Érdekel a spanyol nyelv és kultúra? Itt a helyed nálunk!

Spanyol nyelvtanfolyamokra február 13-ig várjuk a jelentkezéseket. Kulturális programokkal várjuk az érdeklődőket és könyvtárunk egész évben nyitva áll.
A számok nem hazudnak; a spanyol az egész világon feltörekvőben lévő nyelv. A statisztikák is azt mondják, hogy a legtöbb tanuló nemcsak azért fordult e nyelv felé, mert szép, érdekes a hangzása – hisz ezek tulajdonképpen szubjektív tényezők –, hanem mert HASZNOS nyelvnek tartják. Hogy milyen tekintetben?
A spanyol az a nyelv, melyet a világon a legtöbb ország tart hivatalos nyelvének, és ez rendkívüli módon szélesíti a munka- és tanulási lehetőségek palettáját. Csak az Egyesült Államokban több mint 50 millióan beszélik, és még magának a Fehér Háznak is van spanyol nyelvű honlapja. Az angol után a spanyol az internetes keresésekkor a második legtöbbet használt nyelv. Szintén a második nyelv a tudományos publikációkat illetően is. Alapvető nyelv a mozi, az irodalom, a festészet szerelmesei számára. Spanyol építészek munkái világszerte a legismertebbek közt vannak. Zene? Ki nem táncolt már egy spanyol nyelvű dal ritmusára? Sport? A spanyol futballiga a világon a legjelentősebb. Művészet? Spanyolország a harmadik a legtöbb Unesco Világörökségi helyszínnel rendelkező országok között; az első volt azon országok sorában, amelyekben egész városokat jelöltek a Világörökség részeiként. Ugyanakkor a turisták számát illetően is az Egyesült Államokat és Olaszországot követve a harmadik. 2016-ban 78 millióan látogattak el ide. 
 
A számok nem hazudnak. Ugye te sem akarsz lemaradni ezekről az ezerszínű csodákról, gazdagságról, a munkalehetőségekről csak azért, mert nem beszélsz spanyolul?

Gyere el a Budapesti Cervantes Intézetbe, tájékozódj a lehetőségekről. A spanyol nyelvtanfolyamokra február 13-ig várják a jelentkezéseket. (Részletek a honlapon.)
 
Instituto Cervantes de Budapest  
1064 Budapest Vörösmarty u. 32  
tel.: 00 36 1 354 36 70  
fax: 00 36 1 302 29 54  
cenbud@cervantes.es   
http://budapest.cervantes.es 
Facebook >>  
Promóció
2017.01.24
|
Film premierek

Deadpool 2.

amerikai akciófilm, 118 perc, 2018

Viktoria

bolgár-román filmdráma, 155 perc, 2014

Sosem voltál itt

amerikai-angol-francia akciófilm, 90 perc, 2017

Igaz történet alapján

francia vígdráma, 100 perc, 2017
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.