A muzsika hangja

Miskolc, Miskolci Nemzeti Színház
Sokunk feledhetetlen filmélménye A muzsika hangja című musical, Julie Andrews főszereplésével. Az éneklő apácanövendék – egyébként valóság ihlette – története megmelengette a világ szívét.
Így aztán nem csoda, hogy színházi szövegkönyv is készült a széplelkű történetből, amelyet novembertől műsorra tűzött a miskolci teátrum is.
 
Ausztria, 1938. Maria, az apácanövendék von Trapp tengerészkapitány villájába kerül nevelőnőnek. A kapitány egyedül él, amióta meghalt a felesége, és meglehetősen katonásan neveli hét gyermekét. De Maria nem követi a szigorú házirendet, inkább gyengéd odafigyeléssel gondoskodik a kicsikről.
 
A kapitány egy nap Bécsbe utazik, ahonnan egy előkelő menyasszonnyal tér haza. Otthon azonban kellemes meglepetés várja: Maria megtanította a gyerekeit énekelni. A szigorú kapitány ennek hatására megenyhül. Még egy bált is rendez, ahol mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy von Trapp beleszeretett a nevelőnőbe. Virka
2008.11.11
|

Dreams Upon Waking.
Budapest, Műtő, február 21. - március 4.

14 festő Békéscsabáról.
Budapest, Artézi Galéria, február 23. - március 22.

Solti Gizi emlékkiállítás.
Budapest, Fészek Művészklub, február 19. - március 15.

Játék
Február 28-tól érkezik a magyar mozikba az Király Levente Piedone nyomában című portréfilmjének kibővített moziváltozata, amely az eddigi legátfogóbb portréfilm Bud Spencer életéről.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.