Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
New Craft 2014 Szentendre, Péter Pál Galéria, augusztus 28. - szeptember 7.
A kézművesség a civilizáció hajnala óta elválaszthatatlan az emberiségtől: a kézművesség és az egyedi használati tárgyak ma reneszánszukat élik. A legújabb generáció tagjai nemcsak az adott technikák mesterei, hanem gondolati többletet is közvetítenek tárgyaikkal.
A magyar cserkészet 100 éve Budapest, Magyarság Háza, május 24. - szeptember 15.
Kisközösség, nagy élmény! - A magyar cserkészet 100 éve c. időszaki kiállítás nyílik május 24-én a Magyarság Házában. Gyere és fedezd fel a legnagyobb ifjúsági szervezet, a magyar cserkészet történetét!
A tejleves* mint erőltetett egzisztencialista metafora Budapest, Higgs Mező, augusztus 22. - szeptember 20.
A címben szereplő tejleves nem azonos azzal az undorító szmötyivel, amiről joggal meséltek elborzadva felmenőink a retroévek iskolai menzáira visszaemlékezve.
Töredék Budapest, Balassi Intézet, július 10. - szeptember 21.
Kinszki Imrét (1901–1945) itthon csak kevesek ismerik, a külföldi szakirodalom azonban Brassaïval, André Kertésszel és Moholy-Nagy Lászlóval egyenrangú alkotóként emlegeti. Kinszki képei és cikkei rendszeresen megjelentek a korabeli hazai sajtóban…
Burma Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, augusztus 13. - szeptember 22.
Burma Indokína legnagyobb országa, közel 45 millióan lakják. Mégis, az átlag magyar a földrajzi távolság, a kulturális különbözőség, de legfőképpen a felkapott távol-keleti országokhoz viszonyítva lényegesen alacsonyabb turisztikai értékek okán valószínűleg alig tud róla valamit.
[csend] – Egy Holokauszt-kiállítás Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, július 11. - szeptember 28.
A holokausztról mint az emberiség huszadik századi történelmének talán legérthetetlenebb és legszörnyűbb eseményéről már számos műalkotás született szerte a világon – szinte minden művészeti ágban. Azonban ezek az ábrázolások nagyrészt a túlélők…
Dada és szürrealizmus Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, július 9. - október 5.
A dada és a szürrealizmus zászlaja alatt a XX. század elején gyakorló elmebetegeknek tűnő fazonok robbantottak ki ízlésforradalmat. Az avantgárdnak e két páratlanul izgalmas iskolája a művészet új határait jelölte ki.
...ne csámcsogj!... Budapest, Fiktív Pub, június 19. - október 7.
Munkáiban a személyes pillanatokat az irónia segítségével megfogalmazni igyekvő Martus Éva ezúttal a Horánszky utcai Fiktív Pub kiállítóterében, a Gasztrogalériában vonultatja fel alkotásait.
Sziklakórház A Sziklakórház állandó kiállítása Budapest, Sziklakórház
A Budai Vár alatt található Sziklakórház különleges létesítmény, nem mindennapi élményben lesz részünk, ha megtekintjük a várhegy mélyén berendezett állandó kiállítást.
Századok, lakók, történetek Kalandozások a gödöllői kastélyban Gödöllő, Gödöllői Királyi Kastély
Új állandó kiállítás nyílt a gödöllői Grassalkovich-kastélyban, ahol már eddig is szájtátva csodálhattuk az eltűnt idők tárgyi emlékeit. A Sorsfordító évtizedek a gödöllői kastély történetében a nemrég felújított Gizella-szárny emeleti teremsorában kapott otthont.
12
1 / 2 oldal
2014. szeptember 1., hétfő

Egyed, Egon
2014. szeptember 6-án ismét MOZIÉJSZAKA lesz a CORVINBAN. Erre az alkalomra a szokásokhoz híven egy karszalag elegendő a belépéshez, amivel este 6-tól reggelig lehet mozizni „látástól-vakulásig”.
Csóborok a tó mellől
Unger Tamás
(Borrajongó)
A koncepció: üde, ropogós, jó ivású borokat készíteni több mint korrekt áron, és helyben, palackosan vagy lédig túladni rajtuk.
Egy furcsa nyár végén ? szüret előtt
Béres Melinda
(Béres Pincészet)
Most, egy-két héttel a szüret előtt pedig már nem maradt más hátra, csak a T.I. technika gyakorlása: térdre, imához.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.