City

Budapest, Trafó
Képzeljünk el egy várost, ahol mindig mindenki rohan, a hatékony előrejutás érdekében lökdösődik, átlép vagy eltapos. Zaj van és büdös, a nagy sietség ellenére a tempó tohonya, a közhangulat nyomott, bár különös feszültség van a levegőben.
A mosollyal álcázott arcok legtöbbször vicsorognak, a kezek ökölben, az emberek pedig hiába beszélik ugyanazt a nyelvet, egy szót sem értenek abból, amit a másik mond… Isten hozott a City-ben!
 
A Bloom! formáció formabontó és vadul aktuális debütáló produkciója a városi élet kardinális kérdéseit fekteti boncasztalra. A kegyetlen kulturális trancsírozás a tánc nyelvén kíván rendet rakni a bábeli zűrzavarban, melynek helyszíne egy fiktív, ám igencsak realisztikus nagyvárosi miliő. 
 
A City, mely a Jardin d’Europe és a Műhely Alapítvány jóvoltából jött létre, a nemzetközi táncművészeti csoport első közös munkája. Az együttes filozófiája, hogy erőteljes és eleven munkát csak közös erővel lehet létrehozni, így az alkotók a helyzet függvényében felülírják a koreográfus és az előadó közötti hierarchiát, életet lehelve ezzel az előadás minden másodpercébe. A szokatlan kooperáció hangsúlyosan reflektál a témára is, mely az egyén és a csoport viszonyrendszerét feszegeti. 
− mto −
2010.05.06
|
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.