Záró kiállítások

Nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Párizsi élet (nem csak) Pest-Budán Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem, április 23. - május 30.
A fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Színház- és Filmművészeti Egyetem kiállítást rendez a magyarországi operettjátszás az intézmény könyvtárában őrzött különleges dokumentumaiból. Megnyitó április 23-án.
Plakátművészet magasfokon Budapest, Józsefvárosi Galéria, május 8 - 30.
„Kulturális plakátok túlélési kísérlete az ezredfordulón” – ez a témája, és egyszersmind alcíme is lehetne a Józsefvárosi Galéria most nyíló tárlatának, amelyen három neves grafikusművész alkotásaiból láthatunk válogatást.
Kő kövön Budapest, Néprajzi Múzeum, 2014. október 30. - 2015. május 31
A boldog békeidők felidézésével – a borzalmak felelevenítése nélkül – emlékezik a holokauszt áldozataira a Néprajzi Múzeum. A kiállítás a vidéki zsidó lakosság Soa előtti mindennapjait igyekszik rekonstruálni a rendelkezésére álló múzeumi tárgyak segítségével…
Debrei Éva festőművész kiállítása Budapest, Hotel Benczúr, május 6 - 31.
Debrei Éva csendéleteiből, tájképeiből és portréiból látható kiállítás májusban a Benczúr Hotel halljában. A kasírozott vagy feszített vászonra készített olaj-, illetve akrilfestmények a realitás talaján maradó, de impressziókkal megtűzdelt vagy éppen fantáziával átformált alkotások.
Bécs és Budapest a századfordulón Bécs, Ringturm Galerie, április 21. - június 5.
A két Duna-parti főváros, Bécs és Budapest századfordulón kialakult építészeti arculatát mutatja be az a mintegy 300 fotót felvonultató tárlat, amely jelenleg az osztrák fővárosban látható, innen érkezik majd fél év múlva Budapestre.
Óbudai anzikszok – Németh Kriszta fotókiállítása Budapest, Óbudai Platán Könyvtár, május 1. - június 10.
Budapest noir című, Andok Tamás fotóművésszel közösen rendezett nagy sikerű kiállítása után Németh Kriszta ezúttal Óbudáról mesél nekünk. A fotóművész tizenöt éven át érlelgette anyagát, a főleg analóg technikával készített, fekete-fehéren mesélő képeket.
Párhuzam – Anne Lefebvre és Detvay Jenő kiállítása Budapest, Francia Intézet, május 6. - június 12.
A vegyes technikával létrehozott, karcolt és rajzolt fekete-fehér fotóiról ismert Detvay Jenő, aki másfél évtizeden át, 1980 és 1994 között Párizsban élt és alkotott, ezúttal a francia Anne Lefebvre-rel közös tárlaton mutatja be munkáit.
A rézkarc mesterei Budapest, Koller Galéria, május 1. - június 14.
Az első és legjelentősebb 16. századi metszetkészítő, a Bologna mellett született Marcantonio Raimondi, Hans Bol, a híres flamand tájképfestő és rézmetsző, Jakob Matham, Hendrick Goltzius legkiválóbb tanítványa és követője…
Önkéntes zsidó gettók népe Budapest, Izraeli Kulturális Intézet, május 18. - június 18.
A hetvenes évek óta fotózó Benda Iván 2000 óta járja fényképezőgépével Izraelt. A fotóművész képei érzékletesen mutatják be a Szentföldön élők életet és azt, a három világvallás miként él egymás mellett.
Fényképezte Zsigmond Vilmos Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, április 11. - június 21.
Világhírű operatőrünk, az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos eddig soha be nem mutatott fotóiból nyílik nagyszabású kiállítás a Ludwig Múzeumban. A Harmadik típusú találkozások, a Szarvasvadász és a Fekete Dália operatőrének az ötvenes évektől napjainkig készített...
123
1 / 3 oldal
2015. május 23., szombat

Dezső
A-ligás versenyző érkezik Csepelre! A környezetünkért aggódó elektro-szonáta, a Silently Screaming szerzője, Cristian Varela madridi producer személyesen teszi tiszteletét a Groove-ban.
A jelennek szeretnék élni
Gál Tibor
(Juniborbár)
2005-ben édesapámat hirtelen elvesztettük, én 19 éves voltam. 19 éves koráig az ember nem azon gondolkodik, hogy mivel váltsa meg a világot, meg miből fog élni. Interjú.
Tokaj és Somló felkötheti a gatyáját!
Gonda György
(Borászportál)
Négy-öt éven belül Tokaj és Somló felkötheti a gatyáját, mert a mátrai hárslevelű egyenrangú partnerként fog megjelenni az üvegekben.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.