Premierek
Have a Nice Day Hao ji le, 2017 Színes, feliratos kínai animációs film, 77 perc
Bemutató: 2017. december 14.
Miközben a jüanról még mindig Mao tekint vissza ránk jámboran, az emberek már drága ruhát, autót, házat vagy éppen új külsőt vásárolhatnak maguknak rajta, ha éppen telik rá. Az egész világot olcsó árucikkekkel elárasztó Kínában az import a menő és az emberek Dél-Koreába vágynak, mert az már Nyugat.
Star Wars: Az utolsó Jedik Star Wars: The Last Jedi, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 152 perc
Bemutató: 2017. december 14.
Kicsoda Snoke? Kinek a rokona Rey? Hogyan oldják meg Carrie Fisher halálát? Annyi, de annyi kérdésünk van… Még ki sem hűlt a helyünk, ahonnan a hetedik részt néztük, máris elindultak a találgatások a következőről: ki a jó és ki a rossz, ki kinek a kije és hasonlók.
Legeslegjobb cimborák Mullewapp - Eine schöne Schweinerei, 2017Színes, magyarul beszélő, német animációs film, 72 perc
Bemutató: 2017. december 14.
Mindenki nagyon izgatott Mullewappban, vagyis Szépmajorban, mert közeledik Waldemar, a kismalac születésnapja. A háziállatok, az élen Waldemar két legjobb haverjával, Johnny Mauserrel, a zenész-kalandor egérrel és Franz von Hahnnal, a kakassal mindent megtesznek azért, hogy a rózsaszín malackának jól sikerüljön a bulija, csak egy valamivel nem számolnak.
Jesús Jesús, 2016 Színes, feliratos, chilei-francia-német-görög-kolumbiai dráma, 85 perc
Bemutató: 2017. december 14.
A szűkebb közönségnek szánt izgalmas projekteket felkaroló Magyarhangya hozta el a magyar mozikba a chilei Fernando Guzzoni második nagyjátékfilmjét, a Jesúst.
Eszeveszett esküvő Le sens de la fête, 2017 Színes, magyarul beszélő, francia-kanadai-belga vígjáték, 117 perc
Bemutató: 2017. december 14.
Esküvői vígjátékot tucatszámra láttunk már, és olyanhoz is volt szerencsénk, ahol maga az esküvőszervező volt a főszereplő, de olyat, ami csak és kizárólag az esküvőt mutatja be a szervezők szemszögéből, még sosem láthattunk.
Az igazi csoda Wonder, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai-hongkongi dráma, 113 perc
Bemutató: 2017. december 14.
Minden karácsonykor szükség van egy tearjerkerre a mozikban, vagyis egy olyan filmre, ami garantálja a papírzsepik nagybani használatát a nézőtéren. Ez a szerep idén decemberben Az igazi csodának jutott, ami egy betegsége miatt torz arcú fiúról, Auggieról szól…
Loving Vincent Loving Vincent, 2017 Színes, feliratos, angol-lengyel animációs film, 95 perc
Bemutató: 2017. december 21.
A miskolci cinefestes premier után még idén megérkezett a magyar mozikba a világ első egész estés festményfilmjeként beharangozott Loving Vincent. Tisztázzuk azért, hogy a filmet nem kockáról kockára festették meg, a jeleneteket előbb eljátszatták valódi színészekkel, majd a leforgatott film kockáit van Gogh stílusában kifestették olajfestékkel.
Kaotikus karácsony En underbar jävla jul, 2015 Színes, feliratos, svéd vígjáték, 108 perc
Bemutató: 2017. december 21.
A Kaotikus karácsony a „fiatal szerelmesek találkozása a szülőkkel” bevált receptet veszi elő. Szülőként az ember hajlamos a nagy kinyilatkoztatásokra, lehet látszólag akármennyire megértő és elfogadó, igenis számít, ha összesúgnak a háta mögött.
Jumanji: Vár a dzsungel Jumanji: Welcome to the Jungle, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy, akciófilm, 119 perc
Bemutató: 2017. december 21.
Az eredeti Jumanji filmben még a fantáziavilág türemkedett be a valóságba, ám a folytatásban már a valóság látogat el a fantáziavilágba. Volt értelme elkészíteni Robin Williams nélkül?
Ferdinánd Ferdinand, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték, 106 perc
Bemutató: 2017. december 21.
Ferdinánd egy hatalmas fekete bika vadul meredező szarvakkal, akitől ismeretlenül mindenki retteg, pedig ő a légynek sem tudna ártani, az ijesztőnek tűnő testben ugyanis érző szív dobog.
Doktor Knock Knock, 2017 Színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 113 perc
Bemutató: 2017. december 21.
Az ötvenes években a magát orvosnak kiadó szélhámos, Dr. Knock érkezik egy kis francia hegyi faluba. A jómódban élő helyiek azon veszik észre magukat, hogy egyik napról a másikra a kifogástalan megjelenésű és határozott fellépésű férfi bűvkörébe kerültek, így azok is páciensekké válnak, akiknek egyébként kutya bajuk.
24 óra a halálig 24 Hours to Live, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai–dél-afrikai–hongkongi akciófilm, 93 perc
Bemutató: 2017. december 21.
Mióta Liam Neesonnek összejött a dolog, az öregedő hollywoodi drámaszínészek egy része azon dolgozik, hogy egyfajta kapuzárási pánikként még azelőtt befusson akcióhősként, hogy csak görbebottal tudna átmenni a zebrán.
Tökéletes hang 3. Pitch Perfect 3, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés vígjáték, 93 perc
Bemutató: 2017. december 28.
A Bellák az acapella világbajnokság után azt hitték, hogy övék az világ. A tehetséges és veszettül csini énekes-táncos csajok nagy tervekkel léptek ki a nagybetűs életbe a győzelemmel a zsebükben, hogy aztán mindnyájukat bedarálják a szürke hétköznapok.
