Interjú
Minden őrültség csak pillanatnyi elhatározás kérdése - Johnny Knoxville
Sok adrenalinfüggő, sebességzabáló vadember mosolygott már le ránk a filmvászonról, s bár Johnny Knoxville színészi játéka nem vetekedhet sem Steve McQueen, sem pedig James Dean nagyságával, vakmerőségben és lendületben a két legenda nyomában jár. A Jackass porondmestere 13 filmmel a háta mögött a Hazárd megye lordjaiban eljátszhatta élete első játékfilmes főszerepét. Nem is akármilyen sikerrel: majdnem lejátszotta a vászonról Jessica Simpson kebleit.
Minél több ember ismerje meg az igazságot - Paul Rusesabagina
A Hotel Ruanda népszerűsítésére Budapestre látogatott Paul Rusesabagina, az ember, akiről a filmet mintázták, és akit a nemzetközi sajtó hajlamos az afrikai Schindlerként aposztrofálni. Az 1994-es, egymillió áldozatot követelő ruandai népirtás alatt több száz ember életét megmentő egykori hotelmenedzser szerény ember, szívesebben beszél a forgatásról, mint önmagáról. Pedig lenne mivel dicsekednie, hiszen a XX. század története egyik legborzalmasabb epizódjának talán legismertebb alakja. Bátorságának, józan eszének és gyors alkalmazkodókészségének rengetegen köszönhetik életüket.
Julia hússzor halt meg! - Iván Lipkies
A vetítés végén sikerült egy rövid interjú erejéig kiragadnunk a rendezőt a kíváncsi magyar és a szép számban jelenlévő spanyol ajkú közönség karjaiból. Iván Lipkies inkább emlékeztet egy sikeres New York-i komikusra, mint egy szenvedélyes latin-amerikai filmkészítőre. Nemcsak a közönségtalálkozón sziporkázott, hanem kérdéseinkre is bőbeszédűen és nagyon vidáman válaszolt.
Ezeket a dolgokat nem szabad elfelejteni! - Terry George
A 3 Oscarra jelölt Hotel Ruanda sokak szerint az afrikai Schindler listája - történet egy átlag (üzlet)emberről, aki a rendkívüli körülmények hatására rendkívüli tetteket visz véghez és emberek százait menti meg. Paul Rusesabagina tetteit az észak-ír Terry George (Őt is anya szülte) vitte vászonra, akivel a Szarajevói Filmfesztiválon beszélgettünk törzsi hovatartozásról, forgatási nehézségekről, nagy stúdiókról és Afrikáról.
Na, most megcsinálom a filmet! - Til Schweiger
Színész, rendező és négygyermekes családapa. Láthattuk már Lucky Luke-ként, aranyifjúként a Mindenki másképp kívánja című német vígjátékban, bérgyilkosként a Gyilkosok gyilkosában és germán harcosként az Arthur királyban. Egy európai filmsztár, aki Hollywoodban is labdába rúg. Két legfrissebb filmjét nálunk egy időben, a múlt héten mutatták be: Til Schweiger a Tök alsó - Európai turné című amerikai ökörködésben az egyik mellékszerepet játssza, miközben a Mezítlábas szerelem című német romantikus komédiának nemcsak főszereplője, de társírója és rendezője is. Filmjét személyesen is elkísérte a budapesti premierre.
Világéletemben szerettem kevergetni - Tim Burton
Az első Batman-film, az Ollókezű Edward, az Ed Wood, a Nagy hal és számos egyéb orgazmus közeli mozgóképes élmény rendezője újra kedvenc színésze, Johnny Depp főszereplésével készített filmet. A Charlie és a csokigyár Roald Dahl híres gyerekmeséjének feldolgozása - sok rosszcsont gyerekkel, rengeteg csokival, táncoló umpa-lumpákkal és az isteni Johnnyval a csokigyáros Willy Wonka szerepében.
Csupa jó dolog vár rám - Paris Hilton
A huszonnégy éves szőke csinosság szépen csendben belopta magát az életünkbe: monitorunkon szeretkezik, tévéképernyőnkön terelgeti a tikokat, hangszóróinkból énekel, mozivásznainkon pedig iszonyatos halált hal. Paris Hilton ugyanis megkapta élete első komoly filmszerepét a Viasztestek című nyári horrorban - talán éppen azért, mert viaszbabának is beillene...
Regényesebb, szórakoztatóbb - Christopher Nolan
Tim Burton és a kátrányos vattacukorra emlékeztető Gotham City szerelmesei nagy megrökönyödéssel fogadták annak hírét, hogy a legújabb Batman-filmet a brit Christopher Nolan, a Memento és az Álmatlanság direktora rendezi. Még Nolanné is meglepődött. A pszichothrillerek biztos kezű szakértője azonban nem: fogta pár honfitársát, és nem kis munka árán felbontottak egy friss vérkonzervet.
Fiktív bosszú - Jean Reno
Keményedik a világ. A jóképű Alain Delon és a bohócarcú Jean-Paul Belmondo tündöklése után napjainkban egy zord fizimiskájú, apagyilkos tekintetű színész képviseli a francia filmipart szerte a földtekén. Jean Reno játszott már föld alatti dobost (Metró), lágyszívű bérgyilkost (Leon, a profi) és Távol-Keletre szakadt rendőrfelügyelőt (Wasabi), a most mozikba kerülő Farkasok birodalmában pedig visszatér kedvenc szerepköréhez, a kattant nyomozó figurájához.
A forgatás olyan volt, mint egy csata - Pierre Morel
Elsősorban azt pedzegettük a fiatal francia rendezővel, hogy milyen is Luc Besson csapatában dolgozni, de szó esett Jet Liről és a harcművészetekről is, noha maga Morel nem az a harcias típus, inkább visszahúzódó, szószátyárnak pedig végképp nem mondható.
42434445464748495051
50 / 51 oldal
Film premierek

Nap nap után

amerikai romantikus filmdráma, 90 perc, 2018

Gringo

amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 111 perc, 2018

Sherlock Gnomes

amerikai-angol animációs film, 87 perc, 2018

A hűséges

belga-francia-holland krimi, 130 perc, 2017
Játék
Nemcsak új albumának megjelenést, hanem 10. születésnapját is megünnepli a banda.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
18:10
Egyesült Királyság
amerikai-angol filmdráma, 2016
18:10
Nicsak, ki beszél most!
amerikai vígjáték, 1993
18:20
Jackie
amerikai-chilei-francia filmdráma, 2016
18:20
Párizsból szeretettel
francia akciófilm, 2010
18:30
Vasember 2.
fantasztikus akciófilm, 2010
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.