Interjú
Az idei Londoni Filmfesztivál a nőkről szólt
London az őszi fesztiválszezon zárópontja, és az a hely, ahol a következő év Oscar-várományosainak színe-java bemutatkozik az európai közönségnek, és ez idén sem volt másképp. Viszont az idei fesztivál emellett egy fontos ügyet is felkarolt, és nagyon is komolyan vett: a női filmesek felzárkóztatását.
„A filmes világ sokkal kedvesebb a balettnél” - Mia Wasikowska
A Bíborhegy főhősnőjeként Mia Wasikowska egy angol kísértetkastélyban él át elképesztő megpróbáltatásokat. A színésznővel Londonban találkoztam, és beszélgettünk divatról, kényelmetlen kosztümökről, a nők hollywoodi helyzetéről, és az interjú után még azt is mondta, hogy lefogadja, hogy én is lengyel vagyok, mint ő. Nagyot nem tévedett.
„Azért vagyok itt, hogy történeteket meséljek” - Ben Kingsley
A Kötéltánc című filmben Sir Ben Kingsley Rudy papát alakítja, a férfit, aki segített megvalósítani Philippe Petit álmát, hogy kötélen átsétáljon a World Trade Center két tornya között.
„Világéletemben űrgeek voltam” - Andy Weir
Andy Weir abban a szerencsés helyzetben van, hogy az első regényéből egyből Ridley Scott forgatott filmet Matt Damon és Jessica Chastain főszereplésével. Az író máig sem dolgozta fel teljesen az élményt. Erről és persze a Mentőexpedíció szokatlan sikertörténetéről is volt mit mesélnie.
Idén mindenki fel akart nőni Miskolcon Beszámoló a 12. Jameson CineFest Miskolc Nemzetközi Filmfesztiválról
Lassan már tradíciónak számít, hogy Miskolcon a szervezők ügyes kézzel válogatnak Sundance, Berlin és Cannes választékából, és ez idén is így történt. Ami viszont újdonság, hogy mintha idén ráfókuszáltak volna egyetlen témára
„Egyszer gyűlöltem a srácokat, máskor meg imádtam őket” - Josh Brolin
Bár Kaliforniában született, Josh Brolin rendszeresen alakít texasi fickókat, és ez a háttér még az Everest című hegymászós mozi forgatásán sem kerülhette el. Az extrém forgatási körülményekről volt mit mesélnie.
„Megkönnyeztem a végét” - Simon Kornél
Végre mozikban a Víkend című, nagyrészt Erdélyben forgatott magyar thriller, amiben Simon Kornél együtt szerepel párjával, Gryllus Dorkával, és a filmben szintén egy párt alakítanak. A színész a megpróbáltató hegyi forgatásról mesélt.
„Meryl nem mondja meg másoknak, mit és hogyan csináljanak” - Kevin Kline
A Dübörög a szív elsősorban a rocksztárt játszó díva, Meryl Streep filmje, de egy kisebb, ám fontos szerepben – az exférjeként – régi színésztársa, Kevin Kline is megjelenik. Kline nem győzte dicsérni Streepet, és nagyon örült, hogy újra vele dolgozhatott.
„Az egész életem és a szívem New Yorké” - Amy Schumer
Amy Schumer nevével a magyar nézők ritkán találkozhatnak, pedig az Inside Amy Schumer című komédia-show-jáért odavan egész Amerika. A Kész katasztrófával végre a mozikban is kipróbálhatta magát, és erről volt mit mesélnie.
„Még csak jogosítványunk sincs” - Alicia Vikander és Elizabeth Debicki
Egyikük svéd, a másik ausztrál, most mégis mindketten Hollywood meghódítására készülnek. Az U.N.C.L.E. embere című Guy Ritchie stílusbravúrban ugyan egymás ellenfeleit játsszák, de amúgy nagyon is jóban vannak. Páros interjúnkban számos kulisszatitokról lerántják a leplet.
567891011121314
9 / 46 oldal
Film premierek

Szép álmokat!

francia-olasz filmdráma, 134 perc, 2016

John Wick: 2. felvonás

amerikai akciófilm, 122 perc, 2017

A régi város

amerikai filmdráma, 137 perc, 2016
Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Filmek a TV-ben
18:05
18:10
A sárkány ébredése
amerikai-kanadai fantasy, 2009
18:25
A nevem Emily
ír filmdráma, 2015
18:25
A leleményes Hugo
amerikai kalandfilm, 2011
18:50
Tökéletes bűnözők
amerikai akciófilm, 2010
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.