Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
World Press Photo 2014 kiállítás Az elmúlt év tükre Budapest, Néprajzi Múzeum, szeptember 26. - október 26.
A kiállításon a World Press Photo pályázat 143 díjazott képe látható. A fotókon át felidézhetjük az elmúlt év eseményeit, hétköznapjait, sportját, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek.
Kiállítás tiszteleg Göncz Árpád műfordításai előtt Budapest, Országos Idegennyelvű Könyvtár, október 2 - 31.
Göncz Árpád, a műfordító címmel nyílt kiállítás az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (OIK) csütörtökön abból az alkalomból, hogy ötven éve jelent meg Göncz Árpád első fordítása, Aldous Huxley Szombat délután című novellája.
Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, szeptember 30. - november 2.
A Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című kiállítás az önkifejezés számtalan kérdését feszegeti a Capa Központban. A tárlat több mint 30 kortárs fotográfus képeit vonultatja fel a rendszerváltozást megelőző időszaktól egészen napjainkig.
Éjfél Budapest, Várfok Galéria, október 14. - november 22.
A kortárs képzőművészet Munkácsy-díjas doyenje, Szirtes János decemberben ünnepli a hatvanadik születésnapját – a jubileumi évben a Várfok Galéria nagyszabású életmű-kiállítással tiszteleg a sokoldalú alkotó előtt.
Az érzékelhető határán – Más hangok Budapest, Műcsarnok, október 18. - november 23.
A képzőművészet már évtizedek óta eszköztára részévé tette a hangokat, mégis csak ritkán használja vezérkoncepcióként. A Műcsarnok új, peremvidéken imbolygó tárlatán többek között olyan hangok kerülnek – a kiállítótérbe való beemelés révén – az emberi érzékelés határainak innenső felére…
Csodálatos rendszer – Tolvaly Ernő retrospektív Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, szeptember 19. - november 30.
Tolvaly Ernő a magyar képzőművészeti élet lopakodója. Csendes figura, kutató, elmélyült szellem, tele különleges ötletekkel, aki több underground művészeti társaságnak – mint a Rózsa kör, a Mini Galéria és a Rabinec csoport – is aktív tagja volt.
Anarchia. Utópia. Forradalom. Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2014. október 16. - 2015. január 4
A Ludwig Múzeum legújabb tárlata az úgynevezett renitens művészetek zászlaja alatt igyekszik fogást találni a címbéli bűvös hármason. Az egészen a nyolcvanas évekig visszanyúló, térben pedig leginkább a Kelet-Közép-Európára fókuszáló kiállításnak remek apropót ad…
A pásztorok világa – Tisztelet Herman Ottónak Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 2014. szeptember 12. - 2015. február 20
Száz éve távozott közülünk Herman Ottó, „az utolsó polihisztor”. A neves természetkutató, zoológus, néprajzkutató, régész, politikus, pókász és madarász halálának évfordulója alkalmából számos megemlékezést tartottak már szerte az országban…
Múmiavilág Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2014. október 1. - 2015. május 17
A világ öt kontinenséről származó, több száz, vagy akár több ezer éves, különböző technikákkal mumifikált múmiákat tekinthetnek meg a látogatók a Természettudományi Múzeum október 1-jén nyílt, Múmiavilág című nagyszabású vándorkiállítása keretében.
Sziklakórház A Sziklakórház állandó kiállítása Budapest, Sziklakórház
A Budai Vár alatt található Sziklakórház különleges létesítmény, nem mindennapi élményben lesz részünk, ha megtekintjük a várhegy mélyén berendezett állandó kiállítást.
12
1 / 2 oldal
2014. október 25., szombat

Blanka, Bianka
Szüret Kőszegen, az Alpokalján
Kampits László
(Mandiner)
A statisztika szerint egy rendkívüli jó évjárat körülbelül 7-8 évente következik be. Lassan már esedékes lesz egy 2008-as szintet megütni, írta a Mandinernek szüreti beszámolójában a Kőszegen borászkodó Kampits László.
Hét szűk esztendő?
Varga Péter
(Mandiner)
Az idei szüret után már csak abban reménykedhetünk, hogy nem a bibliai hét szűk esztendő fátuma van rajtunk ? írta a Mandinernek szüreti beszámolójában Varga Péter, aki szerint az évjárat leginkább az illatos fehérborok és rozék készítésére volt alkalmas.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.