Az ismeretlen kutatása - Improvizációs alkotóműhely

Budapest, MU Színház
Az Ismeretlen Kutatása egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat alkotó, koreográfus, táncos, és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben.
180 perc
Ajánlott korosztály: 12+
 
Az adott félévben két koreográfus egy témát az improvizáció segítségével szed szét, boncolgat, majd kísérletezve gyúr össze újra, akár egy új darabbá. Az idei műhelymunkának két bemutatója van. Téri Gáspár, Samu Bence, Papp Gábor és Nagy Ágoston TESTIdegen című produkciója kísérlet egy nyugodt környezet megteremtésére, ahol egy ember és egy rendszer zökkenőmentes ismerkedésbe kezdhet, míg Vadas Zsófi a Tamara Átjárójáról legjobb, ha őt magát idézzük: „Mindig is lenyűgözött a szobor, a mozgás egy tökéletes pillanatának kimerevítése.
 
Magam táncosként, és koreográfusként ezeket a pillanatok akarom egymásra fűzni, és ehhez anyagként nem követ, vagy fémet, hanem a saját testemet használom. Én vagyok az alkotás alanya, és a tárgya is. Ebben a munkámban a szobrászat és a tánc közötti kapcsolódási pontokat, „átjárókat” keresem; alkotóként egyszerre nézve kívülről, és a testemben megtapasztalva belülről.” 

Forrás: Fidelio Súgó
 
2008.11.28
|
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.