Interjú
„A hetvenes évek olasz politikai krimijei voltak rám hatással” - Tudor Giurgiu
Tudor Giurgiu a Berlinalén kapott komoly figyelmet politikai krimijével, a Miért én? című filmmel, és már ott rácsodálkoztam, hogy Romániában elkészülhet egy ilyen politikailag is kényes film állami pénzből. A filmet aztán a miskolci Jameson CineFesten is megmutatták. A rendezővel ott éppen elkerültük egymást, így e-mailben tettem fel neki kérdéseimet.
„A figurámnak egyáltalán nincs szüksége Bondra” - Léa Seydoux
A francia nők kiemelt hellyel rendelkeznek a Bond-lányok között, és most ebbe a sorba csatlakozik be a gallok egyik legkiválóbb színésznője, Léa Seydoux, aki imádta, hogy a kedvenc 007-es ügynökével, Daniel Craiggel dolgozhat együtt.
„Van valami elképesztően tragikus ezekben a karakterekben” - Justin Kurzel
Mindössze egy filmmel a háta mögött maga Michael Fassbender hívta meg, hogy rendezze meg a Macbethet, és ő egy brutális adaptációval hálálta meg a felkérést. Justin Kurzel ezzel a filmmel berobbant Hollywoodba.
Az idei Londoni Filmfesztivál a nőkről szólt
London az őszi fesztiválszezon zárópontja, és az a hely, ahol a következő év Oscar-várományosainak színe-java bemutatkozik az európai közönségnek, és ez idén sem volt másképp. Viszont az idei fesztivál emellett egy fontos ügyet is felkarolt, és nagyon is komolyan vett: a női filmesek felzárkóztatását.
„A filmes világ sokkal kedvesebb a balettnél” - Mia Wasikowska
A Bíborhegy főhősnőjeként Mia Wasikowska egy angol kísértetkastélyban él át elképesztő megpróbáltatásokat. A színésznővel Londonban találkoztam, és beszélgettünk divatról, kényelmetlen kosztümökről, a nők hollywoodi helyzetéről, és az interjú után még azt is mondta, hogy lefogadja, hogy én is lengyel vagyok, mint ő. Nagyot nem tévedett.
„Azért vagyok itt, hogy történeteket meséljek” - Ben Kingsley
A Kötéltánc című filmben Sir Ben Kingsley Rudy papát alakítja, a férfit, aki segített megvalósítani Philippe Petit álmát, hogy kötélen átsétáljon a World Trade Center két tornya között.
„Világéletemben űrgeek voltam” - Andy Weir
Andy Weir abban a szerencsés helyzetben van, hogy az első regényéből egyből Ridley Scott forgatott filmet Matt Damon és Jessica Chastain főszereplésével. Az író máig sem dolgozta fel teljesen az élményt. Erről és persze a Mentőexpedíció szokatlan sikertörténetéről is volt mit mesélnie.
Idén mindenki fel akart nőni Miskolcon Beszámoló a 12. Jameson CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztiválról
Lassan már tradíciónak számít, hogy Miskolcon a szervezők ügyes kézzel válogatnak Sundance, Berlin és Cannes választékából, és ez idén is így történt. Ami viszont újdonság, hogy mintha idén ráfókuszáltak volna egyetlen témára
„Egyszer gyűlöltem a srácokat, máskor meg imádtam őket” - Josh Brolin
Bár Kaliforniában született, Josh Brolin rendszeresen alakít texasi fickókat, és ez a háttér még az Everest című hegymászós mozi forgatásán sem kerülhette el. Az extrém forgatási körülményekről volt mit mesélnie.
„Megkönnyeztem a végét” - Simon Kornél
Végre mozikban a Víkend című, nagyrészt Erdélyben forgatott magyar thriller, amiben Simon Kornél együtt szerepel párjával, Gryllus Dorkával, és a filmben szintén egy párt alakítanak. A színész a megpróbáltató hegyi forgatásról mesélt.
6789101112131415
10 / 47 oldal
Film premierek

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

amerikai kalandfilm, 135 perc, 2017

Modern idők

amerikai burleszk, 87 perc, 1936

Sárkányvarázs

ukrán animációs film, 85 perc, 2016
Játék
Az Iparművészeti Múzeum a kezdetektől fogva egyaránt gyűjti a magyar és egyetemes, a régi és kortárs iparművészeti alkotásokat.
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
18:30
A párterápia
amerikai vígdráma, 2016
18:30
Anomalisa
amerikai animációs film, 2015
18:45
Lesülve
görög-német romantikus vígjáték, 2016 (feliratos)
19:00
Kolibri-kód
amerikai-angol akciófilm, 2013
19:00
Támadóerő
amerikai akciófilm, 2006
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.