Trebla, a bárány

Szentendre, Szentendrei Városháza
A Szentendrei nyár kulturális fesztivál programjai a gyerekeknek is tartogatnak kellemes meglepetéseket, például a Gyerekteátrum előadásait, ahol ez alkalommal az Apró Színház Trebla, a bárány című látványos és tanulságos meséjét lehet végigizgulni.
Ajánlott korosztály: 5+
A cigány folklór színes világából merítkező történetben három testvér, Ada, Sári és Noémi kalandjait követhetjük nyomon, akik egy patakparton éldegélnek egy szem birkájukkal – egyebük sincsen.
 
Békés, boldog nyugalmukat az ördög látogatása zavarja meg, aki rávilágít arra, milyen titkot is őriznek ők valójában. A segítség viszont nem marad el, állat, növény és ember képében is megjelenik, így a gyerekek föl tudják dolgozni a váratlan eseményeket – a három kislány a történet végére bölcs felnőtté érik. 
 
Az előadás sok zenével, az indiai tánc gesztusrendszerét alkalmazva - no és némi interaktivitást is keverve a "báránybundába" - jeleníti meg a kedélyes cigány népmesét.
 
 
2011.07.11
|
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.