Interjú
Fiktív bosszú - Jean Reno
Keményedik a világ. A jóképű Alain Delon és a bohócarcú Jean-Paul Belmondo tündöklése után napjainkban egy zord fizimiskájú, apagyilkos tekintetű színész képviseli a francia filmipart szerte a földtekén. Jean Reno játszott már föld alatti dobost (Metró), lágyszívű bérgyilkost (Leon, a profi) és Távol-Keletre szakadt rendőrfelügyelőt (Wasabi), a most mozikba kerülő Farkasok birodalmában pedig visszatér kedvenc szerepköréhez, a kattant nyomozó figurájához.
A forgatás olyan volt, mint egy csata - Pierre Morel
Elsősorban azt pedzegettük a fiatal francia rendezővel, hogy milyen is Luc Besson csapatában dolgozni, de szó esett Jet Liről és a harcművészetekről is, noha maga Morel nem az a harcias típus, inkább visszahúzódó, szószátyárnak pedig végképp nem mondható.
Egy idő után már látom a fákat - Benicio Del Toro
A Közönséges bűnözőkben világbajnok motyogásával aratott sikert, majd nem kevésbé különleges körülmények között félt és reszketett egy jót Las Vegasban Johnny Depp oldalán. A Traffic meghozta pályája első Oscar-díját, így a 21 gramm legénységéhez már igazi nagyágyúként csatlakozott. A Puerto Rico-i születésű Benicio Del Toro keményebb, mint Brad Pitt és szebb, mint Charles Bronson. Legutóbb a bűn városában kirándult.
Nyugodt és boldog vagyok - George Lucas
Ha pixelekben mérjük a vagyont, akkor a Star Wars-eposz alapító-karbantartója jó eséllyel mondható a világ leggazdagabb emberének. George Lucas a hetvenes évek derekán makettekkel és egyszerű vizuális effektekkel látott neki intergalaktikus családregénye megfilmesítéséhez, az ezredfordulón azonban már a pazarul felszerelt Skywalker Ranchen, digitális fakanállal keverte tovább az űrlevest. Az ő művészete nélkül a filmtörténet nem érne egy Lucas-garast sem.
Nem szeretem a sört - Jiří Menzel
Az idei Súgó Csiga Díjkiosztó Gála díszvendége nem csupán a színpadon végzett fontos munkát a díjak átadásakor, hanem a kulisszák mögött is: ő rendezte ugyanis a Gála előtt játszott angol vígjátékot, melynek pergő humora alaposan meghatározta az est hangulatát. Jiří Menzel az Új Színház igazgatói páholyában adott interjút, kezében egy pohár borral.
Néha filmen kell látnunk a dolgokat, hogy igazinak tűnjenek - Davide Ferrario
Hősünk korántsem az újságírók réme, kedves, visszafogott ember, még csak nem is gesztikulál olyan hevesen, ahogy azt egy olasz rendezőtől elvárná az ember. Látszik, hogy otthon érzi magát az Olasz Intézetben, Budapesten és a világban, úgy nagy általánosságban. Beszélgettünk Torinóról, a város nevezetességéről, a filmezésről, és az olasz színésznőkről, valamint egy picit a színésznők tetoválásairól is.
A lézengés lett megollózva - Vranik Roland
Anyukámat egyszer igen komoly pénzzel vette le egy kéményseprő, mondván, különben neki muszáj kibontania a falat a nappaliban, hogy ellenőrizze, rendben van-e a kémény - pedig még kalapács sem volt nála. Lehet, hogy tényleg van kéményseprő maffia, bár Vranik Roland filmje, a Filmszemle-fődíjas Fekete kefe álkéményseprő hősei tökéletesen ártalmatlanok, még magukra sem veszélyesek.
Nagy Sándor triszexuális volt – Oliver Stone
Az izgalmas témaválasztásaival, didaktikus és hatásvadász, de szórakoztató filmstílusával elhíresült amerikai rendező, a háromszoros Oscar-díjas Oliver Stone új filmje, a Nagy Sándor, a hódító bemutatójának alkalmából látogatott Budapestre, ahol az est.hu-nak is nyilatkozott.
Voltak azért nagy filmjeim - Richard Bohringer
A francia mozi egyik nagy öregje és jellegzetes arca, Richard Bohringer a 8. Francia Filmnapok alkalmával Budapesten járt, hogy népszerűsítse a gall filmgyártást - és hogy egy kicsit bulizzon. A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, a Díva, A zongorakísérő, a Balhé és számos más híres film főszereplője a Meridien Szálló halljában, papucsban, kibukkanó hasát vakargatva adott oldott hangulatú, csapongó interjút.
Eminem bekerült a képbe - Curtis Hanson
Az Eminem főszereplésével készült 8 mérföld című sikerfilm európai premierjére 2002. november közepén került sor a 46. Londoni Filmfesztiválon, ahol Curtis Hanson rendező nyilatkozott az est.hu-nak. A remek filmzenelemezekkel megtámogatott 8 Mile a magyar mozikba 2003. február 20-án ér.
42434445464748495051
50 / 51 oldal
Film premierek

Kutyák és titkok

argentin-chilei-francia-portugál filmdráma, 94 perc, 2017

Viszlát, Christopher Robin

angol életrajzi dráma, 107 perc, 2017

The Commuter - Nincs kiszállás

amerikai-angol-francia krimi, 104 perc, 2018

Prince: Sign o’ The Times

amerikai-kanadai koncertfilm, 85 perc, 1987

Fortunata

olasz filmdráma, 103 perc, 2017

Kicsinyítés

amerikai-norvég sci-fi vígjáték, 135 perc, 2017
Játék
Az új évben is folytatódik a Pesti Est és a Jurányi népszerű családi programsorozata, a Mese Habbal.
Filmek a TV-ben
18:05
Időzavarban
amerikai krimi, 2003
18:15
Kémkölykök
amerikai családi film, 2001
18:20
Adam
amerikai romantikus filmdráma, 2009
18:25
Lenalove
német filmdráma, 2016 (feliratos)
18:35
Fekete dicsőség
amerikai dráma, 2006
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.