Hírek
Harry Potter rekordot döntött Angliában
A soron következő Harry Potter film elkészítésével - The Prisoner of Azkaban - a brit filmipar produkciós költségei soha nem látott magasságokba emelkedtek - olvasható egy tanulmányban.
Bertolucci üdvözlete a fiatal filmeseknek
Az Oscar díjas olasz filmrendező, Bernardo Bertolucci szerint a fiatal filmesek felfrissítik a filmvilágot. A 63 éves rendező kiemelten beszélt Quentin Tarantino-ról, Paul Thomas Anderson-ról és Harmony Korine-ról egy interjúban, mely pénteken jelent meg a Daily Telegraph-ban.
Az American splendor 2003 legjobb alkotása
Egy független filmet, az „American Splendor”-t választotta meg 2003 legjobbjának a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége.A sajátos stílusú képregényrajzolóról szóló alkotás elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó elismerést is. Az „American Splendor” címszerepében Paul Giammati-t láthatjuk, aki a legendás Harvey Pekar-t alakítja.
Vesztes csata a DVD-kalózok ellen
Kudarcba fulladtak a hollywood-i filmipar azon próbálkozásai, melyek során a DVD kalózkodással vádolt norvég Jon Johansent próbálták elítélni. Jont azzal vádolták, hogy kalóz lemezek lejátszását segítette elő.
Tom Cruise autogramot oszt mindenkinek
Tom Cruise megigérte, hogy minden rajongójának autogramot ad majd, aki jelen lesz legújabb filmjének, a Last Samurai-nak a londoni bemutatóján. A film Golden Globe díj várományos, sőt akár az Oscar-díjra is esélyes lehet.
A Király visszatér magasan az első
Egy viszonylag nyugodt hétvégén a „Gyűrűk Ura: A király visszatér” megtartotta első helyét a jegyeladási listákon. A film a bemutató harmadik hétvégéjén 30, 8 millió dolláros forgalmat produkált a stúdió vasárnapi becslése szerint. Megjelenése óta 677 millió dolláros bevételt hozott – csak az Egyesült Államokban 292 millió dollárt -, ami 12%-al magasabb, mint elődje, a Két Torony tavalyi teljesítménye. A trilógia második része 341 millió dollárt hozott az Államokban és 921 milliót világszerte.
Vezet Az utolsó szamuráj
A Tom Cruise főszereplésével készült történelmi eposz több, mint 24, 4 millió dolláros bevételt hozott a bemutatója első hetében, ezzel átvette a vezetést az észak amerikai top tizes listán.
13. Európa Filmhét
Művész, Puskin 2003. december 4-14. A budapesti mozivilág egyik legfontosabb évzáró eseménye immár tizenharmadik alkalommal az Európa Filmhét, amely az idén is izgalmas csokrot kínál fel európai művészfilmekből, ráadásul minden eddiginél többet: 25 játékfilmet, öt rövidfilmet és két dokumentumfilmet vetítenek.
A bíróság megtiltotta Cameron Diaz fotóinak közlését
Megtiltották azoknak az aktfotóknak a közlését, amelyeket még 1992-ben készített egy fényképész a színésznőről. A képek még azelőtt készültek, mielőtt Diaz ismert lett volna.
A Macska vezet Amerikában
A Macska– Le a kalappal című Mike Myers komédia vette át a vezetést az anerikai mozikban rögtön a bemutató hetében. Ezzel megelőzte Halle Berry és Penelopé Cruz horrorját, a Gothikát, amely 19, 6 millió dollárral a második helyen áll.
Film premierek

Floridai álom

amerikai filmdráma, 111 perc, 2017

Thelma

dán-francia-norvég-svéd thriller, 116 perc, 2017

Gengszterzsaruk

amerikai akciófilm, 140 perc, 2018

A legsötétebb óra

angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017

68 lepedő

amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2017
Játék
Az Én, Tonya a kilencvenes évek egyik legnagyobb amerikai médiabotrányának szatirikus feldolgozása, amelyet humorában mások mellett a Fargóhoz hasonlítanak. A film két színésznő, Margot Robbie és Allison Janney jutalomjátéka, akik egyértelműen Oscar-jelölésre is esélyesek.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
18:50
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2013
18:50
Tánc életre-halálra
orosz akciófilm, 2017
18:55
Bölcsek kövére 2 - A Klump család
amerikai vígjáték, 2000
18:55
A herceg menyasszonya
amerikai kalandfilm, 1987
19:00
A 99-es paragrafus
amerikai filmdráma, 1992
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.