Interjú
„Volt olyan évem is, hogy ötszáz filmet láttam” - Peter Bogdanovich
A hetvenes évek sztárrendezője volt, személyesen ismeri fél Hollywoodot, de utoljára a kétezres évek elején forgatott nagyjátékfilmet. Helyette színészkedett a Maffiózókban, könyvet írt és dokumentumfilmeket forgatott. Visszatérő rendezése kapcsán Los Angeles-i otthonában telefonon értük utol.
Philippe de Chauveron-interjú „…ahhoz a legelső generációhoz tartozom, akik úgy jártak iskolába, hogy már voltak arab, afrikai, vietnámi és más osztálytársaink”
Philippe de Chauveron habkönnyű vígjátéka, a Bazi nagy francia lagzik a különböző előítéletekről ugyan még véletlenül sem megy bele komolyabb kérdések boncolgatásába, mégis – vagy pont ezért? - óriási siker lett hazájában, és jelenleg minden idők hatodik legnézettebb francia filmje, ami nagyon szép eredmény.
„A munkám egyik privilégiuma, hogy körbeutazhatom vele a világot” - Bryce Dallas Howard
A híres filmrendező, Ron Howard (aki épp Budapesten forgatja az Infernót) lányával, Bryce Dallas Howarddal Párizsban találkoztam, hogy legújabb filmjéről, a Jurassic Worldről, valamint a család és Hollywood összeegyeztethetőségéről beszélgessünk.
„Nem adja át magát a történéseknek, hiszen abba beleőrülne” - Röhrig Géza
Cannes óta az egész világ egy magyar filmről beszél. A Saul fia szokatlanul személyes megközelítésével valami újat tudott hozzátenni a holokausztról szóló filmek világához. A főszerepet játszó Röhrig Gézával beszélgettünk.
„Az akciójeleneteket úgy gyakoroltuk be, mintha tánckoreográfiák lennének” - George Miller
George Miller hetvenévesen jött, és megmutatta az ifjú titánoknak, hogyan kell akciófilmet rendezni. A Mad Max – A harag útja minden idők egyik legkülönlegesebb és legambiciózusabb akciófilmje. Az ausztrál rendező a készítés körülményeiről mesélt.
„Ötéves korom óta nem voltam ennyire boldog”- Anna Kendrick
Anna Kendrick nagy utat tett meg az Alkonyat-filmektől. Hollywood legcukibb csaja profi énekesnő is lehetne, de ő nem vágyik ilyen karrierre, és inkább a független filmek terepén szerez magának dicsőséget. Ezúttal a Tökéletes hang 2.-ben mutatja meg nem mindennapi képességeit, ám a forgatás rendesen megviselte.
„Rohamtempóban kellett neki igent mondanom” - Ragályi Elemér
A Titanicon mutatták be Geore Ovashvili grúz rendező nemzetközi koprodukcióban készült, Kukoricasziget című filmjét, mely egy öregemberről és unokájáról szól, akik a grúz-abház határfolyó hordalékából képződött szigeten kukoricatermesztésből próbálják magukat fenntartani. A film operatőrtét, Ragályi Elemért kérdeztük a forgatásról.
„Annál nagyobb bókot nem kaphat az ember, minthogy egy rendező személyesen neki ír egy szerepet” - Kulka János
Kulka Jánosról már régóta köztudott, hogy az egyik legjobb színházi- és tévészínész, ám a mozi csak az utóbbi években fedezte fel magának igazán. Most az Argo 2.-ben egy japán bűnszövetkezet nindzsáját alakítja, és ennek apropóján ültünk le beszélgetni az ötven feletti másodvirágzásáról.
„Minden, ami jó volt az elsőben, itt még jobb” - Jeremy Renner
Jeremy Renner Sólyomszemként az egyik legkevésbé hálás szerepet kapta A bosszúállókban, ugyanis a többiekhez képest ő nem nagyon villoghatott. Az Ultron kora alcímre hallgató folytatásban ő is előtérbe kerül. Rennernek volt mit mesélnie az egész világ által várt folytatásról.
„Néha csak annyi volt a dolgom, hogy jó helyen álljak a kamera előtt” - Sidse Babett Knudsen
A látszat ellenére a dán Sidse Babett Knudsen nem csak a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál díszvendégeként járt Budapesten a hazánkban forgatott The Duke of Burgundy (premier: április 30.) című bizarr kapcsolati dráma főszereplőjeként…
6789101112131415
10 / 45 oldal
Film premierek

Őrült boldogság

francia-olasz vígdráma, 118 perc, 2016

Vigyázz, kész, szörf! 2.

amerikai animációs film, 90 perc, 2017

Utazók

amerikai sci-fi, 116 perc, 2016

#Jézus - Apám nevében

magyar filmdráma, 117 perc, 2016

A vörös teknős

belga-francia animációs film, 80 perc, 2016

Mártírok

orosz filmdráma, 118 perc, 2016
Játék
Egy Sophie nevű kislány megismerkedik egy kitaszított, de jószívű óriással.
Filmek a TV-ben
23:00
Titkok hálójában
amerikai filmdráma, 2015
23:05
Az utolsó randevú
amerikai vígjáték, 2005
23:10
Gyilkos szezon
amerikai-belga akciófilm, 2013
23:10
Ponyvaregény
amerikai dráma, 1994
23:20
Locke - Nincs visszaút
amerikai-angol filmdráma, 2013
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.