Záró kiállítások

Nyíló kiállítások

   
Kiállítás
Holttest az utazókosárban – A Mágnás Elza-rejtély Budapest, Kiscelli Múzeum, június 11. - október 11.
A Kiscelli Múzeum épületének északi és déli toronyszobájában újonnan megnyitott kiállítótérben kapott helyet az a rendhagyó tárlat, amely egy száz évvel ezelőtti rejtélyes bűnügyet dolgoz fel.
Turcsányi Antal festőművész 75 éves jubileumi retrospektív kiállítása Budapest, Corvin Művelődési Ház, augusztus 30. - október 15.
„Turcsányi képi világának hívószava a talány. Az arc nem egyetlen arc, hanem másik arc, álarc, maszk tűnik elő mögüle, az emberarc és a táj is összemosódik, s mégis ott a bizonyosság. (…)”
Babakiállítás a Kiscelli Múzeumban Budapest, Kiscelli Múzeum, szeptember 14. - október 18.
A különböző korokban és társadalmakban készült babák mind egy-egy korszak szótlan, de szavak nélkül is beszédes hírnökei. A baba sokkal több, mint játék. Társ, barát, gyűjtőszenvedély tárgya, kincs, iparművészeti alkotás, tömegtermék...
Beyond the Obvious – Kortárs Nőművészet Közép-Kelet-Európában Budapest, Deák Erika Galéria, Inda Galéria, Viltin Galéria, szeptember 12. - október 24.
Közép-Kelet-Európa legaktuálisabb nőművészeti pozícióit vizsgálja az a részben a kontextusteremtés szándékával létrejött átfogó tárlat, amely térségünk legfiatalabb (női) művészgenerációjára igyekszik irányítani a figyelmet.
World Press Photo 2015 Budapest, Néprajzi Múzeum, szeptember 25. - október 25.
Idén 37. alkalommal rendezik meg a World Press Photo kiállítást. A világ 45 országában összesen száz helyszínen bemutatott vándortárlat nálunk ezúttal is a Néprajzi Múzeumban kapott helyet.
IMAGO – 5. – Textilművészeti Triennálé Szombathely, Szombathelyi Képtár, június 26. - október 29.
„A latin imago-kifejezés (…) általánosságban ábrázolást, ábrázatot, ábrát jelent, de jelentésköre felöleli a képet, a képmást is. Az orvosi nyelv beképzelésként, a pszichológiai (mélylélektani) terminus példaképként, magatartási mintaként…
R.E.D. – Az európai design gyökerei Budapest, Magyar Népi Iparművészeti Múzeum időszakos kiállítóterme, október 2 - 30.
A R.E.D. projektet (Roots of the European Design) a hazai és nemzetközi kulturális és közművelődési projektek megvalósításán dolgozó Laterna Magica indította útnak a Magyar Népi Iparművészeti Múzeummal és a Hagyományok Házával karöltve.
Búza – kenyér – ÉLET – A búza útja a földtől az asztalig egykor és ma Pécs, Néprajzi Múzeum, március 26. - október 31.
A talajmegmunkálás módszereivel, a vetéstől aratásig tartó munkafolyamattal, a szemnyeréssel, az őrléssel, a búza felhasználásával, illetve a kenyérrel kapcsolatos kultuszokkal, hiedelmekkel és szokásokkal is megismerkedhetünk…
A mester én vagyok Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, április 16. - október 31.
A Petőfi Irodalmi Múzeum most nyíló, új időszaki kiállításának főszereplője Füst Milán, pontosabban az a lakás, amelyben ő és felesége, Helfer Erzsébet élete utolsó évtizedeit töltötte.
Álom ihlette művészet - Chagall remekművei Pécsett Pécs, Martyn Múzeum, április 28. - október 31.
A tavalyi remek Leonardo-kiállítás után ismét nagyot álmodtak a pécsi Janus Pannonius Múzeumban: ezen a nyáron Marc Chagall közel százötven alkotása várja a modern festészet szerelmeseit a mediterrán hangulatú városban.
1234
1 / 4 oldal
2015. október 8., csütörtök

Koppány
A legendás játékbaba varázsa még a 21. században is kitart, mi sem mutatja ezt jobban, mint a Barbie-filmek sokasága, ami az elmúlt években került kiadásra.
Tűzszünet
Zappe László
(Népszabadság)
Valószínűleg mindössze annyi történt, hogy néhány színházat nem találtak alkalmas harci terepnek a támadásra különben mindig kész káderek. Talán ennek köszönhetjük a pillanatnyi tűzszünetet.
1
Nekünk nem kell a szabadság
Szvetlana Alekszijevics
(Fiúk cinkkoporsóban)
Nem tudjuk, mi az. Mit kezdjünk vele? A mi történelmünkben nincs egyetlen nemzedék sem, amely ne rendelkezne hadi tapasztalattal, a gyilkolás tapasztalatával, egyetlenegy sincs, amelyik csak egyszerű élettapasztalatra tett volna szert.
1
Tagok: túl az 1 millión
Copyright © 2014
Ingyenes Műsorújság Kft. az Est Media Group tagja.