Menjünk, menjünk Betlehembe!

Pécs, Bóbita Bábszínház
Az idei év karácsonyán a Bóbita Bábszínház óriási ajándékot kap, új épületbe költözik. Aki költözött már, tudja, ilyenkor minden százfelé van. Kihull, ami régi, dobozba bújnak az évek, hogy az új helyen fényes és vadonat legyen minden.

Író: Papp Melinda

Rendező: Papp Melinda

Bábtervező: Matyi Ágota

Konzultáns: Sramó Gábor

Konzultáns: Czigány Tamás

 

Szereplők:

De egy gyermekintézmény nem feledkezhet meg a gyerekekről, nekik karácsonyi darab dukál advent idején, meg aztán régi igazság, hogy adni jobb, mint kapni. A jövő és a múlt összegző találkozása a Tarbay Ede tollából kibújt betlehemes játék, ami az ünnep népi hagyománykincsét dolgozza fel dalokkal, bábokkal, tájnyelvi érdekességekkel.
 
A régi bábszínház-látogatók talán még emlékeznek a nagy elődök hasonló alakításaira, most két szereposztásban is látható a legszebb karácsonyi történet, ahogy azt a házról házra járó betlehemesek előadták. 
 
Még a régi épületben élvezhető a darab, tessék hát elmenni még egyszer, búcsúzóul.  
bt
2010.11.19
|
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.