Sakk

Budapest, MOMkult
Fekete és fehér csak a zongorán fér össze egymással. A sakktáblán már nem. Ez derül ki a Botafogó Együttes táncjátékából is. A többszörös show-tánc világbajnok és látványtánc Európa-bajnok csapat egy sakk játszmát táncol el...
...legújabb előadásában. A sötét király szerelemre lobban a Világos Királynő iránt és ezzel megkezdődnek a bonyodalmak. Hiszen a játék hamar fordulhat háborúba, vagy vissza, sőt, néha nem könnyű eldönteni, épp melyikről is van szó. A sakkozó egy fensőbb hatalomként próbálja uralni az eseményeket, de vajon van-e ehhez joga? És mit szól mindehhez a többi bábú? Érdekes szituáció, a legjobbak előadásában. A darab szólistái a legjobb hazai versenytáncosok. Ráadásul ezt a műfajt néhány éve újra felfedezte magnak a közönség, így nincs más hátra, mint felvenni a ritmust és élvezni a produkciót.
 
Amaranta
2010.10.06
|
Játék
„Kedves Barátom, arra kérlek, hogy pár sorban, tényleg nagyon tömör prózában, versben, haikuban írjál nekem… Hogy miről? Megadom a témát is: mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?”
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.