sztaki

Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Shirin Neshat Budapest, Mélycsarnok, február 13. - április 27.
Az Egyesült Államokban élő, de perzsa születésű Shirin Neshat neve nem ismeretlen a magyar mozinéző előtt, hiszen a hazai filmszínházak is bemutatták a rendezőnő Velencében kétszeresen díjazott alkotását, a Nők férfiak nélkült (melyben Tóth Orsi is szerepelt).
Cod.Act: Cycloïd-Ɛ Budapest, Műcsarnok, április 3. - május 4.
Cod.Act. Egy testvérpár Svájcból. A negyvenes éveiben járó André és Michel Décosterd elsősorban olyan hangkeltő eszközökben gondolkodik, amelyeket többnyire a természettudományok inspirálnak. Áprilisban a Műcsarnokba érkező munkájuk…
A nyolcadik templom Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, február 1. - május 11.
A Magyar Nemzeti Galéria önálló, minden korábbinál átfogóbb életműtárlattal tiszteleg az idén száz éve született Bálint Endre munkássága előtt. A modern magyar művészet, ezen belül is az avantgárd egyik legjelentősebb alakjaként számon tartott festőművész…
Collaborations Budapest, Platán Galéria, április 10. - május 13.
Fontos vendég érkezik a budapesti Lengyel Intézet kiállítótermébe: a Platán Galériában április 10-től egy hónapon át az 1980-as születésű Zorka Wollny, Lengyelország egyik legismertebb és legígéretesebb fiatal alkotójának eddigi életművével ismerkedhetünk meg.
Guido Vedovato: Itália meséi Budapest, Országos Idegennyelvű Könyvtár, április 28. - május 23.
A tradíciók ápolása, a múlt tisztelete, az ősi technikák és látásmód továbbvitele – e szavakkal ragadható meg leginkább a vicenzai Guido Vedovato ars poeticája, akinek munkásságával már több ízben is találkozhattak itthon az egyetemes kortárs művészet iránt érdeklődők.
Reigl Judit - Űr és extázis Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, március 22. - június 22.
Kalandos emigráció, nagy stílusiskolák, kifejezési kísérletek és reagálás a kor rezdüléseire, legyen szó technikai vívmányokról vagy pszichológiai felfedezésekről – Reigl Judit életműve szinte klasszikusnak mondható XX. századi képzőművészi pálya.
Derkovits. A művész és kora Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, április 3. - július 27.
Derkovits Gyuláról elterjedt nézet, hogy a XX. század egyik magányos zsenije volt, mélyből jött, későn értett proletár művész. Életútja valóban viharvert: hogy ne kelljen asztalos apja mesterségét folytatnia, a frontra menekül.
Toulouse-Lautrec világa – Litográfiák a Szépművészeti Múzeumban (1891–1901) Budapest, Szépművészeti Múzeum, április 30. - augusztus 24.
A Szépművészeti Múzeumban a párizsi művésznegyed macskaköveit koptathatjuk lecsúszott arisztokraták, szerencsejátékosok, festők, költők, színészek és kurtizánok társaságában. Idegenvezetőnk a 150 éve született Henri de Toulouse-Lautrec...
Sziklakórház A Sziklakórház állandó kiállítása Budapest, Sziklakórház
A Budai Vár alatt található Sziklakórház különleges létesítmény, nem mindennapi élményben lesz részünk, ha megtekintjük a várhegy mélyén berendezett állandó kiállítást.
Századok, lakók, történetek Kalandozások a gödöllői kastélyban Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély
Új állandó kiállítás nyílt a gödöllői Grassalkovich-kastélyban, ahol már eddig is szájtátva csodálhattuk az eltűnt idők tárgyi emlékeit. A Sorsfordító évtizedek a gödöllői kastély történetében a nemrég felújított Gizella-szárny emeleti teremsorában kapott otthont.
12
1 / 2 oldal
2014. április 25., péntek

Márk
Miért imádom a rajnait?
Ripka Gergely
(Táncoló Medve)
Hűvös évben sem hagy minket cserben: szigorúbb és keményebb lesz, de remekül érik és a penge savak mellé szinte mindig jut kellő beltartalom is.
1
1
Eger-Szekszárd bikavér párBESZÉD
Fater
(Borravaló)
Egyéniben szép, összetettben kaotikus a bikavér. Eger és Szekszárd ebből a közös örökségből elindult valamerre, de még termőhelyen belül sincs egységes felfogás.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.