Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Toulouse-Lautrec világa Litográfiák a Szépművészeti Múzeumban (1891–1901) Budapest, Szépművészeti Múzeum, április 30. - augusztus 24.
A Szépművészeti Múzeumban a párizsi művésznegyed macskaköveit koptathatjuk lecsúszott arisztokraták, szerencsejátékosok, festők, költők, színészek és kurtizánok társaságában. Idegenvezetőnk a 150 éve született Henri de Toulouse-Lautrec...
Öntörténetiesítés CAVELLINI 1914–2014 Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, június 12. - augusztus 24.
Ritkán esik meg, hogy egy művész még életében gondoskodik a születése századik évfordulójára tervezett emlékkiállításról. Guglielmo Achille Cavellini (GAC) esetében azonban ez nem meglepő, hiszen egész életműve aköré épült, hogyan történetiesítse saját magát.
Lengyel Red Dots Budapest, Iparművészeti Múzeum, június 28. - augusztus 29.
Moduláris hajóállomás projekt, Ribbon kisszék, DROP utcai lámpa, DOT. tükör, Clapp szófa, K 10 pénztárgép és OXeN hővisszanyerő egység – ilyen és ehhez hasonló különös tárgyak lesznek láthatók az Iparművészeti Múzeum most nyíló tárlatán, amely lengyel formatervezők díjnyertes munkáit vonultatja fel.
Hantai Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, május 9. - augusztus 31.
Hantai Simon (1922–2008) egyike világhírű emigráns alkotóinknak, s egyben aukciós rekorder is – tavaly december óta a „legdrágább” magyar származású művész, M.A. 5 (Mariale) című festménye a Sotheby’s árverésén közel 740 millió forintnak megfelelő összegért kelt el.
3
Czóbel, egy francia magyar Szentendre, MűvészetMalom, május 29. - augusztus 31.
2014. augusztus 31-ig látható a szentendrei MűvészetMalomban az az átfogó kiállítás, amely csaknem 200 darab, külföldi gyűjteményből, valamint jelentős magyar magángyűjteményekből érkező festménnyel összegzi a 131 évvel ezelőtt született Czóbel Béla életművét. A bemutatott művek között Magyarországon ritkán, vagy talán soha nem látott, sőt frissen előkerült alkotásokat is találhat a közönség.
A magyar cserkészet 100 éve Budapest, Magyarság Háza, május 24. - szeptember 15.
Kisközösség, nagy élmény! - A magyar cserkészet 100 éve c. időszaki kiállítás nyílik május 24-én a Magyarság Házában. Gyere és fedezd fel a legnagyobb ifjúsági szervezet, a magyar cserkészet történetét!
A tejleves* mint erőltetett egzisztencialista metafora Budapest, Higgs Mező, augusztus 22. - szeptember 20.
A címben szereplő tejleves nem azonos azzal az undorító szmötyivel, amiről joggal meséltek elborzadva felmenőink a retroévek iskolai menzáira visszaemlékezve.
Töredék Budapest, Balassi Intézet, július 10. - szeptember 21.
Kinszki Imrét (1901–1945) itthon csak kevesek ismerik, a külföldi szakirodalom azonban Brassaïval, André Kertésszel és Moholy-Nagy Lászlóval egyenrangú alkotóként emlegeti. Kinszki képei és cikkei rendszeresen megjelentek a korabeli hazai sajtóban…
Burma Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, augusztus 13. - szeptember 22.
Burma Indokína legnagyobb országa, közel 45 millióan lakják. Mégis, az átlag magyar a földrajzi távolság, a kulturális különbözőség, de legfőképpen a felkapott távol-keleti országokhoz viszonyítva lényegesen alacsonyabb turisztikai értékek okán valószínűleg alig tud róla valamit.
[csend] – Egy Holokauszt-kiállítás Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, július 11. - szeptember 28.
A holokausztról mint az emberiség huszadik századi történelmének talán legérthetetlenebb és legszörnyűbb eseményéről már számos műalkotás született szerte a világon – szinte minden művészeti ágban. Azonban ezek az ábrázolások nagyrészt a túlélők…
12
1 / 2 oldal
2014. augusztus 21., csütörtök

Sámuel, Hajna
Elvesztettünk egy egészen kiváló borászt
Bortársaság
(Facebook)
Laci minden találkozásunkkor megnevettette az embert, egy mondata szállóigévé is vált nálunk.
Bussay László! Isten Veled!
Alkonyi László
(Facebook)
Boroddal hosszan ismerkedsz, és hamar búcsúzol. Úri kegy, ha még elköszönni is kapsz időt. Örülj még egy kicsit, mert anélkül borod savanyú, házad üres marad.
7
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.