Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Szabadesés Budapest, Chimera-Project Space, szeptember 12. - október 24.
Valóban szabad az, aki épp szabadesésben száguld a föld felé? A tömegvonzás törvényének ismeretében bárki beláthatja: szabadesés közben a szabadság csak illúzió. A Chimera-Project Szabadesés című szezonindító kiállítása az emberi lét, …
Színek varázslata Budapest, Pirítós Pub, szeptember 24. - október 24.
Először látogat hazánkba, hogy személyesen mutassa be műveit a fiatal kora ellenére már most nemzetközi ismertséggel bíró Márcio Bahia. A brazíliai születésű festőművész hat éve Portugáliában él és alkot. Volt már kiállítása Olaszországban, Lengyelországban…
Múzeum•kör•út - Századok sátra Budapest, 56-osok tere (volt Felvonulási tér), október 19 - 24.
Októberben Budapestre érkezik a Magyar Nemzeti Múzeum építményegyüttese és óriás gömbsátra, amely 21. századi látványeszközökkel, világszínvonalú attrakcióval várja az érdeklődőket, és – a város lakói mellett – leginkább az általános- és középiskolásokat.
World Press Photo 2014 kiállítás Az elmúlt év tükre Budapest, Néprajzi Múzeum, szeptember 26. - október 26.
A kiállításon a World Press Photo pályázat 143 díjazott képe látható. A fotókon át felidézhetjük az elmúlt év eseményeit, hétköznapjait, sportját, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek.
Kiállítás tiszteleg Göncz Árpád műfordításai előtt Budapest, Országos Idegennyelvű Könyvtár, október 2 - 31.
Göncz Árpád, a műfordító címmel nyílt kiállítás az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (OIK) csütörtökön abból az alkalomból, hogy ötven éve jelent meg Göncz Árpád első fordítása, Aldous Huxley Szombat délután című novellája.
Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, szeptember 30. - november 2.
A Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című kiállítás az önkifejezés számtalan kérdését feszegeti a Capa Központban. A tárlat több mint 30 kortárs fotográfus képeit vonultatja fel a rendszerváltozást megelőző időszaktól egészen napjainkig.
Az érzékelhető határán – Más hangok Budapest, Műcsarnok, október 18. - november 23.
A képzőművészet már évtizedek óta eszköztára részévé tette a hangokat, mégis csak ritkán használja vezérkoncepcióként. A Műcsarnok új, peremvidéken imbolygó tárlatán többek között olyan hangok kerülnek – a kiállítótérbe való beemelés révén – az emberi érzékelés határainak innenső felére…
Csodálatos rendszer – Tolvaly Ernő retrospektív Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, szeptember 19. - november 30.
Tolvaly Ernő a magyar képzőművészeti élet lopakodója. Csendes figura, kutató, elmélyült szellem, tele különleges ötletekkel, aki több underground művészeti társaságnak – mint a Rózsa kör, a Mini Galéria és a Rabinec csoport – is aktív tagja volt.
A pásztorok világa – Tisztelet Herman Ottónak Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 2014. szeptember 12. - 2015. február 20
Száz éve távozott közülünk Herman Ottó, „az utolsó polihisztor”. A neves természetkutató, zoológus, néprajzkutató, régész, politikus, pókász és madarász halálának évfordulója alkalmából számos megemlékezést tartottak már szerte az országban…
Múmiavilág Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2014. október 1. - 2015. május 17
A világ öt kontinenséről származó, több száz, vagy akár több ezer éves, különböző technikákkal mumifikált múmiákat tekinthetnek meg a látogatók a Természettudományi Múzeum október 1-jén nyílt, Múmiavilág című nagyszabású vándorkiállítása keretében.
12
1 / 2 oldal
2014. október 20., hétfő

Vendel
2010-nél is nehezebb évjárat
Bakó Ambrus
(Mandiner)
Augusztus legvégéig bizakodó voltam, hiszen csak a lisztharmat miatt volt a helyzet kissé súlyosabb, mint 2010-ben ? írta a Mandinernek szüreti beszámolójában Bakó Ambrus, aki szerint kis mennyiségben nagyon szép borok is készülhetnek, de az idei termés csak a megszokott 25-30 százaléka.
1
Toldi vége
Pálfi György
(Facebook)
A Magyar Nemzeti Filmalap október 14-én, rendkivüli döntőbizottsági ülésén elutasította a Toldi című filmtervet, a megítélt támogatásokat visszavonja, a produkció eddigi költéseit jóváírja.
13
12
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.