Interjú
„Egyszer gyűlöltem a srácokat, máskor meg imádtam őket” - Josh Brolin
Bár Kaliforniában született, Josh Brolin rendszeresen alakít texasi fickókat, és ez a háttér még az Everest című hegymászós mozi forgatásán sem kerülhette el. Az extrém forgatási körülményekről volt mit mesélnie.
„Megkönnyeztem a végét” - Simon Kornél
Végre mozikban a Víkend című, nagyrészt Erdélyben forgatott magyar thriller, amiben Simon Kornél együtt szerepel párjával, Gryllus Dorkával, és a filmben szintén egy párt alakítanak. A színész a megpróbáltató hegyi forgatásról mesélt.
„Meryl nem mondja meg másoknak, mit és hogyan csináljanak” - Kevin Kline
A Dübörög a szív elsősorban a rocksztárt játszó díva, Meryl Streep filmje, de egy kisebb, ám fontos szerepben – az exférjeként – régi színésztársa, Kevin Kline is megjelenik. Kline nem győzte dicsérni Streepet, és nagyon örült, hogy újra vele dolgozhatott.
„Az egész életem és a szívem New Yorké” - Amy Schumer
Amy Schumer nevével a magyar nézők ritkán találkozhatnak, pedig az Inside Amy Schumer című komédia-show-jáért odavan egész Amerika. A Kész katasztrófával végre a mozikban is kipróbálhatta magát, és erről volt mit mesélnie.
„Még csak jogosítványunk sincs” - Alicia Vikander és Elizabeth Debicki
Egyikük svéd, a másik ausztrál, most mégis mindketten Hollywood meghódítására készülnek. Az U.N.C.L.E. embere című Guy Ritchie stílusbravúrban ugyan egymás ellenfeleit játsszák, de amúgy nagyon is jóban vannak. Páros interjúnkban számos kulisszatitokról lerántják a leplet.
„Én vagyok a főszereplő főszereplője” - Kurta Niké
Kurta Nikét az ország igényes sorozatokért rajongó közönsége a Terápia második évadából ismeri. Niké most megkapta élete első nagyjátékfilmes főszerepét Gigor Attila (A nyomozó) e sorok megjelenése idején is forgó Kút című filmjében. Az első forgatási hét után, telefonon értem utol a szabadnapján.
„Jézusom, ez tényleg fel fog kapaszkodni a repülőgép oldalára” - Simon Pegg
Simon Pegg az egyik legnépszerűbb brit komikus az utóbbi években, aki immár harmadjára akciózik Tom Cruise oldalán a Mission: Impossible franchise-ban. A Titkos nemzet alcímre hallgató ötödik rész elképesztő akciójeleneteiről volt mit mesélnie.
„Most először tűntem menőnek a gyerekeim szemében” - Michael Douglas
Michael Douglas az utóbbi években inkább kisebb, független filmeket vállalt, de a Marvel hívásának ő sem tudott ellenállni. A Hangyával járó nem mindennapi kihívásokról mesélt.
„Nem szeretek énekelni és táncolni a kamerák előtt, de ebben a filmben mindkettőre szükség volt” - Mark Wahlberg
Sokáig képtelenek voltunk elképzelni Mark Wahlberget egy vígjátékban, de aztán jött a Pancser Police és a Ted, ő pedig bizonyította, mennyire otthonosan mozog a műfajban. Annyira, hogy Seth MacFarlane kedvéért élete során először arra is hajlandó volt, hogy folytassa az egyik filmjét.
Richard Gere-rel ünnepeltette magát az 50. Karlovy Vary-i Filmfesztivál
A cseh fürdőváros filmfesztiválja idén jubilált. Szerencsére a cseh rocklegendák nyitónapi nosztalgiabulijáról szerencsésen lemaradtam, így nekem már csak Richard Gere jutott, aki hatalmas tömeg előtt, a nyári kertmoziban mutatta be örök klasszikusát, a Micsoda nőt. A magyar filmek az idei fesztiválról se hiányozhattak.
6789101112131415
10 / 46 oldal
Film premierek

Stefan Zweig – Búcsú Európától

francia-német-osztrák filmdráma, 106 perc, 2016

Élet

amerikai sci-fi, 103 perc, 2017

Bukós szakasz

amerikai akcióvígjáték, 100 perc, 2017

A szépség és a szörnyeteg

amerikai musical, 123 perc, 2017

A nagy napom

francia dokumentumfilm, 86 perc, 2015
Játék
Ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű-rendezvénye, az Oldtimer Show, amire a szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek.
Filmek a TV-ben
21:00
Salt ügynök
amerikai akcióthriller, 2010
21:00
A gonosz markában
amerikai thriller, 2012
21:00
Az utolsó út
amerikai-angol-luxemburgi életrajzi filmdráma, 2007
21:00
Kate és Leopold
amerikai romantikus film, 2001
21:00
Az elnök végveszélyben
amerikai akciófilm, 2013
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.