Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Csodálatos rendszer – Tolvaly Ernő retrospektív Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, szeptember 19. - november 30.
Tolvaly Ernő a magyar képzőművészeti élet lopakodója. Csendes figura, kutató, elmélyült szellem, tele különleges ötletekkel, aki több underground művészeti társaságnak – mint a Rózsa kör, a Mini Galéria és a Rabinec csoport – is aktív tagja volt.
Fotóhónap 2014 Budapest, október 29. - november 30.
A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2014-ben tizedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap 2014 fesztivált. A rendezvénysorozat az elmúlt évek során a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált.
Madách 150 - Az ember tragédiája fotón és filmen Budakalász, Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, november 6 - 30.
Izgalmas kiállítás nyílik csütörtökön, Az ember tragédiájának 150 évéről Budakalászon. A kiállítást megnyitja: Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.
Vezetni kell Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, november 13. - december 7.
A kortárs társadalmi sztereotípiák között dobogós helyen szerepel az a tézis, hogy vezetni mindenkinek tudni kell. Nincs apelláta, aki nem vezet, az hikomat vagy defektes – csak hogy szép paralel terminus technicusszal éljünk.
Anarchia. Utópia. Forradalom. Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2014. október 16. - 2015. január 4
A Ludwig Múzeum legújabb tárlata az úgynevezett renitens művészetek zászlaja alatt igyekszik fogást találni a címbéli bűvös hármason. Az egészen a nyolcvanas évekig visszanyúló, térben pedig leginkább a Kelet-Közép-Európára fókuszáló kiállításnak remek apropót ad…
Rembrandt és a holland arany évszázad festészete Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2014. október 31. - 2015. február 15
A Szépművészeti Múzeum egy igazi nagy dobással készül a tavaszi renoválás előtti végjátékra, az európai kultúra egyik méltán körülrajongott korszakát, a XVII. századi holland művészetet kívánja közelebbről is megismertetni a látogatókkal.
A pásztorok világa – Tisztelet Herman Ottónak Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 2014. szeptember 12. - 2015. február 20
Száz éve távozott közülünk Herman Ottó, „az utolsó polihisztor”. A neves természetkutató, zoológus, néprajzkutató, régész, politikus, pókász és madarász halálának évfordulója alkalmából számos megemlékezést tartottak már szerte az országban…
Ajándék a frontról – karácsonyi kiállítás Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), 2014. november 28. - 2015. február 28
1914-2014. Pont száz év. Idén emlékezünk az első világháború kitörésére, az első fegyverdörrenésekre, amelyek megrázták egész bolygónkat. Adventbe lépve, karácsonyhoz közeledve pedig különös jelentést kap a háború az ünnepi fényekben.
Múmiavilág Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2014. szeptember 23. - 2015. május 17
28 emberi és 10 állatmúmia látható azon a nagyszabású vándorkiállításon, mely öt földrész több évezredes vagy épp a közelmúltból származó múmiáit mutatja be. A Múmiavilág című kiállításon a tudomány segítségével fény derül személyes történetükre, életükre, szokásaikra, a letűnt kultúrák hagyományaira.
Kő kövön Budapest, Néprajzi Múzeum, 2014. október 30. - 2015. május 31
A boldog békeidők felidézésével – a borzalmak felelevenítése nélkül – emlékezik a holokauszt áldozataira a Néprajzi Múzeum. A kiállítás a vidéki zsidó lakosság Soa előtti mindennapjait igyekszik rekonstruálni a rendelkezésére álló múzeumi tárgyak segítségével…
12
1 / 2 oldal
2014. november 27., csütörtök

Virgil
Három elkeseredett, különböző korú nőt (Ónodi Eszter, Csákányi Eszter és Törőcsik Franciska) egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol.
A népszerű zenekar megtartja jó szokását, és idén is részt lehet venni a fergeteges évzáró buliban, amit a tagok most a 15 éves fennállás apropóján tartanak.
Nincsenek elvárások, hogy mi a jó és mi a rossz
László Péter
(Dining Guide)
Vannak objektív módszerek a kávé aromáinak és egyéb tulajdonságainak a meghatározására, de az hogy mi a jó, teljesen szubjektív. Interjú.
Nem az ásvány
Franz Weninger
(Vinoport)
A borok ízében való eltérés nem közvetlenül a talajnak köszönhető, hanem a humusztartalomnak és az élővilágának. Interjú.
4
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.