Caligula helytartója

Veszprém, Latinovits–Bujtor Játékszín
A szobrok, emléktáblák és utcanevek hamar cserélődnek, ha a történelem keresztülrobog egy országon. A Caligula helytartójának alaphelyzete nem idegen a mai nézőtől: konfliktus alakul ki egy a császárt ábrázoló szobor miatt.
Petronius helytartó parancsot kap, hogy helyezze el a császár képmását a jeruzsálemi nagytemplomban, de ez szembenáll a zsidók vallási előírásaival. A helytartó ésszerű megoldást remél, de közben nem csak a hatalommal, hanem saját, iszonyú félelmével is szembekerül.
 
„A hatalom természetes / Végső határa az a pont, ameddig / Az alattvalók hűsége kitart. / Ha nincs ilyen pont, méltóságát veszti / Az emberélet. Szégyen lesz leélni." De hol kezdődik a hűség, és meddig tart a vak engedelmesség?  
 
A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előadását Kincses Elemér rendezte aszketikus egyszerűséggel, kevés eszközzel, Székely János nagyszerű mondataira koncentrálva. 
 
köc
2010.11.17
|

Szüret.
Szentendre, ÚjMűhely Galéria, október 22. - november 17.

Filmek és színészek - Inkey Alice kiállítása.
Budapest, FilmesHáz, október 24. - november 15.

Áramlás - FFS új tagjainak kiállítása.
Budapest, K.A.S. Galéria, október 22. - november 13.

Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.