Ma a tiéd vagyok! - Kapócs Zsóka Karády-estje

Orosháza, Petőfi Művelődési Központ
Karády Katalin a ‘40-50-es évek szépséges dívája volt, erotikusan búgó, bársonyos hangjával, a „végzet asszonya” karakterével szinte megigézte a férfiakat. Azonban a híres és elbűvölő színésznő filmvásznon kívüli életéről keveset tudunk...
Karády szegény sorban nevelkedett, mielőtt külföldi intézetekben tanult volna, apja verte őt, később a német megszállás idején pedig egyre mellőzöttebbé vált, még meg is kínozták. De szörnyű sorsa ellenére sem szűnt meg embernek lenni, gyerekeket mentett meg a nyilasok kezéből, és zsidókat bújtatott a háború alatt. 1951-ben viszont elhagyta az országot és amikor hetvenedik születésnapján Magyarországra hívták, stílszerűen csak egy kalapot küldött maga helyett. Két kofferrel távozott hazánkból. Mit vihetett benne? Ruhák mellett rengeteg emléket, örömöt és keserűséget. És sok elénekelt és elfelejtett dalt.
 
Kapócs Zsóka a díva kevéssé ismert arcát mutatja be ezen a prózai-zenés esten, Karády dalain keresztül. A sanzonokból felépített előadás olyan népszerű, hogy már több mint két éve „turnéúton” jár – valódi időutazás Gyarmati István és zenekara kíséretében. 
 
hédi
2011.01.28
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.