Interjú
Nem akartam könnyű filmet - Dominik Moll
Filmjei alapján egy cinikus, megkeseredett zsenit képzel maga elé az ember, ám Dominik Moll élőben nagyon kedves, cseppet bizonytalan és nagyon vidám. A Francia Filmnapokra érkező rendezőt rágcsálókról, színésznőkről és egyéb élőlényekről kérdeztük.
Feminista tanmese - Abel Ferrara
A New York-i mocskos utcák egyik legjobb ismerője és mozgóképes történetírója figyelmét most más nagy történetek felé irányította. A New York királya, a Mocskos zsaru és A temetés rendezője egy film a filmben Mária Magdolna-történettel lepi meg tisztelőit és rajongóit. Ferrara mától vetített új filmje többszintes vallási dráma egy botrányszagú amerikai forgatásról, egy új életet kezdő színésznőről és egy kíváncsi riporterről.
Jöjjön megint az érzés - Csányi Sándor
A 2004-es Súgó Csiga Díj, a 36. Magyar Filmszemle legjobb epizódszínészének járó díj (2005), a legjobb filmszínész díja (Fringe Report 2005), a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (2005), a 37. Magyar Filmszemle legjobb férfialakítás díja (2006) után a Súgó Csiga Díj-szavazás alapján Magyarország legnépszerűbb színésze 2005-ben Csányi Sándor. Filmes munkáiról faggattam a Radnóti Miklós Színház öltözőjében.
Itt nem az erőszakon van a hangsúly - Quentin Tarantino
A jövő héten kerül a magyar mozikba a magának Kabinláz című filmjével nevet szerzett amerikai rendező, Eli Roth második horrorja. A Motel nemcsak azért izgalmas, mert eleven embereket darabolnak benne, hanem mert Szlovákiában máris élénken tiltakoznak a film kedvezőtlen országimázs-teljesítménye ellen (a történet szerint őrült milliomosok országunk szomszédságában, elhagyott raktárépületekben élik ki szadista hajlamaikat), és mert a véresen kegyetlen projektet felkaroló producer nem más volt, mint a legendás QT.
Egész életemben nehezen bírtam a struktúrákat - Hajdu Szabolcs
Az idei filmszemlén rendezői-, produceri-, operatőri-, vágói-, diákzsűri-, külföldi kritikusi- és közönségdíjat nyert Fehér tenyér író-rendezője elkészítette élete első nyíltan életrajzi filmjét. Akik ismerik munkásságát, tudhatják, hogy Hajdu Szabolcs minden művében személyes élményekből építkezik, most azonban történelmi hitelességgel és dokumentarista szubjektivitással mesél saját és testvére tornászmúltjáról.
Felemelő élmény ennek részesévé válni - Marc Rothemund
A Sundance Fesztiválról Budapestre érkező, filmjének, a Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel Oscar-jelölése után csupa sikerélménnyel feltöltődött rendező lelkesen mesélt a Fehér Rózsa ellenállási mozgalomról, a forgatásról, a címszereplő Julia Jentschről és saját élményeiről.
Nyíltabb küzdelmek - George Jonas
A héten bemutatott új Spielberg-film, a München alapjául szolgáló Megtorlás című könyv a tengerentúlon 1984-ben jelent meg, majd Angliában egyszerre szerepelt a fikciós és nem-fikciós sikerlistán. A film premierjéhez igazítva most (1990 után másodszor) magyarul is megjelenik a Fekete Szeptember 1972-es müncheni terrorakciójának izraeli megtorlását elbeszélő írás, melynek szerzője, a magyar származású, Kanadában élő Jónás György korábban úgy nyilatkozott, hogy Spielberg filmje humanizálja a gonoszt. Az elismert színműíró, rádiós szerkesztő és dokumentumfilmes most kizárólag a könyvről beszélt - szűkszavúan, de lényegre törően.
Születhetnek értékes folytatások - Rudolf Péter
Öt évvel az Üvegtigris bemutatása után Kakszi Lali még mindig a legnépszerűbb magyar vendéglátós - annak ellenére, hogy vendéget ritkán lát szegény. Az egyre népesebb rajongótábor legnagyobb örömére most elkészült a tóparti kismenők kalandjainak folytatása, az Üvegtigris 2., melynek nem végleges változatát egyes szemfüles törvényszegők már le is töltötték számítógépükre. A filmről a rendező-főszereplő Rudolf Pétert kérdeztük, aki a megfeszített munka után leginkább egy kis pihenésre vágyik.
Férfiassági próbák - Lars von Trier
A január 5-én mozikba kerülő Manderlay Lars von Trier Amerika-trilógiájának középső epizódja. A többek közt a Hullámtörés, a Birodalom, az Idióták alkotójaként megismert, az utazástól irtózó, filmnyelvi újító, dogma-atya, színésznőfaló, gyakran ördöginek nevezett rendezővel telefonon értekeztünk.
Kemény lecke volt - Dobó Kata
A múlt évezred legvégének hazai filmcsillaga 1997-ben, A miniszter félrelépben tűnt fel először, a huszonegyedik századot azonban - egy kedvező, szivarfüstös fuvallatnak köszönhetően - már az amerikai vásznakon ünnepelte. Dobó Kata 2001-ben megkapta a maga 15 perc hírnévét, ő mégis többre vágyik - többek között magyarországi karrierre. A héten bemutatott Csak szex és más semmi című romantikus vígjátékban be is bizonyítja, hogy nem érdemtelenül. A színésznővel a film forgatása idején, nyár végén beszélgettünk.
44454647484950515253
50 / 53 oldal
Film premierek

Férfiak fecskében

angol vígjáték, 96 perc, 2018

Hotel Transylvania 3.: Szörnyen rémes vakáció

amerikai animációs film, 97 perc, 2018

Felhőkarcoló

amerikai akciófilm, 102 perc, 2018
Játék
A műfaját posztapokaliptikus turbópopként definiáló Einstand garantálja a forró hangulatot.
Filmek a TV-ben
18:15
Anya csak egy van
amerikai thriller, 2018
18:30
Fűfoltok
amerikai filmdráma, 2017
18:40
Egek ura
amerikai szatíra, 2009
18:45
3 nap a halálig
amerikai-francia akciófilm, 2014
18:55
Men In Black - Sötét zsaruk 3.
amerikai akció, vígjáték, 2012
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.