Szex, ex, szerelem Les ex, 2017 Színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 84 perc
Bemutató: 2017. december 28.
Ha egy romantikus vígjátékban semmi más nem derül ki a szereplőkről, csak az, hogy kivel járnak, kibe szerelmesek reménytelenül, vagy melyik exüket próbálják éppen elfelejteni, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy francia filmet nézünk.
Jöjj el napfény! Un beau soleil intérieur, 2017 Színes, magyarul beszélő, francia romantikus vígjáték, 94 perc
Bemutató: 2017. december 28.
Isabelle a boldogságot keresve több férfi közt őrlődik. Mindegyiknek vannak jó és rossz tulajdonságai, mindegyikük másként ad, szeret és birtokol. A párizsi festőnő már nem ideálokat keres, csak a csalódástól szeretné megkímélni magát, leginkább azt tudja, mit nem akar.
Szerelem tesztelve Ôtez-moi d'un doute, 2017 Színes, feliratos, francia-belga romantikus vígjáték, 100 perc
Bemutató: 2017. december 28.
Erwan, a 40-es özvegy robbanóeszközöket hatástalanít, eme veszélyes munka végzése közben a magánélet aknamezejére lép. Megtudja, hogy az apja nem az igazi apja és a lánya is gyereket vár.
Bőrpofa (X) Leatherface, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai horror, 90 perc
Bemutató: 2017. december 28.
Nem akarom, és nem is merem megszámolni, hány folytatás, előzmény, illetve remake készült már Tobe Hooper klasszikusához, A texasi láncfűrészes mészárláshoz. Ugyan volt köztük egy-két élvezhető darab, de azt elmondhatjuk, hogy egyik sem tett hozzá semmit a legendához.
Egy szent szarvas meggyilkolása The Killing of a Sacred Deer, 2017 Színes, feliratos, angol–ír–amerikai thriller, 121 perc
Bemutató: 2017. december 28.
A világ legfélelmetesebb embere idén a mozikban egy Martin nevű hátizsákos, kamasz srác (Barry Keoghan rémisztő alakításában), aki egyszercsak megjelenik a szívsebész Steven (Colin Farrell) életében.
Tad, az utolsó felfedező Tadeo Jones 2: El secreto del Rey Midas, 2017 Színes, magyarul beszélő, spanyol családi animációs film, 85 perc
Bemutató: 2018. január 4.
Tadeo Jones, Indiana gyerekbarát, kissé esetlen megfelelője jelenleg az építőiparban dolgozik. Arról álmodik, hogy egyszer ugyanolyan híres régész és felfedező lesz, mint a Lara Croftra hajazó csinos Sara Lavrof, akit régen látott, és akinek szerelmet akar vallani
Lucky Lucky, 2017 Színes, feliratos, amerikai filmdráma, 89 perc
Bemutató: 2018. január 4.
A 91 éves, cowboykalapos, istentagadó, veterán haditengerész és örök agglegény Lucky egy álmos, sivatagi kisvárosban éli mozgalmasnak egyáltalán nem mondható életét. Jóga, tej, vegyesbolt, cigi, kávé, keresztrejtvény, tévé, telefon, Bloody Mary...
Insidious: Az utolsó kulcs Insidious: The Last Key, 2017 Színes, magyarul beszélő, kanadai-amerikai horror, 103 perc
Bemutató: 2018. január 4.
A paranormális jelenségekkel foglalkozó, látnoki képességű Elise Reiner újra és újra felveszi a harcot a démonokkal, miközben ő maga egyre veszít az életerejéből. Ebben a részben a kör bezárul, a Gonosz a szülőházában, gyermekkorának helyszínén dúlja fel egy család békés életét.
Elit játszma Molly’s Game, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai életrajzi dráma, 140 perc
Bemutató: 2018. január 4.
A legtöbb forgatókönyvíró életében eljön az a pillanat, amikor rendezni szeretne, de persze nem mindenkinek jön össze. Aaron Sorkin (Egy becsületbeli ügy, Social Network – A közösségi háló) a szakmája egyik legünnepeltebbje most érezte úgy, hogy eljött az ő ideje.
A vendégek The Party, 2017 Fekete-fehér, feliratos, angol fekete komédia, 71 perc
Bemutató: 2018. január 4.
Néhány órája választották meg a brit árnyékkormány miniszterévé Janetet (Kristin Scott Thomas). Az asszony elegáns londoni otthonában kis társaság gyűlik össze, hogy megünnepeljék a sikert, de már az első pillanatban látszik, hogy ez a buli nem úgy fog elsülni, ahogy a ház asszonya szeretné.
Apavadászat Father Figures, 2017 Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 113 perc
Bemutató: 2018. január 4.
A még mindig vonzó és szexi Helen (Glenn Close) házasodni készül, a nagy napra pedig hivatalosak a szépasszony (majdnem) felnőtt fiai is. Kyle-nak (Owen Wilson) és Peternek (Ed Helms) nem kis meglepetést tartogat az anyjuk az esküvő napján.
Film premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Játék
Csaknem fél évszázadon átívelve tárja elénk a „társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd abból saját képi világát megteremtő” Korniss Péter pályáját a Magyar Nemzeti Galéria kiállítása.
Filmek a TV-ben
18:20
Egyszer Len
amerikai-kanadai vígdráma, 2015
18:40
Szemfényvesztők 2
amerikai akcióvígjáték, 2016
18:50
Pénzt vagy életet!
angol krimi, 1974
18:50
A Tűzjáró
amerikai akciófilm, 1986
18:55
Hidegfront
francia-orosz thriller, 2016 (feliratos)
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.