Interjú
Komplett hülyét csinálok magamból - Uma Thurman
Mióta lekaszabolt 88 őrült jakuzát a Kill Billben, senkinek sem kell megmagyarázni, hogy Uma Thurman miért szupernő. Hogy történetesen szuper exnőként hogyan viselkedik, az legújabb filmjéből, A szuper exnőmből kiderül, és remélhetőleg a sudárszép színésznő most sem okoz csalódást rajongóinak, akik akkor szerettek bele, amikor 18 évesen Terry Gilliam Münchausen-filmjében felfedte teste bájait.
Kockázatos vállalás - M. Night Shyamalan
A Hatodik érzék rendezője napjaink egyik legnagyobb mesélője. Filmjeiben a természetfeletti és az izgalom sajátos elegyet alkot, melyet nevezhetnénk - meglepően - akár természetfeletti izgalomnak is, de sokkal szerencsésebb, ha azt mondjuk rá: Shyamalan. Az indiai születésű philadelphiai filmes napjainkban a Disney stúdió vezetőit kritizáló könyve miatt kap nagy figyelmet az Egyesült Államokban, mi azonban elég, ha új filmjére figyelünk. A Lány a vízben ugyanis nem szokványos darab.
A saját gyökereimről szól - Pedro Almodóvar
Buňuel óta Almodóvar az első olyan spanyol filmrendező, akinek világszerte elismerik művészetét. A Mindent anyámról 2000-ben elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat, beindítva ezzel a rendező és Penélope Cruz nemzetközi karrierjét. Legújabb filmje, a Volver igazi csemege a rendező rajongói számára: Cruz mellett szerepel benne a korai Almodóvar-filmek állandó színésznője, Carmen Maura is!
Nem akartam macsó filmet - Nemes Gyula
A napokban kerül a mozikba Nemes Gyula első játékfilmje, az Egyetleneim, amely egyben a rendező vizsgamunkája a Prágai Filmművészeti Akadémián és sok-sok év óta az első magyar alkotás, amely kikerült a Velencei Filmfesztiválra. A Papagáj című, nagy sikerű rövidfilm és A múlandóság gátja című emlékezetes dokumentumfilm készítője a csajozásról és az igazi megtalálásáról, majd törvényszerű elveszítéséről mesél, a magyar könnyűzene legjavának támogatásával - Kispál és a Borz, Neo, Quimby és a többiek. A vidám rendezőt a lányokról és a filmkészítés komoly kérdéseiről faggattuk.
Felnőttünk - Sandra Bullock
Tizenkét évvel azután, hogy a Féktelenül női főszereplőjeként - filmbéli partnerével együtt - a legkeresettebb színészek közé verekedte be magát, Hollywood kedvence ismét Keanu Reeves oldalán játszik. Sandra Bullock sok műfajban bizonyított már, és most, negyven felett a Ház a tónál című misztikus-romantikus drámában mutatja meg, hogy német operaénekes anyukájától és amerikai énektanár apukájától nemcsak dalolni tanult meg.
Kétszer kellett megnéznem - Orlando Bloom
Johnny Depp ide vagy oda, a már két hete szép nézettségi adatokkal futó A Karib-tenger kalózai második részének igazi hősszerelmese mégiscsak Legolas egykori megszemélyesítője, Orlando Bloom. A csaknem harmincéves brit színész ma Hollywood egyik legfelkapottabb sztárja, első munkája azonban merőben más volt: 13 évesen egy agyaggalamblövész-pályán segítőként tevékenykedett. Úgy tűnik, nemcsak azóta, de A Karib-tenger kalózai első részének bemutatása óta is fejlődött egy keveset.
Extrém drámai helyzet - Wolfgang Petersen
A tengeralattjáró és a Végtelen történet Hollywoodba szakadt rendezője legújabb katasztrófafilmjében németes pontossággal gyilkolja le a süllyedő Poseidonról menekülő utasokat. A vízifrász fenebácsija interjúnkban hatalmas terekről és az emberi tényező fontosságáról vall, és még tanácsot is ad magyar rajongóinak.
Helló, van egy Oscarom! - Danis Tanovic
Az Oscar-díjas bosnyák rendező igazi balkáni macsó, folyamatosan teszteli a vele szemben levőket, kicsit kötekszik a fiúkkal, flörtöl a lányokkal, és néha csak azért mond valami meghökkentőt, hogy lássa a hatást, de mindig tudja, hol a határ. A Francia Filmnapokra érkező Danis Tanovicot Pokol című új filmjéről, humorról és francia színésznőkről kérdeztük.
Költőien ábrázolni a valóságot - Zsigmond Vilmos
A világhírű operatőr, az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos Életmű-díjban részesült a nemrég zárult Alba Regia Nemzetközi Filmfesztiválon. Az idén 76 éves, de magát elképesztően jól tartó Mesterrel a korai horrorfilmekről, kis és nagy rendezőkről és persze a világításról beszélgettünk.
Egy archetípus vagyok - Elina Löwensohn
Hal Hartley múzsájaként szokás emlegetni, szerepelt Spielberg, Walter Salles és Jean-Pierre Jeunet filmjeiben, illetve Jude Law, Walter Matthau vagy Adrien Brody partnereként, régóta a független filmesek üdvöskéje. A meglepően alacsony, rendkívül bájos és nagyon őszinte Elina Löwensohn az Alba Regia Filmfesztivál zsűrijének tagjaként látogatott hazánkba, és Székesfehérváron fogtuk szaván.
45464748495051525354
50 / 54 oldal
Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
18:10
Vasember 2
amerikai akciófilm, 2010
18:10
Négy nap Toszkána
német romantikus film, 2008
18:15
Knerten nyomoz
norvég gyerekfilm, 2010
18:20
Apám Lola
francia film, 2017 (feliratos)
18:25
Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
amerikai akció-kalandfilm, 1989
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.