Interjú
„A figurámnak egyáltalán nincs szüksége Bondra” - Léa Seydoux
A francia nők kiemelt hellyel rendelkeznek a Bond-lányok között, és most ebbe a sorba csatlakozik be a gallok egyik legkiválóbb színésznője, Léa Seydoux, aki imádta, hogy a kedvenc 007-es ügynökével, Daniel Craiggel dolgozhat együtt.
„Van valami elképesztően tragikus ezekben a karakterekben” - Justin Kurzel
Mindössze egy filmmel a háta mögött maga Michael Fassbender hívta meg, hogy rendezze meg a Macbethet, és ő egy brutális adaptációval hálálta meg a felkérést. Justin Kurzel ezzel a filmmel berobbant Hollywoodba.
Az idei Londoni Filmfesztivál a nőkről szólt
London az őszi fesztiválszezon zárópontja, és az a hely, ahol a következő év Oscar-várományosainak színe-java bemutatkozik az európai közönségnek, és ez idén sem volt másképp. Viszont az idei fesztivál emellett egy fontos ügyet is felkarolt, és nagyon is komolyan vett: a női filmesek felzárkóztatását.
„A filmes világ sokkal kedvesebb a balettnél” - Mia Wasikowska
A Bíborhegy főhősnőjeként Mia Wasikowska egy angol kísértetkastélyban él át elképesztő megpróbáltatásokat. A színésznővel Londonban találkoztam, és beszélgettünk divatról, kényelmetlen kosztümökről, a nők hollywoodi helyzetéről, és az interjú után még azt is mondta, hogy lefogadja, hogy én is lengyel vagyok, mint ő. Nagyot nem tévedett.
„Azért vagyok itt, hogy történeteket meséljek” - Ben Kingsley
A Kötéltánc című filmben Sir Ben Kingsley Rudy papát alakítja, a férfit, aki segített megvalósítani Philippe Petit álmát, hogy kötélen átsétáljon a World Trade Center két tornya között.
„Világéletemben űrgeek voltam” - Andy Weir
Andy Weir abban a szerencsés helyzetben van, hogy az első regényéből egyből Ridley Scott forgatott filmet Matt Damon és Jessica Chastain főszereplésével. Az író máig sem dolgozta fel teljesen az élményt. Erről és persze a Mentőexpedíció szokatlan sikertörténetéről is volt mit mesélnie.
Idén mindenki fel akart nőni Miskolcon Beszámoló a 12. Jameson CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztiválról
Lassan már tradíciónak számít, hogy Miskolcon a szervezők ügyes kézzel válogatnak Sundance, Berlin és Cannes választékából, és ez idén is így történt. Ami viszont újdonság, hogy mintha idén ráfókuszáltak volna egyetlen témára
„Egyszer gyűlöltem a srácokat, máskor meg imádtam őket” - Josh Brolin
Bár Kaliforniában született, Josh Brolin rendszeresen alakít texasi fickókat, és ez a háttér még az Everest című hegymászós mozi forgatásán sem kerülhette el. Az extrém forgatási körülményekről volt mit mesélnie.
„Megkönnyeztem a végét” - Simon Kornél
Végre mozikban a Víkend című, nagyrészt Erdélyben forgatott magyar thriller, amiben Simon Kornél együtt szerepel párjával, Gryllus Dorkával, és a filmben szintén egy párt alakítanak. A színész a megpróbáltató hegyi forgatásról mesélt.
„Meryl nem mondja meg másoknak, mit és hogyan csináljanak” - Kevin Kline
A Dübörög a szív elsősorban a rocksztárt játszó díva, Meryl Streep filmje, de egy kisebb, ám fontos szerepben – az exférjeként – régi színésztársa, Kevin Kline is megjelenik. Kline nem győzte dicsérni Streepet, és nagyon örült, hogy újra vele dolgozhatott.
45678910111213
8 / 45 oldal
Film premierek

Őrült boldogság

francia-olasz vígdráma, 118 perc, 2016

Vigyázz, kész, szörf! 2.

amerikai animációs film, 90 perc, 2017

Utazók

amerikai sci-fi, 116 perc, 2016

#Jézus - Apám nevében

magyar filmdráma, 117 perc, 2016

A vörös teknős

belga-francia animációs film, 80 perc, 2016

Mártírok

orosz filmdráma, 118 perc, 2016
Játék
Német kortárs regény színpadi adaptációját mutatja be az Orlai és a Füge Produkció. Benedict Wells Spinner című regénye A fura címet kapta, amelyet Fekete Ádám alkalmazott színpadra és Fehér Balázs Benő rendezett.
Filmek a TV-ben
18:20
A háború császára
amerikai-japán háborús film, 2012
18:25
A szív és vidéke
amerikai-angol melodráma, 2002
18:40
Hét élet
amerikai filmdráma, 2008
18:45
Piedone Afrikában
olasz-német akcióvígjáték, 1978
19:00
Elárulva
amerikai akciófilm, 2012
Copyright © 2017 EXIT Kiadói Kft.