Záró kiállítások

Nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Oroszország nevezetességei Budapest, Orosz Kulturális Központ, március 19. - április 3.
Az igen sokszínű orosz művészet szélesebb körben való hazai megismertetését célzó Orosz Kulturális Napok keretében izgalmas fotókiállítás nyílt az Orosz Kulturális Központban. Az Oroszország területén található ismert…
Fényút Budapest, Műcsarnok, március 7. - április 5.
A művészet és a tudomány évezredekig egymástól elválaszthatatlan egységet alkotva létezett, aztán a felvilágosodással minden megváltozott. Az egzakt tudományok az ész mindenek felett valóságának mámorában hihetetlen fejlődésnek indultak…
Derkó2015 – Képzőművészeti ösztöndíjasok beszámoló kiállítása Budapest, Műcsarnok, március 28. - április 5.
A „Derkó” azaz a Derkovits Gyuláról elnevezett ösztöndíj immár hat évtizede segíti a felsőoktatási rendszerből kikerült fiatal képzőművészek pályakezdését munkafeltételeik megteremtésével.
Rippl-Rónai és Maillol – Egy művészbarátság története Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2014. december 17. - 2015. április 6
Tapasztalatból tudjuk, hogy a barátok inspirálják, lelkesítik, vigasztalják egymást, és olykor alakítják is a másik életét – két nagy hatású alkotó barátsága viszont már a művészet folyamatait is befolyásolhatja.
Az ősi Kína kincsei Budapest, Iparművészeti Múzeum, február 6. - április 19.
Hogyan ismerhető meg egy több évezredes múltra visszatekintő ázsiai kultúra művészete? Milyen birodalmi központokból működött egykor Kína, s ma milyen tárgyait ismerjük e múltnak? Milyen összefüggések rajzolhatók fel a régészeti leletekből? Hogyan jellemezhető Kína udvari kultúrája az egyes korokban?
Mikor Lesz Holnap Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), február 15. - április 19.
A Mai Manó Ház ez alkalommal Sylvia Plachy magyar származású, amerikai fotográfus világából villant fel egy szeletkét. Az összesen 110 képből álló kiállítás az életmű egészéből válogatva mesél magányról, félelemről, vágyódásról, emlékekről, álmokról, emberségről és szeretetről.
Madarak és angyalok – Gross Arnold (1928–2015) Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, március 27. - április 19.
Gross Arnoldot, a közelmúltban elhunyt Kossuth-díjas grafikusművészt a rézkarc műfajának megújítójaként tartják számon. Az Erdélyben, Tordán született alkotó gyermeki mesevilágot megjelenítő, jellegzetes színezési technikával készült részletgazdag rézkarcai...
Oknyomozó festészet Budapest, Chimera-Project Space, március 13. - április 24.
Hugo de Burgh médiakutató az igazságot kereső oknyomozó újságíró munkájának egyik fontos mozzanatát a hiányzó láncszemekre való rávilágításban találta meg – mint mondja, az újságíró minden lehetséges médiumban igyekszik felhívni a figyelmet ezekre.
Vaszary János magángyűjteményekben Budapest, Virág Judit Galéria és Aukciós ház, március 28. - április 25.
A huszadik század egyik legismertebb és legsikeresebb magyar festőjének teljes, a századfordulón induló és az 1930-as évek végén lezáruló életművébe enged bepillantást a Virág Judit Galéria március 28-án, szombaton nyíló új tárlata.
/////////fur////: no pain no game Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, március 20. - május 10.
Volker Morawe és Tilman Reiff médiaművész-médiakritikusok, emellett praktikusan számítógépes berendezés- és játéktervezők is – a /////////fur//// művésznév őket takarja. A kissé dadaistának ható duó a gép és ember találkozása által működtetett játékokat…
12
1 / 2 oldal
2015. március 29., vasárnap

Auguszta
Annipanni reggel azzal kelti Boribont, hogy ma van a locsolás napja! Boribon kipattan az ágyból, és kimegy locsolni a kertbe. Nem tudja, hogy húsvéthétfő van! Annipanni mindent elmagyaráz.
Az egyik legmeghatározóbb amerikai zongoratrió Ornette Coleman korszakalkotó Science Fiction című albumát mutatják be újraértelmezve.
Szerelem, barátság, BorStore, Berlin!
Csorba Gábor
(Táncoló Medve)
Többen mondták, hogy mennyire várták, hogy végre elérhető a finom magyar bor Berlinben is. Érezhető volt a ?valami elindult? hangulat.
A jó törköly titka
Villányi Pálinka
(Villányi pálinka)
Nem lehet minőségi törkölypálinkát csinálni egy hét alatt ? aki ezt mondja, annak valóban szúrós, karcos, olajos pálinkája lesz.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.