Így készült
A 10 kedvenc tűzoltós filmünk
Rendőrös filmből lassan több van, mint poloskából Budapesten egy átlagos őszi estén. Ehhez és a munkájuk fontosságához képest tűzoltós filmből viszont óriási a hiány a filmiparban, pedig kevés látványosabb dolgot tudunk elképzelni egy lángoló épület oltásánál. A héten a Ne játssz a tűzzel című családi komédia teszi a mozikban is hősökké a tűzoltókat. Lássuk a nagy elődöket!
Így készült az 1917
Az I. világháborút mindig is kevésbé szerették a filmesek, mint a másodikat, részben azért, mert nagyrészt kevésbé látványos lövészárokharcokból állt. Sam Mendes új filmje, az 1917 azonban felülemelkedett a problémán, és ezt olyan sikerrel tette, hogy már a zsebében tudhatja a legjobb dráma Golden Globe-díját. De mi a titka?
Így készült a Dolittle
Az év rögtön egy nagyszabású családi kalandfilmmel kezdődik, ami már csak azért is jelentős mozi, mert ez Robert Downey Jr. első mozifilmje a marveles/vasemberes évek után. Belestünk a kulisszák mögé.
Így készült a Macskák
Bár az előzetesek sok nevetést, értetlenséget és dühöt váltottak ki a neten, még korai lenne leírni a Macskákat. A Broadway legendás darabja könnyen lehet a karácsonyi moziszezon meglepetéssikere. Lássuk, mit érdemes tudni a hátteréről!
A 10 kedvenc karácsonyi horrorunk
Karácsonykor nem csak családi vígjátékokat és romkomokat nézünk, amire jó példa a most mozikba kerülő remake, a Fekete karácsony is. Körbenéztünk, mit érdemes néznie azoknak, akik az ünnepeket is véresen szeretik.
A 10 legjobb film Brooklynról
Brooklyn a közel hárommillió lakosával egy metropolisz a metropoliszon belül. Az otthonok és templomok kerülete a maga sokszínű lakosságával régóta kedvelt helyszíne a filmeknek, most épp Edward Norton festette meg a hangulatát az Árva Brooklyn című filmjében. De kik voltak a nagy elődök?
Így készült Az ír
A magyar mozikba is befut Martin Scorsese és a Netflix gigászi vállalkozása, Az ír, ami az Aljas utcák, a Nagymenők, a Casino és A tégla után a rendező nagy visszatérése a gengszterfilmes műfajhoz. Lássuk, milyen nehezen született meg ez a méregdrága filmeposz.
A 10 legmegrázóbb film szexuális zaklatás témában
A héten mozikba kerülő Szép csendben egy iskolai szexuális zaklatás témáját járja körbe. Az alábbi filmeket végignézve alaposan körbejárhatjuk ezt a kellemetlen és fájdalmas témát.
Így készült a Terminátor: Sötét végzet
Terminátor-filmekből sosem elég, legalábbis Hollywood szerint biztosan nem. Ráadásul az új film Robert Patrick és Michael Biehn kivételével szinte minden régi kulcsszereplő visszatérését hozza magával, így most az előjelek jobbak, mint korábban. Ihatunk előre a medve bőrére?
A 10 legjobb zombifilm
Még szerencse, hogy a szagos mozik sosem terjedtek el, ugyanis biztosan véget érne a zombifilmek divatja, ha a rohadó húsuk szagát is éreznénk a vászon előtt ülve. A Zombieland folytatása apropóján számba vettük a kedvenceinket.
Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Kiscelli Múzeum, 2019. október 11. - 2020. március 15.
 
 
Budapest, Bethlen Téri Színház, január 28. 19:00
 
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.