Érdekel a spanyol nyelv és kultúra? Itt a helyed nálunk!

Spanyol nyelvtanfolyamokra február 13-ig várjuk a jelentkezéseket. Kulturális programokkal várjuk az érdeklődőket és könyvtárunk egész évben nyitva áll.
A számok nem hazudnak; a spanyol az egész világon feltörekvőben lévő nyelv. A statisztikák is azt mondják, hogy a legtöbb tanuló nemcsak azért fordult e nyelv felé, mert szép, érdekes a hangzása – hisz ezek tulajdonképpen szubjektív tényezők –, hanem mert HASZNOS nyelvnek tartják. Hogy milyen tekintetben?
A spanyol az a nyelv, melyet a világon a legtöbb ország tart hivatalos nyelvének, és ez rendkívüli módon szélesíti a munka- és tanulási lehetőségek palettáját. Csak az Egyesült Államokban több mint 50 millióan beszélik, és még magának a Fehér Háznak is van spanyol nyelvű honlapja. Az angol után a spanyol az internetes keresésekkor a második legtöbbet használt nyelv. Szintén a második nyelv a tudományos publikációkat illetően is. Alapvető nyelv a mozi, az irodalom, a festészet szerelmesei számára. Spanyol építészek munkái világszerte a legismertebbek közt vannak. Zene? Ki nem táncolt már egy spanyol nyelvű dal ritmusára? Sport? A spanyol futballiga a világon a legjelentősebb. Művészet? Spanyolország a harmadik a legtöbb Unesco Világörökségi helyszínnel rendelkező országok között; az első volt azon országok sorában, amelyekben egész városokat jelöltek a Világörökség részeiként. Ugyanakkor a turisták számát illetően is az Egyesült Államokat és Olaszországot követve a harmadik. 2016-ban 78 millióan látogattak el ide. 
 
A számok nem hazudnak. Ugye te sem akarsz lemaradni ezekről az ezerszínű csodákról, gazdagságról, a munkalehetőségekről csak azért, mert nem beszélsz spanyolul?

Gyere el a Budapesti Cervantes Intézetbe, tájékozódj a lehetőségekről. A spanyol nyelvtanfolyamokra február 13-ig várják a jelentkezéseket. (Részletek a honlapon.)
 
Instituto Cervantes de Budapest  
1064 Budapest Vörösmarty u. 32  
tel.: 00 36 1 354 36 70  
fax: 00 36 1 302 29 54  
cenbud@cervantes.es   
http://budapest.cervantes.es 
Facebook >>  
Promóció
2017.01.24
|
Film premierek

Lumiére

francia dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Megtorlás

amerikai-angol-belga-francia-holland-svéd western, 148 perc, 2017

Madame

francia vígjáték, 91 perc, 2017

Boldog halálnapot!

amerikai horror, 96 perc, 2017

Az Igazság Ligája

amerikai akciófilm, 121 perc, 2017

120 dobbanás percenként

francia filmdráma, 140 perc, 2017
Játék
Woody Allen legújabb, az ’50-es években játszódó filmjében négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.