A Giselle 1841-ben került bemutatásra a párizsi Operaházban, azóta bejárta a világ minden jelentősebb balettszínpadát, és sikere a mai napig töretlen. A mű a szerelem, az árulás, az őrület, a bosszú és a megbocsátás története.
Egy ártatlan és tiszta parasztlány, Giselle szerelmes lesz egy gazdag nemes úrba, aki félrevezeti és elhagyja. A lány ezt nem tudja feldolgozni, megőrül és öngyilkos lesz, ezáltal belép a villik kísértetvilágába. A villik, az esküvőjük előtt meghalt bosszúszomjas menyasszonyok szellemei, akik éjfél után lesben állnak…
 
A mese április 2-án Vincze Balázs rendezésében és koreográfiájával a Pécsi Balett előadásában elevenedik meg Siófokon, a Siófoki Tavaszi Fesztivál keretében. Zenéje Riederauer Richárd átiratában a 21. század hangzásvilágában szólal meg. A sok tehetséges fiatal táncos mellett Uhrik Dóra Kossuth-díjas, Érdemes művész előadását is élvezhetik a balett szerelmesei. 
 
Rosti
2011.03.21
|
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.