Interjú
„Jézusom, ez tényleg fel fog kapaszkodni a repülőgép oldalára” - Simon Pegg
Simon Pegg az egyik legnépszerűbb brit komikus az utóbbi években, aki immár harmadjára akciózik Tom Cruise oldalán a Mission: Impossible franchise-ban. A Titkos nemzet alcímre hallgató ötödik rész elképesztő akciójeleneteiről volt mit mesélnie.
„Most először tűntem menőnek a gyerekeim szemében” - Michael Douglas
Michael Douglas az utóbbi években inkább kisebb, független filmeket vállalt, de a Marvel hívásának ő sem tudott ellenállni. A Hangyával járó nem mindennapi kihívásokról mesélt.
„Nem szeretek énekelni és táncolni a kamerák előtt, de ebben a filmben mindkettőre szükség volt” - Mark Wahlberg
Sokáig képtelenek voltunk elképzelni Mark Wahlberget egy vígjátékban, de aztán jött a Pancser Police és a Ted, ő pedig bizonyította, mennyire otthonosan mozog a műfajban. Annyira, hogy Seth MacFarlane kedvéért élete során először arra is hajlandó volt, hogy folytassa az egyik filmjét.
Richard Gere-rel ünnepeltette magát az 50. Karlovy Vary-i Filmfesztivál
A cseh fürdőváros filmfesztiválja idén jubilált. Szerencsére a cseh rocklegendák nyitónapi nosztalgiabulijáról szerencsésen lemaradtam, így nekem már csak Richard Gere jutott, aki hatalmas tömeg előtt, a nyári kertmoziban mutatta be örök klasszikusát, a Micsoda nőt. A magyar filmek az idei fesztiválról se hiányozhattak.
„A füleim még mindig nem heverték ki azt a sérülést, amit a forgatáson a sok sikoltozástól szereztem” - Amber Heard
Amber Heardöt a közönség nagy része csak Johnny Depp új feleségeként ismeri, pedig saját jogán is kiérdemli az ismertséget, ugyanis az elmúlt tíz évben több tucatnyi filmben szerepelt. Most épp a Magic Mike XXL-ben játszik egy gondterhelt lányt, Zoet, akit Channing Tatum minden áron fel szeretne vidítani. A forgatáson szerzett élményeiről mesélt.
„Sarah Connor háttértörténete teljesen kicserélődött” - Emilia Clarke
Emilia Clarke-ot a rajongók főleg szinte már fehér hajkoronával ismerik a Trónok harca Daenerys királynőjeként, ám most egy újabb ikonikus szereppel gazdagítja repertoárját. A Genisys alcímre hallgató új Terminator-moziban ő alakítja Sarah Connor szerepét. Az ezzel járó kihívásokról mesélt.
„Ő az a fickó, aki mindig megmondja a frankót” - Jeremy Piven
Jeremy Piven Hollywood egyik legmenőbb karakterszínésze, aki számos emlékezetes filmben játszott mellékszerepet, de igazán ismertté az HBO Törtetők című sorozata tette. Most néhány évnyi kihagyás után visszabújik legnépszerűbb karaktere bőrébe, hogy egy mozifilmben alakítsa a dörzsölt hollywoodi ügynököt. Erről mesélt.
„Volt olyan évem is, hogy ötszáz filmet láttam” - Peter Bogdanovich
A hetvenes évek sztárrendezője volt, személyesen ismeri fél Hollywoodot, de utoljára a kétezres évek elején forgatott nagyjátékfilmet. Helyette színészkedett a Maffiózókban, könyvet írt és dokumentumfilmeket forgatott. Visszatérő rendezése kapcsán Los Angeles-i otthonában telefonon értük utol.
Philippe de Chauveron-interjú „…ahhoz a legelső generációhoz tartozom, akik úgy jártak iskolába, hogy már voltak arab, afrikai, vietnámi és más osztálytársaink”
Philippe de Chauveron habkönnyű vígjátéka, a Bazi nagy francia lagzik a különböző előítéletekről ugyan még véletlenül sem megy bele komolyabb kérdések boncolgatásába, mégis – vagy pont ezért? - óriási siker lett hazájában, és jelenleg minden idők hatodik legnézettebb francia filmje, ami nagyon szép eredmény.
„A munkám egyik privilégiuma, hogy körbeutazhatom vele a világot” - Bryce Dallas Howard
A híres filmrendező, Ron Howard (aki épp Budapesten forgatja az Infernót) lányával, Bryce Dallas Howarddal Párizsban találkoztam, hogy legújabb filmjéről, a Jurassic Worldről, valamint a család és Hollywood összeegyeztethetőségéről beszélgessünk.
6789101112131415
10 / 45 oldal
Film premierek

Szép álmokat!

francia-olasz filmdráma, 134 perc, 2016

John Wick: 2. felvonás

amerikai akciófilm, 122 perc, 2017

A régi város

amerikai filmdráma, 137 perc, 2016
Játék
A 39 éves énekes-színésznő a legkiemelkedőbb musicalszerepeiből válogat a koncert során.
Filmek a TV-ben
18:15
The Meddler
amerikai romantikus vígjáték, 2015
18:50
Nincs kettő négy nélkül
olasz akcióvígjáték, 1984
18:50
A vörös bolygó
amerikai sci-fi, 2000
19:00
Láttam a fényt
amerikai életrajzi film, 2015
19:05
Lapátra téve New Yorkban
angol romantikus filmdráma, 2014
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.