai Budapest, Goethe-Institut Budapest, július 1. - augusztus 31.
A Goethe Intézetnek és közép-kelet-európai partneriskoláinak közös projektjeként valósult meg az a szegénység problematikáját körüljáró multimédiás fotótárlat, amely két hónapon át látható a budapesti Goethében.
Sajdik Ferenc: Borúra derűs irodalom Budapest, Örkény István Könyvesbolt, július 2. - szeptember 5.
Sajdik Ferenc idén augusztusban lesz 85 éves. A közelgő születésnap alkalmából a CULTiRiS Galéria kiállítással köszönti az „örökké vidám családba született” Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikust és karikaturistát.
Vörös horizont Orosz és ex-szovjet művek a Ludwig Múzeum gyűjteményében Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, június 5. - szeptember 6.
Peter és Irene Ludwig 1989-ben részben azzal a céllal alapította meg a budapesti Ludwig Múzeumot, hogy kulturális hidat képezzen a Nyugat és Kelet között. A német műgyűjtő házaspár a hetvenes évek végén, a Szovjetunió németországi nagykövetének hatására…
1234
1 / 4 oldal
2015. augusztus 4., kedd

Domonkos, Dominika
Monumentális stadionhimnuszok, jóféle southern rock, döggel feltúrbózva: nem bonyolult, de annál hatásosabb a Black Stone Cherry receptje.
Klasszifikáció: idő nélkül nem megy
Alkonyi László
(Gault&Millau)
Ha kérsz meg tíz borászt, hogy állítsák minőségi sorrendbe az általuk művelt dűlőket, talán egy életre elég feszültséget szítanak fel néhány óra alatt.
Nekrológ helyett
Vörös András
(Lángoló Gitárok)
Szűcs Krisztián most már így is, úgy is gimnáziumi tananyag lesz, akárki meglássa.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.