Héten nyíló kiállítások

   
Kiállítás
A labdarúgás művészete Budapest, Millenáris, június 12. - július 31.
Kozák Lajos az ötvenes évek elismert sportfotográfusa volt. 1975-ben bekövetkezett halála után a teljes, többségében sport- és városképekből álló életműve a Magyar Sportmúzeum birtokába került. A művész két dobozt azonban a lányaira hagyott…
Színészkatonák, fogolyprimadonnák Zsámbék, Zsámbéki Színházi Bázis, július 19. - augusztus 10.
Vajon milyen volt színésznek lenni az első nagy világégés éveiben? Hogyan működtek a hivatásos és amatőr frontszínházak? Hogy zajlott az élet a szibériai magyar fogolyszínházakban? Ezeket a kérdéseket járja körül...
Toulouse-Lautrec világa Litográfiák a Szépművészeti Múzeumban (1891–1901) Budapest, Szépművészeti Múzeum, április 30. - augusztus 24.
A Szépművészeti Múzeumban a párizsi művésznegyed macskaköveit koptathatjuk lecsúszott arisztokraták, szerencsejátékosok, festők, költők, színészek és kurtizánok társaságában. Idegenvezetőnk a 150 éve született Henri de Toulouse-Lautrec...
Öntörténetiesítés CAVELLINI 1914–2014 Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, június 12. - augusztus 24.
Ritkán esik meg, hogy egy művész még életében gondoskodik a születése századik évfordulójára tervezett emlékkiállításról. Guglielmo Achille Cavellini (GAC) esetében azonban ez nem meglepő, hiszen egész életműve aköré épült, hogyan történetiesítse saját magát.
Lengyel Red Dots Budapest, Iparművészeti Múzeum, június 28. - augusztus 29.
Moduláris hajóállomás projekt, Ribbon kisszék, DROP utcai lámpa, DOT. tükör, Clapp szófa, K 10 pénztárgép és OXeN hővisszanyerő egység – ilyen és ehhez hasonló különös tárgyak lesznek láthatók az Iparművészeti Múzeum most nyíló tárlatán, amely lengyel formatervezők díjnyertes munkáit vonultatja fel.
Hantai Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, május 9. - augusztus 31.
Hantai Simon (1922–2008) egyike világhírű emigráns alkotóinknak, s egyben aukciós rekorder is – tavaly december óta a „legdrágább” magyar származású művész, M.A. 5 (Mariale) című festménye a Sotheby’s árverésén közel 740 millió forintnak megfelelő összegért kelt el.
3
Czóbel, egy francia magyar Szentendre, MűvészetMalom, május 29. - augusztus 31.
2014. augusztus 31-ig látható a szentendrei MűvészetMalomban az az átfogó kiállítás, amely csaknem 200 darab, külföldi gyűjteményből, valamint jelentős magyar magángyűjteményekből érkező festménnyel összegzi a 131 évvel ezelőtt született Czóbel Béla életművét. A bemutatott művek között Magyarországon ritkán, vagy talán soha nem látott, sőt frissen előkerült alkotásokat is találhat a közönség.
A magyar cserkészet 100 éve Budapest, Magyarság Háza, május 24. - szeptember 15.
Kisközösség, nagy élmény! - A magyar cserkészet 100 éve c. időszaki kiállítás nyílik május 24-én a Magyarság Házában. Gyere és fedezd fel a legnagyobb ifjúsági szervezet, a magyar cserkészet történetét!
Töredék Budapest, Balassi Intézet, július 10. - szeptember 21.
Kinszki Imrét (1901–1945) itthon csak kevesek ismerik, a külföldi szakirodalom azonban Brassaïval, André Kertésszel és Moholy-Nagy Lászlóval egyenrangú alkotóként emlegeti. Kinszki képei és cikkei rendszeresen megjelentek a korabeli hazai sajtóban…
[csend] – Egy Holokauszt-kiállítás Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, július 11. - szeptember 28.
A holokausztról mint az emberiség huszadik századi történelmének talán legérthetetlenebb és legszörnyűbb eseményéről már számos műalkotás született szerte a világon – szinte minden művészeti ágban. Azonban ezek az ábrázolások nagyrészt a túlélők…
12
1 / 2 oldal
2014. július 29., kedd

Márta, Flóra
Huszonnyolcadik alkalommal költöznek a népművészet mesterei a Budai Várba, hogy ismét elbűvöljék a látogatókat különleges tudásukkal.
Olaszrizlingből elégtelen
Unger Tamás
(Borrajongó)
Ez az olasz-sztori gigantikus bukta. Innen ugyanis úgy tűnik, hogy már csak felfelé vezet az út. Nem, nem örülünk, Vincent.
Szent Tamás 2011 ? Csúcsformában!
Németh Richárd
(Wine Flow)
2013. szeptemberében már határozottan azt gondoltam, ez a bor csúcsra ért. Revideálnom kell magam.
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2012
Pesti Est Kft. az Est Media Group tagja.