Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Kiállítás tiszteleg Göncz Árpád műfordításai előtt Budapest, Országos Idegennyelvű Könyvtár, október 2 - 31.
Göncz Árpád, a műfordító címmel nyílt kiállítás az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (OIK) csütörtökön abból az alkalomból, hogy ötven éve jelent meg Göncz Árpád első fordítása, Aldous Huxley Szombat délután című novellája.
Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, szeptember 30. - november 2.
A Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című kiállítás az önkifejezés számtalan kérdését feszegeti a Capa Központban. A tárlat több mint 30 kortárs fotográfus képeit vonultatja fel a rendszerváltozást megelőző időszaktól egészen napjainkig.
Éjfél Budapest, Várfok Galéria, október 14. - november 22.
A kortárs képzőművészet Munkácsy-díjas doyenje, Szirtes János decemberben ünnepli a hatvanadik születésnapját – a jubileumi évben a Várfok Galéria nagyszabású életmű-kiállítással tiszteleg a sokoldalú alkotó előtt.
Az érzékelhető határán – Más hangok Budapest, Műcsarnok, október 18. - november 23.
A képzőművészet már évtizedek óta eszköztára részévé tette a hangokat, mégis csak ritkán használja vezérkoncepcióként. A Műcsarnok új, peremvidéken imbolygó tárlatán többek között olyan hangok kerülnek – a kiállítótérbe való beemelés révén – az emberi érzékelés határainak innenső felére…
Csodálatos rendszer – Tolvaly Ernő retrospektív Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, szeptember 19. - november 30.
Tolvaly Ernő a magyar képzőművészeti élet lopakodója. Csendes figura, kutató, elmélyült szellem, tele különleges ötletekkel, aki több underground művészeti társaságnak – mint a Rózsa kör, a Mini Galéria és a Rabinec csoport – is aktív tagja volt.
Fotóhónap 2014 Budapest, október 29. - november 30.
A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2014-ben tizedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap 2014 fesztivált. A rendezvénysorozat az elmúlt évek során a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált.
Anarchia. Utópia. Forradalom. Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2014. október 16. - 2015. január 4
A Ludwig Múzeum legújabb tárlata az úgynevezett renitens művészetek zászlaja alatt igyekszik fogást találni a címbéli bűvös hármason. Az egészen a nyolcvanas évekig visszanyúló, térben pedig leginkább a Kelet-Közép-Európára fókuszáló kiállításnak remek apropót ad…
Rembrandt és a holland arany évszázad festészete Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2014. október 31. - 2015. február 15
A Szépművészeti Múzeum egy igazi nagy dobással készül a tavaszi renoválás előtti végjátékra, az európai kultúra egyik méltán körülrajongott korszakát, a XVII. századi holland művészetet kívánja közelebbről is megismertetni a látogatókkal.
A pásztorok világa – Tisztelet Herman Ottónak Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 2014. szeptember 12. - 2015. február 20
Száz éve távozott közülünk Herman Ottó, „az utolsó polihisztor”. A neves természetkutató, zoológus, néprajzkutató, régész, politikus, pókász és madarász halálának évfordulója alkalmából számos megemlékezést tartottak már szerte az országban…
Múmiavilág Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2014. október 1. - 2015. május 17
A világ öt kontinenséről származó, több száz, vagy akár több ezer éves, különböző technikákkal mumifikált múmiákat tekinthetnek meg a látogatók a Természettudományi Múzeum október 1-jén nyílt, Múmiavilág című nagyszabású vándorkiállítása keretében.
12
1 / 2 oldal
2014. október 31., péntek

Farkas
Nyilatkozat a tervezett távközlési adó kapcsán
Magyar startupok
(Facebook ? Bridge Budapest)
A szélessávú internetnek köszönhetően közel másfél ezer embernek adunk munkát, valamint visszük Magyarország jóhírét a világban.
15
14
Becsüljük meg a munka eredményét!
Heimann Ágnes
(Mandiner)
A mennyiséggel nem lehetünk elégedettek, de a minőséget tekintve jó átlagos év volt az idei - írta a Mandinernek szüreti beszámolójában Heimann Ágnes, a Heimann Családi Birtok borásza, aki bízik benne, hogy a fogyasztók nem írják le 2010-hez hasonlóan az idei évet.
2
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.